Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Hyvin kasvatettu poika, tällaista ei tehdä millään rahalla.

12 tykkäystä

Itse opin aikoinaan isältäni, että älä ainakaan jemmaa niitä laskuja, varsinkaan silloin jos et ole niitä maksanut. Ärsytti tulla kotiin kun ei ollut mm. sähköjä talossa. Omassa elämässä on tullut hoidettua asiat paremmin. Tympii toisaalta, kun ei tämä sijoittaminen vielä täysin onnistu, mutta kyllä se siitä.

7 tykkäystä

Nyt löytyi syy, miksi ei esg-autonvalmistus voi koskaan lyödä läpi :grin:

6 tykkäystä

Aikalailla 3 vuotta olen nyt kantanut vettä kaivoon uskoen, että joskus se siellä myös alkaa pysyä. Sanonnasta huolimatta…

Usko prosessiin on ollut koetuksella aiemminkin. Vuonna 2018 salkku meni kutakuinkin vaakaliitoa, vaikka sinne koko ajan äyskäröi lisää rahaa. Se oli opettavainen vuosi.

Tunnelmista päätellen nyt saattavat pohjat olla Pölhexissä lähellä… tai sitten ei :grin:. Joka tapauksessa innolla ostan nyt lisää osakkeita ja toivon laskun jatkuvan, jotta saan niitä vielä halvemmalla. Kutsuttakoon sitä vaikka pölhöydeksi. Olen sokea uskossani.

21 tykkäystä

Alikersantti Suppis kiittää kauniista sanoistasi! Joo, ei oo tehty rahalla, sillä sitä ei ole koskaan ollut meidän talossa. Vaikea sanoa miten iso on kasvatuksen rooli, mutta kyllä kotona on paljon maanpuolustuksesta, isänmaallisuudesta ja vastaavista puhuttu. EI tyrkytetty, vaan puhuttu.

Ei se ihan tolloo jätkä ole. “Kolmen ällän ylioppilas” Lukematta Läpi Lukion :laughing: Ja sijoittaa hajautetusti boomer-osakkeisiin ja indekseihin, eikä ole niin tyhmä kuin isänsä :joy:

Joku sana armeijasta ja RUKista. Monella saataa olla kuvitelma, että nykyinen intti on jotain pullamössö-shaissea. Itsekin olin hieman skeptisesti samoilla ajatuksilla. Ilokseni olen huomannut olleeni väärässä. Kaikki turha ja älytön simputus on poissa, ja erittäin hyvä niin, mutta perustekeminen on ennallaan. Kevyttä “simputusta” ja sipuliosaston testaamista toki vielä löytyy, mutta se kuuluu asiaan. Rakkoja tulee ja aseet paukkuu. Ja nyt paukkui samalla sitten kuukauden gines. Muuten lomat ovat pyörineet hienosti, verrattuna entisaikoihin. Melkein useammin viikonloput lomilla, kuin kiinni.

Vinkkinä tulevien sotilaiden isille ja äideille. Firman puolesta saa paljon vehkeitä ja varusteita, mutta paljon saa kotiväkikin laittaa euroja kiinni. Kalsareita, sukkia, otsalamppu, neopreenihanskat, pikkupurtavaa, kofeiinipillereitä, karkkia jne. Niitä ei päivärahoilla ostella, kyllä ne menee vanhempien pussista ja ilman niitä saattaisi olo käydä joskus turhan ankeaksi.

RUK on ymmärtääkseni tosi kova paikka. “TOP GUN” - parhaista ja motivointuneimmista parhaimmat, pois lukien erikoisjoukot. En ole itse rukkia käynyt (vaan auk), mutta tietääkseni on kyllä kova koulu. Päiväohjelman lisäksi illat kuluvat oppimateriaalia lukiessa ja tentteihin valmistautumisssa. Kilpailu jäsenten välillä on kovaa. Sipulia kokeillaan.

Hienoja perinteitä, kuten Kirkkojärven marssi ja lopun kruunaa Suomen toiseksi arvokkain juhla, heti presidendin Itsenäisyyspäivän juhlien jälkeen.

Asia joka mietityttää eniten on maaimantilanne. RUKin käyneet kotiutuneet res. Vänrikit ovat ensimmäisiä, jotka laitetaan tuleen, jos tosi paikka tulee. Tämän totesi Naissotilaat 4-kauden viimeisessä jaksossa joku iso skappari. Toivotaan, ettei pilliin vihelletä.

9 tykkäystä

Antti Leinonen on tehnyt jutun amerikkalaisesta Litiumyhtiöstä Albemariesta.

Albemarlen taloudellisen suorituskyvyn suurin riski on litiumin markkinahinta. Maailmalla on tehty useita merkittäviä litiumlöytöjä ja vaarana voi olla, että myös litiumin tarjonta kasvaa nopeasti pitkällä aikavälillä. Lisäksi uudenlaiset akkuteknologiat voivat horjuttaa litiumin kysyntänäkymiä.

Albemarle myy kuitenkin vain noin viidenneksen tuottamastaan litiumista spot-hintaan ja loput pitkäaikaisin sopimuksin, joissa hinta määräytyy tietyin reunaehdoin. Yhtiön riippuvuutta litiumista madaltaa myös sen muut liiketoiminnot ja mineraalit, jotka tuovat noin 36 prosenttia liikevaihdosta.

Alaotsikot:

1. Morningstar näkee yhtiön arvon yli kaksinkertaiseksi
2. Riskejä paikkaa kohtuullinen arvostus

Kyl täällä löydetään timantit, mutta ATH-lukemista… :cowboy_hat_face:

2 tykkäystä

Onhan pojan sijoitus kuninkaallisessa kärkikomppaniassa?

