Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Mun mielestä Suppilovahvero kirjoittaa asiallisesti sopivan hehkutuksen kera. Kempowerin tarinan seuranta on yksi mielettömimpiä lajissaan. Nyt jo 52€ ylitetty. Itse omistan hieman. Ja kuten Suppilovahvero asiallisesti toi esiin, ei niitä ropoja ole tavallisella työssäkäyvällä liiaksi vapaana sijoittamiseen. Pienistä puroista ne joetkin syntyy…

1 tykkäys

Kävin pitkästä aikaa Incapin kotisivuilla. En kyllä muista olenko aiemmin mennyt suoraan johonkin ‘for investors’ linkkiin siellä kun en tätä näkyä muista mutta herraisä sentäs :flushed:

11 tykkäystä

image

Suosittelen liittymään Osakesäästäjiin ja haluan kehua myös Viisas Raha-lehteä. Pakko sanoa, että aika huomiota herättävä mainos Osakesäästäjillä ja muistuttaa erään palvelun logoa, joka on tuttu vaikka kyseistä palvelua ei olisi koskaan käyttänytkään. :smile:

77 tykkäystä

Mielenkiintoisesti superdefensiivisen ja inflaatiossa hyvin pärjäävän (kova hinnoitteluvoima) Coca-Colan forward P/E on kurssilaskun myötä vallan maltillistunut. Osake kävi kamalassa kuplassa it-manian mukana mistä se on hädin tuskin toipunut.

16 tykkäystä

No niin, kaikki kuukausibudjettien (saa olla eri aikavälikin) tekijät huomio. Asiahan on juuri näin, eli lainan takaisinmaksu kirjataan sarakkeeseen sijoitukset ja korot kirjataan sarakkeeseen asumiskulut. Liian monet laskevat lainan takaisinmaksun kuluksi, mitä se ei ole, koska se on pelkkä tilisiirto sinun omalta plusmerkkiseltä tililtä sinun omalle miinusmerkkiselle tilille. :money_with_wings:

13 tykkäystä

Joskus myin tai ostin kokonaisia positioita, en lisännyt tai vähentänyt.

Usein vähentämällä ja lisäämällä olen saanut jonkinlaista mielenrauhaa. Esimerkiksi Konecranesia ja muistaakseni Valmettiakin vähensin oikein korkeissa hinnoissa, niin sain “varmistettua” voittoja + sain rauhaa mielelleni, mutta kuitenkin edelleen olen saanut olla mukana yhtiöiden menossa (laskuissa). :slight_smile:


@kabu lainaa @Omavaraisuushaaste:n haastattelua, jonka julkaisin tänään - käykääs lukemassa:

5 tykkäystä

@Antti_Jarvenpaa:lla on erinomaisia tviittiketjuja. Kannattaa laittaa Antti seurantaan Äxässä/Twitterissä. Tässä alla on tuore hänen kyhäämänsä tviittiketju. :slight_smile:

13 tykkäystä

Tämä on itseasiassa erittäin hyvä taktiikka. Jos oma sijoitettu pääoma on saatu takaisin, niin mikäs siinä sitten seuratessa mihin homma lopulta menee.

2020-21 tämä oli ihan loistava taktiikka, kun omansa sai melkein mistä tahansa roskastakin ulos parissa kuukaudessa, jos ehti ajoissa mukaan :smiley:

10 tykkäystä

Siinä on kilohinnan katteet kohdillaan :smiley:

Haluan tähän muutoksen. Haastan kaikki kertomaan tappioistaan.
Talvivaara–>kaivoon n. 3kiloa
HkScan-ostin hullun kalliilla 300kpl, ajureita ostoon en enää edes muista. Ihmeitä pitää tapahtua jos saan ikinä omiani pois.
En ole rasvannut köyttä enkä ole katsellut kylpyammetta sillä silmällä ja teräaseet saavat olla lusikkalaatikossa. Mutta…kirveleehän se hiukan.
“Life is life nannaanaanana…”

4 tykkäystä

Noi mainostajathan lukee sun selaushistorian ja poimii sieltä sun viimeisimmät vierailut vastaavilla sivustoilla ja sen jälkeen laittavat maksaneen asiakkaan mainoksen (Porn hub), josta voisit olla kiinnostunut, perustuen sun selaushistoriaan.
Osakesääsätjät ovat vain myyneet tilan ja saavat provikoita klikkauksista mainoksiin.

