Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Juodut kalorit vain ovat niin helppoja ja huomaamattomia. Tuon kun ottaa tavaksi niin sieltä tulee helposti yhden ruoan verran kaloreita mikäli pitkin päivää litkii

Onhan noista puhetta ollut, että sokeriöverit kertyvät herkästi vyötärölle. Kohtuus ja monipuolinen ruokavalio liene tältäkin osin optimaalinen

4 tykkäystä

Onneksi tulee juotua Olutta niin paljon että ei tee mieli mitään epäterveellisiä hedelmäsokereita.

82 tykkäystä

Tärkeitä huomioita ja pakko kommentoida, koska yksi intohimoisista harrastuksistani. Kaikki syömiseen ja ihmisen terveyteen liittyvät jutut siis.
Fruktoosi ei sinällään ole ongelma, vaan kuidut. Eli tarkalleen ottaen niiden puute. Karhun saamat hedelmäsokerit eivät haittaa, kun karhu saa kuituja riittävästi samalla.

Jos pitäisi aiheeseen liittyen valita yksi kirja/äänikirja, jota suositella niin se on tässä:

coverimage-9789510462034-wsoy-2023-01-12t05-01

Liittyy toki paljon muuhunkin kuin sokeriin ja kuituihin, mutta tuon kirjan oppeja noudattamalla on erinomaiset mahdollisuudet elää paljon terveellisemmin. Olettaen siis, että ei näihin juttuihin ole kiinnittänyt huomiota. Huovinen ei ehkä suurelle yleisölle ole kovin tunnettu, mutta aivan maailman kärkeä näissä asioissa.

11 tykkäystä

Kunnolla kuitua niin säästää myös rahaa, kun vessapaperia ei kulu arkkitolkulla.

Huonoa kehitystä kuitenkin sellubisneksen kannalta. Siellä kannattaa lobbareiden olla hereillä.

1 tykkäys

Kuidun osalta on tutkittu, että sen riittävä saanti kohentaa suoliston mikrobikantaa, joka puolestaan lisää ns passiivista energiankulutusta. Energiansaanti voi olla jopa reilut kymmenen pinna suurempi verrattuna epäsuotuisaan ruokavalioon. Saattaa noita muitakin tutkimuksia olla, mutta siis niissä mitä itse lukenut

2 tykkäystä

Mitkäs ne vaihtoehdot tähän olikaan?

1 tykkäys

Hyvä kirjoitus, josta olen kanssasi samaa mieltä. Näin innostunut en ole ollut vähään aikaan.

Edellä mainitusta kohdasta kuitenkin todettakoon, että osakemarkkinoiden odotus korkotasolle pitkällä aikavälillä on tällä hetkellä oletettavasti 3% luokkaa (source: Juhan ja Saulin podi perjantailta). Näin ollen, todennäköisesti meillä ei ole paluuta entiseen nollakorkomaailmaan, jossa hyvät kasvuosakkeet printtaavat nopeasti three-digits nousuja lyhyissä ajoissa. (Diskontattujen kassavirtojen mallissa on kuitenkin selvää eroa fair valuelle korkotason ollessa 2-3% vs. 0%, kun puhutaan parhaista kovan kulmakertoimen kasvukeisseistä.)

Eli en olettaisi parhaiden kasvulappujen toimivan kuten 2020-2021. Mutta yleisestihän velattomat, laadukkaat kasvulaput maistunevat kun korot tästä kääntyvät hieman toiseen suuntaan. Siinä mielessä kyllä uskon kasvun maistuvan markkinoille ja oletan myös kasvun tekevän ylituottoa arvoon nähden keskipitkällä aikavälillä.

48 tykkäystä

Kun viittaatte kasvuosakkeisiin, niin meinaatteko Helsingin kusetusmarkkinoille listattuja vai sellaisiin pörsseihin listattuja kasvulappuja joilla on tuotto-odotus? :upside_down_face:

14 tykkäystä

Ulkomaisten osakkeiden tuotto-odotus ja kotimaisten menetysodotus :wink:

6 tykkäystä

Se on juurikin näin :joy:

Jos ollaan hetken vakavia, niin sellaisena semi tuoreena sijoittajana on sanottava, että parhaat lääkkeet kusetusmarkkina v*tutukseen on hyvä annos huumoria. Eli sijoitusmeemit sun muut lievittävät jollain itseironisella tavalla sitä tuskaa kun päivästä toiseen salkku valuu hitaasti kohti horisontissa näkyvää pohjaa (tai nollaa?).

Toinen rauhoittava on kokeneiden sijoittajien viisaat sanat. Esimerkiksi Mika Heikkilää on aina rauhoittavaa kuunnella ja sen takia olisi huippua jos Heikkilä & Viléniä saataisiin nyt kerran kuussa, kuten tämän päiväisessä jaksossa lupailtiin! :slight_smile:

8 tykkäystä

Kauan odotettu Helsignin pörssin ylituotto on vihdoin alkanut.

