Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Ihan mielenkiinnosta kurkkasin noita yhtiöitä. Joko Nordnetin “velkaisuusaste” -kohta on harhaanjohtava, tai sitten noista messevä osa on aikas kivoissa velkalukemissa tähän korkoympäristöön kun velkaisuusasteet lähes kaikissa noissa jossain 200-300% päällä :smiley:. Myönnetään, en täysin ymmärrä miten tuo velkaisuusaste tuossa määritellään, mutta omassa salkussani sen mukaan lähes kaikissa 2022 alle 200% jotain Stockmannia ja Media & Games lukuunottamatta.

1 tykkäys

Rikolliset jakelee osinkoja tanskassa :wink: :coin:

3 tykkäystä

Tilanne ei kyllä ollut lainkaan näin, tarkoittaisi että osaketta myyneet suuret joukot ammattilaisia olisi olleet täysin väärässä analyyseissään. Mikäli puhelinpuolta ei olisi saatu myytyä Microsoftille 5miljardilla jossa oli 100%:a ylihintaa(Sehän paljastu täysin arvottomaksi kun Mikki alas ajoi hankinnan pian kokonaan), todennäköisesti Nokia olisi nykyään Ericssonin verkkopuolen pieni Suomen sivukonttori ja parisataa työntekijää.

Toisaalta Steven Jobs luotsasi Applea fanaattisen ihailtuna johtajana diktaattorin ottein, tosin kuoli kohta ja se saattoi olla isolta osin Applen onni.

1 tykkäys

Voisiko Inderes lisätä noihin yritysten TJ:n haastatteluihin valheenpaljastimen ja jonkun analysoimaan sen tulosta? Tulisi uusi ulottuvuus yrityksen edustajan puheiden paikkaansa pitävyydelle.

Älä nyt. Keksin helposti ongelmaan vaihtoehtoisia ratkaisuja:

  1. Voisihan pärinä äänen luoda moottoripyörään vaikka erillisellä kaiuttimella
  2. Muovi klipsu asennettaisiin pinnoihin, mikä rätisee ajettaessa
  3. Kuljettaja päristää huulillaan prrrrrrrr

No joo, ehkä akkumotojen aika ei ole vielä.

13 tykkäystä

Meinaatko tuota Duellin tj:n kiemurtelua? Kyllähän kaverilta tuli ainaki yks rehellinen lause haastatteluun ku sano et firman kannalta parempi ettei hän jatka toimitusjohtajana.

Ite kiinnitin huomiota eniten siihen, että kun kysyttiin miksi ohjeistuksessa lähettiin vaikeaan markkinaan hakemaan orgaanista kasvua? Toimari vastas, että “se tuli nopeasti selväksi, että ei me siihen tulla pääsemään” tai jotenki siihen suuntaan. Kuitenki ohjeistusta muutettiin vasta Toukokuun puolessa välissä, kun tilikautta oli jäljellä enää 3,5 kuukautta.

8 tykkäystä

Tästä löytyi mielenkiintoinen tilasto:

“Euroclearin mukaan kesäkuun lopussa yli 50 000 euron ylittäviä tilejä oli 6 069 kappaletta eli noin 1,8 prosenttia kaikista osakesäästötileistä.Korkein yksittäisen osakesäästötilin arvo oli 189 245 euroa.”

Ketkä kuuluu eliittiin? :wink:

Edit. PorssiPatruuna oli näköjään linkannut jo jutun aikaisemmin Osakesäästötiliketjuun. Käykää tykkäämässä.

17 tykkäystä

Aika relevanttia tämän yli 50 k€ nykyarvoisten lisäksi oli tämä:

Eli, ei niin yllättäen, turskalla on porukan OST:t. :money_with_wings:

18 tykkäystä

Esimerkiksi minä.

Tuohon Euroclearin tilastoon ei voi vain luottaa alkunkaan. Itseasiassa täysin harhaanjohtavat luvut joilla nyt yritetään tehdä politiikkaa. Heillä ei tietoa käteisen määrästä tai ulkomaalaisista osakkeista. Heillä ei ole myöskään tietoa talletetusta summasta vaan ainoastaan tämän hetkisestä Suomi osakkeiden arvosta tilillä.
Kun pölhex on vetänyt maton alta niin mitäköhän näille sijoituksille on tapahtunut.

Osakesäästötilejä oli 30.6.2023 yhteensä 338 086 kappaletta ja kotimaisten sijoitusten markkina-arvo oli 1 672 643 313 euroa. Tyhjiä osakesäästötilejä oli 152 597 kpl eli noin 45 prosenttia tileistä (Euroclearin tilastoissa ei kuitenkaan näy pankkitilin saldo, mikä selittänee ainakin osittain tyhjien tilien lukumäärää).

