Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Hän ei tainnut sijoittaa Hesulin pörssiin. :star_struck:

37 tykkäystä

Voisiko Inderes tehdä sivuilleen laskurin joka jäljittelee joidenkin yritysten laskureita joissa lasketaan, “olemme tehneet xx päivää ilman tapaturmia”? Tässä versiossa vain olisi “OMXH indeksi on laskenut xx päivää”. Mukana näkyisi myös edellinen ennätys. Jännityksellä sitä täällä seurattaisiin.

Edit. Tai laitetaan viikkoja koska väliin kuitenkin sattuu joku 0,2% nousupäivä.

5 tykkäystä

Hups, oli tarkoitus vastata @kabu lle
Taisipa sijoittaa Helsingin pörssiin.

Esimerkiksi UPM-Kymmenen osakkeita on liki 840 000 euron arvosta

Työpaikan kahvihuoneessa oli tällainen lappu tiskipöydällä. Tulisivat suoraan sanomaan, että toi siun buy & hold ei oo toiminut enää pitkään aikaan

34 tykkäystä

En nyt tiedä onko tämä järkevää ääneen kertoa, mutta meillä oli aikanaan työpaikan seinällä laskuri, jossa oli tiimin “housuun paskantamattomien päivien” laskuri. Sitäkin toisinaan nollailtiin ja aina yhtä keveissä tunnelmissa. Oikealla porukalla siitä saatiin kovasti iloa.

5 tykkäystä

Onhan tämä lisä 20-30% lasku varmaan ihan todennäköinen jos tuloksetkin antavat siihen tukea. Mitähän kaikkea meillä meneekään rikki pölhölässä sen myötä? :cold_face:

7 tykkäystä

Ainakin tulevaisuuden tuotto-odotus lienee kohdallaan jos OMXH hakee vauhtia 6 500 tasolta

9 tykkäystä

Juhaa en tähän hätään saa podikoppiin raahattua Sotkamosta, mutta Heikkilän kanssa kuvataan ensi viikolla uusi HV ja tässä aiheena markkinatilanne. Mieluusti otetaan kyssäreitä/aiheita vastaan tähän liittyen (tägätkää mut jos laitatte aiheita ettei mene ohi) :movie_camera:

Noihin suositusten osumiseen meillä pääanalyytikot (@Antti_Viljakainen) palaavat yleensä vuoden lopussa. Tuo viime vuoden video oli poikkeus, kun keväällä '22 useampi näkymä case meni todella rumasti vihkoon ja tämän puintia toivottiin videolla. Tässä 2022 koko vuoden video: Miten analyysin vuosi meni

39 tykkäystä

@Sauli_Vilen En tiiä meneekö liian spesifiksi aiheeksi käsitellä mutta rohkeasti kokeilen ehdottaa; REIT-sektorista olisi kiva kuulla pientä analyysiä ja pohdintaa :slight_smile:

2 tykkäystä

Tämä on suurin dilemma ostojen kanssa kun pitäisi oksettaa mutta sen sijaan into tunkea fyffeä bördeen on samaa luokkaa kuin 2021 kesällä :thinking: Ollaan ehkä räntä på räntä hulinoissa sittenkin.

6 tykkäystä

Olitko töissä Ylioppilaslehdessä?

29 tykkäystä

Oliko mahdollisesti päiväkodista kyse?

4 tykkäystä

Aikoinaan prosessimiehenä ollessani meillä oli myös hyvin tarkka 0 tapaturman kulttuuri ja laskureita joka paikassa.
Jokaiselta työntekijältä edellytettiin 4kpl/kk turvallisuusriskin raportointia, jotta näihin pystyy reagoimaan. 95% prosenttia raporteista koski lähinnä miesten wc-tilojen liiallista paskan hajua tai jarrujälkiä, jotka merkittävästi vaikuttivat yleiseen turvallisuuteen.
Myös läheltäpiti-tilanteet raportoitiin ja mikäli näitä ei ollut kertynyt tarpeeksi kuukautta kohden, juostiin loppukuusta kypärät päässä matalaa käytävää pitkin ja jokainen työmies sai sitten kirjata tästä mahdollisesta pään kattoon osumisesta läheltäpiti-raportin. Ja olihan tuolla tosiaan melkoinen määrä myös noita “melkein paskansin housuun lounaan jälkeen”- raportointeja.

