Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Marsin ensimmäiset asukkaat oppineet jo lentämään

13 tykkäystä

Täällähän oli jokunen päivä sitten puhetta TESTOSTERONISTA. :man_beard:

Kuuntelin aiheeseen liittyen aivan erinomaisen mielenkiintoisen podcastin, niin se pitää kyllä jakaa tänne.

Kaikki mikä erottaa miehen naisesta, on testosteronin aikaansaamaa.

Otetaan jaksosta muutama muukin lainaus, niin saan teidät kiinnostumaan sen verran, että kuuntelette itsekin tämän tunnin jakson.

Pörssimeklarien testosteronitasoja on mitattu. Sellaisina päivinä, jolloin he on tehnyt hyvää bisnestä, heidän testosteroni nousee. Ja sellaisina päivinä, jolloin he on tehnyt huonompaa bisnestä, heidän testosteronitaso on alempi. Tämä on tällainen miehinen voittajaefekti.

Siinä metsässä kävellessä mietin, että salkku on perhana piipannut punaista jo pari vuotta. Onkohan sillä ollut vaikutuksia testosteronitasooni. Ei ole kyllä kieltämättä ollut kovin kukkomainen olo viime vuosina.

Otetaan toinen tutkimus. Nuoria miehiä laitetaan ajamaan autoa. Toiselle annetaan vanha kolhiintunut Toyota ja toiselle uus hieno Porschen avoauto. Sen, joka ajaa Porschea, testosteronitaso nousee ja Toyota-kuskin tasot pysyvät muuttumattomina. Ja kun vaihdetaan kuskia, niin tilanne muuttuu.

Seisoin metsässä sienipussi toisessa kädessä ja marjapoimuri toisessa. Ei Porschea, ei pörssituottoja, ei maastavetoa. Testosteroni loisti poissaolollaan.

Mietin, että nyt jumalauta lähtee Ooppeli vaihtoon ja alan käydä torilla riitelemässä.

Palataan kuitenkin vielä podcastiin, ettei ajauduta liikaa minun mies-vaihdevuosiini (jotka muuten podcastin mukaan on testosteronin korvaushoidon myynninedistämiseksi keksitty myytti).

Jotta saadaan myös viime päivinä huolestuttavasti rauhoittuneeseen Politiikkanurkkaukseen pientä uutta kärhämän siementä, niin otetaan tällainenkin poiminta, jossa on sana rotukin mainittu:

On mitattu testosteronia nuorilta miehiltä Amerikassa slummialueilla. Mustat, kouluttamattomat nuoret miehet, heidän testosteronitasonsa on korkein. Mitä enemmän ne saa koulutusta, sitä matalampi on testosteroni. Valkoisilla nuorilla miehillä on matalampi kuin mustilla. Rotutausta vaikuttaa siihen, ja koulutus. Ja nimenomaan koulutus.

Siinä on tää kunniakulttuuri kadulla. Katukulttuuri, slummialueen nuorilla miehillä on koko ajan se haastava tilanne siinä. Pieniä aggressiivisia tilanteita on koko ajan ja ne antavat pieniä testosteronipiikkejä.

Ja loppuun vielä vinkit, että miten laittaa omat testosteronitasot kuntoon ilman ensimmäistäkään poppakonstia:

“Puhutaan, että globaalisti laskee testosteronitasot, mikä sitä selittää?”
“Lihavuus, ylipaino.”

Samat ohjeet kuin kaikkeen muuhunkin. Terveet elintavat, terveellinen ravinto, riittävästi liikuntaa, tupakan välttäminen kokonaan, runsaan alkoholinkäytön välttäminen, riittävästi unta, vääränlaisen stressin välttäminen. Nää normaalit ohjeet, niin testosteroni pysyy kyllä kunnossa.

Isoin yksittäinen tekijä on paino ja se on ihan selvä löydös, että kun testosteroni on matala, niin mies on yleensä lihava.

Vähän tylsät ohjeet.

Laitoin Ilpon kirjan heti varaukseen lähikirjastoon. Vähän estrogeeniltähän tuo kirjastoharrastuskin haisee, mutta säästyneillä rahoilla voi nyt ostaa viisi Fondian osaketta.

Ja lopuksi:

Oikeassa ympäristössä testosteroni tekee miehestä anteliaan, lisää altruismia muun muassa.

Käyttäkää siis testosteroninne viisaasti.

61 tykkäystä

Pidän kyllä postiviisesta asenteesta ja kannustavasta ilmapiiristä, mutta yhtiöketjuissa lukisin mieluummin enemmän tiukkaa asiaa. Kyseisen viestiin käytetty aika tuntui hukatulta.

Lisäksi kyseisen viesti on enemmän palaute Wittedille kuin keskustelua Wittedistä sijoituskohteena, joten se mielestäni eksyy aiheesta.

