Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Suurin osa mäkkärin toimipisteistä on jo siirtynyt just in time malliin. Pihvejä ja raneja paistetaan valmiiksi mutta muuten annista aletaan tekemään vasta tilauksesta. Tämän huomaa helposti kun euron juusto ei maistu pahvilta ja maksaa reilu kaksi euroa.

3 tykkäystä

Kyllä kun katsoo tuota Iltalehden sivuilla olevaa videota tästä Meksikon jutusta, niin täytyy sanoa, että noiden humanoidien tekijä on katsonut E.T. :n varmaan pariinkin otteeseen.

2 tykkäystä

Otetaas kuvakaappaus muistoksi :camera_flash:

image

27 tykkäystä

Olis sitä hiukan halvemmallakin saanut :stuck_out_tongue_closed_eyes: @ElsaMartta1

Pitkään jaksoin presidenttiketjua pitää esillä, mutta nyt saa sekin luvan mennä muiden politiikkaketjujen seuraksi piiloon.

No sen se sai aikaan, että äänestän Haavistoa. Ihan vain Haavistosta ärsyyntyvien kiusaksi kjeh kjeh.

1 tykkäys

Mitäköhän väliä sillä on, vaikka pahempiakin nimityksiä olisi ollut? Varmasti olisi hyvä, ettei ketään nimiteltäisi täällä. Ettei tässä nyt vaan sinua häiritsisi se sama ”ideologinen sumutus”, josta tykkäät muita syyttää niin politiikka- kuin pressaketjussakin.

Vastasin tänne, ettei tuo pressaketju enää mene lisää tukkoon tästä paskanjauhannasta.

2 tykkäystä

Pitäisiköhän teidän käydä tuo keskustelu vaikka yksityisviestein tai antaa asian olla? :slight_smile:

Ei nämä niin vakavia asioita ole ja kyllä politiikastakin voi keskustella kiihkottomasti. Ainakin teoriassa… :smiley:

26 tykkäystä

Rehellisyydestä pisteet…

Tästä tuli mieleen, hieman humorisesti, miten itse en anna politiikan kiihottaa mieltä.

a) Seuraan päivittäismediaa hyvin vähän, joten en altistu politiikalle mahdottoman paljon. Suosin vaikkapa Suomen Kuvalehteä jossa juttua tulee se kerran viikossa (jos ehdin lukea…).

b) Vaikkapa istuisin oluella rasistin, fasistin, anarkosyndikalistin, anarkokapitalistin, äärikeskustalaisen, stalinistin, grynderien lahjoman kokoomuslaisen, pyöräteitä vierittävän vihreän tai RKP:läisen kanssa… yritän ainakin mietitä miksi toinen ajattelee noin miksi ajattelee ja voisiko siitä jotain oppiakin.

c) Demokratiassa asiat muuttuu hitaasti. Tykkään miettiä politiikkaa “hallitusten liukuvana keskiarvona”. Välillä vasemmisto- ja oikeisto ja kaikki siltä väliltä vuorottelee. Harvoin yksi hallitus saa kauheasti aikaan tai pilaa asioita, ja sitten seuraava fiksaa niitä taas toiseen suuntaan. Asiat ei etene kovin nopeasti mutta monesti se on ihan hyväkin juttu. :slight_smile:

Plus, virkamiehillä ja instituutioilla on paljon valtaa mikä rajaa politiikkojen roolia.

64 tykkäystä

Ilmaisin haluni lopettaa aloittamasi keskustelun. Ymmärrän kyllä kiihkosi asian suhteen, mutta en sitä että käyt kimppuuni, kun jaan uutisen Pekka Haaviston veronmaksajien maksamasta matkasta Lappiin fimifestareille.

Minä en muuten käyttänyt Haavistosta hymypoika-nimitystä, mutta ymmärrän sen yhteyden. Pekka on muutamassa kiipelissä aiemminkin ollut ja on tunnettu poikamaisesta hymystään näissä tilanteissa.

Poliitikkojen etiikkaan liittyvät ongelmat on syytä ottaa vakavasti. Yksittäinen veronmaksajien maksama lentolippu on vain merkki siitä, että kyseinen poliitikko suhtautuu asiaan kevyesti.

Jaa miksi lahjoja tai veronmaksajien maksamia matkoja pitäisi välttää?

Monissa maissa ja organisaatioissa on eettisiä normeja ja sääntöjä, jotka kieltävät työntekijöitä (tässä tapauksessa poliitikkoja) vastaanottamasta ilmaisia lahjoja tai etuja. Tämä on tarkoitettu suojelemaan päätöksentekijöiden puolueettomuutta ja luottamusta päätöksentekoprosessiin.

Poliitikot ja valtaapitävät ovat julkisia hahmoja, ja heidän toimintansa ja päätöksensä vaikuttavat julkiseen mielikuvaan ja moraaliin. Ilmaiset matkat ja liput voivat luoda vaikutelman, että poliitikot ovat etuoikeutettuja tai korruptoituneita, mikä vahingoittaa heidän mainettaan ja luotettavuuttaan.

