Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Vähennyksen pitää olla hyvin perusteltu. Itse pääsin juuri tarkempaan syyniin ja vähennykset ollut aina tasoa ”pohjolan eka”. Laiteosamaksut, netin ja puhelinlaskun sai vähennettyä 50%, koska ei ollut näyttää että siviilikäytössä olisi toinen liittymä. (En saanut prosenttia hilattua, vaikka olen kahdessa firmassa ja yhdessä verotusyhtymässä mukana).
Edit: ja siis puhelinnumeroni löytyy näiden yhtiöiden/ yhtymien tiedoista.

3 tykkäystä

Tässä on mielenkiintoinen tviittiketju pienistä yhtiöistä. En kopsaa kokonaan tviittiketjua tänne, koska niin pitkä, mutta kopsaan alle tuon aloitusviestin ja muutaman muun tviittisen ketjusta. :slight_smile:

Tällä tilillä seuraajia on 287k.

23 tykkäystä

Onko kukaan vähentänyt lasten piirrustusvälineitä verotuksesta koska niillähän tehdään tietenkin teknistä analyysiä.

45 tykkäystä

Mikäköhän noita kolmea nostamaasi osaketta yhdistää🙂 oisko että huipuista dyykattu se - 70%



7 tykkäystä

Justiinsa tässä laittelen liukuvoidetuubien kuitteja säilöön verotusvähennyksiä varten. Sellanen meno ollut pari vuotta pörssissä että on kannattanut laittaa ennen pörssin aukeamista reilusti.

Wolttaamalla joutunu punaisimpina päivinä tilaamaan kiireellä lisää.

EDIT: Innostuin kyllä ajatuksesta ostaa osakekursseja näyttävä kello. Enää puuttuu vain raha. Eivät varmaan ilmaisia ole harmi kyllä.

27 tykkäystä

Hienoa! :muscle:

Kaikki ei ehkä muista, mutta Kaisa on myös analyytikkoharjoittelija:
image

Kaisa tuntuu olevan noin tuhannessa asiassa mukana - aikaansaava ihminen. :smiley:

56 tykkäystä

Verottajan käyttämä vapaan puhelinedun verotusarvo oli ainakin ennen niin korkea, ettei palkansaajan kannattanut vapaata puhelinetuutta missään nimessä ottaa vastaan, koska keskihintainen oma puhelinliittymä tuli halvemmaksi. Juurikkikin oli parhaimmillaan kolmen simmin loukussa.

Nykyään taitaa olla varsin yleistä, että työkännyä käytetään myös omien asioiden hoitoon, eikä työnantaja tai verottaja ole ollut asiasta isommin kiinnostunut.

Tässäpä Riikka Purralle uusi tulolähde: miljoonalle palkansaajalle viideltä viime vuodelta mätkyt verotuksessa ilmoittamatta jätetystä vapaasta puhelinedusta: 1 000 000 hlöä x 5 a x 12 kk x 20 €/kk = 1 200 000 000 € eli 1 200 miljoonaa euroa eli 1,2 miljardia euroa lisää verotettavia tuloja.

Se lisätään kunkin vuoden verotukseen, jolloin mätkyjen osuus tulee marginaaliveroprosentin mukaan keskimäärin ehkä 40 %, jolloin mätkyjä kertyy 480 M€. Siihen kun lasketaan viivästyskorot, ollaan jo 600 M€:n tasossa.

Verottajan nykykäytäntö ei ilmeisesti johtaisi veronkorotukseen, mutta epäilemättä valtiovarainministeri Purra saa halutessaan ohjeistuksen muutettua tältä osin. Siitä voisi kilahtaa vielä bonuksena joku 200 M€ lisää valtion kirstuun.

Hyvää perjantaita 13. päivää! :face_with_hand_over_mouth:

Verohallinnon päätös vuodelta 2023 toimitettavassa verotuksessa noudatettavista luontoisetujen laskentaperusteista

## Puhelinetu

### 26 §

Työnantajan palkansaajan kotiin kustantamasta puhelimesta muodostuvan puhelinedun raha-arvo on 20 € kuukaudessa. Edun arvo kattaa puheluista aiheutuneet kustannukset.

Työnantajan palkansaajalle kustantaman matkapuhelimen luontoisetuarvo on 20 € kuukaudessa. Edun arvo kattaa puheluista, tekstiviesteistä ja multimediaviesteistä aiheutuneet kustannukset.

