Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Lähimmäksi pääsee kun menee kauppaan ja ostaa pelkästään tuulettimia.

image

3 tykkäystä

@Antti_Jarvenpaa:lta taas erinomainen tviittiketju, uskaltaako sanoa, että toivoa tuova ketju. :thinking: :slightly_smiling_face:

13 tykkäystä

Fortumiin osake laskee! Samoin sähkön (pörssi)hinta on alhaalla! Milloin Fortumin osake on pohjilla ja kannattaa ostaa?

1 tykkäys

Jos osakkeelle MANTA haetaan vertauskuva automaailmasta, niin tässä kuvassa voisi olla vaikka iloinen sijoittaja tällä viikolla hankitun Mantansa kanssa.

18 tykkäystä

Nordnetin tuottograafit on ollut myös ihan sekaisin jo jonkun aikaa. Aina rahaa lisätessä seuraavana päivänä näkyy ihan ihmeellinen dippi, joka sitten korjaantuu myöhemmin. MUTTA, kun lisäsin rahaa salkkuun kahtena päivänä peräkkäin graafi veti tälleen… :man_facepalming:

6 tykkäystä

@KalleH oli ollut tarkkaavaine ja huomannut tällaisen tiedotteen. Olen pahoillani Duellin omistajat. :frowning:

9 tykkäystä

Sijoittajat vuonna 2021 harmittelivat usein sitä, että miten kalliita osakkeet olivat ja vakuuttelivat itsellensä, että olisi hyvä jos osakkeiden hinnat laskisivat, jotta he pitkäjänteisinä nettosäästäjinä pääsisivät halvemmalla mukaan kyytiin.

No nyt on kaikki halpaa ja markkinat tulvivat hyvistä ostokohteista. Esimerkiksi Mandatum olisi hieno lisä kenen tahansa salkkuun perjantaina, kunhan tämä tyypillinen spinoffin kurssin alkuromahdus on saatu päätökseensä. Silti täälläkin ollaan kuin maansa myyneitä ja sanansa syöneitä. Todellakin, OMXH on ainoa paikka Suomessa, missä suututaan isoista alennuksista :cowboy_hat_face:

Ei saa jäätyä tai vaipua masennukseen, kun onnetar tarjoaa mahdollisuuden tehdä rahaa osakemarkkinoilla. Nyt pitää syttyä liekkeihin ja vaan latoa ne pelimerkit rohkeasti sisään semmosiin lappuihin, millä tehdään isot rahat muutaman vuoden sisään :muscle:

64 tykkäystä

Kunhan se alennus olisi vain tilapäinen.

30 tykkäystä

Pitääkö koko sijoitusura olla vaan alennusosakkeita, jotka alenevat kuin tuhka tuuleen. :rage:

Forever Ever Ever Ever GIFs | Tenor

25 tykkäystä

Steinin laki: ”Jos jokin ilmiö ei voi jatkua loputtomiin, niin se tulee ennen pitkään päätökseen.”

Voin luvata, että Helsingin Pörssin lasku tulee jonain päivänä päättymään ja silloin sijoittajan pitää olla minimissään 100% paino osakkeissa. Jos et kykene ennustamaan laskun päättymistä tai seuraamaan trendiviivoja, niin seuraavaksi paras vaihtoehto on ostaa hyviä osakkeita halvalla :+1:

54 tykkäystä

Niin kauan kuin olet netto-ostajana niin kyllä, tämä on oikein toivottava ilmiö :sunglasses:

9 tykkäystä

Tätäkin viestiä kirjoittaessa USAn kymppivuotinen tai kolmekymppinen nousee n. 2-5 korkopistettä. Ovat pitkät korot kohta eksponentiaalisella käyrällä.
Twitterin CFA, CPE, CTE, CNN, ABC, EFC, LOL, OMG -tutkintotittelillä esiintyvät hahmot huutaneet viikonlopusta asti THIS IS CREDIT EVENT, osalla näistäkin kavereista satoja tuhansia seuraajia.

Kyllähän markkinaa jänskättää ainakin. Paha sanoa loppuuko tämä perjantaina mantan osalta tai milloinka hexin osalta :person_shrugging:

20 tykkäystä

Näin juuri. Nyt tuntuu, että monella on se focus tuijotella salkun päivämuutoksia sen sijaan, että näkisi mahdollisuuksia muutaman vuoden päähän. Joskus tulevaisuudessa näitäkin dippejä katsotaan, että tuossa kohtaa olisi kannattanut ostaa.

“Ei tyyni meri taitavaa merimiestä tee”.

