Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Pörssisijoittajan elämä on muita lyhyempi? :frowning:

30 tykkäystä

Haluan tänä perjantaina tuoda framille kauhu-ikonin nimeltä Sam Neill. :slight_smile:

Miehen terveysongelmista on uutisoitu hieman alakuloiseen sävyyn, mutta mies itse ei ilmeisesti turhia murehdi (onhan hän jo iäkäskin) eikä aio eläköityä eli lähtenee ‘saappaat jalassa’. Muy bueno.

Tämä ei ole mikään pitkä vuodatus enkä ole miehen elämään sen kummemmin tutustunut, mutta jäin tuossa uutiset huomattuani miettimään, kuinka upeissa kulttikauhuissa mies onkaan ollut mukana.

Event horizon, In the mouth of madness, Omen III (aikuinen Damien) ja vaikka mitä. Mies on omillaan rooleissa joissa katsojan halutaan arvuuttelevan onko tuo nyt hyvä, paha, järjissään, hullu vai mitä … Neill osaa vihjata vähän joka suuntaan - jotenkin tuntuu tulevan hänelle luonnostaan.

Tällä hetkellä olen viisi jaksoa katsonut Netflixin (tähän asti) upeasta ‘The fall of the house of Usher’ - sarjasta, joka saattaa siis jäädä herran viimeiseksi kauhuksi. Eikä se ole ollenkaan huonolta kruunulta uralle vaikuttanut vielä.

Alla myös pieni business-oppitunti meille kaikille, jotka luulemme siitä jotakin tietävämme. Hra Usher palauttanee meistä suurimman osan maan pinnalle.

When life hands you lemons | The Fall of the House of Usher - YouTube

6 tykkäystä

Hesuli vs sp500
1994 - 2013

5 tykkäystä

ezgif-3-63f79d26f8

29 tykkäystä

onneks alotin ite mäen yläpäästä niin ensin otan turpaan vauhdilla seuraavaan mäkeen ja sit profit? Mut mua huolettaa et tuossakin videon positiivismielisessä esimerkissä se matka jatkuu kokoajan alaspäin JA VAUHDILLA :DD

4 tykkäystä

Hyvin outo vastaus kysymykseen ‘Miksi sinä ostat Valmetia?’ :thinking:

5 tykkäystä

Pölhölään :thinking:

No-how GIFs - Get the best GIF on GIPHY

18 tykkäystä

Sam Neillin kauhuklassikossa “Pölhex Horizon” on tunnettu pätkä, missä hän havahtuu ostaneensa salkun täyteen Helsingin pörssin osakkeita.

21 tykkäystä

Päivittäisen sydämenlyönnin skippaamisen aiheuttama tiedote.

… Ei ollut (vielä) negari

23 tykkäystä

Siirrän tämän @Juurikki tänne. :slight_smile:

4 tykkäystä

Katselen tässä Inderesin Nokia-videota ja sen perusteella heräsi kysymys: Ketä ne markkinat oikein seuraa? Ei ne nimittäin seuraa analyytikoita, koska tiesivät paremmin suunnan kuin analyytikot. Minä haluaisin alkaa seuraamaan samaa kuin markkinat.

4 tykkäystä

Toukokuussa oli ytd +23% ja olo oli kun mestarisijoittajalla. Rauhallinen ja analyyttinen ja ylpeästi katselin nenän vartta pitkin pölhölän miinus salkkuja.
Tänään meni omakin ytd rahallisesti miinukselle. Prosentin verran vielä plussalla mutta hölmönä sitä tunkenut rahaa ja vipua laskevaan markkinaan. Ehkä joku päivä ollaan plussalla vielä.

32 tykkäystä

37 tykkäystä

IMG_2164

Vaihtunut tämän rakastetun sarjakuvahahmon iskulausekin.

Ei ole enää ”heissulivei” vaan ”hesuli vei” :weary:

50 tykkäystä

Venäläisten tulevaisuus matkakohteiden suhteen saa jo vähän esimakua

4 tykkäystä

Vieläkö ehditään kaivaa hesuli 9000 ja hesuli25 4000 lippikset päähän ennen viikonloppua?

11 tykkäystä

Onni on, kun vivutettu small cappiin painottunut pölhex-salkku laskee jo toista päivää putkeen indeksiä hitaammin.

3 tykkäystä

En ole ainakaan heti ostamassa Kempoweria.

Kyllähän se kalliilta tuntuu ja siinä on erilaisia riskejä. En ymmärrä, kuinka nopeasti yhtiön tiettyjä teknisiä kilpailuetuja voi kiriä enkä tiedä kilpailijoista juuri mitään, vaikka vähän olen niistä lukenut. Laskeeko kilpailun kovennettua kannattavuus jne.

Kempower toisaalta on kasvavalla alalla ja sillä on kivat marginaalit. Sillä on ilmeisen hyvin teknistä etumatkaa, vaikka en ymmärrä konkreettisesti mitään tekniikasta. Kassaaki sillä on viel kait ihan kivasti.

Pitää kai tutkia kunnolla lisää, jos tämä on sellainen joka kasvaa hurjasti sekä kannattavasti ja pitää samalla kilpailueduistaan huoli, ni meno jatkunee hurjana tulevaisuutenkin.

Tosiaan en vielä ymmärrä yhtiöstä juuri mitään, kuten juuri saitte lukea, mutta pitää ihan pahuuttaan alkaa tutkimaan yhtiötä kunnolla. Wanha bumtsibumisti vois ottaa yhden “hurjan” salkkuunsa boomeriosinko-osakkeiden joukkoon. :imp:

Lisäksi:
Mulla on kokemusta entisestään firmoista, joiden yhteydessä käytetään fantsuja havainnekuvia mm. raskaista ajoneuvoista:
image

25 tykkäystä

Mä luulin, että ostit jo viime perjantaina :grin:

15 tykkäystä

Perkele, katselin pölhexiä ja sovittelin lainalla ostettuja ostohousuja jalkaan ja lähdin reippaana nostamaan opintolainaa tuhlattavaksi -EV kasinolle, eli Veliosakkeiden markkinapaikalle. No, opintolainaan täytyy olla erikseen haettu takaus kelalta kun opiskelee aikuiskoulutustuella. En usko kerkeäväni tänään loppuhuutokauppaan.

:dizzy_face: :dizzy_face: :dizzy_face:

20 tykkäystä