Inderesin kahvihuone (Osa 7)

En olisi tätäkään vastaan. Sijoitusfoorumilla kaikista halutaan tehdä sijoittajia. En ole käynyt katsomassa halutaanko vege-foorumilla kaikista vegeilijöitä, mutta luulen, että näin saattaa olla. Täytyy myöntää, että sehän vasta maailman pelastaisikin. Joka tapauksessa, ehkä pitäisi vakavasti miettiä, miten vaikka nelilapsisen perheen saisi alulle mahdollisimman helposti. Eikä pelkästään talkoita julistamalla. :slight_smile:

Kaikista ei tarvitse yrittää tehdä sijoittajia, mutta perheiden perustamiseen valtion kannattaa kannustaa kaikin mahdollisin keinoin.

8 tykkäystä

Miksi uusi hallitusohjelma ei saa Helsingin pörssiä nousuun? Kun tiedetään, että suomalainen insinööri on halpatyövoimaa verrattuna eurooppalaisiin virkaveljiinsä ja nyt kun irtisanominen tulee helpoksi jolloin hankalat ja epäsopivat saadaan siivottua pois, niin luulisi tulosten lähtevän nousuun. Sairauslomillakaan ei enää olla, vaan sairaana tullaan töihin kun näillä asuntolainojen koroilla ei kärsi olla yhtään palkatonta päivää. Mutta tulokset siis nousee.

9 tykkäystä

Miksi pitää aina miettiä helpotuksia vain perheille? Iso osa suomalaisista elää yksin ja ei heitä mitenkään erikseen tueta. Yksin asuminen on varmasti kalliimpaa kuin useamman henkilön taloudessa.

  • Yksinasuvia oli vuoden 2022 lopussa 1,3 miljoonaa
  • Yksinasuvien määrä on kaksinkertaistunut vuodesta 1990.
  • Yli puoli miljoonaa 30–64 -vuotiasta asuu yksin

Missä on näiden henkilöiden lisät ja tuet?

14 tykkäystä

En ymmärrä, miten syntyvyys saadaan nousuun tukemalla yksineläjiä. Samalla siis tehdään yksin eläminen houkuttelevammaksi, jos siis on tarkoitus ohjailla näillä toimilla johonkin suuntaan. Johan noi luvut kertoo, ettei siihen ainakaan pitäisi lisää kannustaa.

19 tykkäystä

Et ole varmaan käynyt viime aikoina elokuvissa, joissa tilanne on toisin päin.
Hollywood tuotoksissa naiset ovat nykyään kaikessa parempia kuin miehet, mukaanlukien miehenä olemisessa.

4 tykkäystä

:scream:

Mitäs me sitten tehdään? Katsellaan kun hesan pörssi mörnii edestakaisin vailla suuntaa tai vauhtia?!?!
[/quote]

Katsellaan, kun San Marinon karhut mörnivät vailla suuntaa, kun taas Suomen härkävankkuritiimi jyrää palloa toistuvasti maaliin. Ei omaansa.

Tänään kl 18:50. Yle TV2. Hyvä Suomi!

6 tykkäystä

Mulla naapuri pariskunta tehny oman osansa lasten suhteen,17 kpl kaikkiaan.Saman tienpätkän varrella meitä pariskuntia 3 ja yhteensä 24 tenavaa ,meillä 3 ja toisella naapurilla 4. Nyt alkaa ikä kaikkia painamaan eli enää ei varmaan edes iltatähtiä,uutta kapasiteettia kaivattaisiin tällekin kylälle,kaikki kyläläiset alkavat olemaan lähempänä kuolemaa kuin syntymää,vielä muutaman vuoden noita nuorempia pyörii ympyröissä mutta pikku hiljaa taitaa talot hiljentyä.Tuo suuntaus kaupunkeihin on perseestä omasta mielestä olkoonkin että olisi kansantaloudellisesti järkevää,kyllä elävä maaseutu on Suomen etu pitkässä juoksussa.

7 tykkäystä

@Heikki_Keskivali:n tviitissä Nvidia ja Cisco mainittu. :thinking:


https://twitter.com/hkeskiva/status/1670773171740643330

EDIT:

Laitetaas tääkin. :green_apple:

https://twitter.com/hkeskiva/status/1670655395604606976

11 tykkäystä

Olisikohan kohta aika sirtää tuo hesalaisten autoilua koskeva keskustelu pois Lindex-ketjusta?

1 tykkäys

Lapsettomana lapsenhankintaikäisenä keskiluokkaisena täytyy kommentoida tuota vauvalle osakkeita hommaa. Ei lisää lapsenhankinta kiinnostusta yhtään, asiana hyvin neutraali. Ihan kiva jos semmosen tuleva muksu saa mutta ei kiinnostais vaikka ei sais. Paljon enemmän kiinnostaa mihin suuntaa koulutusta ja terveydenhoitoa viedään. Ei paljoo lohduta muksun osakesäästötili jos koulutus on paskottu täysin ja sijoitusstarttirahalla maksaa yhden lääkärikäynnin.

