Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Katsoin äsken Areenalta mielenkiintoisen dokkarin mikrosiruista. NVIDIA mainittu.

Kiista mikrosiruista | Yle Areena

9 tykkäystä

Ei tuohon viimeiseenkään vihreään vaadita enää kuin reilu -40%.

Sellanen päivä. Ärsyttää kun aina on se yks. Muuten homma menis hienosti porukalla mut aina on yks jonka pitää sit sooloilla.
Noh kyllä se siitä.

27 tykkäystä

Miten ihmeessä miesten pituushypyn maailmanennätys 895cm on edelleen lyömätön, oikeastaan lähellekkään kukaan ei ole Powelin ennätystä ollut uhkaamassa. Myös Lewisin 883cm hyppy tuli samoissa kisoissa vuonna 1991. Mielenkiintoista on myös Bob Beamonin 890 hyppy joka on niin kaukaa kuin 1968. Luulisi että harjoittelu on kehittynyt samoin kuin lääketiede että nykyään menisi helposti 9m rikki mutta tilanne on kaukana siitä.

7 tykkäystä

Tarvittava fysiikka löytyy, nopeus ja kimmo-ominaisuudet. Ja tekniikkakin, muttei vielä yhdeltä ja samalta mieheltä. Onhan tossa kohtalaisen lähelläkin vuosien mittaan käyty mutta kenestäkään tiedossa olevasta hyppääjästä ei ole tosiaan 9 metriä rikkomaan.
Tuo kombo puuttuu. Vaikka Usain Boltille (primessään) edes puolet Pedroson tekniikasta ja taulussa olisi 9.20 m

4 tykkäystä

YHTIÖIDEN RAPORTOINTI

Innokkaana lukujen tutkijana sitä aina kaipaisin, että yhtiöt raportoisivat suoriutumisestaan mahdollisimman tarkasti.

FIVA kertoo säännöllisestä tiedonantovelvollisuudesta seuraavaa:
"Helsingin pörssissä säännellyllä markkinalla kaupankäynnin kohteena olevan liikkeeseenlaskijan on arvopaperimarkkinalain (AML) nojalla julkistettava tilinpäätös ja toimintakertomus sekä puolivuosikatsaus. Näiden lisäksi on julkistettava tilinpäätöstiedote Helsingin pörssin sääntöjen nojalla. Liikkeeseenlaskija voi vapaaehtoisesti julkistaa osavuosikatsauksen tai lyhyemmän taloudellisen katsauksen tilikauden kolmelta ja yhdeksältä kuukaudelta. Laki tai Helsingin pörssin säännöt eivät kuitenkaan edellytä näiden julkistamista.

First North Finlandilla kaupankäynnin kohteena olevan liikkeeseenlaskijan on kauppapaikan sääntöjen nojalla julkistettava tilinpäätöstiedote, tilinpäätös ja toimintakertomus sekä puolivuosikatsaus. Liikkeeseenlaskija voi vapaaehtoisesti julkistaa osavuosikatsauksen tai lyhyemmän taloudellisen katsauksen tilikauden kolmelta ja yhdeksältä kuukaudelta."

Toisinaan puhutaan, että pitkäjänteiselle sijoittajalle olisi parempikin, kun ei elettäisi niin kvartaalien mukaan ja onpa myös mainittu, että hyvän yhtiön ja hyvän tutkimuksen jälkeen ei edes yksikkäisellä kvartaalilla ole niin väliä.

Toiset yhtiöt jakavat paljonkin dataa, kuten vaikkapa Kamux. Sitten esimerkiksi vaikkapa sellainen megacap kuin Safran Ranskan pörssissä kertoilee tarkempia lukuja vain puolivuosittain ja tällöin sijoittaja joutuu etsimään johtolankoja markkinasta tai mistä vain.

Mitä foorumi on mieltä? Pitäisikö yhtiöiden julkaista mahdollisimman tarkat luvut ja tarinat

  • kvartaaleittain
  • puolivuosittain
  • tilinpäätöksessä?
0 äänestäjää

Edit. Viimeisen vaihtoehdon pitäisi varmaan olla “tilinpäätöksessä ja vuosikertomuksessa”.

