Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Olen samassa tilanteessa. Menemättä yksityiskohtiin valtiolla on noin 60k eur rahaani. Palautus anomus asiasta laitettiin sisään viime Marraskuussa. Odotettu käsittylyaika 6-12kk (tämän tarkempaa ei osata antaa). Vielä ei ole mitään kuulunut mutta onhan tässä vielä par ikuukautta tuohon 12kk arvioon.

Kyseessä on erittäin yksinkertainen asia ja yhden sivun anomus.

Sinänsä palvelu itsessään on tosiaan hyvää ja toimivaa, mutta en kanssa ymmärrä miten näissä voi mennä näin kauan aikaa.

1 tykkäys

Kyseinen kysymys kuuluu oikeasti: “Oletko tutustunut ainakin pintapuolisesti meidän yrityksemme julkikuvaan ja mitä teemme ja mitkä asiat ovat ehkä yhteneväisiä omien ajatustesi kanssa?” Tuohan on nyt aika monessa duunissa ihan olennainen juttu, että tutustuu firmaan etukäteen.

Itse yleensä valmistaudun työhaastatteluun niin, että tutustuessani netissä firmaan mietin jo tähän vaiheeseen ko. kysymyksen perään oman jatkokysymyksen, josta voi lähteä keskustelemaan jos haastattelija niin haluaa.

Työhaastattelu on omanlaisensa näytelmä, missä kummallakin osapuolella on omat roolinsa ja käsikirjoitus on osin kahlittu niihin. On kysymyksiä, jotka “kuuluu aina esittää” ja niihin “kuuluu vastata käsikirjoituksen mukaisesti”. Tämä nyt vaan on tätä. (yleensä)

Nohevat vitsailijat toki ottavat tilanteen haltuun eri tavalla, mutta minunlaiselleni introverttikoodarille on vain hyvä, että askelmerkit on selkeät.

11 tykkäystä

Onhän tämä kyllä hiukkasen surullista, että maamme toimii läpikulkumaana hyökkäyssotaa käyvän maan kansalaisille.

Moottoritielläkin tuli pari venäjän kilvissä olevaa taksia ja bussi vastaan.

21 tykkäystä

Niinpä. Tulin hiljan Finnlinesilla Travesta Helsinkiin. Lukuisia Venäjän kilvissä olevia autoja.

1 tykkäys

Piti opiskella mut sen sijaan tein tämän. Ainakin @Hieroja ymmärtää hyvän muodin päälle :sunglasses:

Sanonpahan vaan että jatkoilla Kallessa virtaa joku muukin kuin Domppakin kun astellaan ineen.

14 tykkäystä

Charlie Mungerista kyllä extrapisteet, harvempi mainitsee häntä idolina vaikka mungerismit ovat aivan loistavia. :smiley:

22 tykkäystä

Mä mainitsen aina haastatteluissa El Capitanin.

Kuva

42 tykkäystä

Toisaalta näinkin, mutta sitten taas lisäarvo kummalekaan osapuolelle ei ole kovinkaan kummoinen tämmösessä köyhän miehen kesäteatterissa. Teknisessä tentissä kyllä tulee ilmi onko kandidaattissa henkilökohtaisia ominaisuuksia, jotka ovat este työsuhteelle. En välttämättä pidä kovin suurena virheenä jos ei tiedä juurikaan mitään firmasta tai toimialasta, koska tärkeintä on että osaa tehdä asian X työkalulla Y ja on persoonana jokseenkin siedettävä.

Hauska ja monitulkintainen ilmoitus :slight_smile:

1 tykkäys

Parhaan intuitiivisen ymmärryksen sodan kulusta saa minusta nopeiten tästä videosta, missä näytetään jatkuvasti joukkojen määrät eri rintamilla:

Saksan puolelta hyökkäävät ja Ranskassa puolustavat armeijat vaikuttavat aluksi kokoluokiltaan olevan samaa luokkaa, mutta tuo mieletön riskikoukkaus onnistuu muuttamaan voimasuhteet Saksan kannalta ylivoimaiseksi.

Barbarossassa Saksan miesylivoimasta ja mielettömän suurista piirityksistä huolimatta Neuvostoliitton kyky mobilisoida lisää sotilaita aseisiin tuossa ajassa oli aivan ylivoimainen. Varmaan hyvin demoralisoivaa, että vaikka saisit piiritettyä 600 000 miehen armeijan ja pakottamaan heidät antautumaan ja toistaisit saman tempun kuukauden päästä, niin viholliselta tulee vain uudet miljoona sotilasta seuraavana kuukautena vanhojen tilalle :face_with_spiral_eyes:

12 tykkäystä

Tästä saa analogian sijoittamiseen.

Ei ne häikäisevät voitot, vaan kyky toipua kamalista tappioista toistuvasti! :joy:

36 tykkäystä

Kuulostaa vähän golfilta, epäonnistuneiden lyöntien käsittelyä lyönnistä toiseeen…
Ainoa mikä toimii on anoppi lyönti :smile:
Tarviiko molemmissa mennä huonosti :cry:

2 tykkäystä

Osingonjako on myös ”palkkaa” sijoittamisesta.

Harvemmin kukaan kiinteistöäkään ostaa vain arvonnousu mielessä. Vaikka asuntojen arvo keskimääräisesti nousee, eihän se tarkoita, että sun ostamasi asunnon arvo nousee varsinkaan nopeammin kuin inflaatio, vaikka kuinka vuokrasta saadut rahat asuntoon investoisit.