12 tykkäystä

No kyl sen oppii. Itsekin olen tässä katellut jo tovin lapsuuden kasarisarjaa Schwarzwaldklinikiä netistä, kohta saksa jo taas hallussa :man_facepalming: On kyllä hyvä sarja ja monia käänteitä. Brinkmann ja Udo pyörittää naisia minkä ehtii ja kessua palaa, obstleria otetaan aina kun tarvis.

Ruotsi traumatisoi aikanaan: Finnairin hakupapereihin laitoin, että on kohtalainen taito. Siihen aikaan meillä valmistuneilla tais olla Finski aika korkeella suosikeissa ja pääsin kaikkien lukemattomien testien jälkeen ehkä noin 6/300 porukkaan. Sitten piti yhtäkkiä alkaa keskustelemaan ruotsiksi ison pomon haastattelussa… pahin läksytys oli tietysti kotona kun rouva on Ruotsissa koulunsa käynyt yliopiston ruotsinmaikka :partying_face:

Tuosta vähän harmistuneena harjoittelin feikkamaan hyvän saksan kielen keskustelutaidon ja pääsin Litukkaan ostopäällikköhaussa sisään.

7 tykkäystä

Rahastoluokista sijoittajien suosiossa säilyivät korkorahastot, joista eritysesti lyhyen koron rahastoihin virtasi reilusti nettomerkintöjä (+326 MEUR). Pitkän koron rahastoista puolestaan lunastettiin nettona varoja noin 94 MEUR:n edestä. Korkorahastojen tapaan osakerahastot olivat selvästi plussan puolella (+167 MEUR).

Tämä oli mielenkiintoista, että pitkien korkojen rahastoista nostetaan varoja.

Inderes

2 tykkäystä

Ite koen ost:n hyödyn olevan verottomat osingot, kun osinkopuolue on saanut ajettua läpi tahtona pölhexin lähes kaikkiin osakkeisiin, jopa kasvufirmoihin…

Edit: Siis eikai kukaa oikeesti nosta rahaa osakesäästötililtä pois koskaan? Sitku aika jättää, niin jälkipolvi saa rahat pelkällä perintöverolla (ei tosin montaa tällästä kuukautta tarvi, niin tili nollissa :wink:). Joten osingot on tuloverottomia

7 tykkäystä

Kuten vanha sanonta kuuluu ei ole verottomia lounaita. Näistäkin osingoista maksetaan verot mutta vain viivästetysti. Ei opeteta kateellisille ja vasemmistolaisille vääriä termejä.

Edit:

Shhh!

16 tykkäystä

Jaaha, eli suuri osa noista “tyhjistä” tileistä itseasiassa on käytössä - osakkeet vain ovat jenkkipörssistä. Täysin harhaanjohtava uutinen siis.

3 tykkäystä

Tietääkö joku mitä Jason Fieberille kuuluu? Ei ole viime aikoina enää osunut sisältöjä silmään. Onko lopettanut tubettamisen ja kirjoittelun?

Korjattu. Merkit täyteen.

3 tykkäystä

Totta, minun moka. Yritin ajatella vain että kompetenssin puute olisi kenties todennäköisempi syy tähän kuin tahallinen harhaan johtaminen. Toimittajista kun kuitenkin puhutaan. Mutta enpä ole varma.

3 tykkäystä

Tuossa jutussa päästään puuttellisella datalla antamaan kuva että vain hyvin harva OST on täynnä joten lakimuutos koskee vain rikkaita. Sekä kertomaan tarinaa että vaikka tilejä on perustettu paljon niin suuri osa Suomalaisista on kuitenkin niin köyhiä ettei he oikeasti ole mitään sijoittaneet.

4 tykkäystä

”On kuitenkin huomattava, että osakesäästötilin raja-arvon nosto antaa veroedun todennäköisesti lähivuosina korkeintaan kymmenille tuhansille suomalaisille, koska henkilön varallisuuden on oltava suuri, jotta varoista kannattaa olla sijoitettuna yli 50 000 euroa listattuihin osakkeisiin”, hallituksen lakiesityksessä kirjoitetaan.

Hallituksen lakiesityksen mukaan omaan suuren varallisuuden :sunglasses: Tai vaihtoehtoisesti toimintani ei ole kannattavaa. Päätän uskoa ensimmäiseen.

11 tykkäystä