Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Mennee aika käsi kädessä työttömyysasteen kanssa. Sillä saralla käyrät on tosin alaviistoon menossa joten tuo prosenttiluku saattaapi vielä pienentyä

Varmasti ensimmäisenä on vähennetty juuri matkailua ja muita huvituksia, viihteellä käymistä, ravintolaruokailua, omia harrastuksia ym. Asuminen ja lasten harrastukset tulevat karsintalistalla viimeisenä.

Tietysti jos tilanne pitkittyy eli korot pysyvät korkealla vuosikausia, inflaatio jatkaa yli 2 % tasolla ja palkat matelevat perässä, niin tilanne pahenee.

On totta, että 2019-2022 pystyi elämään aika huoletta ja silti säästämään varsin helposti suuria summia. Nyt tavallinen keskituloinen palkansaaja joutuu pohtimaan, onko varaa käydä baarissa lainkaan tai syödä ulkona ravintoloissa. Joku voi tietysti todeta, että on siinäkin murheet. :slight_smile:

1 tykkäys

Tartun tähän, koska allekirjoitan ylemmät.

Vähiin rupeavat kuitenkin käymään “nautinnot”. On se terassia, ravintolaa tai esim elokuvissakäyntiä. En tiedä on koko muualla sama, mutta omassa kotikaupungissa on asiakkaiden puutteen takia ruvettu lyömään yökerhoistakin ovia kiinni jo ennen puolta yötä… nämä on aikaisemmin ollut auki lainmukaiseen “pilkkuun” asti…eikä ole yksittäistapauksia.

Ravintoloista on helppoa saada pöytiä ilman varauksia.

Mielestäni tämä kaikki näkyy “ylimääräisten” kulujen karsimisessa ihan selvästi.

2 tykkäystä

Toisessa ketjussa nostettiin esiin se, että rakennusala on 15 % Suomen BKT:sta. Nyt siellä vedetään hätäjarrusta. Seuraavaksi osuma tulee viihdebisnekseen sekä matkailu- ja ravintola-alaan.

Korkojen nostamisen tarkoituksena on tietysti juuri se, että hillitään kulutuskysyntää. Samoin työttömyyden kääntyminen nousuun on “positiivista” kehitystä.

Nautintoa voi tietysti saada monenlaisista asioista. Itse olen nyt jättänyt baarit ja ravintolat oikeastaan kokonaan pois sekä vaihtanut työpaikkalounaat eväisiin (pääsääntöisesti). Ruokakauppalaskun olen jälleen hilannut sinne 50 € / viikko -tasolle. Yksi keino on ollut juomien jättäminen pois. Sen sijaan olen treenannut paljon, istunut puistossa piknikillä, nähnyt kavereita ym. Ihan hyvää elämää on sekin, vaikka rahaa ei paljoa käytetä.

12 tykkäystä

Eli taantuman pohjat, on kun kaikki einesmaksalaatikot eivät olekkaan loppu Prismista… ja miten ajoittaisi Helsingin pörssin markkinapohjan tähän? :wink:

Laitan tänne kaffe huoneen puolelle, kun ei ole oikeastaan yhtään asiaa tässä.
Eikös Buffett sanonut että kannattaa silloin ostaa kun veri lentää kadulla.
Taitanee Kojamon ja rakennusliikeiden osalta olla jo sisuskalutkin ulkona. :scream:
Toinen juttu onkin sitten se että kannattaako siltikään nyt ostaa.

10 tykkäystä

Oon jotenkin tulkinnut tämän useasti siteeratun lausahduksen niin, että kannattaako kuitenkaan ostaa sitä, JOSTA se veri virtaa?

38 tykkäystä

Niin,historiassahan kuppaamista on käytetty kansanparannuksessa edistämään ihmisen hyvinvointia ja käytetäänhän sitä edelleenkin,siinähän tarkoituksena on laskea ilmeisesti paha veri ulos,kaipa tämä voi päteä sijoittamiseenkin.

2 tykkäystä

Meinas lentää aamukahvit näytölle

image

59 tykkäystä

Kuka on Helena Koivu?

2 tykkäystä

Saku Koivun veljen entinen vaimo.