11 tykkäystä

Sen verran ehdin kelata tän Meduzan miehen twiittejä että nyt tiedän:

-sota jatkuu koska Zlenskyin ja Putinin kummankaan egot ei kestä kuin täydellisen voiton
-ainakin jotkin ohjusiskut Ukrainassa ovat friendly fireä

Eli perus Z-hämmennystä. Video saattaa olla cia:n, mutta en pitäisi tätä jumalan sanana :slightly_smiling_face:

On se CIA:n, ihan omalta tube kanavalta löytyy ja keväällä juttu rekry-kampanjasta.

(tässä ei ole enkku-tekstitystä, toisin kuin twitter linkissä)


1 tykkäys

Sivuston fontti vaihtunut, vai olenko onnistunut näppäinkomennolla tekemään vaihdon?

  • edit: jos on vaihdettu ylläpitäjien toimesta, niin tämä on huono IMO
1 tykkäys

Olen samaa mieltä muutaman avautuneen kanssa. Nokian ketjusta on tullut Nokian kurssin päivittely ketju. Poliisi , poliisi ! tulkaa auttamaan, tuhmat sedät ja tädit pilaa ketjun.

Edit: kas,kas, pala kakkua ilmestynyt nimen viereen. Juhlatunnelmissa siis viikonlopun viettoon ja ihan vuosipäivän kunniaksi pikainen visiitti Malagaan.

17 tykkäystä

Höpsistä. Ihmiskunta ei ole ollut koskaan näin älykäs, koulutettu ja informoitu. Pintapuolisesta typeryys vaikuttaa vain lisääntyneen, koska nykyään sinun on helpompia altistua muiden kulttuurien typeryydelle, joka on huomattavasti helpompi huomata. Suomessakin on jatkuvasti ollut Fox News -tason keskustelua mediassa ja muuta vastaavaa äärimmäistä idiotismia, mutta sitä ei niin helposti huomaa oman kulttuurin sisällä. Muutama klassikkoesimerkki:

Johtaako roolipelien pelaaminen saatananpalvontaan tai uusnatseiluun?

Fortum halusi 2010 tehdä Suomeen miljardi-investoinnit sähköomavaraisuuteen, mutta tämä hylättiin maan ylimpien lainsäätäjien toimesta, koska ydinvoimaloiden reaktorit ovat pelottavia ja voivat räjähtää. Media hurrasi “järkipäätöstä”. Fortum joutui muuttamaan tämän vuoksi strategiaansa ja tekemään ne miljardi-investoinnit Venäjälle ja Saksaan…

Vaikka itänaapuri aloitti kaksi sotilaallista konfliktia kuuden vuoden sisään, niin minkäänlainen positiivinen poliittinen mielipide sotilaallisesta liittoutumisesta oli vielä vuonna 2014 asia, jota ei mediassa saanut mainita ilman jatkuvaa huutomyrskyä ja hyssyttelyä. Tämäkin oli Suomen median mielestä ‘vastuullista keskustelua liittoutumattomuudesta.’

Esimerkkinä tämän hetken idiotismista Suomen media kannustaa ihmisiä lihavuussairauteen sen sijaan että pyrittäisiin parantumaan sairaudesta:

En oikein ymmärrä, että miten kukaan voi esimerkiksi katsoa MOT tai A-studiota ilman että pää räjähtää mediakommentoinnin huonosta tasosta, mutta olisi itsensä huijaamista ajatella että se olisi ennen ollut korkeatasoisempaa kuin tänä päivänä. Typeryyttä onkin ollut rutkaasti aina ja kaikkialla meidän yhteiskunnassamme kaikilla valta-asteilla ja koulutustasoilla, mutta onneksi tänä päivänä ihmisillä on enemmän kuin koskaan mahdollisuuksia sivistää itseään ja kehittää omaa ajatteluaan. Uskon vahvasti, että tämä hidas positiivinen trendi jatkuu ja että olemme kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden päästä myös nykyistä fiksumpia :sunglasses:

80 tykkäystä

Tarkoitat varmaan, että meillä on enemmän tutkittua tietoa kuin koskaan ennen. Tämähän kumuloituu jatkuvasti ja sitä myöten kun tutkitaan niin voimme oikaista vääriä tietoja

Meillähän on ainakin Suomessa vallan hieno opetusjärjestelmä, joka paranee kuin hyvä konjamiini. opetusministeriön tätien mielestä pänttääminen on niin last season. Tajusivat viimein, että parempi opettaa lapset vain käyttämään guuglea ja etsimään tieto Wikipediasta. Eri asia toki oppivatko koskaan ymmärtämään mitä ovat lukeneet :grin:

10 tykkäystä

Nykyisin kaikesta tuotetaan disinformaatiota. Jos et ole - miten sanoisin fiksusti ketään loukkaamatta - sivistynyt, niin on helppo uskoa täysin päinvastaista, kuin mikä on faktaa/tieteellisesti tai luotettavien tutkimusten pohjalta todeksi osoitettu. Tämä on todellinen haaste tulevaisuuteen eikä siihen chatGPT auta, koska sehän vaan indeksoi/parametrisoi löytämäänsä dataa ja jos disinfon määrä kasvaa, niin …

24 tykkäystä