Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Italiassa olet käynyt väärissä ravintoloissa. Parhaat on niitä missä vain käteinen käy. IMO

3 tykkäystä

Turisteillehan onkin omat ravintolansa.

Juuri siellä käyneenä, niin Bolt toimi ihan täydellisesti sielläkin ja pysty aina valita halpa Bolt-kuski tai Taxi (joita oli enemmän ja maksoi enemmän). Pärjää kortilla/puhelimella täysin jos et paljoa alle 5e ostoksia tee. Pienet ostokset toki vaati käteistä, koska välityskulut korttifirmalta vie liikaa kuulemma.

Olet osin oikeassa, aika turistipaikoissa pyörittiin. Hämmentävää kuitenkin kyllä, että Sisilian pikkukylissäkin kävi joka paikassa Apple Pay eikä aivan kaikki paikat olleet massiivisen turismoja.

Tarkoitus ei muutenkaan ollut väittää, että käteinen on kokonaan kadonnut. Suuresti on kuitenkin korttien kelpaaminen kasvanut.

Kuukausi sitten kävin itsekkin ja vaikka pääosin samaa mieltä, niin kokemuksena hieman erilainen. Hotellilta lähtiessä taksi tai soitto respaan niin aina sellainen missä kortti ei käy toki tuon olisi varmaan voinut jollain appilla kiertää, mutta itsellä ei ole siihen mielenkiintoa. Ronaldo museo alle 50€ (saattoi olla myös 40€ mut ei ainakaan alle sen koska ei onnistunut) ostokset käteisellä. Vuorilla se alaslasku kelkalla kääntyi jengiä takaisin kun pelkkä käteismaksu.

Ihan kiva matkakohde kyllä vaikka Rolle patsas oli aika kälynen.

3 tykkäystä

Menikö koillinen ja kaakko sekaisin? :grin:

25 tykkäystä

Sen näkee muutaman vuoden päästä :smiley:

1 tykkäys

Kappas vaan. Taidankin ostaa Seligsonin Rahamarkkinarahastoa LähiTapiolan kautta tonnilla, niin saan tuon 5 % lisäalennuksen kaikkiin vakuutuksiin. Aika kova panos/tuottosuhde, niin kuin @Zizzler sanoi.

Jossain kohtaa aion siirtyä pelkkään tt-vakuutukseen (takatasku), mutta vielä toistaiseksi näen perusteltuna vakuuttaa suurimmat riskit.

Olen itsekin LT:n ja Ifin molempien asiakas, samasta syystä Ifillä kuin sinäkin.

2 tykkäystä

Muistakaa nauttia uudesta nousumarkkinasta :saluting_face:

29 tykkäystä

Meinasin vaan, kun ymmärsin että olit ostoksilla, vaikka meinaat niiden menevän alaviistoon? :thinking:

1 tykkäys

Joo ymmärsin kyllä :slight_smile: Meni ilmansuunnat vähän pieleen :smiley:

2 tykkäystä

No jaa. Juuri tulin Keski-Euroopasta kotiin ja useissa paikoissa tarvitsi käteistä. Korttimaksujen käyttöaste aivan eri tasolla kuin Suomessa.

1 tykkäys

Jep. Oikeassa olet. Pikkaisen sakuraa tehosteeksi laitoin. Kyllä kiihtyvällä tahdilla vanhat “hyvät” paikat kelpuuttaa kortin. Onneksi vielä löytyy vanhanliiton käteispaikkoja käsinkirjoitetlla päivän menuulla.
Korttipaikat on ottanut uuden veronkiertotavan käyttöön. Tarjoavat esim jälkiruoat ilmaiseksi. Jos älyää antaa sitten puolet jälkkäreiden hinnasta juomarahaa niin on jo melkein sukulainen. Seiraavalla kerralla palvelu pelaa. Vaikka olis muuta vuosikin väliä edellisestä käynnistä. Mukava maa matkustaa.