17 tykkäystä

Miten tälläinen 300e kerta kulu vertautuu lapsen koulupolkuun ja koko elämän pituiseen terveydenhuoltoon?

2 tykkäystä

Lähinnä pointti oli, että tällä ei ole ainakaan allekirjoittaneelle mitään vaikutusta lastenhankinnan suhteen. Ei kannusta tekemään lisää veronmaksajia. Koulutus ja terveydenhoito on asioita mitkä ainakin allekirjottaneen kohdalla mietityttää eniten ja niihin kaipaisin hallitukselta kehitysideoita.

4 tykkäystä

tony-stark-eyeglass

Pohditaan onko itsekästä vaatia autoja pois Helsingin keskustasta käyttäessä DNAn verkkoa ja jos itsekkyys jatkuu lapsettomuuteen asti, pitäisikö silti antaa sille olemattomalle ihmiselle ost opettamaan ansaitsematonta vaurastumista vaikka samaan aikaan se lapsi tarvitsisi kaikkea muuta mikä jäi ehkä nyt pois juuri pallon ja säästötilin takia.

2 tykkäystä

Ite ymmärsin, että se pointti olisi siinä, että lapsi näkee kuunka 300euron sijotuksella on saanut 18 vuodessa korkoa korolle ja kiinnostuu omista raha-asioistaan ja sijottaisi jatkossakin. Ei niinkään vanhemmille kannustimeksi tehdä lapsia

20 tykkäystä

Ne jotka niitä ei halua niin ei siihen muutaman satasen tai tonnin kannustimet paljoa vaikuta

Eniten omakohtaisesti ärsyttää tämä nyky-yhteiskunnan suuntaus, jossa pikkutärkeät virkamiehet keksivät kaikkea paskaa ja yrittävät lähteä neuvomaan kuinka lapset tulisi oikeasti kasvattaa

Siis kuvitellaan, että antamalla lapsille pelkkiä oikeuksia viedään asioita jotenkin eteenpäin. Viedään esimerkiksi koululaitokselta keinot puuttua yhtikäs mihinkään. Juuri hetki sitten hymähdin luettuani kuinka lapsiasiavaltuutetun mielestä kännykän näprääminen kesken tunnin on ihmisoikeus, johon ei missään tilanteessa saa puuttua

16 tykkäystä

Kaikkien syntyvien lasten saadessa rahaa tililleen alkaa aikuisuuden tultua tekemään mieli tehdä töitä eikä laiskotella. Nimittäin sossun sijaan rahat elämiseen pitäisi ottaa ensin omista säästöistä ja ihminen ei luonnostaan halua menettää omistaan.

6 tykkäystä

Miten tuo äitiyspakkauksen mukana tuleva sijoitus tai sen pysyminen sijoituksena aiotaan hoitaa? Perheitä on monenlaisessa tilanteessa ja mikä takaa sen ettei vanhemmat ota heti rahaa muuhun käyttöön?

Ja onhan se mitä syvintä idiotismia, jos sitä ei saa käyttöön. Vanhemmille tuo on se elämänvaihe, missä menot kirkkaimmin ylittävät tulot. Kaikkein huonoin kohta elämästä säästää. Tuossa pitäisi elää yli varojen ja velkaantua, jota voi sitten maksaa takaisin, kun lapset muuttavat pois.

Jos yksilö kokee tärkeäksi ostaa lapselleen osakkeita, niin jokainen on vapaa näin tekemään ilman valtion puuttumista asiaan. (Ainakin, jos alle 20 000€lla malttaa ostaa)

Edit

Terveisiä potkupallopelistä. Luotan stadikan ihmeeseen ja San Marino vielä tästä nousee ja saadaan vielä peliä aikaiseksi.

1 tykkäys

No, ainakin itse olen käynyt autolla satoja kertoja keskustan Stockkalla vuosien mittaan. Länsiväylältä pääsee aika kätevästi Ruoholahdesta, Lastenlehdon puistosta tunnelia pitkin parkkiin ja siitä hissillä ylös tavarataloon.

4 tykkäystä

Nyt on liian aikaista kysyä tällaisia. Hallitusohjelma on tavoitelista ja yksityiskohdat selviävät myöhemmin asian valmistelussa.

Jos vanhemmat ottavat lapsen varoja muuhun käyttöön, se jo nykylain mukaan on kavallus. Kai periaatteessa voitaisiin säätää että pankin pitää ilmoittaa kaikki nostot poliisille samoin kuin muutkin epäilyttävät tapahtumat.

1 tykkäys