Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Nostan analyytikon viestistä tämän kohdan (osoitettu @Sheikki:lle), joka osoittaa, että tämä keskustelufoorumi on loistava. Esimerkiksi Optomedin ketjussa tämä nimimerkki Sheikki omalla toiminnallaan auttaa meitä muita sijoittajia ja myös jopa analyytikkoa.

Kyllä tämä paikka tuo lisäarvoa monille sijoittajille. En hengaile livenä eri sijoitusmaailman ihmisten kanssa pahemmin, mutta laidasta laitaan olen keskustellut paljon erilaisten sijoitusmaailman ihmisten kanssa, niin kyllä hekin vain hyödyntävät Inderesin keskustelufoorumia sijoitustoiminnassaan ja/tai työssään. :slight_smile:

Joka päivä saa ihastella, miten yhtiöketjuissa tai muissa sijoitusaiheisissa ketjuissa foorumilaiset jakavat kiinnostavaa ja opettavaista tietoa, eli suurkiitokset kaikille!

17 tykkäystä

90-luvulla kakaroiden ollessa pieniä tuli silloin tällöin käytyä Lastenklinikan päivystyksessä. Toiminta oli varsin tehokasta, kun pääsi lääkärin vastaanotolle, lääkäri tutki ja jonkinlainen hoitosihteeri kirjasi tietskarille asiat samantien. Lopuksi tulosti paperille, lääkäri lukaisi ja suttasi nimen alle. Sitten tulostettiin reseptit ja lähdettin. Seuraava lapsi sisään vanhempineen. Vauhti oli varmaan 6-10 asiakasta tunnissa. Nykyään kun hommaa on tehostettu, niin potilasvauhti ehkä kahden ja neljän välillä tunnissa.

20 tykkäystä

@Markku_Kurtti:lta taas mielenkiintoinen tviittiketju, ei ole pitkä, niin laitan sen kokonaan tänne:

Kannattaa laittaa Markku seurantaan, hän jakaa todella mielenkiintoista tietoa ja materiaalia. :slight_smile:

30 tykkäystä

On tämä ihmismieli hauska.
Viikko sitten tähän aikaan mietin, että ei nyt passaa kaikkea tähän dippiin tuhlata. Kyllä lasku vielä jatkuu jne.

Nyt ollaan neljä päivää noustu ja mietin, että tässäkö tämä nyt oli. Nytkö tämä nousu alkoi. Miksi en panostanut enempää viime viikolla. Nytkö pitäisi tähän nousuun laittaa rahaa kiinni?

Hyvin kyllä tuntemukset vaihtuu siis viikossa. Toki, “sitkeästi” pidän omasta mielipiteestäni kiinni ja seuraan sijoitussuunnitelmaa. Odottelen rauhassa loppukuuhun osavuosikatsauksia. :slight_smile:

15 tykkäystä

Niin se karhumarkkina vain tunkeutuu pääkoppaan ja tekee tehtävänsä. Vähän kun tehdään nousua, tekee mieli heti tyhjennellä salkkua ja kotiuttaa voitot, ennen sitä seuraavaa romahdusta. :sweat_smile:

24 tykkäystä

Siis, siitähän Inderekselle maksetaan, että he lukevat, ja he tekevät analyysiä, jottei meidän sijoittajien tarvitse nähdä kuin suositus ja tavoitehinta.

Luuletko että näitä sijoituspäätöksiä tehdään jollain järjellä? Huhu nyt on aika paksua…

Tämä on sitä lean ajattelua.

38 tykkäystä

Brian Feroldilta piiitkä tviitti, laitan kuvakaappauksia alle , jotta äxättömätkin näkee. :slight_smile:



10 tykkäystä

Viimeaikoina voimakkaasti noussut korko on voinut yllättää monen muunkin kuin Duellin TJ:n? Vastuullistahan se on vähentää velkaa, jos tase ylivivutettu. Tätähän tehtäneen nyt myös Duelissa. :slightly_smiling_face:

3 tykkäystä

Ei jumalauta. Naapurirapusta löytynyt luteita. Jäätävä levottomuus päällä jos ne paskiaiset löytävät vielä tännekin. Onko noilta mitään mahdollisuutta suojautua, jos löytävät rakenteisiin? Kävin asuntoa läpi ja omasta asunnostani en onneksi löytänyt merkkejä, mutta huolestuttaa silti aika pirusti.

20 tykkäystä

Jos ne on koko rapussa, eikä vain yhdessä kämpässä, niin sitten ovat kyllä jo rakenteissakin.

