Inderesin kahvihuone (Osa 7)

En tiedä, mutta kiitos vinkistä. Kerrankin kannatti olla uneton ja selata foorumia. Olin juuri ostamassa Thulen pyörätelinettä ja säästin kertaheitolla 56€! Mahtavaa :+1: Oli jo valmiiksi Suomen halvin…

16 tykkäystä

Ensinnäkin 51 %:n osakeomistus taloyhtiöstä ei tuo 51 %:n äänivaltaa yhtiökokoukseen. Asunto-osakeyhtiölain 6 luvun 13 pykälässä on säädetty äänimäärästä. Mitä hallitukseen tulee, niin silläkin toki on oma vahingonkorvausvastuu, mikäli se toimii tuollaisissa asioissa jäsentensä etua ajaen muiden osakkaiden kustannuksella.

Toiseksi, asunnon hallintaanotto ei anna mahdollisuutta kämppien myymiselle taloyhtiön taholta. Kämpät vuokrataan eteenpäin.

Kolmanneksi, vaikkapa siellä pääkaupunkiseudullakin uudiskohteet kyllä saa vuokratuksi. Vuokrataso tosin ei välttämättä vastaa odotettua.

11 tykkäystä

Perinteinen keino suojautua tuolta on kerätä hallituksen jäsenet Karhupuiston ns. puistokemisteistä.

Mitä tulee yhtiökokousääniin, niin ymmärsit varmasti, että 51% oli tarkoitettu metaforiseksi. Totta, että laissa on äänivaltarajoitin, mutta sehän on lapsellisen helppo kiertää. Mutta ei siitä sen enempää.

PK-seudulla on hiton paljon kämppiä tarjolla just nyt. Kaippa sen tosiaan hintaa polkemalla saa kämpän vuokralle mutta…

Äänileikkuri on nykyisessä asunto-osakeyhtiölaissa osakkeenomistajakohtainen. Siinä ei auta se, että yksi osakkeenomistaja jakelee valtakirjoja puistokemisteille. Noin muutenkin on toki melkoista foliohattuilua ajatella, että pörssiyhtiön mennessä konkurssiin alkaisi sen konkurssipesä toimimaan visioimallasi tavalla. Mutta tämä tästä aiheesta.

9 tykkäystä

Yksi erillinen osakkeenomistaja = yksi yhtiö. Ei tarvitse kuin järjestellä sopivasti niitä omistuksia useamman yhtiön taakse ja vot: omistat enemmistön äänistä sanoi laki mitä lystäsi.

Sori kun pieni käytännön joke oli sinulle selvästi aivan liikaa. Mielestäni tekstistäni kävi kyllä ilmi, että varsinainen tarkastelu tehtiin sen mukaan, ettei Gruppo Lehto ollut oululaisitain ilkiä ja sentään hallitustakin miehittänyt tenu-ukoilla.

Eipä tuo saivartelusi teknisten yksityiskohtien kanssa muuta mitään: Lehto on käytännössä vielä hengissä oleva kävelevä rakennusyhtiöruumis.

3 tykkäystä

Kyllä. Kansan jatkumisen kannalta me miehet olemme halpoja ja naiset kalliita.

Ja ’kansan jatkuminen’ lienee se puolustussodan idea.

8 tykkäystä

Täältä löytyy:

Tällainen tuli vastaan aamun X-uutisvirrassa:

4 tykkäystä

Olen huomannut, että lähes aina jos täällä foorumilla syntyy kiistaa jostain aiheesta (ainakin niissä ketjuissa mitä itse seuraan),
niin kyse ei niinkään ole ollut oikeasti eri mieltä olemisesta, vaan siitä ettei toisen viestiä ole ymmärretty oikein.
En tiedä, onko ihmisten lukutaito hävinnyt, vai eivätkö nämä tapaukset vain jaksa lukea viestiä loppuun, mutta EHKÄ jos olet raapustamassa tulikivenkatkuista vastausta johonkin, olisi syytä edes lukea mihin olet vastaamassa…

24 tykkäystä

10 vuotta ei ole vielä tilastollisesti merkitsevä, mutta 20 vuoden rekordi alkaa jo sitä olla.

Kuvaavaa on, että jenkkimarkkinoiden tuotto on ollut 10 % luokkaa ja listan häntäpäässä ollaan jo lähellä sitä eli ylituotto on vähäistä indeksiin nähden.

Maailmasta löytyy ihan kourallinen ihmisiä, jotka ovat todistettavasti kyenneet voittamaan indeksin pitkällä aikavälillä. Jokainen voi miettiä, kuuluuko itse heihin. :slight_smile:

14 tykkäystä

Indeksin voittaminen on (periaatteessa) onneksi sitä helpompaa, mitä enemmän ihmiset puskevat rahaa indeksirahastoihin. Indeksirahastot tekevät markkinoista tehottomammat ja se avaa enemmän mahdollisuuksia osakepoimijalle tai -spekulantille.

10 tykkäystä

Mutta missä oli Sijoittaja-alokas😎

2 tykkäystä

:upside_down_face:
Miinusmerkkisessä tilastossa pärjäisin… no ei vaan… koko sijoitushistoriani euromääräinen tuotto taitaa olla noin nolla euroa.

Indeksituottoon en todennäköisesti pääse pitkässä juoksussa, mutta jos ihan hieman tulen indeksiä perässä, niin se riittää mainiosti pitkässä juoksussa. Osakepoiminta on kivaa. :slight_smile:

3 tykkäystä

Kyllä kuulun ehdottomasti, voitan indeksin mielekkyydessä!. Minusta on ihan relevantti näkökulma, että sijoittamisesta voi vähän maksaakin koska se on älyllisesti kehittävää. Vai pitäisikö töissäkin käydä siellä missä absoluuttisesti sain eniten palkkaa vaikka työ ei olisi mielekästä?

1 tykkäys

Tarkoittaako ”korkoihin sijoittaminen” meikäläisille aina korkorahastoihin sijoittamista?
Mihin tuotteisiin suosittelisitte tutustumaan?

2 tykkäystä

Ja toisinpäin kääntäen indeksisijoittaja tarvitsee osakepoimijoita, jotka väsymättä yrittävät löytää aliarvostuksia markkinalta, sillä he tekevät markkinasta (jokseenkin) tehokkaan, mihin indeksisijoittamisen hyöty perustuu.

8 tykkäystä

https://www.seligson.fi/suomi/rahastot/rahes_rahama.htm

Tästä saa riskittömästi 3 kk euriborin miinus hallinnointipalkkio 0,18% per vuosi. (Tuossa siis kaksi eri linkkiä, ensimmäinen tänä keväänä tullut katsaus siihen, jälkimmäinen rahaston kotisivu.)

12 tykkäystä

Tähän lounge-keskusteluun on pakko lainata Larry Summersia: “If you never miss a flight, you’re spending too much time in airports”

Valitettavasti tämä viisaus on maksumuurin takana:

4 tykkäystä

Listan viimeisellä näkyy olevan 55 vuoden pituinen tuottohistoria. Siinä ajassa kolmenkin prosentin ylituotto ehtii kerryttämään kunnon eron indeksiin, loppusumma on n. 4,4 kertainen.

Hyvää Yrittäjän päivää!

22 tykkäystä