Inderesin kahvihuone (Osa 7)

@Mikael_Rautanen, kun päätitte kunnolla ruveta aikanaan kansainvälistymään, niin oliko sun mainospuhe henkilöstölle jotain tämäntapaista? :thinking:

32 tykkäystä

Sammon toimarilla varmaan tulossa putkiremontti.

Sammon toimitusjohtaja myi yhtiön osakkeita yli 350 000 eurolla | Kauppalehti

18 tykkäystä

Tyhmintä hänen esimerkissään oli että hän ei laskenut lukuja auki ollenkaan.

Ostohinta: 100 000e.
Myyntihinta: 412 000e.
Pitoaika 30v.
Oletus ei muita pääomatuloja tai vähennyksiä ja että rahat nostetaan ulos myynnin jälkeen. Veroprosentti 30% 30k rajaan asti ja sitten 34%.

Osakesäästötiltiltä veroa joutuu maksamaan.
312 000e voitosta 104 880e.

Arvo-osuustililtä veroa joutuu maksamaan.
82 848e

Eli valuvika on tässä utopistisessa esimerkissä on 22 032 euroa. Tämä kompensoituu helposti osinkojen verottomalla uudelleen sijoittamiselle näin pitkällä sijoitusajalla.

11 tykkäystä

Jos sijoittaa noilla annetuilla luvuilla esim. niin, että se viiden prosentin tuotto koostuu kolmen prosentin osigoista ja kahden prosentin kasvusta, niin OSTilla päätyy summaan 410.932€ (leikin realistia ja oletin 0,2%:n kulut osinkojen uudelleensijoittamisessa) ennen veroja. AOT:lla puolestaan jää 332.547,3€ ennen myyntiveroa. Ei taida ihan riittää hankintaolettama kuromaan eroa umpeen.

1 tykkäys

Tässä on lyhyet analyysit Assa Abloysta ja Securitaksesta. :slight_smile:

Koko jutun lukee muutamissa minuuteissa.

4 tykkäystä

@Petri_Aho avasi pari vuotta sitten tuota admicomin nopeaa raportointia:

Jos joku pienempi firma julkistaa keskellä päivää, kannattaa lähestyä IRää tai siitä vastaavaa henkilöä vaikka s-postilla. Esim. wulff raportoi aiemmin klo 9-11 välillä eikä ollut kertonut mitään kellonaikaa milloin rapsa tulisi ulos, mutta taisi parantaa tapansa nopeasti kun tuli aiheesta pari postia:

12 tykkäystä

Tätä paikkaa en olekaan koskaan kokeillut, mutta nyt en saa sitä mielestäni… :eyes:

5 tykkäystä

Jos Kusetus&MarkkinaCo taas huomenna vetää viemäristä alas kaikkein parhaimminkin suoriutuvat yhtiöt, niin lupaan kauhaista massiivisen määrän lisää salkkuuni, vaikka juuri lähes pääsin sijoituslainasta eroon :smiley:

Better Collective delivers another record breaking quarter with 135% operational earnings growth | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

8 tykkäystä

MÄ:

@Mikael_Rautanen

39 tykkäystä

Muistakee nauttia elämästä. Vielä on kesää jäljellä

23 tykkäystä

Pitäisi varmasti hajauttaa ulkomaisiin enemmän, mutta jotenki haasteellista seurata niitä/ edes tiedä niiden olemassa olosta. Ja niitä joita tiedän ovat aika tiukasti arvostettuja kuten apple, adidas, tesla jne jättiläiset. Varmaan pitää laittaa ostn täyttö yritys tauolle ja alkaa aotelle ostamaan vähän muiden maiden rahastoja jatkossa. Noh en vähään aikaan laita pörssiin rahaa(pääosin koska ylimääräistä ei ole😅) ja rautanen varmasti oikeassa. Pientä turhautumista vain välillä alkaa kukkimaan. Muutaman vuoden kun vielä odottaa niin eiköhän se siitä aurinko risukasaan paista🤔 ja jos satun kuolemaan ennen kuin paistaa esim 40v päästä täytyy laittaa testamenttiin muksulle, että pitää vain olla kärsivällinen tässä pikavoittoja haeta niin ei ihmettele missä kaikki on😁

14 tykkäystä

Päätin itse tehdä samaa ja koitan välttää inflaatiota… Poimin kaupan hyllystä Heinekeniä. Nautinnon perään jää vielä osingot.

1 tykkäys

Koetin tekoälyä hyödyntää siinä, että se tekis musta ja Vepusta kuvan, kun me kinastellaan esim. dcf-juttujen tarpeellisuudesta. Näin hyvin tekoäly onnistui:

28 tykkäystä

Jos katsoo värimaailmaa, niin olette keskustelleet Swedbankin DCF:stä :face_with_hand_over_mouth:

4 tykkäystä

Tekee pahaa katsoa kun joku nonneron veivipäällikkö on vauhdissa tänään :face_with_peeking_eye:

Ostaa joka vedolla 25000kpl F232-234 sekä F195-196 eli pelaa lyhyttä&pitkää yhtäaikaa ja tappiolla minun laskujen mukaan yli 20000€ muutamassa tunnissa.

Mistäs minä tiedän että onko kyseessä sama tyyppi, mutta yhdistävä tekijä on että aina se 25000kpl kerralla. 12/13:sta vedosta tappiolla ja kaikissa noissa siis kova vaihto tänään

13 tykkäystä

Pisti silmään myös itsellä kun samaa tuotetta salkussa, että joku veivaa vähän isommalla kassalla. Kauppoja yhdistää sama strategia kuin minulla. Buy high sell low - tilttiin - ja isompaa vipua :laughing:

Liekköhän tyyppi pahasti tiltissä.

20 tykkäystä

Kyllä tuo siltä näyttää että aivan Tiltissä. Korjataans tästä nyt äkkiä tuo pikku tappio, ja…

image

24 tykkäystä

Tähän oliskin mukava saada päivitystä, että onko ne kitarahommat kuinka nyt tässä parin vuoden aikana edenneet @Juha_Kinnunen ? :smiley:

14 tykkäystä

Huomenta.

Aloitetaan tankkeriuutisilla

25 tykkäystä

Tämähän alkaa olla jo normipäivä. Ei mitään nähtävää, hajaantukaa (pölhex kyllä varmuuden vuoksi sukeltaa pari pinnaa).

19 tykkäystä