Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Mahtaakohan Mandaatum maistua myös Puolan Markulle?

Ajan hermolla, kuten aina.

image

Tämän hain tähän ihan ite. Kävin vähän selailemassa juttuja. Pitäähän sitä selusta turvata. →

1 tykkäys

Ihmetellyt tuota itsekin, että miksi nämä kommentoivat ihan ristiin. Luulisi, että kannattaisi puhua yhdellä suulla.

Äskettäin kirjoittamani viesti poistettiin. Haluan kirjallisen selvityksen siitä, mitä sääntöä viestini rikkoi. Mistä tätä voisi tiedustella?

1 tykkäys

Kuinka huolissaan pitää olla siitä, että Suomen pankin sivut näyttävät tällaista sivua, kun piti käydä tarkistamassa euriborien kurssit :thinking:

Joko sekin nyt meni konkkaan :sweat_smile:

12 tykkäystä
5 tykkäystä

/S

Mandatum keississä tärkein on nähdä Kuppalehden otsikko ”Nalle tankkasi Mandatumia” jos tämä otsikko nähdään parin viikon sisään niin se on riittävä indikaattori hodlata positiota.

14 tykkäystä

Pitkä pito ei onnistuisikaan kun tämä poistuu pörssistä :smiley: Jos et tiedä mitä teet, suosittelen perehtymään tilanteeseen ASAP

16 tykkäystä

Tottakai tiedän, huono sanavalinta vain :smiley:.

Olikin mennyt tämä uutinen täysin ohi (ei niin että tässä tai muissakaan lentoyhtiöissä olisi koskaan ollut omia rahoja kiinni).

Mikäli ymmärsin oikein niin kaikkien nykyisten osakkeiden arvo menee nollaan eli miksi kukaan maksaisi mitään näistä? Nyt vaan oma salkku tyhjäksi näistä hintaan mihin hyvänsä jos joku vielä jtn maksaa! Vai ymmärsinkö jotain väärin?

10 tykkäystä

Jollain on shortteja sulkematta ja haluaa siivota ne pois eikä halua odottaa pitkän konkurssiprosessin loppuleimaa? Ja tämän vuoksi joku kenties haluaa spekuloida että tällaisille on kysyntää joten veivaa hieman?

Ja sen päälle markkinalla on sitten paljon yksinkertaisesti Tyhmää Rahaa joka ei tajua mitä on tekemässä. “Hei -95%, toi pomppaa tuosta ihan varmasti, äkkiä ostamaan” ja sopulilauma tekee tästä itsensä toteuttavan ennustuksen…

4 tykkäystä


Melkein 8 kertainen ero pienimmän ja suurimman kaupan välillä. Hurjaa touhua.

6 tykkäystä

Näinhän se on jos horisontti on vähänkään pidempi (päiviä, viikkoja). Minuuttien - päivien heilunnalla voi keinotella jotain, mutta tässäkin on mielestäni surkea tuotto-odotus riskiin (koko pääoman menettäminen) nähden. En itsekään ymmärrä miksi kukaan haluaisi tällä edes spekuloida nyt. Siksi @Sijoittajanalku viestiä kommentoinkin että jos uutiset menneet ohi että ei tuhoa pääomaa tietämättään :smiley:

5 tykkäystä

Tämä onkin uutta.

‘Milloin Nalle ostaa?’

32 tykkäystä

Hyvä, että on tullut ostettua jotain muutakin kuin osakkeita viimeaikoina. Olen panostanut rakkaaseen harrastukseen esim. kitaroita ostamalla. Lisäksi uudet äänentoistolaitteet ja TV. Lisäksi taidetta öljyvärimaalauksen muodossa. Eivätpä ainakaan palaneet pörssissä nuo rahat :sweat_smile:

Valitettavasti nyt ei ole sitten kylläkään käteistä ostella osakkeita :sweat_smile:

Tulin siihen johtopäätökseen, että kun ei ole varaa ostaa osakkeita, eikä kurssien katsomisesta mitään iloa tällä hetkellä saa, joten pitänee lopettaa kurssien katsominen. Ostolaidalle sitten lokakuun loppupuolella taas takaisin.

8 tykkäystä

Liittyneekö venäläisten hakkerien hyökkäykseen :thinking:

3 tykkäystä

Hmhmh, en ainakaan blummalta osaa kaivaa. :smiley:

Maailman osakemarkkinan arvo on nyt noin 100 biljoonaa dollareissa (tämän osaan kaivaa blummalta). Tätä voisi periaatteessa varmaan verrata sitten kaikkiin mahdollisiin muihin finanssiässetteihin, mutta mihin vetää rajan? (Esin. pelkästään Suomen kiinteistömassan arvo on muutama kertaa maan BKT, eli yli 600 miljardia euroa Globaali kiinteistömassa liikkuu siis varmaan useissa sadoissa biljoonissa dollareissa). Globaalin velkakirjamarkkinan koko on ainakin yli osakemarkkinan arvon eli yli 100 biljoonaa dollaria…

Mutta voi näitä yrittää arvailla. Esim. Bank of American salkunhoitajakyselyiden perusteella voi haarukoida instikoiden painoa. Kyselyiden perusteella salkunhoitajat alipainottivat osakkeita ainakin vuoden alussa globaalisti, mutta en ole tuoreimpia kyselyitä nähnyt.

Sitten voi miettiä osakkeiden arvon suhdetta esimerkiksi kaikkiin finanssiassetteihin eli velkaan.
Tätä mittaria olen tykännyt näyttää välillä Varteissa. Sen perusteella amerikkalaisilla on historiaan nähden melko iso osakepaino edelleen…

15 tykkäystä

Aika lailla vuosi sitten tehtiin OMX25:ssa silloin erittäin pahalta tuntunut pohja. Nyt tuntuu vielä pahemmalta ja laskettu viime vuodenkin pohjan tason alle. Yritän ajatella positiivisesti toivoen, että pohja on tässä ja saataisiin samanlainen liike kun viime vuonna. Fear & Greed mittarikin ennustaisi tätä :smiley:

13 tykkäystä

Eikun saavat alennuksen hyvästä tuloksesta johtuen :wink::wink:

2 tykkäystä

image
Se olisi kiinnostava kuukausi edessä viikinkipäällikön salkussa. Siellä näitä kaikenlaisten boomeri yritysten seassa on sopimus valmistajaa,tekno bumtsibumia ja jotain telemarkkina hommelia jossain afrikassa. Aikansa kutakin sanoi pässi kun päätä leikattiin

8 tykkäystä