Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Jaahas Duell harkitsee Inderesin aamukommentin perusteella osakeantia. Onneksi myin kaikki aiemmin. Siinä kohtaa kun jokin yritys tarvitsee osakeantia on sijoittajien parasta poistua paikalta :smiley:. T. Kokemusta löytyy

28 tykkäystä

Pitäisi ostaa uusi kahvimylly. Vanha lopetti tänä aamuna toimintansa 15v jälkeen, kunnon metelillä vielä ja päästi pienet savutkin ilmoille. Kahvihuoneessa kun ollaan, onkos arvon kollegoilla suosituksia?

1 tykkäys

Wilfa svart. Edullinen ja toimiva jopa ajoittaisiin espressojauhatuksiin. Kohtuu helppo puhdistaa.

2 tykkäystä

Eniten tässä koko mallisalkun omistuskeississä ihmetyttää myymättömyys viimeistään tähän toiseen Vähennä- suositukseen. Analyytikko käytännössä huutaa: “Lauo, Helminen, lauo”, mutta kuti jää piippuun, kuin Raipella konsanaan. Mitä kaikkea siis vaaditaan, että tuo roska lähtee mallisalkusta? Tässä on tullut kaikkea mahdollista luottamuksen rapautumista ja negareita, mutta silti omistus vaan on ja pysyy. Olisi melkoinen temppu, kun tähän saataisiin nyt kurssilaskun myötä positiivinen suositus (en toki usko sellaseen) niin sitten oltaisiin taas jumissa pitkän aikaa. Ymmärrän hyvin, että katsotaan pitkällä tähtäimellä aina ostovaiheessa, mutta eikö tämä keissi ole muuttunut ihan täydellisesti oston jälkeen? Voiko olla enää luottoa johtoon jne?

23 tykkäystä

W.B:n mic test sai kyllä hymyn huulille, ei voi mitään :smiley:

13 tykkäystä

Mä vastasin: image
Ja katsotaan toteutanko mä ne liikkeet, mistä mä sulle puhuin. :wink:

4 tykkäystä

Kiitoksia. Täytyypä tsekata nuo svartit, niitä on näköjään useampaa mallia.

2 tykkäystä

Ne vaan jotka avoimesti kertoo tuottonsa on guruissa todella vähän, vain muutama julkaisee ja ne on kaikki Nordnetin ja Inderesin työntekijöitä, ei ketkään muut. Se että joku “guru” Twitterissä tai jollakin palstalla kertoo ostaneensa jotain ja “Tuurilla ostin pohjilta ja myin sattumalta isolla voitolla”, “siihen onneksi laitoin vain pienen tarkkailuposition ja tappio jäi pieneksi”, ei kerro todellisesta tuotosta yhtään mitään.
Sopivasti esittävät rehellistä ja nöyrää ja antavat kuvan tuottoisasta toiminnasta, mutta oikeasti eivät julkaise todellista tilannetta. Taitavasti valitsevat ne asiat mitkä ja miten julkistaa, mikä salkku esitellään ja milloin. Isot tappiosijoitukset joita tiedän tyyppien tehneen, niistä eivät koskaan kerro julkisuuteen hiiskahdustakaan.

On se melko absurdia ostaa sijoituskirjoja ja käydä maksullisilla sijoitusluennoilla jos hän on todellisuudessa taustalla tehnyt valtava tappiot ja hävinnyt indeksille kaikilla aikaväleillä reilusti, joka on täysin mahdollinen skenaario. Jopa todennäköinen koska salkkuja ei ole rehellisesti avattu, silti seuraajien usko heidän osaamiseensa jatkuu.
Coreus oli tietysti hyvä esimerkki siitä kuinka yhtä taitavasti maineensa luoneet pokerisijoittajat joilla “on luonnostaan iso etu markkinoilla” todellinen osaaminen ja “etu” paljastui, sama tilanne mullakin esimerkiksi vaikka esimerkiksi eniten äänessä olevat Pyysing Keskiväli Mäkinen jos joutuisivat oikeasti rehellisesti tuotot näyttämään.

3 tykkäystä

Tarjouksesta voi suositellakin. Mulla käytössä Wilfan Svart WSCG-2. Ongelmana on se, että ajastin ruutailee eri määrän valmiita puruja samalla asennolla. Jos koitat säätää itelle yhden kupin verran ja pyöräyttää melkeen minimisäädöllä niin ekalla painalluksella saattaa tulla liian vähän, esim 0,5 mitallista. Sitten kun ajattelee loogisesti, että napataanpa toisella painalluksella sama satsi niin se ryökäle murskailee papuja tyyliin 1,5 mitallista sillä toisella painalluksella.

Toki asian saa “korjattua” niin, ettei laita papuja sisään kuin tietyn verran, mutta pitäishän tuon ajastimen silti toimia.

Ens kerralla ostan kuitenki jonku toisen merkin. Edellisessä Wilfassakin oli jotain samantyylistä vikaa. Luulis, että vähäiset toiminnot pelaisivat. Ei pitäis olla kovin monimutkaisia laitteita.

3 tykkäystä

Lidlin Silvercrest-kahvimylly ollut käytössä monta vuotta ja on toiminut moitteetta. Hinta ostohetkellä oli 7,99€ ja takuu 3 vuotta.

7 tykkäystä

Tekisi ulkonäön perusteella mieli ostaa tämä:

Hinta on vaan korkeahko.

4 tykkäystä

Sage Smart Grinder Pro:n ostaisin, jos joskus saisin espressokoneen hankittua. Aeropressille ja presso- ja mutteripannuille on toistaiseksi riittänyt HBO Nordican ~50e mylly.

2 tykkäystä

Punnitsen pavut aina keittokertaa varten niin en oo kärsinyt ajastimesta.

3 tykkäystä

Nyt tonne kysymään et miks se pörssikurssi ei ala jo nousta!

43 tykkäystä

image

Elä ny ala manaamaan.

16 tykkäystä

No nyt löytyi massipäällikölle sopivan hintainen mylly :grin:

Täytyy vaan äkkiä massipäälliköityä.

5 tykkäystä

Helsingin pörssin huonoimmin tuottaneet vuonna 2023. Ylpeänä ykkösenä mallisalkun poiminta Duell. :smiley:

22 tykkäystä

2 tykkäystä

Tuo sähkönhinta tuntuu kyllä olevan todella tärkeää. Pelkästään Lokakuun aikana on HS:ssä ollut jo 5 juttua “tänään sähkö lähes ilmaista” tai “Sähkö on tänään selvästi viime aikoja kalliimpaa, illalla kova hintapiikki”. Välillä ihmettyttää mistä tossa lehdessä maksetaan, tosin kyllä sieltä toki hyviäkin juttuja tulee silloin tällöin.

Joo, uupuu espressokone täältäkin, mutta muunlaisia kahvinkeittovälineitä löytyykin sitten joka lähtöön, pour overeista vietnamilaisiin kuppeihin. Mökiltä kyllä löytyy vanhempien joskus muinoin hommaamat hyvät espressovempeleetkin + mahtava pohjavesi ja ne ovat tähän mennessä riittäneet espressojanoon.

2 tykkäystä