Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Mitä yhtiöitö mm. ko. Heikkilä ja co Micro Finland nyt sisältää?

1 tykkäys

Parikymppisenä koltiaisena minulla oli pakonomainen tarve ostaa kaikkea turhaa paskaa, kuten uusista uusinta elektroniikkaa ja merkkivaatteita.

Nykyään on pakonomainen tarve ostaa… osakkeita. Kaikki ylimääräinen raha polttelee tilillä kuin chilinsyöntikilpailuun osallistuvilla. ”Ostaisiko kuitenkin tota yhtiötä X vielä salkkuun…” Tämä koskee siis myös varakassaa.

Paras lääke tähän on todeta, että kurkkaanpa salkkuun uudelleen jälleen puolen vuoden päästä.

17 tykkäystä

Hyviä neuvoja kyllä kiitos siitä :pray:

Missään nimessä aikomuksenani ei ole lopettaa sijoittamista, se ei tulisi kuuloonkaan. Jätän vain sen ylituottojen jahtaamisen taitavemmille kavereille. Salkussani oli pääasiassa suomalaisia osinkokoneita, mutta kuvaavaa on myös, että kyllä omassakin salkussani esimerkiksi Embracer käväisi viime vuoden puolella. Yksi tekijä taustalla oli juurikin osingoista luopuminen tulevia opiskelujani, ja asuntotukea silmällä pitäen.

Sijoitushorisonttini on niin pitkällä, että omasta puolestani osakkeet saisivat mörniä vuosikymmeniä. Toisaalta opiskelijana ei tässä tulojakaan juurikaan ole. Rahastoilla haen kuitenkin “varmoja” tuottoja ja mielenrauhaa.

21 tykkäystä

Proprius Partners Micro Finland -erikoissijoitusrahasto - Rahastot ja ETF:t - Osakesijoittaminen (inderes.fi)

Tuolla ketjun lopussa oli jotain listaa ja linkki KL sivuille.

2 tykkäystä

Kiitos minunkin puolesta vastanneille ja neuvoja antaneille. Yhden firman osakkeet myin pois OST:ltä mutta loput saavat jäädä (lähinnä osinkojen takia). Eli en nyt ainakaan vielä pistä OST:tä lihoiksi. En kuitenkaan kesän aikana tule osakkeisiin sijoittamaan ja yritän olla seuraamatta pörssiä ollenkaan. Katsotaan onko “burn-out” fiilikset helpottaneet sitten kesän jälkeen :slight_smile:

Itselläkin ollut tuota fiilispohjalta osakkeisiin sijoittamista ja nopeiden voittojen hakemista. Se varmaan omalta osaltaan on aiheuttanut näitä ajatuksia, kun ei ole ollutkaan kovin onnistunut strategia. Toki onnenpotkujakin on sattunut kohdalle, kuten Rovio. Mutta ehkä enemmän niitä ±0 -tuloksia tai tappioita.

“Tässä ovat uuden rahaston poiminnat”

Kertoisitko nämä poiminnat? WithSecure lienee yksi.

No hätä, tänään on keskiviikko eikä torstai.

3 tykkäystä

Kiitos tästä päivän parhaasta pohdinnan aiheesta! Hieno ilmaisu jäi pyörimään mieleen ja palaa ajateltavaksi toistuvasti maadoittaen pois kaiken vähäpätöisemmän, kuten kurssiahdistuksen.
(Musk ei tuossa kiinnosta, vaan ilmiö)

1 tykkäys

Kannattaa joo käyttää tuota kaavaa varsinkin pienillä luvuilla. Ku sijoittaa siihen noi arvot niin se sievenee mukavasti:
(4c1)
= 4!/(1!(4-1)!)
= 4!/3!
= (4•3•2•1)/(3•2•1)
= 4

Lisäys: Vastaus on sinänsä looginen “neljästä alkiosta saa neljä yhden alkion kombinaatiota”

Kantsii muuten FB:ssa hakeutua tähän ryhmään, siellä yleensä saa vastauksen minuuteissa ja modekin on mukava. :wink:

Tosiaan hieman kieli poskessa perustelin Embracerin henkilöstön kasvulla ostojani, mutta sillain puolivakavissaan :sweat_smile: osakkeiden lukumäärän kasvusta 12x on vain 2x liudentumista osakeanneilla. 2018 jälkeen on tehty 3/1 split 7.11.2019 ja 2/1 split 29.9.2021 eli splittien kautta osakemäärä 6x. Splitit on huomioitu TV:n kurssikäppyrässä.