7 tykkäystä

Sitaatti
Luin juuri siirappisimman yhtiöylistyksen koskaan. Jo puolivälissä teki pahaa. Tein virheen ja luin tekstin

Totta, itsellä sen verran paksu nahka että monessa yhtiöketjussa koitan tuoda myös pessimisistisiä näkökulmia vaaleanpunaisiin ketjuihin. Mutta että tarvitaan vielä tsemppaaja namiswiitteilemään. Paha kurki! (uteliaille, ketju alkaa W:llä)

4 tykkäystä

Höhh, menin katsomaan ja se prkl oli liputettu. No ehkä hyvä etten ehtinyt lukea kun kohta on puntti treenin aika ja ällö siirappiset viestit tiputtaa testot nollaan ja pilaa treenin.

5 tykkäystä

Sekin päivä nähtiin, kun liiallisesta positiivisuudesta tuli ongelma Inderesin foorumilla :grimacing:

Hyvä vaan, että tässä myrkyllisessä isojen egojen temmellyskentässä on mukana myös anteliasta optimismia ja positiivista energiaa omaavia toimijoita. Antaa kaikkien kukkien kukkia :pray:

19 tykkäystä

Lock Him Up. joskus harvoin näistä pikku voitoista täytyy nauttia.

16 tykkäystä

Liiallinen positiivisuus on varmasti monen mielestä ollut aina ongelma. Joissain tapauksissa hehkuttajia ja isoja egoja on lähdetty vieläpä peesaamaan – eikä kerrastakaan olla opittu. :grimacing:

8 tykkäystä

@Hieroja vissiin sama tuohenpolttaja takaisin pelikentillä, niin kuin pate ja rykä (tietäjät tietää).

Tänään T SHRT SP500 NORDNET F196 tuotteena.

7 tykkäystä

Liiallinen positiivisuus on kamalaa. Melkein yhtä kamalaa kuin kertomukset ‘sisäisestä kasvusta’ tai muista hlökohtaisista onnistumisista.

Sitä paitsi, jos foorumilla on joku positiivinen persoonallisuus teidän perus köyden kattoparruunvirittelijöiden lisäksi, mä tiedän että se olen juuri MINÄ joka sitten loppujen lopuksi on sanonut sen viimeisen kommentin joka on saanut sen poistamaan profiilinsa ja siirtymään nurkkaan itkemään.

No tästähän minä luonnollisesti masennun → ratkean ryyppäämään. Tulee ero, alamäki jyrkkenee. Eräänä päivänä kun istun alepan edessä syömässä maksalaatikkoa sormin, tulee paikalle ‘kiva’ täti juttelemaan. Ennen kuin arvaankaan, olen uskossa. Ei mene kauaa kun koputtelen tuntemattomien oville kysellen onko jeesusta näkyny. Siinä jää Penalta futismatsi ja makkaravoileipä kesken, juuri kun se oli vapaapäivänään rentoutumassa.

Onko tämä nyt reilua

#eskalaatio

21 tykkäystä

No jaa, paljon paremmin tuo sijoittaa kuin minä

5 tykkäystä

Kurssirallattelu väärään suuntaan tuo foorumilaisten luonteet ihan eri tavalla esille kuin jatkuva nousuputki. Vasta nyt näkee ketkä oikeasti on elämänmyönteisiä joka tilanteessa.

Ylenpalttinen positiivisuus voi olla liian siirappista monelle, vaikka ei diabetestä olisikaan.
Muistan elävästi yhden jo edesmenneen kaverin, rauha hänen muistolleen, joka tunki joka väliin huudahduksen “mahtavaa”. Oli kieltämättä hivenen haasteellista jutella hänen kanssaan arjesta kun jo auton pesusta kertominen aiheutti mahtavaa huudahduksen. Pakollisen valinnan osuessa kohdalle, valitsisin hänet mieluummin kaljaseuraksi, jos toisena vaihtoehtona olisi köyttä rasvaava kaikki päin persettä kaveri.

41 tykkäystä

Romantikkoja, perfektionisteja ja oikeasti elämänmyönteisiä yhdistää että sellaisiksi julistautuvat sitä harvemmin ovat. Ja sitä olevat harvoin sitä muille julistavat.

8 tykkäystä

Ei tarvitse julistaa :slightly_smiling_face: sehän suorastaan säteilee heistä :sunny:

2 tykkäystä

Tämä keskustelu sai arveluttavan esoteerisen käänteen

läväytetään tähän väliin jenkkimeemi kun kerran köysistä oli puhe

18 tykkäystä

Paljon ylistetyssä Politiikkaketjussa on ollut tasokasta keskustelua mm lehdistön puolueellisuudesta sekä jopa aika lähellä totuutta olevista hyökkäyksistä huonosti itseään puolustamaan pystyviä tahoja vastaan.

Tässä ei nyt ole käsitelty sitä vaan Hesarin toimituksen yleistä laatua, siitä mitä päästetään läpi julkaisuun. Luen Hesarista yleensä myös Oikaisut. Keskiviikkona luin tuon ensimmäisen oikaisun ja ihmettelin mielessäni, että noinko tuo HUS-yhtymän rooli tosiaan onkin. Koska asun onneksi paremmalla alueella, niin en kiinnittänyt siihen sen enempää huomiota.