Presidenttiehdokkaalla pitäisi olla huomattavasti Pekka Haavistoa parempi kompassi näiden asioiden suhteen. Muilla pääehdokkailla näin tuntuu myös olevan.

Siitä syytin vain sinua. Enkä oikeastaan edes syyttänyt. Totesin. :slight_smile:

7 tykkäystä

Ei toi b-kohta ole ainakaan politiikkanurkkauksessa tuttua. Siellä on aina 3. maailmansota, kun yön pikkutunneilla vahingossa eksyy sitä lukemaan. Yleensä pesen silmät saippualla sen jälkeen. :+1:

6 tykkäystä

Itse työskentelen (34 työpäivää jäljellä) teollisuuden parissa, lähinnä sitä palvelevalla sektorilla, ja meilläkin on hyvin selkeät kriteerit tarjottuihin matkoihin, etuihin, palveluhin jne. mitä voidaan ottaa vastaan.
Joissakin firmoissa se on niin tiukkaa, että voidaan juuri ja juuri ottaa vastaan kynä tms.

Lähtökohtaisesti itse maksetaan aina matkat ja majoitukset noin karkeasti.
Ja aina puhutaan työmatkoista eikä niihin naamioiduiksi matkoiksi.

Meillä on Saatanan korkea Moraali.

Jonkun asian, liikkeen, ihmisen tai urheilujuokkueen fanitus sokaisee ihmisen usein täysin ja faktat väännetään valheeksi ja päinvastoin.

8 tykkäystä


:rofl:

44 tykkäystä

Oikeassa maailmassahan tuollainen on jo olemassa:

Jonkun kyllä pitäisi vinkata heille siirtomaksujen mahdollisuuksista!

3 tykkäystä

Jep, juuri näin. Sama juttu ja tuskin olemme olleet edes samassa firmassa töissä. Suomessa on mielestäni korkea etiikka näissä asioissa. Minkäänlaiselle vaikuttamiselle ei lähtökohtaisesti anneta mahdollisuutta.

Kävin aikoinaan paneelikeskusteluissa ja seminaareissa siellä täällä, joihin toimittajat pyysivät ja olisivat maksaneet tonnien lentoliput, majoituksen ja konferenssimaksut. Jokaisen kerran maksajana oli lopulta oma työnantaja ja työnantajia on ollut useita. Parin työnantajan kohdalla tämä tarkoitti sitä, että businesslippu vaihtui economy-luokkaan, sillä muita kuin matkoja asiakkaiden luokse tai sisäisiin tapaamisiin ei tehty busineksessä. Se harmitti joskus nuorempana. :slight_smile: Mutta, ei tällaista ohjeistusta ole koskaan ollut vaikea ymmärtää.

Katselen kauhuissani Pekka Haaviston touhua. Tiedän, että ei tällainen touhu kaikkien poliitikkojenkaan keskuudessa sääntö ole. Monilla on korkea moraali sen suhteen, mitä hyväksyvät ilman, että osallistuvat itse kustannuksiin puhumattakaan, että maksattaisivat lomamatkoja veronmaksajilla. Puhdas työmatka on tietenkin eri asia.

6 tykkäystä

Ajalta ennen vastuumediaa, vihapuhetta ja muita “nykytrendejä” Haavistosta käytetiin ihan yleisesti tuota termiä, eikä siinä mitään ihmeellistä ollut silloinkaan. Nykyisellään toki kaikki on kovin hmm… herkkää.

7 tykkäystä

@Isa_Hudd, @Pohjolan_Eka, @TJT ja @Verneri_Pulkkinen :sunglasses:

27 tykkäystä

Yks giffi kertoo enemmän kuin tuhat sanaa :slight_smile:

47 tykkäystä

Kysyttii tänää ylppäreissä Matts Johanssonin kauppalistasta. Toiset ostaa 1800- luvulla 1800 rautakankea, samanlaiset deekut ostaa tänäpäivänä orocon osakkeita

1 tykkäys

Karhu_Hylje

2 t

Omaan X:n feediin osui tällaista näkemystä Remedyyn liittyen.

twitter.com

TenchInvest

@10_ch_10

Shorting $REMEDY here. I don’t think many people are willing to take the risk of holding over the Alan Wake 2 release considering how badly the AW1 Remaster flopped and the enormous budget (60MEUR!) of AW2 vs its sales potential. twitter.com/Lakrixx/status…


Lakrix @Lakrixx

$Remedy next gaming stock to get slaughtered? Alan Wake 2 is likley to flop. Buzz around it is low and its trending bad on PS US end EGS even if its Epic exclusive. Very tough release window aswell.

8:41 AM - 13 Sep 202373

Kehottaisin suureen varovaisuuteen näiden kanssa ja ehkä yhtiöketjun sijaan voisi kurssien ihmettelyketju olla parempi paikka. Kyseessä on anonyymi, vahvistamaton twiittaaja, jolla lienee kuitenkin paljon seuraajia. Se, että julkisesti ilmoittaa shorttaavansa vähävaihtoista osaketta, herättää kysymyksiä tarkoitusperistä. Taitaa jäljet johtaa taas Ruotsinmaan sylttytehtaalle, siellähän näistä kurssimanipuloijista on kokemusta.

7 tykkäystä