9 tykkäystä

Ostin/myin ketjussa menossa melkoinen Mandatum-Fortum laumailmiö. Ketjun tyyliin ostoja ei perustella mitenkään. Kertokaa nyt joku miksi ostatte noita nyt.

En ota kantaa. Kiinnostaa vaan kuulla.

12 tykkäystä

Oooooooosiiinkoooo!!

25 tykkäystä

Onko muilla ongelmia Nordnetin sovelluksen qr-koodin lukijan kanssa? Sovellus kaatuu, kun yrittää avata qr-koodin lukijaa.

Itsekin tykkään kun ostot perustellaan, vaikka olen kyllä itsekin usein tätä omaa sääntöä vastaan rikkonut. Mandatumin osalta perustelut on tullut jo monta kertaa eli ihmiset ei ehkä koe tarvetta näitä toistaa vaan lähinnä kertoa miten sai lappua halvemmalla kuin joku muu pari tuntia aiemmin. Lyhyesti siis, Mandatumilla on hyvä osinkotuotto (lähes 10% nykykurssilla), stabiili toimiala ja vahva markkina-asema. Lisäksi moni uskoo (ihan aiheellisesti), että isot myyjät kuten tietyt rahastot on pakotettuja myymään joka painaa kurssia kohtuuttomasti näin alkupäivinä. Myös aiemmat splitit historiasta indikoivat, että irronneen yhtiön kurssi palautuu kyllä laskettelun jälkeen.

Ettei menisi ohi aiheen, niin ostin avausposition Mandatumiin hintaan 3,33€.

22 tykkäystä

Noniin soturit! Valmistautukaa shorttaamaan! Alokas ostoksilla! :wink::kissing_heart::grin:

44 tykkäystä

Erikoistilanne antaa paikan veiviin koska hinta on painunut poikkeuksellisesti oletettavasti koska rahastot sun muut jotka omistavat Sampoa mutteivät halua tai voi omistaa Mandatumia joutuvat pääsemään eroon lapuista jotka saivat jakautumisessa. Fundapohjaisesti jopa turvamarginaalilla reilusti alle 4€ hinta on aika halpa.

Ja mikäli homma kolisee kiville, pääsee holdaamaan ja liittymään @Verneri_Pulkkinen Osinkoboomerit-jengiin. Karu kohtalo jos näin pääsee käymään, mutta silti kokonaisuutena tämä näyttäisi kuitenkin tilanteelta jossa downsideä on rajoitetusti. Boonuksena markkina on tällä hetkellä pelkomittareilla vahvasti ylimyyty, eli yleisesti on ns. ostokelit.

Tämä siis vain oman ostelun logiikka, niin ja huomiolla että siivu on tällä hetkellä vain noin 5% salkusta. Ei sijoitussuositus, ei tietoa kauanko isot pojat kaataa lappua laitaan, voi sattua leukaan, huomenna voi olla vielä halvempaa jne. Oman veivin “targetti” on päästä eroon voitolla 1-2kk sisään, mutta kusetusmarkkinat voi päättää myös toisin :smiley:

Fortumiin en koskisi pitkällä tikullakaan ennen kuin on vahvoja näyttöjä trendikäänteestä. Sähkön hinta laskee kuin lehmän häntä jne… Toisaalta jos on Osinkomiehiä niin kai se näyttää hyvältä siltä kantilta. :man_shrugging:

17 tykkäystä

Koska muutkin. Koska @SijoitusSeppo ja @Pohjolan_Eka löysivät tästä yhteisymmärryksen.

23 tykkäystä