1 tykkäys

Nooo, max on vielä. Jos sun sijoitusikkuna on 20 vuotta, niin pääset plussalle Helsinkiin sijoittamalla…

:wink:

5 tykkäystä

Joku sanoi, että päivätreidaus on vaativaa… no ei ole, jos yrittää esim. tehdä tuottoa Helsingin bördessä, ni se on jo toinen juttu. :sunglasses:

Amatöörit ottavat helpotuotot jenkeistä, kun me kovat tyypit taistelemme Helsingissä!

6 tykkäystä

Huomenna sitten korkkarit kattoon, jahka Wyomingin isäntällä on vissiin jotain sanottavaa

21 tykkäystä

OMXH25 mörniessä kuin viimeistä päivää ja lehtien otsikoiden kirkuessa umpisurkeutta tulee väkisin miettineeksi, että pörssiin voisi koettaa laittaa nyt tavallista suuremman siivun tuloista. :thinking:

Ruokakuluissa ainakin on vielä pihistettävää, sillä @Sijoittaja-alokas kulut ovat puolet meikäläisen kuluista. :grin:

10 tykkäystä

Kyse ei ole korkeushypystä, mutta nyt on, samalla nimellä, US korkosyklissäkin, mahdollisuus päästä ennätysten kirjaan.

Kiitos tästä. Käytän tuota sitten kun irtisanoudun ja alan tekemään jotain työtä, josta tykkään. Eli todennäköisesti jatkan sitteku sitteku- linjalla vielä pitkään, enkä koskaan ota hienoista ajatelmista opiksi. Kyllähän sitä viimeistään arkussa pääsee erilaiseen ympäristöön.

5 tykkäystä

Oliko Chamath siellä? Tietäjät tietää.

2 tykkäystä

Hämmentävää, millainen kokonaisvaihto Helsingin pörssissä oli 50 vuotta sitten.

33 tykkäystä

Hmm olipas moni kapunki listautunut pörssiin tuolloin :smiley:

18 tykkäystä

Luin juuri siirappisimman yhtiöylistyksen koskaan. Jo puolivälissä teki pahaa. Tein virheen ja luin tekstin loppuun ja nyt en saa tosielämästä irtaantunutta ja ylitsevuotavan yksipuolisesti positiivista vuodatusta pois päästäni. Ehkä menen politiikkanurkkaukseen toipumaan ja ottamaan annoksen ristiriitoja ja negatiivisuutta. Josko tästä palautuisi päivän mittaan.

Eihän yhtiöitä tarvitse aina pelkästään pataluhaksi haukkua, ja yhtiön onnistumisista ja niiden vaikutuksista sijoituksen arvoon pitää osata iloita. Mikään muu ei ole pelastanut itseäni kaikkein huonoimmilta sijoituksilta kuin terve epäluulo ja lähtökohtaisesti kriittinen ja kyseenalaistava asenne ihan kaikkia sijoituksiani kohtaan. Aina sekään ei auta. Etenkin pitkissä omistuksissa ihmisen perusluonne viettää, myös omalla kohdalla, tottumuksen ja kiintymyksen suuntaan. Se on poikkeuksetta ollut myrkkyä salkulle.

27 tykkäystä

Marsin ensimmäiset asukkaat oppineet jo lentämään

13 tykkäystä

Täällähän oli jokunen päivä sitten puhetta TESTOSTERONISTA. :man_beard:

Kuuntelin aiheeseen liittyen aivan erinomaisen mielenkiintoisen podcastin, niin se pitää kyllä jakaa tänne.

Kaikki mikä erottaa miehen naisesta, on testosteronin aikaansaamaa.

Otetaan jaksosta muutama muukin lainaus, niin saan teidät kiinnostumaan sen verran, että kuuntelette itsekin tämän tunnin jakson.

Pörssimeklarien testosteronitasoja on mitattu. Sellaisina päivinä, jolloin he on tehnyt hyvää bisnestä, heidän testosteroni nousee. Ja sellaisina päivinä, jolloin he on tehnyt huonompaa bisnestä, heidän testosteronitaso on alempi. Tämä on tällainen miehinen voittajaefekti.

Siinä metsässä kävellessä mietin, että salkku on perhana piipannut punaista jo pari vuotta. Onkohan sillä ollut vaikutuksia testosteronitasooni. Ei ole kyllä kieltämättä ollut kovin kukkomainen olo viime vuosina.

