Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Tämä keskustelu sai arveluttavan esoteerisen käänteen

läväytetään tähän väliin jenkkimeemi kun kerran köysistä oli puhe

18 tykkäystä

Paljon ylistetyssä Politiikkaketjussa on ollut tasokasta keskustelua mm lehdistön puolueellisuudesta sekä jopa aika lähellä totuutta olevista hyökkäyksistä huonosti itseään puolustamaan pystyviä tahoja vastaan.

Tässä ei nyt ole käsitelty sitä vaan Hesarin toimituksen yleistä laatua, siitä mitä päästetään läpi julkaisuun. Luen Hesarista yleensä myös Oikaisut. Keskiviikkona luin tuon ensimmäisen oikaisun ja ihmettelin mielessäni, että noinko tuo HUS-yhtymän rooli tosiaan onkin. Koska asun onneksi paremmalla alueella, niin en kiinnittänyt siihen sen enempää huomiota.

Nyt tänään perjantaina oli tuo oikaisun oikaisu. Eihän tässä sinällään mitään ihmeellistä ole, virheitähän sattuu ja pääasia on, että ne oikaistaan.

Mutta luulisi noinkin isossa lehdessä, joka sijaitsee vieläpä tuolla alueella, kaikilla toimituksessa olevan tiedossa minkälainen on Helsingin ja Uudenmaan hyvinvointialueiden rakenne. Vaikka kesäharjoittelija/urheilutoimittaja tms olisi tehnyt tuon ensimmäisen oikaisun, niin sen tarkastaneen esimiestoimittajan olisi pitänyt tietää miten hyvinvointialue on järjestetty.

image

image

Tämä ehkä kuuluisi Ukrainan sota -palstalle, koska siellä on keskusteltu paljon Venäjällä vielä toimivista yrityksistä ja ihmetelty, miten ne voivat vielä jatkaa toimintaansa siellä.
Noh, kolikon toinen puoli näyttäytyy tässä: Venäjä käytännössä ryöstää maasta poistuvien yritysten omaisuuden, mikäli ne haluavat lopettaa toimintansa maassa. Reutersin arvion mukaan länsiyritykset ovat jo menettäneet 80 miljardia dollaria poistuessaan Venäjältä (Fortumin ja Nokian renkaiden osuus tästä lienee useampi miljardi…), ja prosessi on siis vielä pahasti kesken, koska monet suuryritykset vielä tekevät bisnestä Venäjällä.

Eli, käytännössä länsiyritykset ovat hankalassa saumassa: jatkamalla toimintaansa Venäjällä ne ovat tukemassa sotaa, mutta tilanne on yhtä huono vaikka ne myisivät omaisuutensa paikallisille osapuolille viranomaisten vaatimaan pilkkahintaan, koska varallisuuden ryöstön lisäksi kauppahinnasta menee vielä osa verona valtiolle = sotakassaan.
Perkeleen Putler!

1 tykkäys
2 tykkäystä

Agendajournalismi vaikuttaa kyllä lisääntyneen tai siitä on tullut läpinäkyvämpää, mutta se syy miksi itse suosittelen lopettamaan Hesarin lukemisen on mielenterveydellinen. Toimituksessa on huomattu, että mahdollisimman negatiiviset uutiset vetävät eniten klikkejä, joten uutistarjontaa on ohjattu siihen suuntaan. Tänäänkin etusivulla koreilee komeasti täysin turha pahanmielen nollauutinen:

Mikäli luet joka päivä enimmäkseen negatiivisia uutisia siitä, että kuinka pieni lapsi on hukkunut hiekkakuopalla tai roskiksesta on löytynyt kuristettuja koiranpentuja, niin kumulatiivinen kuormitus psyykkeelle muodostuu kuukausien ja vuosien aikana valtavaksi. Tähän kun vielä yhdistää sosiaalisen median ihmisvihamieliset algoritmit, niin moni ihminen viettää huomaamattaan tuntikausia päivästä negatiivisen sisällön parissa. Terveellisempää olisikin katsoa uutisia esimerkiksi television lyhyestä uutislähetyksestä mielummin kuin klikkiotsikkoja selaillen.

56 tykkäystä

Jep.

Parasta olisi jos keskittyisi viikkojulkaisuihin ja jättäisi päivittäisen median seuraamisen kokonaan pois tai ainakin vähemmälle. Esim. Suomen Kuvalehti, tai jos joku on hienostuneempi niin Economist, Times…

Näiden lisäksi asioiden seuraaminen suoraan primäärilähteistä ja pidemmän aikavälin kehityskulkujen seuraaminen on vielä parempi.

Hesaria en ole lukenut vuosiin juuri tuon pahan mielen takia, ellei joku linkkaa erityisesti juttua sieltä (joskin harvemmin ne on ei-tilaajille). Jos jotain merkittävää tapahtuu oikeasti Hesassa se kantautuu kyllä korviin nopeasti. :smiley:

Tietysti kansainvälistä finanssimediaa seuraa sitten työn puolesta rikollisen paljon, ja sitten on joku tämä Inderes joka vie päivittäin aikaa kaiken maailman sijoittajauutisten muodossa. :smiley:

Lisäys: Mainittakoon että Vernerin Vartin yksi missio on tiivistää tätä hälinää järkevään pakettiin (ei sensaatiohakuiseen vaikka harrastankin välillä populistisia otsikoita) jotta kuka vaan suomea ymmärtävä sijoittaja voisi periaatteessa jättää markkinan seuraamisen tähän 10-30 minuuttiin viikossa ja keskittyä lopun aikaa yhtiöiden tutkimiseen tai foorumin lukemiseen.

