Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Tiesitkö, että pörssilistattujen yhtiöiden yhteenlaskettu markkina-arvo Suomessa oli 2000 luvun alussa 365,25 miljardia euroa. Vuoden 2000 huhtikuussa se oli 429,75 miljardia euroa. Syyskuun 2023 lopussa vastaava luku oli 248,13 miljardia euroa. Aika näyttää, mikä tuo luku tulee olemaan nyt vuoden lopussa.
Lähde: Tilastoarkisto - Euroclear - Historiadata

18 tykkäystä

Ehtisikö joku tilastot paremmin tunteva tsekata, paljonko oli näiden firmojen yhteenlaskettu nettotulos v. 2000 vs. 2023 (liukuva 12 kk). Voi tehdä myös inflaatiokorjauksen.

Markkina-arvo voi kertoa aliarvostuksesta, kun vertaa tuloksentekokykyyn. Silloin ainakin Juurikki ostaa. Ja varautuu holdaamaan jopa 2-3 seuraavaa vuotta, jos tarvis.

9 tykkäystä

Äläs nyt. Nokialla oli monta hyvää vuotta 90- ja 00-luvuilla. Kauheen negatiivista sakkia täällä nykyään.

19 tykkäystä

Alkuhuutokauppa kestää 15 minuuttia ja loppuhuutokauppa kestää 5 minuuttia. Tämän lisäksi kaikki jo tarjouskirjassa sisällä olevat osto- ja myyntitoimeksiannot osallistuvst automaattisesti huutokauppaan. Kestoa pidennetään automaattisti jos hinta heiluu liikaa. Lopetusaika on satunnaistettu muutamilla sekunneilla jotta ei ole mahdollista tehdä juuri viimeisellä sekunnilla muutoksia.

8 tykkäystä

Itse mestari pannutti kaksi vuotta putkeen -30 % (kumulatiivisesti ~50%) vuosien 73-74 pahassa laskumarkkinassa.

Että jos nyt vähän sapettaa niin on sitä sattunut paremmissakin piireissä. Mungerin osakepoiminnat ovat silti olleet hyviä päätellen 75 komeasta paluusta vaikka huippuihin ei tuotoilla päästy ennen partnershipin sulkemista.

Ei ihme että kaverilla on tuon kokemuksen jälkeen kelvannut Berkshiren varapuheenjohtajan rooli.

Tässä vielä kuvana jos ei X näy.

Tämä on hyvä kommentti tuohon perää. Agony!

33 tykkäystä

Tavoitehinnoissa ei mielestäni ole muuta ongelmaa, kuin se että ihmiset katsovat niitä.

43 tykkäystä

‘Not giving a numerical estimation of your view for a value of a security is the way of the eunuch.’ - Hapzu, ca. 2023 AD :pinched_fingers:

8 tykkäystä

Iltalehden laatujournalismia Timo Jutilan yrityksestä:

“Yrityksen vapaa oma pääoma oli kesäkuun lopussa hieman yli miljoona euroa. Osinkoa se jakoi 100 000 euroa. Firman tilillä on siis käteistä vielä yli 900 000 euroa, jonka Jutila voi halutessaan nostaa koska tahansa omalle tililleen”

Toimittajalle tiedoksi, yrityksen vapaa oma pääoma on harvoin sama asia kuin kassa. Lisäksi
Jutila ei voi halutessaan nostaa 900 000 omalle tililleen - siitä pitää maksaa verot.

31 tykkäystä

Mutta eihän tuolla käppyrällä ole väliä kun osinko irtoaa huomenna.

1 tykkäys

Jos käytät Nordnettiä.

Nordnet: :tada::tada::birthday::clinking_glasses:

1 tykkäys

Äläs nyt, numerot on kivoja. Pitäisi olla viiden vuoden bear, base, bull tavoitehinnat ja näiden perusteella valmiiksi lasketut annualisoidut ja osingot huomioivat tuotto-odotukset.

