Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Jep, taitaa edellisestä sulkemisesta olla muutama vuosi aikaa, eikä silloinkaan reilun kuukauden sulusta huolimatta mitään suurempaa paniikkia syntynyt. Kurssit tietty heiluivat eessun taassun ja sulun päätyttyä muistaakseni nousivat saman tien ihan kunnolla. Toivottavasti tulee hyviä ostopaikkoja :slightly_smiling_face:

Kieltämättä hieman erikoinen tuote. Alustava tuottokerroin 100 %, mutta minimissään 90 %. Miksi liikkeellelaskija ei vaihtaisi tuota vain minimiin 90 %? Strukturointikustannus “Enintään 5.5 % nimellisarvosta (noin 1,1 % p.a.), josta Aktian osuus enintään 4 %. Strukturointikustannus on kertaluonteinen ja sisältyy merkintähintaan.” Merkintäpalkkio on 1 % nimellisarvosta, joten ilmeisesti tuo on siis sama kuin strukturointikustannus?

Ei tämä nyt kuitenkaan ihan kusetukselta näytä. Ymmärtäisin että pitämällä tuotetta 5 v saa kuitenkin tuon 90 % tuotoista (-1 % merkintäpalkkio) ilman downside-riskiä (tai ainoana downside riskinä vastapuoliriski).

1 tykkäys

beta.inderes.fi sivustolla on osakevertailu, josta datan voi ladata taulukkolaskentaohjelmaan omia data-analyysejä varten. Super-upeaa työtä Inderesin koodareilta! :slight_smile: Seuraavassa esimerkki, mitä ladatulla datalla voi tehdä.

Kokeilin ladata datan taulukkolaskentaohjelmaan (LibreOffice Calc). Se toimi hienosti sen jälkeen, kun olin vaihtanut kaikki pisteet pilkuiksi etsi-ja-korvaa toiminnolla (Suomessahan desimaaliluvuissa on pilkku). Lisäsin taulukkolaskentaohjelmaan muutamia laskentakaavoja, ja asetin sitten seuraavat kriteerit.

  • P/E < 10
  • EV/EBIT < 10
  • EV < 1,01*MCAP

Käytin sitten suodata-toimintoa. Inderesin vuoden 2024 ennusteilla nämä kriteerit täyttyivät kahdeksalla yhtiöllä. Näistä puolella oli lisää-suositus ja puolella osta-suositus. Karsin vielä pois ne yhtiöt, joilla ei ollut osta-suositusta. Jäljelle jäivät seuraavat:

Todella mukava, että Inderesin dataa pääsee näin pyörittelemään taulukkolaskentaohjelmissa. Super cool ominaisuus! Kiitos koodareille! :slight_smile:

33 tykkäystä

Samaa mieltä. Tuo on todella hyvä ominaisuus.

Joskus jossakin ketjussa puhuttiin osakevertailun parantelusta 2.0 -versioon ja siellä oli niin hyviä kehittämisehdotuksia, että jos ne toteutettaisiin, niin voi pojat, mutta olisi kova juttu. Päälimmäisenä mieleen on jäänyt se, että historiatiedot voisi olla niin kaukaa kuin data vaan mahdollistaa ja tulevat ennusteet voisi myös olla useammalta vuodelta. Nyt jos lataa ennusteet, niin viimeinen ennustevuosi on 2024. Ja voisihan tuonne aika helposti varmaan laittaa myös uusia sarakkeita muistakin tunnusluvuista, arvostuskertoimista jne. siltä osin kuin ne vakiomuotoisena jo analyysistä löytyy.

6 tykkäystä

No nyt sitten kaikki foorumilaiset kauhomaan kaksin käsin Fortumia, ennen kuin laput loppuvat :metal:

9 tykkäystä

Siinäpä se! Sijoittajaksi lasketaan vain henkilö, joka seuraa ainoastaan talousalan medioita ja keskustele vain muiden sijoittajien kanssa. Et ole sijoittaja, jos luet TiViä, Aku-Ankkaa tai Annaa, ja sinulle voidaan kertoa monenmoista sijoittajalta pimitettävää tietoa.

Inderes ja kumppanit, HERÄTYS !!! Kaikki mediaan jaettu tieto on julkista. Tervetuloa nykyaikaan :smiling_face_with_three_hearts:

2 tykkäystä

Martti J. Kari on poistunut keskuudestamme.
Hattu päästä hienolle suomalaiselle miehelle. Ei heitä liika ole.