Mistä tuosta 5% sijoitus lisäalennuksesta on ns. mustaa valkoisella. Yritin etsiä mutta en äkkiseltään löytänyt mitään mainintaa mistään :face_with_diagonal_mouth:

Tuolla:

Kohta ”tulevaisuuden turva”.

1 tykkäys

Foorumin autotietäjät sekä autoharrastelijat: ois tarkoitus laittaa hybridi/sähköauto. Tärkein kriteeri ostolle on että työmatkat pääsisin jokaisessa tilanteessa sähköllä (menopaluu korkeimpaan pisteeseen n. 70km), muissa asioissa olen valmis joustamaan suuntaan tai toiseen. Mielummin ihan täyssähkön laittaisin mutta hybridit on yllä mainittu kriteeri täyttäen myös mahdollisia.

Katsoin että nettiautossa aika paljon saa Teslojakin 100-130tkm ajettuna tuollaiseen 30-35te hintaan. Minkälaista käyttöikää näille uskaltaa lähtökohtaisesti ajatella ennen kuin isommat akkuremontit olisi edessä? Mikä ylipäätään on foorumin suosikki automerkki hybrideissä/sähköautoissa?

Parhaat tärpit ja sudenkuopat: saa kertoa!

9 tykkäystä

Joo se tonnin pompsi tai minimihenkivakuutus (en muista hintaa, liian kallis hintalaatu kuitenkin) täyttää tuon kategorian.

Lisäksi sen kategorian täyttää vakavan sairauden turva. Tämä on käsittämättömästi edelleen väärässä lokerossa tuolla omaedun perusvalikossa. Esitteessä sitten lukee, että henkivakuutusyhtiön myöntämät terveysvakuutukset kuuluu Tulevaisuuden turva- kategoriaan ja niin sanoi myös edustaja ja 17% etu lukee tarjouksissakin.

En muista kirjoitinko jo tämän, mutta laskuri näyttää muutenkin harhaanjohtavasti. Siinähän kysytään vakuutusmaksuja liikennevakuutus poislukien. Jos laittaa 1000e niin säästöä 170e jne. Noh, vakavan sairauden turvista ei saa sitä alennusta, vaikka se etukategorian täyttääkin.

Jaa eli kyse oli vain tuosta omaedusta joka on tuon max. 17%. Ajattelin että tuon päälle saa vielä sen 5 pinnaa sijoittamalla :thinking::thinking:

1 tykkäys

Olen viimeisen 12kk kokemuksella 100% erilinjoilla. Onko matkustus kohdaltasi kohdistunut muualle kuin suurinpiin kaupunkeihin? Suomessakin on kehä-3:n takana elämää…jopa maan asukaslukuun yllättävän paljon.

Saksan, Espanjan ja Ranskan lasken “landen” osalta ihan eri piiriin. Lentokentällä ei voi maksaa lisämatkalaukkua kortilla. Kahviloissa ei käy kortti. Auton pysäköinnissä ei käy kortti. Kaikissa myymälöissä ei käy kortti. Kaikissa ruokapaikoissa ei käy kortti.

Ja Saksasta erityismaininta. Kaikkialla käy kortti, mutta ei toimi “sattumalta” tänäänkään. Ja ei toimi kortti edes paikalliselta automaatilta nostaessa. En lähde enään ikinä mihinkään kyseisistä maista ilman nelinumeroista käteisvarantoa.

Ja siis matkustan työkseni…

15 tykkäystä

Tässä on Salkunrakentajan juttu AstraZenecasta.

Danske Bankin 12 kuukauden tavoitehinta lääkeyhtiölle on 141 puntaa eli noin 1900 kruunua, kun tällä hetkellä osake noteerataan Tukholman pörssissä hieman yli 1400 kruunun kurssiin. Tavoitehinta perustuu pankin kassavirtaennusteisiin, joihin pankki käyttää kymmenen vuoden ennustemallia.

Danske Bank ennustaa 32 prosentin pitkän aikavälin liikevoittomarginaalia ja 6,0 prosentin pitkän aikavälin kasvua. Pankki antaa osakkeelle edelleen ostosuosituksen.

5 tykkäystä