Puhdasta alfaa.

ALFA

SPX_

77 tykkäystä

Enää muutama viikko tätä tahtia niin gappi on kurottu kiinni.

(en pidättele hengitystäni, saattaa viedä vähän pidempään, ei sijoitussuositus)

4 tykkäystä

Smart-Alokas ostaa siis maitorahkaa tarjouksesta vivulla “gainssien” maksimoimiseksi.

Fyysinen kulta on niin kakskytkakskyt.

4 tykkäystä

Nooh, ei se kolminumeroinen tuotto muutamaan vuoteen nyt kuitenkaan mitään mahdottomia vaadi. Otetaan vaikka tuo sinun uusi rakkautesi Gofore:

Joni ennustaa että kasvu hidastuu, mutta mitä jos hyvä tekeminen jatkuu ja yhtiön tulos kasvaakin 25% vuosina 2024 ja 2025? Samalla korot laskevat, sijoittajasentimentti paranee, IT-palveluyhtiöverrokkien näkymät ja kurssit vetävät ylöspäin, sekä yhtiön laatua ja kasvuträkkiä aletaan hinnoitella kurssiin eli nostetaan hyväksyttävä P/E -luku 16,2 → P/E 21,0. Nyt osakkeen kurssi nouseekin kahdessa vuodessa 1,25 * 1,25 * 1,296 = 2,025 eli yli 100% tuotto. Liiketoiminnan kasvu ja samanaikainen kertoimien nousu tuo yllättävän nopeasti korkeat tuotot salkkuun :sunglasses:

44 tykkäystä

Kiitos kannustuksesta :slight_smile: Tämä lainaus tässä on juuri se homma.

Osakkeen tuoton kolmesta pääkomponentistä tämä EPS-kasvu yhdistettynä arvostuskertoimien nousuun tuo sen halutun tuplavivun. Nyttenhän kasvulappujen(kin) kertoimet on lyöty maanrakoon korkotason johdosta ja jossain vaiheessa kuminauha alkaa venyä taas toiseen suuntaan kohden pitkän aikavälin keskiarvoa. Tämän paikan jos tunnistaa, niin on helppo todeta, että todennäköisesti pelkästään osinkotuottoon tyytymällä ei pärjää markkinalle. Mutta tokihan ns. osinko-osakkeetkin hieman hyötyvät arvostuskertoimien noususta.

31 tykkäystä

Kannattaako kasvua edes ostaa äärimmäisen halvalla, koska sehän on silloin arvo-osake?

batman-thinking

51 tykkäystä

Täällä saadaan homma kuulostamaan helpolta. Ei monikaan entinen kasvuosake tule olemaan samanlainen kasvuosake jatkossa. Erityisesti ”recreational spending” (onko tuo nyt harkinnainvarainen kulutus) segmenttinä tulee varmasti kärsimään pysyvämmin korkotason ym nousun myötä

13 tykkäystä

Nokia-ketjua on kyllä turhauttava lukea. Joka päivä 50 uutta viestiä, joissa ehkä kolmessa on oikeasti kiinnostavaa tietoa. Vähän vois sielläkin alkaa rauhottumaan, sillä osa viesteistä ois ihan mukava lukea kahvihuoneella. Kiitos kuitenkin ketjuun hyvää tekstiä kirjoittaville!

24 tykkäystä

Kyllä tässä Häkkäsen osakesalkussa järkeä on!
Hän on ilmeisesti ostanut kutakin osaketta n. 100e panoksella, kun osaketta on ko. summalla saanut sopivan kappalemäärän. Holdaus-aikana börsä on sitten heilutellut kursseja.
Toki tuolla omistuksella pääsee keväisin kahdeksaan yhtiökokoukseen, mitkä reaaliosingot.
Häkkänen kun vaikuttaa todella fiksulta ja terävältä mieheltä, niin en muuta perustetta salkulle löytänyt.

Elisa 3x45e = 90e
Kesko 4x18e= 72e
Kone 2x44e= 86e
Neste 2x34e= 68e
Nokia 19x3,8e= 72e
Nordea 9X10e= 90
Sampo 4X41e= 164e
UPM 3x32e = 96e

yhteensä 738e.

43 tykkäystä

Eri ketjuissa on eri kulttuuri. Vaikka periaatteessa sitä toivoisi kaikkiin ketjuihin mahdollisimman asiapitoista sisältöä, Nokiassa ilmeisesti hiusten halkomiseen asti menevä asioiden jauhaminen on vain omistajien tapa. :smiley:

Oikeasti Nokiassa riittäisi, että seuraa operaattorien investointiaikeita, yrittää pysyä perillä onko Nokia kilpailussa ajantasalla ja arpoo meneekö tilaukset sille, Ericssonille vai Huaweille. Sitten valuoi, mutta tällaiselle hitaan kasvun ja heikon pääoman tuoton firmalle arvostus ei voi kovin korkea olla. :slight_smile: Loppu on extraa.

22 tykkäystä