4 tykkäystä

Aa, siksi Osakesäästäjien mainos näkyy minulle tuollaisena. :open_mouth: :wink:
Make Sense GIFs | Tenor

7 tykkäystä

Wire cardiin meni pari tonnia
Tricida, Inc. überriskisalkussa meni konkkaan. Yhden kortin varassa ollut lääkekehitysyhtiö ja kun se kortti romahti, niin kurssi laski miltei 100% samantien. Sain sentään myytyä osakkeet pois, toisin kuin Wire Cardissa, kun jäi epähuomiossa salkkuun roikkumaan liian pitkäksi aikaa ja en vielä pääse niistä tappioita siirtämään verotukseen :slightly_smiling_face:

Muutenhan on tietty mennyt loistavasti :grin:

1 tykkäys

Joko Nalle tankannut? Kenellä Nallen puhelinnumero? Vois kysästä sitä sopivaa ostotasoa…

8 tykkäystä

image

Kuunnellessani ‘markkinoiden musiikkia’ a’la Sinkko alan epäillä tämänhetkisen biisin säveltävän Kuutille negaria. Piti alkaa tankkaamaan ~72€:n kohdalla myymiäni takaisin viidenkympin alta (huomaa tieteellisesti asetettu arvostusraja) mutta oon satavarma että negari pamahtaa heti kun sormi nousee ylös osta-painikkeelta.

Onneksi edes Incapin kanssa voi rehvakkaasti todeta klassisen ‘jos laskee lisää niin kauhon alempaa’ mikä on aina ollut menestyksekäs resepti :clown_face:

6 tykkäystä

Aamulla pakkasta ja auton klasit jäässä. Vmp. #talvionperseestä

Ei muuta kuin Toitsuun talvirenkaat alle. En muista, että olisin koskaan vaihtanut näin aikaisin. Ei se tarvi kuin pienen pätkän mustaa jäätä ja sit mentiin.

10 tykkäystä

Tärkeimmät ensin :ok_hand:

Googlettelinpa itsekin:

”Merkintäetuoikeusanti on johdonmukainen seuraava askel, ja sen ansiosta palaamme normaalimpaan, kestävämpään pääomarakenteeseen. Tämä tukee strategiamme toteuttamista jatkossa ja antaa meille mahdollisuuden jatkaa osakasarvon parantamista, myös voitonjaon muodossa”, sanoo Finnairin hallituksen puheenjohtaja Sanna Suvanto-Harsaae tiedotteessa.

Osinkohaukat paikalle, luetunymmärtämisen perusteella kyseessä on siis osakeanti–>osingonmaksu @Verneri_Pulkkinen

Laskelmieni mukaan profit on väistämätön

image

Hyvä että pääsee tähänkin sijoittamaan verojen kautta :hugs:

41 tykkäystä

Tällä viikolla kun Mandatumia on mennyt ihan joka osoitteeseen, niin seuraavassa suurimmat osakkeenomistajat listassa on varmaan nähtävissä että Padmakin on ostanut, koska kaikki ostaa.

6 tykkäystä

Vähän semmoinen fiilis, että kun on tänä vuonna massojen mukana ostanut Nordea, Nokia ja Neste niin ei ole häävisti mennyt. No Nordea sentään osingot huomioiden plussalla.

Mandatum on tietenkin poikkeus :point_up:

14 tykkäystä

Poika lomille. Tai ei mikään poika, vaan oikein aliupseerioppilas. Tänään Isä-poika-laatuaikaa ja kitara & basso esiin ja soitellaan ja lauletaan Irwiniä koko ilta.

Kossua Irwinin muistolle ja savuviskiä terästämään lauluääntä.

Eli jos tältä suunnalta tulee yöllä viestejä, niin liputtakaa suosiolla :smile:

78 tykkäystä