5 tykkäystä

Onkohan nuo Inmoden ennusteet/luvut tuossa ennen vai jälkeen eilisen negarin ja kurssiromahduksen? :smiley:. T. Kiva omistaa

3 tykkäystä

Voisiko oikea osoite näille olla pörssien suunta. Voisit myös hiukan analysoida, mikä näistä mielestäsi tekee niin kiintoisaa :heart:

2 tykkäystä

Kyllä työnantaja on tuon rivin aina osannut omalle palkkakuitilleni tulostaa ja ennakonpidätyksen suorittaa. Vai pitäisikö tästä maksaa siis useampaan kertaankin verot?

1 tykkäys

Jep, yleensä laitan myös teepaketit ja broilerinkoivet vähennyksiin. Täysin toimivia työkaluja tuossa nuorten miesten astrologiassa.

13 tykkäystä

Siksi laskelmassa onkin vain miljoona palkansaajaa, ei 2,5 miljoonaa.

1 tykkäys

Riippuu analyysin tasosta.

Meillä mennään sormiväreillä

5 tykkäystä

Suomessa on 2,2 miljoonaa palkansaajaa. Ei näistä 114% varmasti ole puhelinetua.

Oma arvaukseni on, että 45%:lla on puhelinetu, eli miljoonalla palkansaajalla. 100% näistä miljoonasta puhelinhemmosta tuskin on väärin toteutettua palkkalaskelmaa, kun ei mullakaan ollut. Potentiaali on lienee siis pienempi.

4 tykkäystä

Ja hyvä niin, sillä se saattaa palkansaajia suojella, jos yllä oleva perjantai 13. päivän viesti sattuisi päätymään valtiovarainministerin tietoon. :wink:

Hyvää velcroa ranteen ympärille ja puhelimen taakse, lättää puhelin kiinni :chart_with_upwards_trend: :iphone:

2 tykkäystä

Asuntolainojen keskikoron vaikutus inflaatioon oli syyskuussa peräti 2,4 prosenttiyksikköä. Eli kohtahan Suomi on siellä 2% tavoitteessa…

4 tykkäystä

Nykynuoriso on niin fiksua että ymmärtää tämän vain parantavan osaavan työntekijän asemaa ja mahdollisuuksia kun työnantajat uskaltavat palkata ihmisiä. Ei ne työnantajat osaavia ja ahkeria työntekijöitä halua potkia pois ilman mitään syytä. :slight_smile:

13 tykkäystä

No ainakin itse näin toiminimi yrittäjänä en uskalla ketään palkata vaikka toimiessaan olisi kannattavaa. Olin reilut 7 vuotta eräällä autotehtaalla töissä ja näin miten mahdoton huonosta työntekijästä on päästä eroon ja miten kalliiksi se voi tulla. Harvat potkut taisi tulla siitä kun yksi jäi kiinni huumetesteissä ja toinen ahdisteli naisia ihan kotiin asti(molemmat koeajalla). En nyt sano että pitäisi olla amerikan meininkiä mutta jos nyt katoat työpaikalta kesken päivän ilmoittamatta etkä palaa takaisin, revit autosta gps:n irti että et jää kiinni ja työnantaja joutuu maksamaan korvauksia koska sait potkut on se mielestäni väärin

21 tykkäystä

Onks täällä monia jotka on ollut kiinnostunut sijoittamisesta kauan sitten ja yrittänyt kysyä siitä lähipiiriltä lisää tietoa kun on vähän outo maailma ja ei ymmärrä yhtään mitään siitä ja kukaan ei oikeen puhu siitä kunnolla vaan kertoo jotain ympäripyöreetä paskaa eikä kannusta sua messiin, sit havahdut 10 vuoden jälkeen taas aiheeseen kun on kertynyt säästöjä ja törmäät sijoittamiseen uudestaan ja kattelet noita käyriä kuinka halpaa joskus on ollut, kiroilet pari kertaa ja sit oot vaan ite alkanut sijottaa myöhemmin minne sattuu ja vasta matkan varrella löytäny hyviä tietolähteitä ja taas kironnut uudestaan et olispa tienny tuonkin.

Kait parhaiten oppii omista mokista :smiley:

Edit 666: en nyt ite ihan mihin sattuu mutta joihinkin liian pienellä summalla ja olis järkevämpään kohteeseen voinut laittaa millä sais paremman tuloksen. Tähän vaikutti tietty että ensimmäiset 30 päivää OP:lla ainakin sai ostella ilman extra kuluja.

13 tykkäystä