Otetaan toinen tutkimus. Nuoria miehiä laitetaan ajamaan autoa. Toiselle annetaan vanha kolhiintunut Toyota ja toiselle uus hieno Porschen avoauto. Sen, joka ajaa Porschea, testosteronitaso nousee ja Toyota-kuskin tasot pysyvät muuttumattomina. Ja kun vaihdetaan kuskia, niin tilanne muuttuu.

Seisoin metsässä sienipussi toisessa kädessä ja marjapoimuri toisessa. Ei Porschea, ei pörssituottoja, ei maastavetoa. Testosteroni loisti poissaolollaan.

Mietin, että nyt jumalauta lähtee Ooppeli vaihtoon ja alan käydä torilla riitelemässä.

Palataan kuitenkin vielä podcastiin, ettei ajauduta liikaa minun mies-vaihdevuosiini (jotka muuten podcastin mukaan on testosteronin korvaushoidon myynninedistämiseksi keksitty myytti).

Jotta saadaan myös viime päivinä huolestuttavasti rauhoittuneeseen Politiikkanurkkaukseen pientä uutta kärhämän siementä, niin otetaan tällainenkin poiminta, jossa on sana rotukin mainittu:

On mitattu testosteronia nuorilta miehiltä Amerikassa slummialueilla. Mustat, kouluttamattomat nuoret miehet, heidän testosteronitasonsa on korkein. Mitä enemmän ne saa koulutusta, sitä matalampi on testosteroni. Valkoisilla nuorilla miehillä on matalampi kuin mustilla. Rotutausta vaikuttaa siihen, ja koulutus. Ja nimenomaan koulutus.

Siinä on tää kunniakulttuuri kadulla. Katukulttuuri, slummialueen nuorilla miehillä on koko ajan se haastava tilanne siinä. Pieniä aggressiivisia tilanteita on koko ajan ja ne antavat pieniä testosteronipiikkejä.

Ja loppuun vielä vinkit, että miten laittaa omat testosteronitasot kuntoon ilman ensimmäistäkään poppakonstia:

“Puhutaan, että globaalisti laskee testosteronitasot, mikä sitä selittää?”
“Lihavuus, ylipaino.”

Samat ohjeet kuin kaikkeen muuhunkin. Terveet elintavat, terveellinen ravinto, riittävästi liikuntaa, tupakan välttäminen kokonaan, runsaan alkoholinkäytön välttäminen, riittävästi unta, vääränlaisen stressin välttäminen. Nää normaalit ohjeet, niin testosteroni pysyy kyllä kunnossa.

Isoin yksittäinen tekijä on paino ja se on ihan selvä löydös, että kun testosteroni on matala, niin mies on yleensä lihava.

Vähän tylsät ohjeet.

Laitoin Ilpon kirjan heti varaukseen lähikirjastoon. Vähän estrogeeniltähän tuo kirjastoharrastuskin haisee, mutta säästyneillä rahoilla voi nyt ostaa viisi Fondian osaketta.

Ja lopuksi:

Oikeassa ympäristössä testosteroni tekee miehestä anteliaan, lisää altruismia muun muassa.

Käyttäkää siis testosteroninne viisaasti.

61 tykkäystä

Pidän kyllä postiviisesta asenteesta ja kannustavasta ilmapiiristä, mutta yhtiöketjuissa lukisin mieluummin enemmän tiukkaa asiaa. Kyseisen viestiin käytetty aika tuntui hukatulta.

Lisäksi kyseisen viesti on enemmän palaute Wittedille kuin keskustelua Wittedistä sijoituskohteena, joten se mielestäni eksyy aiheesta.

7 tykkäystä

Sitaatti
Luin juuri siirappisimman yhtiöylistyksen koskaan. Jo puolivälissä teki pahaa. Tein virheen ja luin tekstin

Totta, itsellä sen verran paksu nahka että monessa yhtiöketjussa koitan tuoda myös pessimisistisiä näkökulmia vaaleanpunaisiin ketjuihin. Mutta että tarvitaan vielä tsemppaaja namiswiitteilemään. Paha kurki! (uteliaille, ketju alkaa W:llä)

4 tykkäystä