Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Tietääkö joku mitä Jason Fieberille kuuluu? Ei ole viime aikoina enää osunut sisältöjä silmään. Onko lopettanut tubettamisen ja kirjoittelun?

Korjattu. Merkit täyteen.

3 tykkäystä

Totta, minun moka. Yritin ajatella vain että kompetenssin puute olisi kenties todennäköisempi syy tähän kuin tahallinen harhaan johtaminen. Toimittajista kun kuitenkin puhutaan. Mutta enpä ole varma.

3 tykkäystä

Tuossa jutussa päästään puuttellisella datalla antamaan kuva että vain hyvin harva OST on täynnä joten lakimuutos koskee vain rikkaita. Sekä kertomaan tarinaa että vaikka tilejä on perustettu paljon niin suuri osa Suomalaisista on kuitenkin niin köyhiä ettei he oikeasti ole mitään sijoittaneet.

4 tykkäystä

”On kuitenkin huomattava, että osakesäästötilin raja-arvon nosto antaa veroedun todennäköisesti lähivuosina korkeintaan kymmenille tuhansille suomalaisille, koska henkilön varallisuuden on oltava suuri, jotta varoista kannattaa olla sijoitettuna yli 50 000 euroa listattuihin osakkeisiin”, hallituksen lakiesityksessä kirjoitetaan.

Hallituksen lakiesityksen mukaan omaan suuren varallisuuden :sunglasses: Tai vaihtoehtoisesti toimintani ei ole kannattavaa. Päätän uskoa ensimmäiseen.

11 tykkäystä

Kenties vuoteen 2022 asti… :thinking: :see_no_evil:

10 tykkäystä

Tänään tilille tulleita Fortumin osinkoja käytetty,hirvenpyynnin kaatolupamaksuihin,Trackerin seurantaohjelman lisenssimaksuun ja 4 kissan matolääkkeisiin,pakko noihinkin on tuhlata,saahan nyt ainakin läjän hirvenlihaa koroksi laskettua.

5 tykkäystä

Ajatelkaa että pölhölässä sinulla on suuri sijoitusvarallisuus jos varallisuutta on yli 50 k€… :man_facepalming:

35 tykkäystä

Kaikki omaisuus pitää olla kiinni 70-luvulla rakennetussa mätänevässä kerrostalokämpässä ja ylijäämä nollakorolla käyttelytilillä että pankeilla on hyvä olla. Muuten olet joku hirveä finanssiterroristi tai vaihtoehtoisesti ökyrikas.

40 tykkäystä

Tässä ehkä on se pointti, että koska OST-talletusraja on 50k, tulee sinun olla tehnyt voittoa, jotta sinulla olisi yli 50k euroa osakesäästötilillä. Voiton tekeminen Suomiosakkeilla on ollut viime aikoina hivenen haastavaa.

Mun motto oli aiemmin että OSTilla voi hävitä vain 50k€ :frowning:

Toisaalta eipä ole toista 50keuroa ihan heti ensi vuoden alusta sinne laittaakaan,
olkoon tämä se hopeareunus :money_with_wings:

6 tykkäystä

Nordnetillä sivu ja sovellus vissiin alhaalla - olenko oikeassa?

edit. nordnet.fi → 403 forbidden
edit2. toimii.

2 tykkäystä

Näyttää siltä. Sama juttu itsellä.

2 tykkäystä

Nordnet toimii, mutta Morrow Bank, BN ja Svea ei päästä sisään. Liekö ihanalla naapurilla joku laajempi verkkohyökkäys käynnissä.

2 tykkäystä

Sen kerran, kun salkku vihertää 2 pinnaa, niin Nordnet lyö liinat kiinni. Edes kerran haluaisin tällekin syksylle vihervalohoitoa, mutta ei niin ei. Tyydyttävä on punaiseen.

Koittakaa nordnet.se, toimi ainakin itsellä.

Lähti taas toimimaan mutta koska erehdyin yrittää kirjautua mobiiliin tuon downtimen aikana, se päätti hukata talletetut kirjautumistiedot ja pääsi pistämään kaksivaiheisen kirjautumisen uudestaan päälle pankkivarmmenuksen kautta, hirveä soppa varsinkin kun tuo nordnetin mobiilin linkkaus on tehty amatöörimäisesti (ei suoraan kommunikoi pankkiappin kanssa vaan pitää pulata käyttäjätunnuksen kanssa…)

No, toivottavasti vain pieni hikka eikä mikään isompi kupru systeemeissä. :sweat_smile:

1 tykkäys

Näin hämärtyviin syysiltoihin sopii paremmin punainen valo, kerta ei haittaa pimeässä näkemistä :grin:

1 tykkäys

Totta, enpä tullut ajatelleeksi, no, tuo Z-valinta tuli tehtyä ennen, kuin naapuri oli noin paha😎.

1 tykkäys

Duellin suhteen pätee mielestäni erittäin hyvin se, että olisi syytä tuntea ala johon sijoittaa. Varaosabisnes Suomessa moottoripyöräsektorilla? Ei herranen aika.

Valtavat keskusvarastot ja salamannopea logistiikka on jossain ihan muualla kuin Suomessa. Markkinat on jossain ihan muualla kuin Suomessa. Täällä kun tarvitset vaikka shifterin anturin viikonlopun kisaan, saat sen Italiasta noin reilussa vuorokaudessa – Suomeen, kotiovelle, tai ainakin kotipostiin. Tilaapa jotain Suomesta, hohhhoijaa… Lisäksi ala on läpikilpailtu kun osat saa ulkomailta nopeammin ja halvemmalla.

Toinen vastaava ala on käytettyjen autojen kauppa. Tsaippadaippaa vaan. Vanhuuden kokemuksella en sano etteikö joku saattaisi keksiä uuden tavan tehdä alalla bisnestä, mutta voi ihme sentään.

4 tykkäystä