Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Sitä se on kyllä tehnyt. Koittanu lähinnä kehittää ajatusmallia että kiva kun on voinut omistaa enemmän osakkeita kappalemäärittäin. Vaikka arvo onkin huomattavasti vähempi. Ehkä ne siitä parissa vuodessa nousee takaisin jaloilleen.

2 tykkäystä

Pietarissa käy tunteet kuumina. näyttää perin venäläiseltä toiminnalata.

4 tykkäystä

Onko osakesijoittajille perustettu omaa sijoittajaluuria? Pelaaminen minulla on ollut voitollista vuoden -96 paikkeilta.

1 tykkäys

Kappas. Just huomasin, että tässähän vietetään 5vuotis synttäreitä.

Kiitos kaikille kanssafoorumisteille ja kakkua jakoon kahvihuoneellekkin! :birthday: :birthday:

43 tykkäystä

Miksi tämä NOK4L 48NDS ei käy kaupaksi 7 sentin hintaan ?
Jokainen voi laskea mikä sen arvo on, jos Nokian osake nousee 10 prosenttia.

1 tykkäys

Moikka @NokiaWin ja tervetuloa Foorumille! :slight_smile:

Olit laittanut kysymyksen liittyen tähän viestiin:

Siirsin viestisi tänne Kahvihuoneelle, missä voi jutella vapaammin jne. (esim. kysellä toiselta foorumilaiselta sen ostoista tai myynneistä). “Ostin ja myin” -ketjuun saa laittaa vain viestejä, joissa osto- tai myyntitoimeksianto.

Tässä on ohjeet joiden avulla voi vastata viestiin, joka on toisessa ketjussa. :slight_smile:

Tässä on aika mainio kolumni, jossa kirjoittaja auttaa ymmärtämään velan hintaa ja koron merkitystä. Ei muuria.

12 tykkäystä

Millä perusteella Saksassa on hyvä maajohtaja?

Jos on huono maanantai, niin lohdutuksena notta mäkkärin aspan Nickillä oli vuonna 2012 varmaan vielä huonompi.

42 tykkäystä

Niin Kalliokoski kehui Saksan maajohtajan ainakin hiljattain.
Saksassa on tehty kannattavuustoimia, nyt avattu uudelle alueelle liike, mikä auttaa myös hankinnan tehokkuutta, eli saavat välirikkaalta alueelta halittua autoja sisään…

Saksan Q2/2023 rasittaa vielä uuden liikeen avaamisen kulut, mutta uskon että H2/2023 on voitollinen Saksassa. Ruotsi onkin sitten haastavampi juttu…

1 tykkäys

Kaksi asiaa maailmassa on varmaa: Väyrynen ja se, että jos hiemankin inflaatio/talousdata osoittaa positiivisia signaaleja, niin Arabimaissa pidetään kokous :smiley:

Saudi-Arabialta irtiotto öljymaiden kokouksessa – Öljyn hinta ampaisi nousuun (msn.com)

“Hinnan vakauttaminen ja markkinoiden tasapaino” on kyllä niin ovela tapa sanoa “Lompakkoni haluaa lisää täytettä”

Kirsikkana kakun päällä "Ministeri bin Salmanin mukaan ensi kuun tuotantoleikkaus voisi vielä laajentua miljoonan barrelin päivätuotannon yli, mutta hän totesi, että Saudi-Arabia pitäisi öljymarkkinan ”jännityksessä” siitä, tapahtuuko näin. " :rofl:

Vakauttamista ja tasapainottamista kerrassaan.

7 tykkäystä

Mun salkussa on monta pikkufirmaa, jonka osto- ja myyntilaidat näyttävät tältä:

Ostajat kesälomalla?

Edit. Yllä Titanium. Alla Fondia:

5 tykkäystä

Kait sulla Telesteä on myös?

Ei ole. Sopisiko joukkoon?

@Juha_K1 Kai se on tuo kauppalehden juttu, josta 10.000 suomalaista pörssihaita on haistanut veren. Toistaiseksi on vielä diagnosoimatta haiseeko se veri firmassa vai omassa sinuksessa jo etukäteen.

Koko ajan lähestyy moinen temppu. Viestejä on pukannut kiihtyvissä määrin ja viime viikolla TV määritti jo jonkun perustilin (en muista termiä) ja ilmeisesti jossain kohtaa oman wifi-verkon ulkopuolisilta vaaditaan maksua. Lienee ihan aiheellistakin. Onhan näitä käytetty hyväksi vuosikaudet :slight_smile:

Mitenhän tuo oma verkko määritellään kun on nykään VPN:n saatavilla joka laitteelle, luulisi olevan aika helppo kiertää. :thinking:

Venäjän aggressioketjussa kommentoitiin Yleisradion venäjänkielisiä uutisia ja todettiin, että ne voisi lopettaa. Kannatan. Lopettamista siis. Ja olin tätä mieltä jo kauan ennen Ukrainan sotaa.

Perusteluni: Jos Suomeen on tullut jäädäkseen on syytä opetella suomen kieli. Näin varmasti moni venäläinen myös tekee. Oppimisen tueksi on tarjolla myös Ylen uutisia helpolla suomen kielellä.

Maassamme jo asustavat, aivopestyt venäläiset, eivät Yle:n uutisia katso tai kuuntele. Ajatus venäjänkielisistä uutisista jonkinlaisena totuuden levittämisen välineenä venäläisillle on siten turha. Yle on olemassa suomalaisia varten ja suomalaisille. Siitä minäkin Yle-veroni maksan.

Mitä mieltä sinä olet?

Ylen venäjänkieliset uutiset pitäisi lopettaa.
  • Kyllä
  • Ei

0 äänestäjää

Edit. Saa myös kommentoida, miksi Ylen pitäisi tarjota tai olla tarjoamatta uutispalvelua venäjänkielisille. :slight_smile:

Eikös sieltä tule ihan samat uutiset kuin Suomeksi - kieli vain eri. Olen joskus törmännyt Ylellä Venäjän kielisten uutisten lisäksi ainakin Englannin, Somalin ja Saamen kielisiin uutisiin. Niin kauan kuin uutisten aiheet ja sisältö ovat muilla kielillä tarjottuna samaa kuin Suomeksi, en näe mitään syytä rajoittaa tarjontaa jos kysyntää löytyy. Helpottaa integroitumista yhteiskuntaan, kun päivittäisaiheita saa omalla äidinkielellä.

Wikipediasta:

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa asui vuoden 2020 lopussa 84 190 henkeä, jotka puhuivat venäjää äidinkielenään. Tilastokeskuksen mukaan inkeriläiset ja suomensukuisten kansojen edustajat muodostavat lähes puolet venäjää puhuvien ryhmästä Suomessa.

Teorisoin että tämä luku on sodan alettua kasvanut tänne muuttaneiden Venäläisten sekä Ukrainasta saapuneiden turvapaikanhakijoiden muodossa. Ukrainassa Venäjän kieltä osaa Wikipedian mukaan noin 1/3 väestöstä. Osalle varmaan myös äidinkieli?

Languages of Ukraine - Wikipedia.

5 tykkäystä

Mutta eikös suomen kielen opettelu olisi integroitumisen kannalta se kaikkein paras keino?

12 tykkäystä