Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Tämä, kun sijoittamiseen ei ole mitään annettavaa, roikutaan tutkimassa ketjuja, joihin voisi päästä pätemään mututiedolla. Eiköhän tästäkin doping-tapauksesta tule urheilijan kautta totuus vielä esille, joka voi olla yllättävä suhteessa siihen, mitä ensitiedot kertoo.

9 tykkäystä

Sitähän se on. Koko homman perusta. Ostetaan halvalla ja myydään kalliilla. On se helppoa😀 Nyt on kyllä ostokelit, olleet tosin jo koko vuoden. Saas kattoo milloin kääntyy ja kun kääntyy onkin jo myöhässä. Jos ostaa nyt, niin EHKÄ voi sitten joskus onnitella itseään ja todeta, ostin dipistä!

Ja kiitos perusteellisesta vastauksestasi/ajatuksistasi.

8 tykkäystä

Kahvihuone: Mitä rahakkaampi laji, sitä enemmän siellä doupataan

John Daly: Lasketaanko tupakka?

20 tykkäystä

Pöllähti tätä lukiessa mieleen F1 ja James Hunt… #rockstar

7 tykkäystä

Pitkäjänteiselle sijoittajalle varmasti jo ihan hyvä ostopaikka. Salkun ja osakekurssien kyttääjistä en osaa sano…sen näkee jälkikäteen.

Ei ole kuitenkaan vielä mikään “screaming buy”, jossa olisin vivulla mukana. Netto-ostajanmarkkinat kuitenkin. Hajautus ja ajallinen hajautus korostuu…taas kerran.

Korostaisin tätä osaa, joka liittyy aikaisempaan kommenttiini tässä viestissä.

Ei tähän voi kuin lisätä, että kannattaa noudattaa sijoitusstrategiaa taas kerran, ja sitä suunnitelmassa asetettua tavoitetta…kaikki muu liikehdintä siinä välissä on mahdollista kohinaa…

Suomen osakemarkkinoille sijoittava…

5 tykkäystä

Eikös isoin verokertymä tule suuresta keskiluokasta ja kuvittelisin, että he ovat myös suurin palvelujen käyttäjä. (En ole varma ja on ehkä vähän off-topic tässä ketjussa.) Itse koen kuvion samankaltaiseksi kuin eläkemaksut, paitsi vähemmän rahastoivaksi. “Maksan nyt jonkun vuodepotilaan saattohoidon ja toivottavasti joku maksaa aikanaan minun.”

3 tykkäystä

Verotuotot – Veronmaksajain Keskusliitto ry Tuolta voi tutkia. Esim alv on isoin, ja kunnallisvero on toiseksi isoin vero ( määrällä mitattuna ) ja jäljempää eivät köyhimmät maksa. Alvistakin varmaan keskiluokka pääosan koska Suomessa ei oikeasti rikkaita kovin paljoa ole.

Progressiivisesta verotuksesta kertymästä yli puolet maksaa korkeimman kymmenyksen väki mutta se on pieni osa koko kakusta. ( en jaksa kaivaa linkkiä )

Joten yhteenvetona? Kyllä kaikki maksavat ainakin epäsuorasti mutta painopiste on keskiluokalla ja sitä paremmin ansaitsevilla.

4 tykkäystä

Synkkä ajanjakso Helsingin pörssissä vaikuttaa foorumin mielialaan. Hyvää fiilistä kaikille ja muistakaa, ettei lääkärin neuvoja pidä aina ottaa kirjaimellisesti.

60 tykkäystä

@Mikael_Rautanen piristi omalla tviitillään. :smiley:

38 tykkäystä

Joo roikutaan tutkimassa kahvihuonetta pelkän pätemisen tarpeen takia. :slight_smile: Onneksi kovin moni sijoittamisesta kirjoittava ei mene henkilökohtaisuuksiin, mutta jokunen poikkeus löytyy.

Noh, katsellaan rauhassa mitä Heleniuksen tapaus tuo tullessaan. Testi kertoo kuitenkin totuuden ja urheilija kertoo oman versionsa kuinka kyseinen aine on päätynyt elimistöön. Se voi sitten olla ihan kaikkea totuuden ja dopingia piikittävän talonmiehen väliltä.

5 tykkäystä

Nyt on kuitenkin anslysoitu vasta A-näyte. Ihan syystäkin on olemassa B-näyte jotta oikeusmurhilta vältyttäisiin virhe analyysin takia.

4 tykkäystä

image

@Pohjolan_Eka olethan kunnossa?

35 tykkäystä

64 tykkäystä

Maikkari otsikoi dramaattisesti, on kyllä aika ikävä tilanne

22 tykkäystä

Poliisi tutkii asiaa tämän hetken tietojen mukaan metsästysrikoksena ja vammantuottamuksena.

”Tästä lähtee teiltä nyt aseet valtiolle, luvat pois ja sakkoja tulee.”
”Mut mehän pelastettiin’kaveri karhun hampaista!”
”Niin mut kaveri sai osumaa. Tämmöiset tilanteet pitäis viimeiseen asti pyrkiä ratkaisemaan puhumalla.”

41 tykkäystä

Aina kun arkkitehdit puhuvat menetetyistä mahdollisuuksista, niin alkaa hieman pelottaa, että mitä dysfunktionaalisia teräs-lasi-betonihirvityksiä nuo ovat taas kerran keksineet :fearful:
image

FV9DA2FXwAEojjt
b56abb294a8f4ddb9d4bd198d9fe9f72

29 tykkäystä

Tässä on Pekalta taas opettavainen tviittiketju, tällä kertaa EV/S:stä. :slight_smile: :point_down:

6 tykkäystä

AI-buumilla ratsastaen

Hauskaa kyllä on se, että kun yksi pankki ei riittänyt… niin otettiin 28 pankkia jeesimään.

Listautumisen järjestäjinä ja neuvonantajina on kaikkiaan 28 pankkia, joiden joukkoon lukeutuvat muiden muassa Goldman Sachs , JPMorgan Chase , Barclay’s ja japanilainen Mizuho .

11 tykkäystä

Näin punertavina aikoina on lantrattava omppuhillotkin. Tätä sit talven puurojen sekaan, oli hyvää tai ei…

22 tykkäystä

Eli 28 pankin miehistö valjastettu myymään ylihintaista IPOa “koska AI” (vaikka ARMilla ei juuri mitään merkittävää tuohon liittyvää rahantekoa ole)

Ei se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa… Tämä on kyllä eeppinen rahastusyritys kohteena firma jonka pitkän aikavälin rahantekokyky on hyvin kyseenalainen ja pohjautuu aika lailla siihen että tulevat muuttamaan lisensointimalliaan - eikä ole mitään takeita että asiakkaat tämän pitkässä juoksussa hyväksyvät. Lyhyellä aikavälillä saattaa olla pakko koska arkkitehtuurin vaihto vie aikaa, mutta… no, katsotaan mitä tapahtuu :slight_smile:

Tasaisen varma osingonjauhantalaitos tästä olisi saatu helposti, mutta semmoista ei pysty myymään ylihintaan IPOssa markkinalle…

11 tykkäystä