Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Hyviä uutisia.

67 tykkäystä

Olin normaalia pidempään pois Foorumilta, mutta kuitenkin vain “tunteja” yli 50 ketjuun tullut viestejä ja tolkuton määrä ilmoituksia. Foorumi on aktiivinen. :slight_smile:


Se vielä aiempaan viestiini lisäten, että mulla on nyt lääkeet adhd-häiriöön ja muita häiriötä tutkitaan mahdollisesti tulevilla käynneillä. Jotenkin omaan arkeeni tällaiset lääkkeet vain tuntuvat luonnolliselta enkä koe niissä olevan mitään outoa. Saa nähdä, miten pitkässä juoksussa auttavat ja joutuuko niitä vaihtamaan etc.

Aina terveyskäyntien jälkeen on hyvä fiilis, kun asiat menevät eteenpäin. Tosi kauan olen joutunut tosin odottamaan eri käyntien välillä, mutta jatkossa odotusaikojen ei pitäisi olla niin pitkiä.

55 tykkäystä

Jos yksikään vaihtoehdoista ei kiinnosta yhtään, mikä niistä kiinnostaa eniten?

1 tykkäys

Breaking

Hallitus esittää varainsiirtoverolakia muutettavaksi seuraavasti:

  • Kiinteistöjen varainsiirtoveroprosentti laskee 4 prosentista 3 prosenttiin.
  • Asunto-osake- ja kiinteistöyhtiöiden osakkeiden varainsiirtoveroprosentti laskee 2 prosentista 1,5 prosenttiin.
  • Muiden arvopapereiden varainsiirtovero alenee nykyisestä 1,6 prosentista 1,5 prosenttiin.

Lain on tarkoitus tulla voimaan vuodenvaihteessa, mutta veroprosentteja sovelletaan takautuvasti hallituksen esityksen antamispäivästä 12.10.2023 alkaen tai sen jälkeen tehtyihin luovutuksiin.

17 tykkäystä

18 tykkäystä

Jos postaajalla on aikaa lukea alkuperäinen artikkeli, on hänellä luultavasti aikaa kirjoittaa muutaman lauseen esittelykin. Referaattia en tarkoittanut vaatia, enkä kyllä suoranaisesti sitäkään, että pitäisi jättää postaamatta. Tämä on lähinnä ihan perustason palstaetikettiä: muiden palstalaisten huomioimista ja palstan laadun vaalimista.

12 tykkäystä

The man

The Legend

The cheapskate

image

18 tykkäystä

Oppipoikani @SuomenBuffet :smiling_face_with_three_hearts:

image

33 tykkäystä

Ensimmäinen toivottavasti: eivät ole päässeet pirusti sikiämään ja leviämään.
Toinen toivottavasti: taloyhtiössänne on ötökkävakuutus.
Kolmen vuoden sisällä ollaan käyty läpi sekä tosi helppo tapaus, että isompikin häätöoperaatio. Ja sitten vasta hommattiin tämä ötökkävakuutus jos se kolmas kertakin tapahtuisi.

2 tykkäystä

Mut pakkoa sanoa ihan tosissaan, että @SuomenBuffet on kyllä aika tietäväinen ja fiksu sijoittaja, erityisesti, jos huomioi nuoren iän, mutta ilman iän huomioimistakin.

Hienoa lukea tämän nuoren kaverin tekstejä, niissä on ajatusta ja tietoa takana. :slight_smile:

11 tykkäystä

Vitsit!

On ollut mahtavaa keskustelua sääntöjen rikkomisesta.

Itse ilmottaudun myös rutinoituneeksi sääntöjen rikkojaksi ja koen, että sääntöjen oikeaoppimista rikkomista tulee harjoitella jo kouluiässä, jotta vanhana sen sitten taitaa,

Itsellä motivoi tiettyjen sääntöjen noudattamiseen toive harmoniasta ja asioiden sujuvuudesta. Niiden noudattamista ohjaa myös itse määritelty moraali, jonka noudattaminen vaatii useinkin sääntöjen rikkomista. En esimerkiksi halua ikinä aiheuttaa hallaa pienelle ihmiselle tai omalle työnantajalle. Jos joku pyytää tekemään jotain tyhmää, en tee, vaikka säännöt sanoisi mitä ja kyseessä olisi kovakin auktoriteetti ja joutuisin ongelmiin.

