Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Pariin otteeseen muistelen noita laskelmia nähneeni ja kaikissa tapauksissa oli järkevämpi ostaa Fortumia :slight_smile: Toki ne oli kaikki ennen korona-ukraina-inflaatio-perussuomalais-kriisimarkkinoita.

Ongelmaksi niissä koitui se, että järjestelmä vaatii uusimisen melko pian omille pääsemisen jälkeen, joten pitkän aikavälin tuotto oli lähinnä +/- 0, johon härkävuosina pääsee myös Helsingin pörssissä :wink: ja toki myös Suomessa on melko halpa sähkö, joten sitäkään kautta ei pääse “ilmainen” sähkö luomaan ylituottoa.

9 tykkäystä

Ei mua Forzassa oo koskaan perusbisneksen downside niin kamalasti hirvittäny.

Enemmänkin se että saavat taas kuningasidean ostaa jonku miljardien pötpöttimen jostain päin maailmaa jonka arvo on huomenna nolla ja saan slaagin kun näen johdon seuraavan optioehdotuksen kun ’pojat on taas tehny hyvääduunii vaikeassa tilanteessa’ :roll_eyes:

Forzassa on joku sama ’antaa niiden sitten syödä kakkua’ meininki mun silmissä kuin Nesteessä.

Prätkäjätkät pelottelee pienipalkkaisia siivoojaraukkoja Nesteen tehtaalla kun ne kehtaa pyytää sovittuja palkkoja ja sikariporras kääntää kylkee lasitornissaan fasaanilounaan päälle, sylkäisee ja totee että ’täytyy vähän tarkastella noita alihankintaprosesseja’.

Eli joo luottoo ei vaan oo niin kauheesti (näin lyhykäisyydessään) :grin:

13 tykkäystä

Ehkä syy Remedyn tämänpäiväiselle keulimiselle onkin tässä :grin:
image

11 tykkäystä

Jos jotai hyvää YLEstä niin juuri alkoi yle1 kanavalla asiaa Venäjän energia monopoliasemasta. Suolan kanssa taikka ei, onhan näitä on aina kiva katsoa.

Ulkolinja: Gazprom, Venäjän kaasuansa

1/2. Neuvostoliitto hajoaa, villi aika koittaa. Kun Neuvostoliitto hajosi, suuryrityksiä yksityistettiin. Niistä tuli monen nykyisen venäläisen miljardöörin ja oligarkin omaisuuden perusta. Maailman ehkä suurimmat kaasuvarat loivat Venäjälle uuden kultakuumeen, jossa mm. alkuperäisväestön oikeudet poljettiin.

PS. Saksa on paska maa. Joitain vuosia ikuisuudessa siellä kun asuin oli selvää jo kuinka Saksa on venäläisten omistuksessa.

8 tykkäystä

Oletko varma? Kokeilin googlettaa ja tälläinen kuva tuli vastaan.

34 tykkäystä

Alokkaalla on tarjottavanaan jotain parempaa… no ei huomiseksi sentään.

Alokkaan peilistä tuijoittaa tyyppi, joka on ostanut yhtiötä eikä se edes tiedä, mitä se yhtiö tekee. Se ei ole edes tiennyt, onko yhtiöllä liikevaihtoa jne. tai sitä että onko yhtiö 20 miljoonan vai 2 miljardin arvoinen.
Hide-the-pain-harold GIFs - Get the best GIF on GIPHY

18 tykkäystä

Mihin tämä perustuu? Kyllä kai ne suojaukset sieltä tippuu, jos sähkönhinta ottaa vähänkään pidempään osumaa.

Ei @Sijoittaja-alokas tarvitse tietää tekeekö yhtiö miinusta vai plussaa koska hän näyttää tältä.

15 tykkäystä

Netissä myydään nykyään myös fanien tekemiä @Sijoittaja-alokas toimintafiguureja. Vapise Action Man!

Huhujen mukaan S-A lähtee salille käymään aina sellaisena päivänä, kun salkku laskee :stuck_out_tongue_closed_eyes:

15 tykkäystä

Wanhan liiton bodari, kivilihaa ja kapea vyötärö!

Mä tykkään erityisesti noista pöksyistä. :smiley:

6 tykkäystä

Raha tulee tileille monesta suunnasta eikä ne niitä tutki, pikavippifirma luokitellaan turvalliseksi tahoksi.
Tilisiirtoonkin voi laitta saajaksi vaikka Aku Ankka ja menee perille aina ilman huomautuksia, saajan nimeä ei tarkisteta lainkaan pankeissa, siksi se kohta onkin tavallaan ihan turha.

1 tykkäys

Yhtä kokeilin ja en mennyt loppuun saakka koska luki että tästä painamalla hyväksynyt lainan oton, siihen mennessä ei tarvinnut tunnistautumista.

Finanssi sivulla oli näin:
“Lain mukaan pikavipin ottamiseen tarvitaan vahva tunnistautuminen, mutta Finanssiala ry ei voi puhua pikavippiyritysten puolesta eikä taata, että pikavippejä tarjoavat yritykset noudattavat tätä lakia. Pikavippejä tarjoavat yritykset eivät ole Finanssiala ry:n jäseniä.”

