Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Joo, on jokseenkin totta, että melkein itkettää enemmän kuin naurattaa. :smiling_face_with_tear:

45 tykkäystä

Jos tulisin huomenna monimiljardööriksi, niin Dubai ja muut vastaavat paikat olisivat öbaut viimeisimpiä paikkoja, mistä kesämökkiä alkaisin katselemaan.

26 tykkäystä

Alimmasta kuvasta voi päätellä ensimäisen sijoittavan Stockaan, seuraavan Aurora Cannabikseen, kolmannen viskeihin, neljännen Twitteriin ( X) ja viimeisen Helsingin pörssiin.

8 tykkäystä

Aina pelännyt, että omat osakkeet osuu tuohon parhaisiin, sillä silloin on kyyti kylmää. Op:lta tuli myös jokin yleinen sähköposti tänään, jossa luki näin:

"Laita lainan korolle katto

Korkokaton avulla varmistat, että lainan kuukausierä ei pääse nousemaan liian korkeaksi. Hyödyt tämän hetken matalasta korkotasosta, sillä hinta määräytyy hankinta-ajankohdan korkotason perusteella."

Pitäisiköhän tässä huolestua korkojen tulevaisuudesta…

7 tykkäystä

Kyllä niihin pienen kosteuden jätän. Ja tässäpä tämmönen niksipirkkaniksi kaupanpäälle. Kannattaa laittaa sienet tavalliseen 1l muovipussiin ja leikata pussista sen jälkeen noin puolet pois. Taittaa pussin reuna ja sen jälkeen vakuumipussiin sisäpussin suuaukko alaspäin. Näin mahdolliset nesteet eivät imeydy ite vakumointikoneeseen. Ja jos haluaa nuukailla ja pelastaa maailman muovijätteeltä, niin vakuumipussi voi näin käyttää ensi vuonna uudelleen, kun se on pysynyt puhtaana. Vaikeasti selitetty, mutta toivottavasti sait ideasta kiinni.

Kuvan eka pussi on taiteltu ja odottelee vakuumipussia.

10 tykkäystä

Kuten jo jonkun henkilön lipuksen arvoiseksi arvioimassa postauksessani witted-ketjussa totesin, olen vasta nähnyt yhden (1) väitteen internetissä ja sen perässä ison porukan repimässä kyseisen huhun perusteella verkkareitaan.

Tuntuu kuin olisin politiikka-ketjussa

Onko täällä tietokone tietäjiä paikalla? Olen aloittamassa insinöörin opinnot ja tarvitsisin uuden kannettavan tietokoneen. En itse oikein ole perillä mitä koneelta vaaditaan. Olisiko intelin vai amd:n prosessorilla varutettu parempi, ja onko näytönohjaimella suurta vaikutusta. Koululla on jotain suosituksia tietokoneen spekseille, mutta tietysti haluaisin hintalaatu suhteelta parhaimman. Budjetti on luokkaa opiskelija (n. 800e).

Jos on suoraa sanoa mikä olisi tuohon hintaluokkaan hyvä niin saa vinkata.

2 tykkäystä

Yksi vaihtoehto voisi olla käytetty laadukas yrityskannettava. Niitä saa esimerkiksi Taitonetistä ja Terasetista. Olen ostanut molemmista useita pöytätietokoneita, ja olen ollut erittäin tyytyväinen hinta-laatusuhteeseen.

Käytetty Lenovo X1 Carbon (7. gen) | Taitonetti.fi | Vuoden takuulla

Uusiakin tuohon hintaan saa hyvin. Esimerkiksi:
Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 -kannettava, Windows 10 Pro (20XLS26R00) – Verkkokauppa.com

Edit: Tässä vielä erinomainen tarjous uudesta (kuluttajamalli, ei yrityskone)
HP Laptop 15s-eq2825no R5-5/8/512 15,6"

9 tykkäystä

Itselläkin luottoa nimenomaan Lenovoon, ei kaadu ja kotiläppäri jo yli 10v vanha. Toista se oli Dellien ja HP:n kanssa. (oma kokemus vain, varmasti joku ollut niihinkin tyytyväinen)

3 tykkäystä

Foorumilla on ketju tuohon ”keskustelua tietoteknisistä laitteista” tjps, siellä on kyselty läppäri ja puhelin vinkkejä aikasemminki. Voi löytyy valmis vastauskin jos tuuri käy.

