Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Ketjuun tullu 141 viestiä eilisen jälkeen :ghost: Mut pakkohan ne on käydä läpi.
Onneks on chat-gpt…

2 tykkäystä

Onhan siellä, mutta tarkoitin, että tienasi hyvin myös ennen kuin alkoi laittamaan seksipätkiä sinne. Niiden avulla toki tienestit kasvaa, mutta nimenomaan sitä ihmeteltiin kuukausitolkulla lehdissä, että hän tienaa käytännössä hyvin maltillisella sisällöllä isoja summia.

2 tykkäystä

@JHeiskanen on taas kerännyt kiinnostavaa materiaalia:

33 tykkäystä

Ei jaksa enää seurata aktiivisesti eri yhtiöitä ja yrittää tehdä analyysi, joten myin melkein kaikki osakkeet pois ja ostin suomi indeksirahastoa. Pitäis keksiä vielä hajauttaa ehkä johonkin maailma rahastoon kunhan vain keksisi mihin. Muutaman syklisen yhtiön jätin vielä salkkuun. Idea olisi säästää kuukausittain rahastoon ja lypsää rahat ulos n.10-13v jälkeen, eli vähän ennen virallista eläkeikää.

12 tykkäystä

On hauska mennä lukemaan Remedyn sijoituskeissistä ketjuun, joka täynnä keskustelua jostain koneen osista :rofl:

”Pyöriiköhän peli kuinka hyvin näillä osilla??”

16 tykkäystä

Storebrandin Global taitaa olla suositelluin ja käy esimerkiksi salkun ainoaksi riviksi jos haluaa päästä helpolla. Alla olevaan ketjuun kannattaa tutustua:

5 tykkäystä

Näyttää olevan yli 100% sijoittajia, laskipa numerot yhteen miten tahansa. On meitä monta! :grinning:

3 tykkäystä

Parhaat sijoittaa kahdesti :wink:

2 tykkäystä

Kannattaa muistaa että “7% ketkä on tehnyt yli 20% tuottoa” sisältyy myös kategoriaan “on tehnyt tuottoa”.

Ja esim. 81% sijoittajista on plussalla tai alle 10% miinuksella sisältää tuottoa tehneet ja alle 10% tappiota tehneet eli 46% + 35%

11 tykkäystä

Ja kun 7% on tehny yli 30 pinnaa turskaa, niin jäljelle jää 12% sijottajia, jotka on joko tasan 0,00% tuotossa tai tehny turskaa 10-30 pinnaa.

Nyt voisi iloinen veronmaksaja Juurikki posauttaa kuohuviinipullon!

Mutta ei voi, kun oli joku uskonnollinen tms. syy pitää Alko kiinni tänään lauantaina.

9 tykkäystä

En pitänyt sinua niin amatöörinä, etteikö löytyisi varastosta pulloa näin herkullisen tilaisuuden vaalimiseen. Nyt viina- ja viinivarastot kuntoon ja samalla maksat lisää veroja ja saat syyn taas avata pullon kuohuvaa. Varovasti sitten, ettei veronmaksu innokkuus aiheuta alkoholismia.

17 tykkäystä

Itse en voi ymmärtää iloisia veronmaksajia, minusta valtiolla on Suomessa aivan liian suuri rooli ja 70 vuotta sosialismia on pilannut maamme ja kansalaisensa suurelta osin kaikkine tuki- ja kuntahimmeleineen.

41 tykkäystä

Varmasti löytyy iloisia maksajia, kun on saanut olla eläkejärjestelmän saajapuolella. Isolle osalle ei varmaan ole edes auennut ikinä se millainen himmeli kyseessä. Maksat nyt ihan kiltisti vaan sinun ”velvollisuutesi”, niin saat sitten märän rätin 50 vuoden kuluttua.

19 tykkäystä

Ei saatana. Lueppa joku kirja joskus. Kyllä täällä enemmän on tehty oikeita kuin vääriä päätöksiä.

4 tykkäystä

Mitä kirjaa suosittelet?

10 tykkäystä

Kyllähän verojen maksu on oikeasti hieno juttu, ei oikeasti modernia hyvinvointivaltiota voisi muuten rakentaa. On eri asia tietysti keskustella että kuinka paljon niitä veroja kenenkin pitää maksaa jne. Toinen asia on se, että meidän julkinen sektori on isompi mitä verokertymä antaisi olettaa. Se on helvetin huolestuttavaa.

71% maksaa verot mielellään. Arvatkaa, kuinka suuri osuus veronmaksajista on suunnilleen nettosaajina valtiolta elämänsä aikana? :smiley:

36 tykkäystä

Se on just näin, nettosaajan on helppo olla iloinen veronmaksaja.

33 tykkäystä

Juurikki on iloinen nettoveronmaksaja!

6 tykkäystä

Ai että, on se aina lauantaisaunan jälkeinen pieni kapakka… Siis Kahvihuone painiottelu paikallaan :smiling_face_with_three_hearts: :beers:

14 tykkäystä