Lienee käytäntö tiukentunut väärinkäytösten vuoksi viime aikoina, rikolliset toki on hyvin ajan tasalla siitä missä pikavippifirmassa tunnistautumista ei vaadita.
Nuo format on kyllä yleensäkin ottaen yhteiskunnan syöpä.

1 tykkäys

Rikolliset on älykkäitä tietyissä asioissa.
Esimerkiksi Suomessa oli vielä parivuotta sitten mahdollista siirtää toisen henkilön tililtä rahaa omalle tilille ilman pankkitunnuksia vain kaverin tilinumero osoite ja puhelinnumero tarvitsi tietää, pankissa käymättä, voi olla vieläkin mahdollista. Siirsivät rahat tiettyyn pankkiin tiettyyn aikaan ja olivat automaatilla nostamassa rahat minuutin sisällä siitä kun tiesivät niiden tulevan aamulla tilille.
Nykyään kun raha menee tunneissa pankkien välilläkin ei ehdi saada siirtoa kiinni kuten vielä joku aika sitten.

Tietääkö kukaan miten tuo siirto toisen tililtä omalle tilille noilla tiedoilla tehdään, se on porsaanreikä systeemissä.

2 tykkäystä

Venäjä vaikuttaminen taas käynnissä Elonilla…

13 tykkäystä

Ollakseen kannattavaa, eri tuotantomuodoilla rahanteko loppuu eri hintatasolla. Vesivoima, mitä FUMilla on vietävästi, tekee rahaa alhaisellakin sähkön hinnalla. Suojaukset tippuu joo ajan kanssa tottakai jos hinnat matelevat.

5 tykkäystä

Koska Venäjä on hyökännyt vain toisen rajan yli.

11 tykkäystä

@Alex_af_Heurlin1 on kirjoittanut hyvän jutun siitä, miten Nordnet on tuonut sijoitutusvakuutuksia tarjontaansa. Ei maksumuuria.

Osakesäästötili muistuttaa monin tavoin sijoitusvakuutusta. Kuten sijoitusvakuutuksessa myös osakesäästötilillä voi ostaa ja myydä osakkeita ilman suoria veroseuraamuksia. Osakesäästötilillä sijoittaminen on rajattu nimensä mukaisesti vain osakkeisiin, kun taas sijoitusvakuutuksen alla voi sijoittaa laajasti eri tuotteisiin.

Osakesäästötilille voi siirtää uutta pääomaa enintään 50

5 tykkäystä

Hyvä Vartti @Verneri_Pulkkinen, mutta nyt jäin odottelemaan niitä ydintuho- ja meteoriittijaksoja :sunglasses:

2 tykkäystä

Ymmärrän, tai koen ymmärtäväni raflaavat otsikot ja alaotsikot, mutta niin “osakesäästötilin tappaja” ja "uusi tuote ravistelee ““sijoitusmarkkinoita”” pistää kyllä omaan korvaan ja silmään niin että hiukan sattuu. Toki, näiden ylimalkaisten eläköön Nordnet eläköön huutojen jälkeen, todetaan, ettei NN ole suinkaan ensimmäinen joka näitä tarjoaa, mutta nostetaan sitten tätä digiä esiin. Tiettävästi (pestään vähän käsiä).

Käsittääkseni aika monella pankilla, ainakin Nordealla, nuo kapitalisaatiosopimukset saa auki verkosta, ja sitä voi myös hallinnoida sitä kautta. Ontuvat kyllä siinä miten esittävät vakuutuskuoren sisällä olevien yksittäisten instrumenttien tuotot ja toimeksiannoissa kestää, etenkin, että näkyvät asiakkaalle. Toki, näitä kurssaillaan arvopäiville sitten.

Nordnet taitaa olla ylittänyt sen 500 000:n asiakkaan rajan, joten periaatteen tasolla (tiettävästi), voi kai heitellä, että he voisivat markkinoita joillain tapaa heilutella… Kai? Kyse ei kuitenkaan ole uudesta tuotteesta ja NN:n suuri segmentti koostuu 26-35-vuotiaisiin. Muistetaan nyt, että vanhat kunnon Säästöhenkivakuutukset Perintöturvineen ovat teknisesti, ilman edunsaajamääräystä aivan sama tuote.

Asiakasvarat ovat keskimäärin 29 300€ per asiakas. Asiakas varat siis sellainen 16 miljardia, suurin osa osakkeissa… Nordea Funds 127 miljardia, Nordea Life & Pensions (hallinnoi vakuutuskuoret) 62 miljardia. Nordea Fundseissa ei varmaan ole LUX-rahastoja laskettuna.

Tuskin, se että asiakas saa avata itse kapitalisaatiosopimuksen, ilman “sijoitusneuvontaa” mitä muut kivijalat tarjoavat (lähinnä esim. kapitalisaatio-sopimuksen hyötyjen myynti, toimeksiantojen toteutus" ravistamaan yhtikäs mitään.

1 tykkäys

Hyvä nosto Tomi Lahdelta, joka ehkä hieman lohduttaa itseäni. :slight_smile:

13 tykkäystä