6 tykkäystä

Ostin juuri Tesla Model S. Paljon tulee autoiltua ja tämä on mukava upgrade elämässä yleisestikin. Säästetty on pitkään (ja edelleen säästö- ja sijoituaste on aika mukava tästä ostosta huolimatta) ja on tärkeää huolehtia että homma ei mene siihen että pelkästään kituuttamalla yrittää jokaisen euron säästää: joskus niitä rahoja pitää käyttääkin ja osan allokoin nyt tällaiseen peliliikkeeseen. Kunhan joka kuukausi säästää enemmän kuin kuluttaa + sijoittaa ylimenevät, niin hyvin käy. Ja muistaa nauttiakin elämästä matkan varrella.

Syytän ostosta osittain myös pihalla olevaa valmista latauspistoketta joka katsoo minua joka aamu syyttävästi että miksi ajan diesel-autolla.

90 tykkäystä

Käyttikseksi Windows, Macin kanssa tulee yhteensopivuusongelmia opinnoissa tarvittavien softien kanssa. Keskusmuistia nykyään vähintään 16 gigaa. Jos aiot tehdä tuolla koneella kaikki koulutyöt, suosittelen, että näytöllä on kokoa ja resoluutiota, esim. Cad-ohjelmia on aika nihkeä käyyttää pienellä näytöllä tai pienellä resoluutiolla. Vähintään 15-tuumainen näyttö, sanoisin.

3 tykkäystä

Tuo toden totta itkettää. Otin tämän nyt vähän liiankin tosissaan. Ei tämä elämä ihan hirveen hohdokasta ole ilman ystäviä/rakkautta. Siinä ei auta vaikka olisi mikä tahansa Euroopan omistaja ja miljonääri. Varsinkin näin parikymppisenä yliopisto-opiskelijana olisi ihan tervettä bilettää, harrastaa, mennä ja nähdä, kokea. Tässä tuli pieni avautuminen yksinäisyydestä🥲

26 tykkäystä

Tein vastaavan hankinnan viime kuussa. Eka sähköauto, ja yksi syy että tulee jonkin verran kilsoja vuoden mittaan.

8 tykkäystä

Rohkeasti vaan verkostoitumaan vaikka mitä erilaisimpiin tapahtumiin. Taikasana tässä on se yksi kaveri johon aluksi tutustui ja kohta huomaakin, että tuttuja siellä täällä.

8 tykkäystä

Talvi oli lumimäärältään hyttysille suosiollinen, sillä varsinkin pohjoisessa lumipeite on ollut paksu. Kun lumi sulaa, osa siitä jää vesilammikoiksi painanteisiin.

Nyt sää oli touko- ja kesäkuun aikana on hyttysten kannalta liian aurinkoinen ja kuiva, painanteet ja pienet lammikot pääsivät kuivahtamaan. Hyttysten kannalta otollisinta olisi, jos sää olisi sopivan lämmin ja kostea. Lämpö vaikuttaa jonkin verran siihen, kuinka nopeasti hyttyset kehittyvät.

Joskus kesän mittaan syntyy myös toinen sukupolvi hyttysiä kesäsateiden myötä.

Päivän hyttysfakta: Suomessa on tarkalleen 41 hyttyslajia, joista valtaosa lisääntyy sulamisvesistöissä.

11 tykkäystä
16 tykkäystä

Sairasta :sweat_smile: :poop: saudit ostoksilla jep jep

8 tykkäystä

Uusimmassa Tekniikan Maailmassa 15B/2023 on just tästä artikkeli:
" Läppäri opiskelijalle tuhannella eurolla

Viisaasti valittu työväline palvelee amk- ja yliopisto-opiskelijaa valmistumiseen asti. Poimimme vertailuun viisi uutta ja yhden niitä puolta huokeamman käytetyn läppärin, joka osoittautui viisaaksi verrokiksi."

Kaksi testissä parhaat pisteet saanutta ovat koneet, joissa on paras näyttöresoluutio.

2 tykkäystä

Jenkit lasketteli iltaa myöten. Tässä kun huomista pölhexin indeksimuutosta ennakoi (kaavalla: jenkkikehitys = pölhex (neg x2)) niin hiipi uskomaton ajatus. Jenkki indeksit ovat nyt muutaman viikon olleet laskutrendissä. Mitä jos pölhexi onkin ainut indeksi joka on inhorealistisella tavallaan hinnoitellut tulevaa oikein. Kaikki US indeksien tekoäly hömpötys on ihan huuhaata ja oikea suunta on alaspäin. Sen me täällä härmässä tiedettiin jo kauan sitten ja ollaan vain ennakoitu tulevaa laskemalla ennakkoon. Ollaan jopa yritetty viestiä tätä muille laskemalla oikein kaksinverroin kovempaa, mutta eihän nuo muut ole kuunnelleet😉

15 tykkäystä