Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Kuka on Helena Koivu?

2 tykkäystä

Saku Koivun veljen entinen vaimo.

25 tykkäystä

Helena Koivu kulutti miljoonan parissa vuodessa – ”Ihan mennyt elämiseen” (iltalehti.fi)

"Helena pyrki saamaan enemmän rahaa kuin avioehdossa määritetty miljoona euroa.

Oikeus kuitenkin katsoi, että saadun miljoonan euron jälkeen Helenan taloudellista tilannetta ei voi kutsua ”epävakaaksi”. Näin ollen oikeuden mukaan avioehtosopimuksesta ei tule poiketa."

2 tykkäystä

Eräs daami joka tienasi miljoonan olemalla 6 vuotta naimisissa Mikko Koivun kanssa, mutta kokee silti kokeneensa suurta vääryyttä.
Näin Helena Koivu kommentoi viimeisintä käännettä avioerossaan - Viihde - Ilta-Sanomat

4 tykkäystä

Kaverit ovat onneksi hereillä ja netistä löytyy rahankeräys, ettei elintaso liikaa romahda. En linkitä sitä tänne, sillä halukkaat varmasti osaavat sen etsiä, kerrotaan kuitenkin tähän mennessä kerätty summa 1421$ :smile:

10 tykkäystä

Mallisalkku yrittää ajoittaa markkinaa. Eli tekee juuri sitä, mitä monen asiantuntijan mielestä ei pitäisi yrittää.

Yli kuukauden ajan on pidetty 19% käteispositiota, vaikka 24 yhtiöllä on Osta-suositus.

Mielestäni nykymuotoinen Inderesin mallisalkku tulisi lopettaa. Ehdotin maaliskuussa virtuaalista mallisalkkua, jota hoitaa tietokone Inderesin suosituksien ja tavoitehintojen pohjalta.

@Sauli_Vilen, tyrmäsit ehdotukseni keväällä. Olisiko aika harkita asiaa uudestaan?

16 tykkäystä

Tein tuossa mielestäni mielenkiintoista sijoitusstrategia backtestingiä manuaalisesti. Ajattelin tänne jakaa tuloksia, koska ei minulla ole ketään muutakaan kelle näyttää :face_holding_back_tears:

Tässä siis suoritukset:

Kolme eri portfoliota, joista ensimmäinen Top8 F500 (sininen) koostuu jenkkien Fortune 500 ylimmistä kahdeksasta yhtiöstä, tasapainoitus kerran vuodessa. Toinen (oranssi) on ihan perus s&p500. Kolmas, eli Top8 MC (harmaa) on jenkkien kahdeksan suurinta markkina-arvon mukaan, jossa tasapainoitus samaan tapaan kuin ensimmäisessä, eli kerran vuodessa.

Pyöräytyksestä eikä kaupankäynnistä aiheutuvia kuluja ole huomioitu. Aloitusrahana ollut 20 000€ ja 1990 luvulta aloitettu. Tavallaan mielenkiintoiset lopputulemat, mutta samalla ei järin yllättävätkään.

15 tykkäystä

Oltiin niin juukelin hauskoja mainonnassa. Tultiin paljastaneeksi, että osa työajasta menee ihan rehdisti perseen kaiveluun. Liikevaihto kasvoi silti. Täältä häpeän keskeltä onkin oivaa hymyillä.

Kaikki lataamaan!

7 tykkäystä

Onneksi vain sähkiksiin. Neste kun päättäisi jakaa ilmaista bensiiniä, niin tämä olisi heikkoon happeen menneelle kansantaloudelle ehkäpä jopa kuolinisku. Ei meinaan olisi ristin sielua töissä, kun kaikki olisivat olleet jo aamu kahdesta jonottamassa tätä ilmaista mustaa kultaa.

14 tykkäystä

Rohkenen olla eri mieltä, mielestäni Mallisalkku on hyvä brändi joka tarjoaa kurkistuksen siihen, miten firman kärkianalyytikot sijoittavat. Mitä tulee käteiseen, onhan sitä paljon, toisaalta perstuntumani on että sitä on koko historian ajan ollut melko paljon. Näkyykö premium-ökyilijöille jotain dataa siitä, miten käteispaino on historian saatossa vaihdellut? 15-20% lienee ollut yleisin haarukka?

25 tykkäystä

Ja Mallisalkkuun käteistä ei käsittääkseni lisätä eli sitä tulee vain myynneistä ja osingoista.

6 tykkäystä

Näkyy siellä mallisalkun tiliote jossa kulloinenkin saldo mutta Inde kommentoikoon tuohon.

Eka kerta kun vilkaisin tiliotetta enkä edes jaksa alkaa haarukoimaan mitään keskimääräistä saldoprosenttia tuosta :man_shrugging:

Mutta joo, on siellä tasaisesti ollut täppiä liikkeiden tekoon sen muutaman vuoden mitä jaksoin taaksepäin klikkailla.

E: Arvonimen kun sais muotoon ‘Meklarijuppi, kryptokeisari & premium-ökyilijä’ :hugs:

4 tykkäystä

Jep. Minusta alkaa olla jo hieman kyseenalaista, kun laatufirmoja, kuten OmaSP, Efecte ja Gofore, kehotetaan raportista toiseen ostamaan ja kehutaan yhtiöinä, mutta itse ei kuitenkaan osteta, vaikka turvamarginaalia on ollut jo pitkään heittämällä sen verran (jatkuvasti 30-40% tavoitehintaan), että mallisalkkuostos olisi perusteltua.

“Harvoin saa sektorin kärkeä näin edullisesti”, kuului Goforen raportin otsikko jo toukokuussa.

“Ostohousumme pysyvät jalassa”, oli OmaSP:n rapsan otsikko toukokuussa. Ei ole ostohousuja näkynyt muuta kuin suosittelussa.

Laadukkaiden kasvufirmojen sijaan salkkuun päätyi viimeksi Fortumia. :slight_smile:

33 tykkäystä

En ole yleensä laittanut kovin suurta painoa valuuttakursseille sijoituspäätöksiä tehdessä, mutta olisikohan nyt aika sijoittaa Ruotsiin, kun kruunu on niin halpa? Missä määrin valuuttakurssit vaikuttavat kokeneempien sijoittajien sijoituspäätöksiin?

4 tykkäystä

Inderesin mallisalkun kolmen vuoden tuotto ei houkttele =6% ,eilen kävi neljässä. Saas nähdä meneekö miinuksen puolelle. Moni Suomeen sijoittava osakerahasto on tuotoillaan mennyt ohi.

1 tykkäys

Mielenkiintoinen tviitti, mutta en osaa sanoa, mitä pitäisi ajatella.

8 tykkäystä

IMO ihan lukemisen arvoinen juttu kaikille kulutustavara sijoittajille.

33 tykkäystä

Varmistaisin pari asiaa

‘Aktivoi taseeseen’ = lasketaan kehityskulut investoinneiksi, joita poistetaan vuosittain.

EBIT yhdenmukaisempi = EBITDAan ei sisällytetä poistoja jolloin Admicomin ebitda jää vajaaksi koska laskee kehityskulut … kuluiksi :man_shrugging:

Kiitos ja muistakaa että ei ole tyhmiä kysymyksiä, vain tyhmiä ihmisiä :smiling_face_with_three_hearts:

7 tykkäystä

Ihan paras. :smiley:

Tämä sopisi mainiosti myös IT-palvelufirmaketjuun.

24 tykkäystä