Inderesin kahvihuone (Osa 7)

@Sijoittaja-alokas Mauri käytti H-sanaa. Tuu bannaamaan se heti!

15 tykkäystä

Tein kyselyn siitä, että kuinka paljon sijoitat kuukaudessa?

Toteutus on vähän ehkä tönkkö ja kysymys turhan suoraviivainen eikä kaikkia seikkoja huomioiva, lisäksi vastausvaihtoehdot ovat 10 minuutissa mietittyjä, joten eivät nyt ihan optimit. Yritin kuitenkin.

Anteeksi ja kiitos vastauksista etukäteen!

  • 0-99
  • 100-299
  • 299-499
  • 500-749
  • 750-999
  • 1000-1499
  • 1500-1999
  • 2000-2499
  • 2500-3499
  • 3500-4999
  • 5000-9999
  • Yli 10000
0 äänestäjää

Härkämäistä sijoitusperjantaita kaikille! :rocket:

11 tykkäystä

Katsoin että Atella on työhuoneessa romanttisesti tyttöystävän tai vaimon kuva pöydällä, mutta näyttääkin olevan Verneri :smiley: Mukava nähdä että työyhteisön ilmapiiri on vaikeassa taloustilanteessakin säilynyt lämpimänä!

81 tykkäystä

image

image
@Yu_Gong oli tainnut jo ehtiä.

20 tykkäystä

Tänään kun vilkaisin Mandatumin kurssia, niin ensimmäisen kerran alkoi päässä soimaan korvamatona bumtsibum tunnari. Nyt en saa sitä mielestä. Mikähän etiäinen lie kyseessä…

3 tykkäystä

Katsokaa, miten he katsovat toisiaan noilla videoilla. :smiling_face_with_three_hearts:

56 tykkäystä

Pahin skenaario on että toinen luulee että katseet kohtaa, mutta toinen katsookin Admicomin perään. Katos kun Admicom maksaa osinkoa.

13 tykkäystä

Voiko eiliset Mandatum-myynnit jo laittaa sijoitusvirheisiin? En taida olla yksin asian kanssa onneksi.

15 tykkäystä

AI-jai tätä tekoälyä. Tällaista Googlen AI-jai tarjosi äsken Juurikille.

:roll_eyes:

3 tykkäystä

Blackrockilta, tuolta assetti manakementin pikkupuljulta olisi tänään tulossa Q3 tulos. Mille näyttää likvititeetti ja kapitaalin tuotto.

Ja tähän lisäksi jotain muita muotisanoja

2 tykkäystä

Riippuu asettamastasi kriteeristä sijoitusvirheelle. Kriteerin tiukkuudesta/löysyydestä riippumatta sijoitusvirheen voi tuplata olemalla myöhemmin ostamatta, “koska aiemmin halvalla myymiäni en osta ennen kuin saan vielä halvemmalla.”

Haitanneko tuo. Onhan pörssissä muitakin firmoja tarjolla sopuhintaan.

3 tykkäystä

Model Y olisi ihan ylivoimainen valinta kilpailijoihin nähden, jos laittaisivat muutaman perustason asian kuntoon:

  1. Otetaan normaalit sensorit/tutkat käyttöön kameroiden tueksi. Näin saadaan toimimaan mm. tuulilasin pyyhkimien automatiikka sekä peruutus ja lähestymisetäisyyksien luotettava arviointi. En käsitä kuinka huonolla telalla nämä ovat Teslalla. Perus käytettävyys asioita.

  2. Ei suunnitella autoja pelkästään Kalifornian aurinkoisille rannoille vaan myös lumisiin ja jäisiin olosuhteisiin. Normaalit ovien karmi kiitos.

Numero 2 kanssa voisin elää, mutta ensimmäinen on show stopper, jonka vuoksi olen Teslan raksinut pois omista vaihtoehdoista.

4 tykkäystä

Jännä iltapäivä tulossa: BlackRock, Citi, JPM, Wells Fargo – show alkaa klo 15:30 Suomen aikaa.

