Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Tässä kun on tullut oltua jo vuosikymmen naimisissa niin mitä aikaisemmin myöntää itselle että vaimo on aina oikeassa ja luopuu omasta tahdosta niin sitä helpompaa on arki eikä tarvitse koskaan riidellä mistään asiasta.

15 tykkäystä

Tätä varmaan jenkkimedia paasaa tämän viikon, unohtuu Kiinan korttitalot ja holtiton inflaatio.

6 tykkäystä

Eikä kannata puhua liikoja.

Jos päivän aikana kerrankin avaa suunsa niin aina keskeyttää vaimon lauseen.

Tekstarit helpompia. :ok_hand:

8 tykkäystä

Mielestäni olisi ollut isompi uutinen mikäli kuulaskeutuja ei olisi tuhoutunut törmättyään Kuun pinnalle :man_shrugging:

6 tykkäystä

Kävin nakkaamassa liittymispyynnön ryhmään vaikka salkussa ei kauhiastee ihmeteltävää olekaan. Saadaanpahan lisää negatiivisen YTD:n omaavia joukkoon. Ps. Meikäläisen salkusta ei varmaan muuta kannata katsoa kuin se miten ei toinna sijoittaa, ellei sitten ole fiksaatio kadottaa rahoja :joy:

9 tykkäystä

Sehän osui maaliinsa. Meni jopa paremmin kuin itse odotin.

2 tykkäystä

Mahtavaa, tämä oli voitto jalkapallolle lajina, hienoa Espanja :v::v::v:

2 tykkäystä

Jaa ettei Ukrainan tuhoaminen enää riitä. Seuraavana barbaarien rakettien viattomana kohteena on kuu?

Ja mitäs sitten tehdään, kun “to the moon” on ryssitty?

3 tykkäystä

No, sentään pääsivät kuuhun asti. Ja teknisesti ottaen kyllähän se laskeutui. On vaan laskeutumisen jäljiltä vähän huonossa hapessa ja ei enää vastaa yhteydenottoihin… :boom:

Mitä asiasta luin alan foorumilta, ilmeisesti loppuen lopuksi aika pieni kupru. Jostain syystä ilmeisesti ohjelmisto meni odottamattomaan tilaan kesken jarrutuksen ja poltto meni noin 2s yli suunnitellun kun tietokone selvitteli itseään ennen kuin sammutti moottorin. Eli todennäköisesti pieni softabugi hyvin ikävällä hetkellä.

Ja kun ollaan siirtymässä 100km x 100km pyöreältä radalta laskeutumista varten 100km x15km kiertoradalle, 2s liian pitkä moottorikäyttö pistää kiertoradan alemman pisteen miinuksen puolelle. Ja koska Venäjällä on rajoitetusti maa-asemia, eivät ehtineet tehdä mitään sen noin puolen kuunkierroksen aikana ennen kuin kiertoradan alin piste saavutettiin ja kävi hassusti.

9 tykkäystä

Suosittelen Mehiläisen Oma Puhtia Puhti – Laboratoriokokeet ilman lääkärin lähetettä

Kohtuu hinnalla saa tehtyä tsekkailut, että kaikki on kunnossa. Viitearvot ovat selkeitä ja kuukkelilla saa surffailtua tarkan loppuelämän aikajakson :love_you_gesture:

2 tykkäystä

Tää oli kyllä aivan mahtava juttu! :trophy: Kaiken sen härdellin (mikä ei toki ole vielä loppunutkaan) jälkeen mikä Espanjalla on pelaajien ja valmentajien kesken ollut, oli sympatiat näissä kisoissa niin täysin Espanjan puolella. Aikamoista tasoitusta antoivat muille maille (esim. maailman paras toppari sivussa) noilla sisäisillä riidoilla, mutta niin vaan kannu kotiin.

1 tykkäys

Jos laskeutumispaikalla olisi lukenut kyriilisin kirjaimin “LAPSIA”, olisi rakettikäyttöisen härvelin osuma ollut millilleen kohdallaan.

6 tykkäystä

NOK on lasketellut myöskin. Viimeisen vuoden aikana näkyy laskeneen 9,84 > 11,57. Itse olen kasvattanut kuukausisäästöä molempien indekseihin ajatuksella, että ne toipuvat vielä.

5 tykkäystä

Vielä en ole minuuttiakaan katsonut Budapestin YU:n MM-kisoja, mutta tänään voisi aikataulut antaa myöten hieman väijyä. Tänään alkuillasta olisikin luvassa kisojen kenties visuaalisesti näyttävin laji. Ihan näin niin kun vinkkinä tv-tarjonnan puolelta.
Ja nyt en tarkoita miesten moukarinheittoa.

1 tykkäys

Tuosta venäläisten kuuhun törmäämisestä. Nuorena miehenä ysärillä ajelin rekkaa Venäjälle. Venäjän kielessä on sana ‘durak’, tarkoittanee hölmöä. En ole tarkistanut. No, aloimme kuskien keskuudessa kutsua venäläisiä turakeiksi. Ja kun he tekivät jotain se oli turaamista. Tästä muodostui johdannainen ‘turakainen’. Joten kuuhun laskeutumisessa ‘turakaiset turaa’.
Omasta mielestäni kuvaa toimintaa-kaikki menee pieleen- melkoisen hyvin

4 tykkäystä

Tarkistin mielenkiinnosta google kääntäjältä tämän. Durakkia ei ollut, mutta dura on typerys.

Turaaminen ja ryssiminen ne yhteen soppii, pannaan ne yhdessä vessanpönttöön.

1 tykkäys

Finngrid on saanut selville että pörssisähkön hinta vaihtelee.

30 tykkäystä

Hitto, senhän piti osua Floridaan!
-Joe-setä-

Kauppalaskuni oli ennen hintojen nousua 900€/kk. Tuolloin en yhtään katsellut mitä ostelen, mätin vaan tavaraa kärryyn.

Hintojen noustua aloin vähän katselemaan, mitä tulee ostettua ja sain edelleen kauppalaskun pysymään 900€:ssa.

Hintojen noustua lisää otin kovat keinot käyttöön ja aloin aamupalan yhteydessä valmistaa aterian myös työpäivälle mukaan, mitä en ollut koskaan aikaisemmin tehnyt. Olin pääsääntöisesti ostanut ruokani kaupasta päivän aikana, kun sellaisessa oli mahdollista käydä. Se maksoi aina hämmästyttävän paljon, melkein meni lounaan hinta kauppaostoksiin. Koska tämä muuttui voileipään ja johonkin lisukkeeseen, kauppalasku on edelleen 900€.

Jos hinnat vielä tästä nousee, joutuu kyllä hetken rapsuttelemaan päänuppia, että millä kauppalasku seuraavaksi pysyisi samassa. Pahaa pelkään, että joutuisin alkamaan kokkaamaan enemmän sen sijaan että nenä kiinni ruudussa tuskailen laskevia pörssikursseja, enkä minä halua kokoata vaan haluan manata kursseja. Varmaan se säästö tapahtuisi siten, että ostaisi bulkkipakkauksia, tekisi koko kylälle ruoat kerralla ja pakastaisi ne.

18 tykkäystä

Jos vaihtaa wagun a5:sta a3:seen voi säästää pitkän pennin.

17 tykkäystä