1 tykkäys

Niin tosiaan on, että arvokkainta mitä lapsi voi kotoaan saada on kunnon kotikasvatus. Olen varma, että poikasi on siitä kiitollinen ja osaa vastaavasti antamiesi eväiden avulla jatkaa hyvän kasvattamisen perinteitä omalle jälkikasvulleen. Rahasta viis, suurin osa niistä asioista, jotka elämässä ovat arvokkaita, eivät ole ostettavissa rahalla.

Terveisiä pojallesi Rukkiin reservin alikersantti Hawkmountdiverilta.

1 tykkäys

Ei mitään hajua. Itse olet varmaan tuossa jengissä tetsannut :smile:

Ketuttaa olla yövuorossa mummokodissa, kun jätkä on kotona lomilla.

Ja ettei viesti jäisi näin lyhyeksi, niin vahva suositus tällä kolme vuotta vanhalle videolle, jos joku ei ole vielä nähnyt. Pelottavan ajankohtainen. Erittäin laadukkaasti tehty.¨¨

3 tykkäystä

Kaveri sanoi, että nyt hän tekee paluun pörssiin. Tyyppi menettänyt joskus isosti Pekka Perän touhuissa…mutta nyt näkee taas ostopaikkaa!

Tavallaan joo, mutta silti fiilikseni:

no-no-no-icegif

32 tykkäystä

Siinähän vain luodaan sinulle hyviä ostopaikkoja. On ne pörssiä pelaavat botit kilttejä.

1 tykkäys

Jos nauttii Sam Neilin roolisuorituksista niin suosittelen katsomaan Hunt for the Wilderpeoplen.

1 tykkäys

”Ajoittain vaikuttaa siltä, että olemme päätyneet uuteen talousjärjestelmään, jossa yhdistyvät uusliberaalin markkinatalouden ja kommunistisen diktatuurin huonot puolet. Kommunismin suunnitelmatalouden byrokraatit on vain korvattu algoritmeillä.”

Noin kijoitti HS Visio. Maksumuurin takana

Varoufakis esittää, että olemme siirtymässä kapitalismista feodalismiin eli Euroopassa keskiajalla vallinneeseen tapaan hallita maata. Teknologiayhtiöt ovat saaneet maaherrojen kaltaisen aseman yhteiskunnassa. Ne eivät tuota maailmaan hyödykkeitä tai tuotteita, mutta ottavat silti osuuden niiden myynnistä.

7 tykkäystä

Näin nimenomaan, maksamaton asuntolaina on ihan yhtä lailla vipua siinä missä sijoituslainakin. Itse seuraan excelissä kokonaisvivun määrän kehitystä suhteessa koko omaisuuden arvonkehitykseen. Lainoja on lyhennetty karseeta tahtia viimeinen 1,5v mutta jostain syystä kokonaisvipu on pysynyt suhteellisen tasaisesti n. 30% tasolla…

3 tykkäystä

Miten arvotat oman asunnon, jos sellaisen omistaa? Vaihtoehtoja on useita eikä mikään varsinaisesti väärin. Asunnon arvoksi voi käyttää hankintahintaa, oletettua nykyistä markkina-arvoa tai järkevää käteistarjousta, jolla olisi itse valmis pakkaamaan kamansa samantien ja siirtymään seuraavaan. Mielestäni jälkimmäinen on kaikkein holistisin näkemys. Siinä on myös eniten positiivista lisäarvoa, jos kokonaisvarallisuutta ajattelee. Mikäli lisäarvo olisi negatiivinen, tulisi koti jo olla etuovessa.

1 tykkäys

Mitä nyt taas, eikö voitaisi lopettaa tällainen sekoilu. Millä järjenjuoksulla pystyy kehittämään ajatuksen että teknojätit eivät tuota maailmaan hyödykkeitä tai tuotteita? :man_facepalming:

5 tykkäystä

Luitko Hesarin jutun, vai ammutko viestintuojan?

12 tykkäystä

Maksumuurin takana eli jälkimmäinen. :gun:

Onhan tuo nyt joka tapauksessa älyvapaa toteamus. :smiley:

1 tykkäys

Tämä kirjoituituksen loppu kuvaa varmaan hyvin monen sijoittajan tunnelmia,ehkä jopa yleistä sentimenttiä. Hyvin odottavalla kannalla ollaan ainakin näin sarvikypäräni alla pohdin.
Kaikkia harmittaa että osakekurssit laskevat vaikka onkin ostanut “halvalla laatua” ja samalla pitäisi pystyä ajattelemaan positiivisesti että kun maailma kuitenkin jatkaa kulkuaan tässä jossain vaiheessa niin eiköhän se siitä.

Nyt näkyy mielestäni ketkä sijoittajista ovat kokeneita ja kokeneet laskuja. Sekä se että kenellä on oikeasti suunnitelma ja noudattaa sitä.

3 tykkäystä

Kyllä nyt on hyvä pitää fokus isossa kuvassa ja maltti ajallisesti. Voi olla että vielä tullaan alas, mutta jos jättää paukkuja vielä siihen kun tilanne näyttää oikeasti katastrofaaliselta niin pystyy iskemään edes ne loput 15-20% vielä markkinaan silloin kun itkettää.

Vaikka kaikki olisi nyt sisässä niin mielenrauhaa saa kun seuraavasta pienestä pompusta myy vaikka sen 15% ja jää seuraamaan. Vaikka pohjat olisi nähty, lähdet siinä tapauksessa 85% painolla nousuun mikä ei huono tilanne koska nousussa ehtii kyllä lisäämään.

Itsellä kaikki ja vipua sisässä mutta tavoitteena päästä keventämään vipu pitkälti pois kun ensi viikon tuloksilla on rahat tehty kotiin :face_with_peeking_eye:

1 tykkäys