Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Sijoitusstrategiasi menee aina vain huolestuttavampaan suuntaan :joy:

Kasvuyhtiöt → Osinkoyhtiöt → Mörnintäyhtiöt

Olisko seuraavaksi matalan P/B:n putoavien puukkojen aika? :cowboy_hat_face:

71 tykkäystä

” * Everyone has a plan 'till they get punched in the mouth. …”

Vieläkö täällä joku uskoo kasvuun ja kasvuyhtiöihin :grin:

15 tykkäystä

Ei vielä. Kaikella on aikansa. :smirk:

7 tykkäystä

image
@Pohjolan_Eka ja @Verneri_Pulkkinen, jatkakaa.
Popcorn GIFs | Tenor

60 tykkäystä

Ehdottomasti.

Ei kasvua ilman laskua…

4 tykkäystä

Täytyy hattua nostaa tällaiselle paneutumiselle, oma työkaavio menee karkeasti näin:
1.Löydän uuden nimen foorumilta tai valitsen joko mielenkiintoisen tai vähiten mielenkiintoisen yrityksen haastattelun Inderesiltä. Joskus jopa heittäydyn villiksi ja sorttaan yrityksiä jotka eivät ole seurannassa tai ovat halvimmasta päästä markkina-arvoltaan.
2. Katson inderesin ennusteet ja marketscreeneristä, jos roe/roi ok, arvostus ok, pääsee tarkempaan syyniin. Myös tappiolliset pääsevät syyniin jos kasvulatua löytyy ja toivoa kannattavuudesta.
3. Silmäilen läpi uusimman raportin ja joitakin vanhempia satunnaisotannalla. Lisäksi kuuntelen mahdollisia haastatteluita sen verran mitä löydän. Tavoitteena näissä on pelkästään selvittää onko nykyisyys edes lähellä sitä mitä aiemmin on maalailtu ja samalla arvioida johdon luotettavuutta. En syynää vanhoja numeroita sen tarkemmin.
4. Jos arvostus/pääomantuotot/velkaisuus näyttävät hyvältä, otan suht nopeasti salkkuun reilummin. (Esim Puuilo noin reilun vuoden sisään). Tässä saattaa vaikuttaa luottoon, että myös asiakkaana tykkään asioida. Jos taas kasvulatu näyttää mahdolliselta ja suhteessa arvostukseen halvalta niin otan vähän vähemmän (ehkä 2000-4000 €:lla) tarkkailuerän. “Kasvulappua” olen valmis lisäämään uusien osarien myötä myös kalliimmalla. Perinteisempi arvosijoitus (puuilo) voi mennä aika nopeasti jo startissa lähelle tavoitepainoa joten sitä ei ihan niin helpolla enää lisätä.

Mutta pääpiirteissään siis aika mututuntumalla mennään.

10 tykkäystä

Tämä ei lakkaa ihmetyttämästä. Kun joku suomalainen menestyy jossain lajissa tai elämässään ylipäänsä, lehdistö alkaa uutisoimaan siitä, paljonko rahaa hän tienaa. En ole nähnyt tällaista ilmiötä tässä laajuudessa missään muualla kuin Suomessa.

Kateellisuuteen taipuvaisen, tasapäistetyn ja äärimmilleen verotetun (ehkä näistä kaksi jälkimmäistä tuli ensin) kansan kiinnostuksen kohteet on yllättäen muiden tuloissa. Samasta työstäkin pitää saada sama palkka vaikka kaveri vieressä tekisi työnsä 50% tehokkaammin.

Tony Blair -instituutti kieltäytyi kertomasta Sanna Marinin palkkaa ja johan oli joku asiantuntija keksimässä lehtiin kuukausipalkkoja. Wilma Murron mitalia ei ehditty pahemmin juhlia, kun kansaa kiinnosti jo se, paljonko tuli tiliä.

Suomi teki tennishistoriaa – ihan sama – mutta paljonko ne tienaa? :smiley:

43 tykkäystä

Tuomion tohtorina tunnettu taloustieteilijä Nouriel Roubini ennustaa osakemarkkinoille alhoa. Roubini ennakoi finanssikriisin, mutta hän on ollut myös väärässä.