Kiitos Martti hyvistä luennoista.

75 tykkäystä

Jep. Aika harvasta supo tällaista kommentoi

71 tykkäystä

Hauska informoiva kuvaaja uutisessa.

7 tykkäystä

Kiinalla keulii mopo

14 tykkäystä

Nyt on kyllä pakko antaa ihan julkinen kehu täällä. Täältä foorumilta löytyy monia osaavia kirjoittajia, joiden tekstit tulee aina luettua yms. Mutta @DayTraderXL on varmasti opettanut niin monelle niin paljon TA:iin liittyen, että morjes. Suosittelen jokaisen edes välillä vähän lukemaan TA-ketjua, koska kyseisestä taidosta ei ainakaan haittaa ole. (eikä oo maksettu mainos)
ivan-vasilievich-back-to-the-future-im-not-worthy

60 tykkäystä

ABB:ssä Investor isoin omistaja:

Sveitsissä päämajaansa pitävä ja Suomessakin toimiva ABB on Iltalehden tietojen mukaan tehnyt sopimuksen kolmen niin sanotun Yamal LNG -jäänmurtajatankkerin kuivatelakoinnista ensi vuonna.

Timtšenkon aloittama hanke

Yamal LNG on alunperin Vladimir Putinin bulvaaneina pidettyjen Gennadi Timtšenkon ja Pjotr Kolbinin käynnistämä projekti. Sen pääomistaja on nykyisin Novatek.

Novatek on Venäjän suurimpia yrityksiä ja Ukrainan mukaan yksi Venäjän hyökkäyssodan merkittävistä rahoittajista. Se ohitti tänä vuonna Gazpromin EU:n tärkeimpänä venäläisen maakaasun toimittajana.

Timtšenko on Novatekin suurimpia omistajia ja toimi sen hallituksessa viime vuoteen saakka.

9 tykkäystä

Nyt on kyllä Mitcheli jäässä ja jo toinen kerta.

5 tykkäystä

Wallenbergit tukemassa Venäjää. Perinteet näköjään muistetaan

1 tykkäys

Lueskelin taseita ja täytyi kyllä tämän pdf:n kohdalla useamman kerran zoomata että mitähimputtia

3 tykkäystä

Kun olen tässä ollut parin vuoden sisällä saattamassa multiin useampaakin sukulaista niin mielessä käy usein, että näitä hautajaisia pitäisi pitää vielä silloin kun kys. henkilöt ovat vielä elossa. Saisivat hekin sitten näistä jotain irti.

Meinaan henkilöiden arvoista muistelua, hyviä sanoja, kaskuja, Supon kehuja, kahvit ja tarjoilut niin että kerrankin kaikki ovat paikalla jne…

23 tykkäystä

Katos, se olisi juhlan paikka :face_vomiting:

9 tykkäystä

Tässä on Helsingin Sanomien juttu rakennusalasta, jolla menee surkeasti. Ei maksumuuria.

Vihmon mukaan teoriassa on mahdollista, että kuluttajien asuntokauppa elpyy vielä loppuvuoden aikana.

”Mutta kun katsoo viime vuosien asuntorakentamista, niin jopa 70 prosenttia kysynnästä on tullut sijoittajapuolelta. Sillä puolella ei ole merkkejä siitä, että tilanne lähtisi toipumaan.”

Vihmo ei näe, että ensi vuosikaan tulisi olemaan asuntorakentamisen osalta sen parempi. Hän ennakoikin, että valmistuneiden asuntojen määrät romahtavat vuosina 2024 ja 2025.

14 tykkäystä

On tämä tosiaan rajua, ja heijastelee tietenkin rakennusalan ympärillekin melkoisesti.

Jukkatalo ei toki ole rakennusalan vaikeassa tilanteessa yksin. Pientaloalan kuluvan vuoden omakotitaloaloitusten määrä eivät välttämättä nouse edes 5 000:een. Se on vähemmän kuin yhtenäkään vuonna toisen maailmansodan jälkeen (KL 9.7.)

17 tykkäystä

Mikä on lopputulos aina kun lisäät Nokian minne vaan vahtaamislistalle:

image

1 tykkäys