25 tykkäystä

Helena Koivu kulutti miljoonan parissa vuodessa – ”Ihan mennyt elämiseen” (iltalehti.fi)

"Helena pyrki saamaan enemmän rahaa kuin avioehdossa määritetty miljoona euroa.

Oikeus kuitenkin katsoi, että saadun miljoonan euron jälkeen Helenan taloudellista tilannetta ei voi kutsua ”epävakaaksi”. Näin ollen oikeuden mukaan avioehtosopimuksesta ei tule poiketa."

2 tykkäystä

Eräs daami joka tienasi miljoonan olemalla 6 vuotta naimisissa Mikko Koivun kanssa, mutta kokee silti kokeneensa suurta vääryyttä.
Näin Helena Koivu kommentoi viimeisintä käännettä avioerossaan - Viihde - Ilta-Sanomat

4 tykkäystä

Kaverit ovat onneksi hereillä ja netistä löytyy rahankeräys, ettei elintaso liikaa romahda. En linkitä sitä tänne, sillä halukkaat varmasti osaavat sen etsiä, kerrotaan kuitenkin tähän mennessä kerätty summa 1421$ :smile:

10 tykkäystä

Mallisalkku yrittää ajoittaa markkinaa. Eli tekee juuri sitä, mitä monen asiantuntijan mielestä ei pitäisi yrittää.

Yli kuukauden ajan on pidetty 19% käteispositiota, vaikka 24 yhtiöllä on Osta-suositus.

Mielestäni nykymuotoinen Inderesin mallisalkku tulisi lopettaa. Ehdotin maaliskuussa virtuaalista mallisalkkua, jota hoitaa tietokone Inderesin suosituksien ja tavoitehintojen pohjalta.

@Sauli_Vilen, tyrmäsit ehdotukseni keväällä. Olisiko aika harkita asiaa uudestaan?

16 tykkäystä

Tein tuossa mielestäni mielenkiintoista sijoitusstrategia backtestingiä manuaalisesti. Ajattelin tänne jakaa tuloksia, koska ei minulla ole ketään muutakaan kelle näyttää :face_holding_back_tears:

Tässä siis suoritukset:

Kolme eri portfoliota, joista ensimmäinen Top8 F500 (sininen) koostuu jenkkien Fortune 500 ylimmistä kahdeksasta yhtiöstä, tasapainoitus kerran vuodessa. Toinen (oranssi) on ihan perus s&p500. Kolmas, eli Top8 MC (harmaa) on jenkkien kahdeksan suurinta markkina-arvon mukaan, jossa tasapainoitus samaan tapaan kuin ensimmäisessä, eli kerran vuodessa.

Pyöräytyksestä eikä kaupankäynnistä aiheutuvia kuluja ole huomioitu. Aloitusrahana ollut 20 000€ ja 1990 luvulta aloitettu. Tavallaan mielenkiintoiset lopputulemat, mutta samalla ei järin yllättävätkään.

15 tykkäystä

Oltiin niin juukelin hauskoja mainonnassa. Tultiin paljastaneeksi, että osa työajasta menee ihan rehdisti perseen kaiveluun. Liikevaihto kasvoi silti. Täältä häpeän keskeltä onkin oivaa hymyillä.

Kaikki lataamaan!

7 tykkäystä

Onneksi vain sähkiksiin. Neste kun päättäisi jakaa ilmaista bensiiniä, niin tämä olisi heikkoon happeen menneelle kansantaloudelle ehkäpä jopa kuolinisku. Ei meinaan olisi ristin sielua töissä, kun kaikki olisivat olleet jo aamu kahdesta jonottamassa tätä ilmaista mustaa kultaa.

14 tykkäystä

Rohkenen olla eri mieltä, mielestäni Mallisalkku on hyvä brändi joka tarjoaa kurkistuksen siihen, miten firman kärkianalyytikot sijoittavat. Mitä tulee käteiseen, onhan sitä paljon, toisaalta perstuntumani on että sitä on koko historian ajan ollut melko paljon. Näkyykö premium-ökyilijöille jotain dataa siitä, miten käteispaino on historian saatossa vaihdellut? 15-20% lienee ollut yleisin haarukka?

25 tykkäystä