Nyt tänään perjantaina oli tuo oikaisun oikaisu. Eihän tässä sinällään mitään ihmeellistä ole, virheitähän sattuu ja pääasia on, että ne oikaistaan.

Mutta luulisi noinkin isossa lehdessä, joka sijaitsee vieläpä tuolla alueella, kaikilla toimituksessa olevan tiedossa minkälainen on Helsingin ja Uudenmaan hyvinvointialueiden rakenne. Vaikka kesäharjoittelija/urheilutoimittaja tms olisi tehnyt tuon ensimmäisen oikaisun, niin sen tarkastaneen esimiestoimittajan olisi pitänyt tietää miten hyvinvointialue on järjestetty.

image

image

Tämä ehkä kuuluisi Ukrainan sota -palstalle, koska siellä on keskusteltu paljon Venäjällä vielä toimivista yrityksistä ja ihmetelty, miten ne voivat vielä jatkaa toimintaansa siellä.
Noh, kolikon toinen puoli näyttäytyy tässä: Venäjä käytännössä ryöstää maasta poistuvien yritysten omaisuuden, mikäli ne haluavat lopettaa toimintansa maassa. Reutersin arvion mukaan länsiyritykset ovat jo menettäneet 80 miljardia dollaria poistuessaan Venäjältä (Fortumin ja Nokian renkaiden osuus tästä lienee useampi miljardi…), ja prosessi on siis vielä pahasti kesken, koska monet suuryritykset vielä tekevät bisnestä Venäjällä.

Eli, käytännössä länsiyritykset ovat hankalassa saumassa: jatkamalla toimintaansa Venäjällä ne ovat tukemassa sotaa, mutta tilanne on yhtä huono vaikka ne myisivät omaisuutensa paikallisille osapuolille viranomaisten vaatimaan pilkkahintaan, koska varallisuuden ryöstön lisäksi kauppahinnasta menee vielä osa verona valtiolle = sotakassaan.
Perkeleen Putler!

1 tykkäys
2 tykkäystä

Agendajournalismi vaikuttaa kyllä lisääntyneen tai siitä on tullut läpinäkyvämpää, mutta se syy miksi itse suosittelen lopettamaan Hesarin lukemisen on mielenterveydellinen. Toimituksessa on huomattu, että mahdollisimman negatiiviset uutiset vetävät eniten klikkejä, joten uutistarjontaa on ohjattu siihen suuntaan. Tänäänkin etusivulla koreilee komeasti täysin turha pahanmielen nollauutinen:

Mikäli luet joka päivä enimmäkseen negatiivisia uutisia siitä, että kuinka pieni lapsi on hukkunut hiekkakuopalla tai roskiksesta on löytynyt kuristettuja koiranpentuja, niin kumulatiivinen kuormitus psyykkeelle muodostuu kuukausien ja vuosien aikana valtavaksi. Tähän kun vielä yhdistää sosiaalisen median ihmisvihamieliset algoritmit, niin moni ihminen viettää huomaamattaan tuntikausia päivästä negatiivisen sisällön parissa. Terveellisempää olisikin katsoa uutisia esimerkiksi television lyhyestä uutislähetyksestä mielummin kuin klikkiotsikkoja selaillen.

56 tykkäystä

Jep.

Parasta olisi jos keskittyisi viikkojulkaisuihin ja jättäisi päivittäisen median seuraamisen kokonaan pois tai ainakin vähemmälle. Esim. Suomen Kuvalehti, tai jos joku on hienostuneempi niin Economist, Times…

Näiden lisäksi asioiden seuraaminen suoraan primäärilähteistä ja pidemmän aikavälin kehityskulkujen seuraaminen on vielä parempi.

Hesaria en ole lukenut vuosiin juuri tuon pahan mielen takia, ellei joku linkkaa erityisesti juttua sieltä (joskin harvemmin ne on ei-tilaajille). Jos jotain merkittävää tapahtuu oikeasti Hesassa se kantautuu kyllä korviin nopeasti. :smiley:

Tietysti kansainvälistä finanssimediaa seuraa sitten työn puolesta rikollisen paljon, ja sitten on joku tämä Inderes joka vie päivittäin aikaa kaiken maailman sijoittajauutisten muodossa. :smiley:

Lisäys: Mainittakoon että Vernerin Vartin yksi missio on tiivistää tätä hälinää järkevään pakettiin (ei sensaatiohakuiseen vaikka harrastankin välillä populistisia otsikoita) jotta kuka vaan suomea ymmärtävä sijoittaja voisi periaatteessa jättää markkinan seuraamisen tähän 10-30 minuuttiin viikossa ja keskittyä lopun aikaa yhtiöiden tutkimiseen tai foorumin lukemiseen.

87 tykkäystä