Kaikesta huolimatta pelifirmat tekevät vielä pelit henkilötyönä ja näen ison henkilömäärän enemmän mahdollisuutena kuin uhkana. Siksi kiva olla vihdoin omistaja :money_mouth_face:

10 tykkäystä

WithSecurea, F-Securea, Marimekkoa,Tokmannia, Musti Group, Enento Group, Talenomia, Lassila & Tikanoja,Terveystalo ja Remedyä. Noista ainakin taisi olla juttua.

1 tykkäys

Jäikin kahvitauon jälkeen mieleen kaihertamaan, että paljonhan tässä nyt mahtoi olla splittejä. Hyvä kun tsekkasit :smiley:

Joo, jospas näiltä tasoilta alkaisi olla riittävästi pahaa hinnoiteltu. Sitä paitsi näin pessimismin vallitessahan Wingefors voisi laittaa vaihteeksi yritysostokoneen sijaan takaisinostokoneen laulamaan, olettaen että peleistä alkaa valua riittävää kassavirtaa kotiin.

7 tykkäystä

Ja olihan tossa se ruotsalainen splitti missä osakekurssi puolittui mutta osakemäärä pysyi samana.
Tänään tuli toinen samanlainen.

35 tykkäystä

Volvo ei ole enää turvallisin vaihtoehto kulkuneuvoksi. Lapsiperheen valinta on Abrams M1A2. :slightly_smiling_face:

22 tykkäystä

Viikon paras :joy:.
Viime viikon veti @Martingale sillä hajoamisella joka päättyi siihen, ettei uskalla indeksiinkään sijoittaa koska omalla midaksen tatsilla seuraisi romahdus, Taiwanin sota ja uhrien veri olisi omissa käsissä.

1 tykkäys
 • Meille tuli pyöräetu mahdollisuus töihin.
 • Ajattelin ottaa sellaisen, jos tyttö tykkäisi ajella sähköpyörällä.
 • Tarjosin tätä mahdollisuutta hänelle.
 • Hän ei kuulemma tarvi.
 • Koitin kertoa sähköpyöräilyn helppoudesta ja nopeudesta.
 • Hän ei kuulemma tarvi. Mites sitten talvella…
 • Sanoin, ettei tarvi sillon kulkea, jos ei tahdo.
 • Sanoin, jos tulisi käytyä kavereita moikkaamassa.
 • Hän ei kuulemma tarvi.
 • Sanoin, että saisin sen näin kohtuu hintaan ja voisin vaikka välillä itsekin sitä käyttää.
 • Hän ei kuulemma tarvi.
 • Laitoin hakemuksen silti vetämään ja jaan sen sitten pojan kanssa, jos sille ei noin muuten keksitä käyttöä. Jäin myös pohtimaan, hemmottelenko kenties liikaa lapsiani.

35 tykkäystä

Eipä ole tullut itsekään hankittua vaikka mahdollisuus olisi, koska oikea tarve on ainoastaan talvella. Tuleepa kuntoiltua niinä päivinä enemmän, kun toimistolle polkaisee. Eri asia takia, jos työmatka alkaisi olla lähempänä kymmentä kilometriä kuin viittä. Mutta kivahan sellaisella on kruisailla :sunglasses:

Alkaa kurssit taas laskea semmoisille tasoille, että täytyy pitää kaksin käsin kiinni lompakosta, että mieli malttaa. Kohta kyllä tulee Neste -tankkaus. En olisi uskonut, että palaa näihin hintoihin vielä.

3 tykkäystä

Mulla on melkein 500m työmatka, kun sinne ästi käppäilen. Kun on kiirus, menen pyörällä. Muuten tykkään kävellä.

Tytöllä on yli 4km ja sähköpyörää ei tarvitsisi käyttää työmatkoihin. Ihan hyvin voisi ottaa pikemminkin hänelle ja sitten itse käyttää muihin juttuihin, jos keksii käyttöä.

Mulla on itsellä aina ollut max 300€ mummopyörä. 10-vuotiaasta asti punainen. :sweat_smile: En lukitse sitä muutakuin kaupungilla, eikä se ole kellekään kelvannut

3 tykkäystä

No joo pyörien hinnoista en viitsi edes puhua, kun tulee lajeja myös harrastettua. Saisihan nuo kyllä sähköpyörään vaihdettua arvojensa puolesta :sweat_smile:

1 tykkäys

Outo yhteensattuma? :thinking:

11 tykkäystä