Etenkin eurooppalaispankkien osakkeenomistajille mielenkiintoinen päivä, mutta potentiaalia on kaikkien pörssien heilutteluun kaikkialla – siis Amerikan lisäksi.

Perjantain tähänastisista pankkiosakkeiden kurssireaktioista päätellen pientä hermoilua on ilmassa. Ihan hyvästä syystä.

Edit. Wells Fargo ottikin varaslähdön. Ylitys. Huh…

image
image

… ja lisää

image

… jännitys säilyy pörssien avautumiseen saakka ja varmasti pidempäänkin. Odotuksissa oli odotuksien ylitys. Nyt pienehkö ylitys näyttäisi alkusävelten perusteella mahdolliselta. Se voi pelastaa päivän.

18 tykkäystä

Niin prkle Manta meni ja puhkoo 4€ tänään?
Olishan sitä voinu enemmäkin olla…

11 tykkäystä

Erään nimimerkin viesteistä sain lähinnä sellaisen kuvan että Mandatum on kuin lompakko, joka maksaa 3.5-4€. Tuolla lompakossa on n. 1€, mutta senkin saat kolmessa osassa kolmen vuoden aikana, etkä kerralla. Tuon 3v jälkeen itse lompakko ei ole oikein minkään arvoinen.
Noh. Tulipahan silti ostettua muutama siivu alkuperäisten lisäksi. :man_shrugging:
Nyt pitäisi vissiin yrittää lukea toi laajaraportti, mutta villi veikkaus, että mulla alkaa savu nousta korvista aika äkkiä noiden AUMien ja withprofittien kanssa. :eyes:

7 tykkäystä

Tuosta punaisesta väristä tulee kyl PTSD kun puhutaan osakkeista :smiley:

4 tykkäystä

Mandatum mokasi viestinnässä. Meni Juurikillakin joku tunti selvitellessä, miten edes perustermit pitää ymmärtää. Olisi saanut olla Inderesin rapsa saatavilla jo ennen pörssiin tuloa.

Vieläkin jäi Mandatumin taseen/tuloslaskelman menneiden vuosien epäsuhdasta yksi hyvin perustavanlaatuinen kysymys auki. Piti vaan luottaa, että talouskoulut käyneet analyytikot olisivat kyllä hoksanneet, jos Juurikin huolilla olisi todellinen peruste. Pitänee palata asiaan viikonloppuna, jos sataa - eikä siivouskaan maistu.

Ostot tuli onneksi tehtyä suunnitelman mukaan ja vahingossa vähän meni överiksikin. Mandatum case opetti, että Juurikinkin pitäisi sijoittaa enemmän järjellä, kuin tunteella. Nyt tuli sentään sekä tunnuslukujen että muun infon perusteella hyvän ostopaikan tullen tehtyä “kummalla on enemmän nousua odotettavissa”-logiikalla AOT-repun suursiivous. Kumman kaa -logiikka toimi. Suursiivouksen myyntitappiot on jo nyt korvattu tuplasti tai trip… - ei viitsi menneitä enää penkoa.

6 tykkäystä

Oiskohan se tänään kuutin negari näin perjantai 13. kunniaksi.

8 tykkäystä

Kun vuonna 2027 mietit ja muistelet, onko ketään muita Mantaa alle 3.5e ostaneita ja osakkeen arvonsa tuplanneita enää mukana

Ja päädyt toteamaan, että ei… ei ole. Kaikki möivät tokalla viikolla.

72 tykkäystä

Eilisen tuplanegaripäivän jälkeen alkaa olla jo aika vainoharhainen olo. Aina kun kuuluu sähköpostin merkkiääni tai näkee Inderesin sivulla uuden ilmoituksen, ensireaktio on että ‘mitä nyt taas’.

Toisaalta kun lähes jokainen salkkuyhtiö on nyt negaroinut tässä tämän vuoden puolella niin toivottavasti ei nyt hetkeen tule mitään haist huilu -yllätyksiä. (Qt:n ohjeistuksen muutos vielä uupuu…).

16 tykkäystä