Tämä toisi esille paremmin sitä, että osakesijoittaminen on pitkäjänteistä hommaa. Riskimittarilla voisi tällöin heittää kuikkaa, eikä suositustakaan välttämättä tarvisi.

5 tykkäystä

Eriarvoista eläkkeensaantia tiedossa. :slight_smile: Etelä-Karjalassa sukupuolten välinen ero oli 6,3 vuotta jolloin siellä nainen nauttii eläkettä sen verran kauemmin kuin mies. Pohjanmaalla pienin ero, vain vähän yli 4 vuotta. Koko maassa vastasyntyneiden tyttöjen elinajanodote oli 83,8 vuotta ja poikien 78,6 vuotta, siitä sitä maksettua eläke-eroa syntyy. Monia tekijöitä arvioidaan hyvinkin tarkasti, niin miksi eläkkeelle jäädään silti samanikäisinä? Nykyvälinein olisi mahdollista arvioida eläkkeellejääntiä myös maakunnittain, esimerkiksi Ahvenanmaalla tyttöjen elinajanodote oli 85,8 ja poikien 81,2 vuotta. Kainuussa vastaavat luvut olivat 82,6 ja 77,5 josta voisi sitten arvioida kauanko eläkejärjestelmässä on varaa maksaa eläkettä jopa sukupuolittain ja maakunnittain.

7 tykkäystä

Tiivistelmä: Ei kipuu, ei hyötyy!

Kun tulee kunnon laskumarkkina, niin silloin ei ole oikea aika laittaa rahoja käteiseksi tai nössöosakkeisiin ja yrittää välttää kipua, vaan nimenomaan hyödyntää tilanne ja ottaa tavanomaista agressiivisempi salkkukoostumus. Jos pelottaa tämä OMXH:n kehitys ja yhtiöiden negariaalto, niin silloin on mainio aika vaihtaa ne Sampot ja Aallon Groupit vaikkapa YIT:ksi tai KH Groupiksi, jotta salkussa on tarpeeksi nousupotentiaalia kun se väistämätön käänne parempaan tapahtuu :cowboy_hat_face:

41 tykkäystä

@Verneri_Pulkkinen, jotain rajaa sille sokealle lempiyhtiön fanittamiselle…
image
(Max Paynet 1 ja 2 oli kyl hyviä, muista en osaa sanoa mitään)

29 tykkäystä

Inderes -foorumin jäsen tai seuraaja olet tervetullut Mällisalkkutiimiin.

Asenna SijoittajaApp

Paina:

Paina Liity liigaan:

Seuraavaksi paina Yksityiset:

Hae Mällisalkkutiimi24:

Salasana: verneri
Jos salasana ei toimi ilmoita minulle.

Pyydän kaikkia liittyneitä kavereiksi, mutta se ei tarkoita, että olisin tulossa yökylään tai jotain, vaan ihan salkkujen jakamista appissa.

Mällisalkku tiimissä pääset yksilötyöskentelmään 10000 LEuron panoksella. Tiimistä muodostuu yhteistuottoprosentti.

9 tykkäystä

Toistaiseksi yksikään osake itsellä ei ole ylittänyt -13%, mutta menee kyllä ihan just rikki muutamassa. Ei niin paha tilanne etteikö siitä jollain aikavälillä nouse. Luotan siihen että Kempoweri on tonnin lappu :clown_face:

4 tykkäystä

1.2% osingon sijasta irtosi tänään melkein 5% kurssidroppi.

10 tykkäystä

Mitä tarkoittaa tällainen merkintä profiilissa?

"
Tämä käyttäjätili on estetty 21. marraskuuta 2023 15.09 asti.
Syy: Väärässä paikassa"

Kesä on ehtoolla ja auringonvalo vähenee, pölhexsijoittajalla ei onneksi ole ongelmia d-vitamiinin saannissa. :face_with_peeking_eye:

36 tykkäystä

Joku onneton päättänyt olla sijoittamatta Helsingin pörssiin ja onnistunut tekemään tuottoa. Sellaisia ei tänne kaivata

81 tykkäystä