87 tykkäystä

Vanhemmilleni on tullut Suomen Kuvalehti vuosikymmeniä, joten tuli nuorena tavaksi lueskella sitä. Jatkunut aikuisena niin, että aina kun käyn joko heidän luonaan tai kirjastossa, luen. Muutama viikko sitten satuin huomaamaan, että heidän digitilauksensa saa vuodeksi 120 eurolla; siis näköislehti, nettisivut ja satavuotinen lehtiarkisto. Aika hyvä diili, tilasin. Tulee samalla vähän tuettua tuollaista kuivan laadukasta journalismia, joka lienee vähän ahtaalla näin pienellä kielialueella.

27 tykkäystä

Kahdeksan vuotta helsingin pörssissä, osakkeiden hinnat nousseet 2 %. Mahtavaa!

Joku just pohdiskeli, että jos jokaviikkoiset rilluttelurahat olisi pannut pörssiin, nyt voisi ostaa niillä rahoilla Mersun EQE.n messevillä lisävarusteilla. Eikä voisi, vaan Skoda Enyaqin, ja senkin joutuisi hakemaan Ruotsista, jossa myyvät nyt isoilla alennuksilla käsiin jääviä, uusia Enyaqeja halvoilla kruunuilla.

Sanotaan nyt vaikka niin, että ei mulle kyllä mitään erityisempiä kicksejä tulisi uudesta Skodasta. Mun mielestä on ollut paljon parempi rillutella ne rahat. Ilon kautta, kukaan ei tiedä huomisesta, mutta kukaan ei vie pois koettuja kännihölmöilyjä kahdeksalta vuodelta! Mahtavaa!

9 tykkäystä

En kyllä ymmärrä tätä, että valitetaan Helsingin pörssistä, ja lätkästään kuva PI:stä. Toki kurssinousu ollut olematonta, mutta katso GI:n tilanne, niin eihän se nyt lähellekkään näin huonolta näytä.

32 tykkäystä

Mistäs tuo tuottoindeksi näkyy? Tietty olisi kiva, jos vielä löytyisi nettotuottoindeksi verot vähennettyinä, kun ainakin itseltä on menneet osingoista verot.

Kuluttajahintaindeksi on noussut samassa kahdeksassa vuodessa 21 %, oma liksa ei ole noussut juuri lainkaan, mutta en mä siitäkään valita, vapaaehtoistyötähän tämä on, ja työnantajafirmalle on edullista, ettei henkilöstökustannukset nouse.

Korostan, että en siis valita mistään, päin vastoin, mähän oon ottanut hurjasti halpakorkoista lainaa, jonka avulla biittaan indeksit vivulla. Ikäni oon lasketellut, suksilla, laudalla nyt vielä pörssissäkin, kaikki silkasta harrastamisen ilosta.

Googlesta OMXHGI. Hulppeat 2.8% annualisoitu 5v tuotto!

11 tykkäystä

image

What-the-hell-is-that GIFs - Get the best GIF on GIPHY

23 tykkäystä

Tänään koitti se päivä, kun oli aika lunastaa lupaus. Mielenkiintoista jutustelua vetytaloudesta ja muutenkin mukava kohtaaminen. Tuli niin paljon taas tietoa, että taidan olla toisen kaljan pystyssä.

62 tykkäystä

Oye!

Korkoa korolle ilmiö!

19 tykkäystä

Hei, jos joku löytää lääkärin, joka suosittelee ylipainoa, mättöruokaa, liikunnan vihaamista ja muutenkin epäterveellisiä elämäntapoja, niin vinkatkaa!

Sellaisella heebolla on rajattomat markkinat.

6 tykkäystä

Mulla on yksi työkaveri, joka kertoo intohimonsa olevan melkein mikä tahansa käsittelyssä oleva asia, josta hän ei tiedä höykäsen pölähtävää päivän lehtiuutisen tai konsulttipowerpointin lisäksi.

Mun pää meinaa räjähtää joka kerta, kun kuulen tuon sanan. Intohimo. Aargh.

2 tykkäystä

Tässä olisi Pekalta taas erinomainen tviittiketju. :slight_smile:

3 tykkäystä

Tämä on kyllä ollut silmiinpistävää jo monta vuotta.

Näin ulkomaantyötä tekevänä olen koittanut ulkomailla tiputtaa Suomen uutisoinnin iltapäivälehtien osalta nollaan. Jotenkin ei jaksa lukea näistä paskoista tapahtumista, kun ne eivät tapahdu itsensä ympärillä…tässä ja nyt.

Näihin kyllä joutuu ajankohtaisuutisten takia palaamaan Suomessa ollessa.

Tämä ei ole silmienummistamista totuudelle, vaan oman mielentilan maksimointia. Pitää vintin freesimpänä siinä missä päivittäisten pörssiliikkeiden seuraamatta jättäminen.

Suositellen.

10 tykkäystä

Mikäli tämä sinun ja tuo myöhempi Vernerin postaukset eivät ole ns. sarkasmia, niin olen jyrkästi eri mieltä tuommoisesta lähestymistavasta reaalimaailmaan. Todellisen maailman voi vähäksi aikaa sulkea pois ja varmaan pidemmäksikin aikaa, jos on enemmän taloudellisia resursseja. Sitten, kun se lyö läpi, niin vaikutus on kahta kauheampi.
Ei tästä kannata sen enempää filosofoida, kukin taaplaa tyylillään ja yrittää löytää maallista onneaan.

2 tykkäystä

Voisiko Sijoituskästi olla sopiva foorumi? Bing @Kevin

9 tykkäystä