Sääntöjen rikkominen auttaa usein koko yhteiskuntaa.

Kaikki innovaatiot ja uudet keksinnöt pohjautuvat usein siihen, että löytyy ihminen tai ihmisiä, jotka ajattelevat jotenkin pikkuisen ”väärin”. Monet säännöt vanhentuvat kuin huomaamatta ja jäävät menneen maailman tuotteeksi. Säännöt ovat usein myös ihmisten luomia ja ne on usein luotu yhtenä ratkaisuna ongelmiin. Voit myös etsiä ongelmiin parempia ratkaisuja.

Itse en oikein usko muihin lakeihin kuin fysiikan lakeihin.Niin kauan kun ette satuta ketään ja siitä on jotain hyötyä

täyttäkää elämänne sääntörikkomuksilla.

3 tykkäystä

https://keskustelut.inderes.fi/t/ostin-myin-juuri-asken-ketju-osa-6/42357/1699?u=hapzu

vuosia

Käännettä odotellessa täytynee tarkistella noita elinajanodotteita

Omistan

1 tykkäys

Talenomin markkinarvo pyörii nyt jossain 2019 lukemissa vaikka liikevaihto on about tuplannut :smiley: Revenion kans jollain 2019 tasolla. Nyt kun vielä Qt antaa tylyn varoituksen ja AlanWake2 floppaa niin kaikki salkun (entiset) tähdet on sammunut :slight_smile: Aika näyttää nouseeko nämä vielä vai oliko tähdenlennot tässä, toistaiseksi itse hodlailen kaikkia neljää.

edit: On näitä defensiivisiä mukava omistaa taantumassa :joy:

36 tykkäystä

Viesti yhdistettiin ketjuun: Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 5)

Olisi tuon varmaan saanut laittaa ostin ja myin ketjuunkin. Vai onko sinnekin tullut tiukemmat säännöt :joy:

9 tykkäystä

Mielenkiintoinen tämä hallituksen tapa potkia ensiasunnon ostajia persuksille. Jotenkin ajattelee että kohteena on 20-25 v juuri valmistuneet ja työelämään päässeet “nuoret”. Mutta, potentiaalisia ensiasunnon ostajiahan on kaikki 20-39v ketkä eivät ole koskaan omistaneet omaa asuntoa. Eli melkoinen joukko ihmisiä ketkä ovat nyt pakotettu ostamaan asunnon, mikäli he haluavat hyödyntää edun. Suurin osa ei lähde ostoksille ihan jo taloudellisista syistä, mutta tuleeko asuntojen kauppamääriin loppuvuodesta vielä suurehko piikki ylöspäin?

Edit: varainsiirtoverosta siis kyse.

Enskan tarkennuksesta korjattu ikähaitaria

3 tykkäystä

Tuossa on vielä ikäraja, eli max 39 vuotias.

2 tykkäystä

Iltapäivällä mietiskelin, että njaa on tuo Talenom valunut aika paljon. Pitäiskö lisäillä. Toisaalta kävi mielessä, että eipä ole sisäpiirillekään kelvannut vaikka kurssi valunut. Nyt taidetaan tietää syy.

Joku voisi kysyä että mites tästä sitten kolmanteen erään, miten käännetään tää voitoksi?

Hurja on nimittäin meno kun sijoitustarina menee totaalisesti hajalle. Onhan siellä pohjalla vielä se sama potentiaali ja defensiivisyyttä, mutta tarina suorittajasta pettäjäksi on kova isku markkinalle.
Tätä olisi tosi jännä seurata ellei salkun rivi näyttäisi -48% :joy: :melting_face:.

25 tykkäystä

Osinkoprosentti vain 3.59%. Osinkokeisari @Verneri_Pulkkinen tuskin vielä edes hymyilisi.

36 tykkäystä

Joo ihmettelin kanssa tuolla Talenom ketjussa muutama viikko sitten, että jännä ettei johdolle ole kelvanneet laput “ale” hinnalla. Nyt tiedetään miksi.

Naurattais jos ei itkettäis. Mietin 2021 kesällä, että voisi vähän keventää Talenomia kun oli vähän turhan bumtsibum. No en keventänyt, koska verot… :frowning:

2 tykkäystä