Toivottavasti ei tarvi myrkyttää. Siinä menee huonekalut jne vaihtoon. Saattaa tulla asukkaalle kalliiksi, ellei sitten kirpparilta ole niitä ostanut,

4 tykkäystä

@Jukka_Lepikko ja SP500 :point_down:

12 tykkäystä

Toistaiseksi ovat löytyneet siis vielä vasta yhdestä asunnosta. Taloyhtiö kuitenkin tiedottanut asiasta.

4 tykkäystä

Lepikkö tietää ja Jenkit nousi loppua kohden… Traders cllub,katsokaa Alokas vinkkas jo aikasemmin.

4 tykkäystä

Salkku on lasketellut nyt yli 800 päivää putkeen, ja sopivin indeksi samaa tahtia, suurin rekyyli muutaman prosentin luokkaa tuona aikana. Joten ei jaksa innostaa pikku palautumiset kun on kuitenkin varmaa että parin päivän kuluttua lasku jatkuu entiseen tai kiihtyvään tahtiin. Olen ostellut Hex pienyhtiöitä ensimmäiset positiot keskimäärin noin 50% - 60% laskun jälkeen, siitä noin 10%-15% välein hiukan lisää ja lähes kaikki niistä alkaa olemaan 30% miinuksella eikä laskulle loppua näy. Ne jotka ei ole vielä laskenee, romahtelevat ilman uutisia 5-10% viikkovauhtia ilman hidastamista. Neljässä salkun lapuissa syksyn mini-osinkokin on osakkeen reilun laskun johdosta noussut jo 5% luokkaan ja muutamassa yli 3%:n.
Korona noususta voittoja jäljellä mutta ei tällainen vuosikausia jatkuva keskeytymätön lasku ole kovin hauskaa, seurantalistalla on koko 800 päivän aikana vain kahtena päivänä ollut vihreitä rivejä enemmän kuin punaisía. Tämäkin nousun aikana salkku laskenut koko ajan koska Finnair ja Duell.
Joku Wärtsilän tai Puuilon yli +30% nousu vuodessa on on merkityksetöntä kun muut laput laske 30% viikossa.

24 tykkäystä

Eikö nää twiitit vois siirtää kevyen keskustelun kahvihuoneesta vaikka Pörssien Suunta -ketjuun?

5 tykkäystä

Pitäskö antaa moderaattoreiden hoitaa moderointi. Nykyään aika iso osa viesteistä on päivittelyä siitä, että “tämä tai tämä” ei kuulu tähän tai tuohon ketjuun. On sekin raskasta luettavaa. Niin kuin tämäkin viesti. Mutta ehkä Inderesin pitäisi palkata lisää moderaattoreita. Kai nyt kahvihuoneeseen saa yksittäisen twiitin jakaa.

8 tykkäystä

Olen korjannut asian rakentamalla salkun niin, ettei tällaisten pikkunousujen jälkeen ole voittoja mitä kotiuttaa.

24 tykkäystä

Meikäläinen ei näköjään osaa ajoittaa kahvin juomistakaan oikein kuten ei osake ostojakaan.Yleensä herään 3.00 - 4.30 välillä aamulla ja ennen yhdeksää on mennyt jo 4-5 motillista Juhla Mokkaa,kai sitä on jonkinlainen narkomaani kofeiinin suhteen,pitäisi tieten vähentää mutta kun se on niin suuri nautinto itelle ryystää sumppia ja notkua tällä foorumilla,siitäkin on tullut addiktio.

25 tykkäystä

En ole käynyt äidin kanssa lääkärissä kuin viimeksi ala-asteella, mutta tänään äidin ja lääkärin kanssa istutaan noin neljäksi tunniksi. Ei sitä ajatellut, että vielä tämän ikäisenä joutuu lääkäriin äidin kanssa omista asioistaan :upside_down_face:, toki tulevaisuudessa käyn varmasti vanhempiensa lääkärissä heidän tukenaan. :slight_smile:

Ilmeisesti tässä on mm. tarkoituksena kartoittaa, että onko mulla muita häiriöitä kuin ADHD esimerkiksi lääkäri on pohtinut, että onko mulla hahmotushäiriö tms.

Kerroin tämän, koska olen muutenkin näistä asioista teille puhunut. :slight_smile:

Lääkärin jälkeen mennään äidin kanssa syömään, eli olen monta monta tuntia pois Foorumilta.

92 tykkäystä

Tsemppiä tuonne käynnille!
Kokemuksesta (kaksi lähipiirissä, 1 x ADHD lapsella ja 1 x ADD aikuisella) tiedän, että noiden selvittäminen on todella tärkeää :slightly_smiling_face:

12 tykkäystä