19 tykkäystä

Jatkoa edelliseen. Vaikka nyt tämä - hitti vai huti?

Tämä on ko. pankkien luottoriskien suojaamista kuvaava hinta tms?

Lepikkö on myös puhellut kesästä asti mm. Citibankista, että pankkisektorilla voi muhia jotain.

Noh, en tiedä

7 tykkäystä

Asuntolaina - tapissa.
Sijoituslaina - tapissa.
Opintolaina - (kohta) tapissa.
Tulot - ei ole.

Enää luottokortit valmiina ammuttavaksi turhuunteen nimeltä sijoittaminen.

75 tykkäystä

Tällaisia ajatuksia yritän itsekin ajatella. Sitä, että mitä sitten vaikka nyt salkku punertaa. Ei ole pakko eikä pidä myydä, vaan olla kärsivällinen.
MUTTA, samaan aikaan on sellainen inhottava tuntemus siitä, että mitä jos this time is different. Mitä jos tiedossa onkin vuosikymmenen verran alakuloa. Vähän karsastan ajatusta, että “aina jossain vaiheessa nousu taas alkaa”. Maailma ei ole koskaan ollut sellainen, kuin se on nyt. Maailma ei myöskään huomenna tai viiden vuoden päästä ole sellainen kuin se on nyt. Onko mitään takeita tai ajureita, että nousu alkaisi piiitkään aikaan. En tiedä onko siitä lohtua, että salkku alkaa vihertää siinä kohtaa kun pitää olla ensimmäistä titaaniniveltä vaihtamassa lonkkaan…

6 tykkäystä

Olisit sanonut näin:

Asuntolaina - pilalla.
Sijoituslaina - pilalla.
Opintolaina - (kohta) pilalla.
Tulot - ei ole, pelkkää turskaa tilalla.

Katselin tällaista hyvin tehtyä videota sangen hypoteettisesta tilanteesta, jossa astronautti putoaa mustaan aukkoon pystyen havainnoimaan loppuun asti, toinen havainnoija ulkopuolelle jääneessä avaruusaluksessa.

Finanssiversio tästä on, että suojavarusteisiin sonnustautunut piensijoittaja lähestyy Helsingin pörssin ostolaitaa. Mandatumin loppuhuutarin jälkeen hän ohittaa niin sanotun vitutushorisontin. Tässä vaiheessa ulkopuolinen tarkkailija – ovensuussa oleva puoliso – havainnoi, että sijoittaja retkottaa työtuolissaan, ruudulla punaisia lukuja. Sijoittaja havainnoi, ettei hän kykene enää kommunikoimaan puolison kanssa, ääni ei tule kurkusta ulos. Hän havainnoi myös, että rannekello on täysin pysähtynyt – hän on itse pysäyttänyt sen näyttämään sellaista päivämäärää ja aikaa, jolloin pörssisähkö on ollut kallista, yrittäen näin oikeuttaa tuoreimman Forza-siipaisun.

56 tykkäystä

Niin no ei mitään takeita ole. Itse olen pähkäillyt, että jos sattuisikin olemaan niin, että eläisimme huipun reunalla mistä alkaisi syöksy nykykaltaisen markkinatalouden ja demokratian tuhoutumiseen, niin sulanut osakesalkku on siinä vaiheessa minun pienin murheeni. Varmaankin tätä skenaariota varten täytyy varata tarvikkeet millä pystyy omavaraistaloutta pyörittämään jossain perämetsässä.

Jos tuntuu, että kurssilasku ahdistaa niin ainakin itsellä siihen auttaa, että laskee osakepainoa ja tarkastelee rauhassa sijoitussuunnitelmaa.

1 tykkäys

Nykysentimentin perusteella ihmiset uskovat laskumarkkinan päättyvän nollaan ja sen jälkeen katsotaan ketkä pääsevät vielä maksamaan pörssiyhtiöiden velat.

93 tykkäystä

Oma “pelkoni” on maltillisemmassa, mutta jossain määrin yhtä inhottavassa skenaariossa eli juuri sellaisessa kymmenen vuoden nihkeilyssä.

Jos tuntuu, että kurssilasku ahdistaa niin ainakin itsellä siihen auttaa, että laskee osakepainoa ja tarkastelee rauhassa sijoitussuunnitelmaa.

Se on juuri näin ja tällaista on tullut jo aika pitkään tehtyäkin. Rahastosalkut erikseen ja osakesalkku erikseen. Mutta tunnistan kyllä itsessäni sellaista “nopeamman rikastumisen peluria” ja olisi masentava ajatus, jos osakkeet jäisi kokonaan pois kuviosta.