Eli ei ihan Jeesuksen veroinen tämä kaveri.

10 tykkäystä

Pölhexiin tuo -10 % kuulostaa liki voitolta :yawning_face:

58 tykkäystä

Tämä oli hyvä viesti, kiitos siitä. Minusta tämä F-Securen tapaus näyttäytyy hyvin hämmästyttävänä, ottaen huomioon että perustaja, suurin omistaja ja hallituksen pj on Risto Siilasmaa. Juuri Riston kirjan lukeneena on vaikea käsittää, miten näin fiksu ihminen “lankeaisi” tällaiseen. Miehellä on kuitenkin suurimpana omistajana samat intressit muiden omistajien kanssa.

Minun on hyvin vaikea uskoa, että tällainen toiminta hyväksyttäisiin hallituksen pj:n, suurimman omistajan ja perustajan toimesta - pakko tuossa F-Securen tapauksessa on olla kyseessä siitä, että puhtaasti uskotaan tuon yritysjärjestelyn oikeasti luovan arvoa pitkällä aikavälillä. En kykene uskomaan että tuossa olisi johdon osalta hieman moral hazard -tyyppinen tilanne ollut pääinsentiivinä.

24 tykkäystä

Mä olen jo tovin odotellut, että milloin Vepu ja kumppanit alentaa KH Groupin keskihankintahintaa. :eyes::sweat_smile:

19 tykkäystä



En olis huolissani :skull: (siniset pallot ostoja)

26 tykkäystä

Nordnetin salkkuni isoin tai isoimpia ainakin… :sunglasses:

11 tykkäystä

Jep, samaa mietin ja tarkoitetaan varmaan molemmat Paranoidi optimistia? Ei kyllä ainakan Riston pirtaan sovi kirjan perusteella tuollainen, mutta virheitähän voi toki tehdä.

1 tykkäys

Juu juuri tuohon kirjaan viittasin. Kirjahan on täynnä Riston ajatuksia ja tämä yhtälö ei vain käy järkeen :smiley: Paljon todennäköisempänä pidän vain inhimillistä virhettä yrityskaupan osalta. Tai no, virhe ainakin toistaiseksi. Voihan se vielä myöhemmin hyväksikin kääntyä, joskin se lienee epätodennäköistä.

2 tykkäystä

Joo kyse vaan rikkoontumisturvasta joka jäi mainitsematta.

Suomen kiinnostavimmat työpaikat on jälleen selvitetty.
Ammattilaiset (universumglobal.com)

10 tykkäystä

Tässä on Henri Elon tekemää analyysia elintarvikeyhtiöistä. :slight_smile:

Myös osinkotasot vaihtelevat huomattavasti. Hyvätasoinen osinkotuotto (n. 4 % tai yli) on toteutunut tilikaudelta 2022 sekä odotettavissa kuluvalta tilikaudelta 2023 niin Atrialla, Raisiolla, Olvilla, Apetitilla kuin Anoralla eli suurimmalla osalla vertailun yhtiöistä.

Alaotsikot:

  1. Fodelian, Atrian ja Apetitin tulos on parantumassa
  2. Kuinka Olvi ja Raisio ovat kehittyneet 2023?
  3. Anoran yrityskauppa Tanskasta on ollut haastava
  4. HKScanilla kannattavuusongelmia – sai paikattua tasettaan
  5. Osinkoa tiedossa
5 tykkäystä

Joskus, ehkä 5-10 vuotta sitten, monet (eri lajien) urheilijat rupesivat käyttämään jonkin sortin teippiä nenänsä päällä. En muista (enkä tainnut edes ymmärtää) mitä hyötyä siitä oli. Nyt en ole pitkään aikaan näitä teippejä nähnyt. Tietäisikö joku selitystä tälle ilmiölle? Oliko kyseessä hyväkin bisnes?

Veikkaisin samaa selitystä kun niissä magneettisissa tasapainorannekkeissa. Taikausko.

1 tykkäys