Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Mitäköhän sille puolen miljoonan osakkeen ostotoimarille kävi? Onko kaverilla nyt jo vitulliset turskakasat Lehtoa, vai ottiko pois markkinalta?

2 tykkäystä

On siellä tänään vaihtunut jo melkein kolme miljoonaa lappua että kenties ostaja sai lappunsa?

16:13 nurkilla on melko isoja pinoja liikahtanut, kenties tuohon toimariin?

image

3 tykkäystä

Kempowerin kurssi graafi koko ajalta alkaa muistuttaa Lahden hyppyrimäkeä :smiley: Vittuilumarkkinat eikä kusetusmarkkinat ?

7 tykkäystä

Vepukin vaihtanut boomereiden linjagraafeista treidaajien kynttilägraafeihin.

Movie gif. Leonardo Dicaprio as Jordan, Jonah Hill as Donnie, and several other characters in Wolf of Wall Street sit around a meeting table, banging their fists in unison onto the table. They excitedly cheer together, “One of us! One of us!”

42 tykkäystä

Kempower on nyt haltissa, että kiitos tästä👍

19 tykkäystä

Kuulostaa, että hait tällaista: viime vuonna perustin swing-treidailuun ja markkinamuutoksiin & -mahdollisuuksiin liittyvän treidauskeskustelupalstan, joka ei ole saanut innostusta osakseen. Ajatus oli tuoda esille ja analysoida erilaisia mikro- (esim. yhtiökohtaisia) ja makrotason (esim FEDin päätökset, Venäjän hyökkäys Ukrainaan) muutoksia ja niiden vaikutuksia yksittäiseen toimialaan / osakkeeseen, joukkoälyn hyötyjä tavoitellen - siis, kun useampi henkilö pureksii asiaa auki, saadaan parempi lopputulos. Parhaimmillaanhan joissakin yhtiöketjuissa on vähän tämänkaltaista toimintaa, mutta vain satunnaisesti. Kun useampi treidaaja lyö hynttyyt yhteen, kaikki voittavat.

Kilpailevassa mediassa treidaus-ketju on kaikkein suosituinpia ketjuja (tosin sisältö on enimmäkseen ihan puutaheinää… :grin: ) , eli ovatko Inderesin palstan sijoittajat pelkkiä holdaajia…?

Täällähän on hieman harhaanjohtavasti nimetty Pörssien suunta, jossa keskustellaan vain makrotason jutuista, ja sinällään hyvä Tekninen analyysi, mutta laajemmin treidausta (sekä pitempää swingiä että päiväkauppaa) käsitteleviä ketjuja ei muita ole. Jos siis näet tällaiselle ketjulle tarvetta, tervetuloa kommentoimaan linkin ketjuun :slight_smile:

1 tykkäys

EI hätää foorumilaiset!! Samppanjaindikaattori on kääntynyt loivaan nousuun!

37 tykkäystä

Kauppalehti teki taas tasokkaan jutun zombiyhtiöistä. Tunnusluvutkin on saatu mukaan näyttämään ihan kummilta. Maksumuurin takana Tällaisia ovat Helsingin pörssissä hoipertelevat zombiyhtiöt – Muutama yhtiö näyttää, että elävät kuolleet voivat myös nousta kukoistukseen | Kauppalehti 120

Faron, Herantis, Optomed, Bioretec, Spinnova, Betolar.

Takaisin kuolleista nousseita ovat Musti Group, Caverion, Outokumpu, Finnair, Viking Line, Tallink, NoHo, Incap, Tecnotree ja Stockmann.

Tärkein varoitus jutussa on kuitenkin:

”Zombit eli elävät kuolleet joutuvat rahoittamaan toimintaansa tuloksen sijaan usein uudella velalla tai keräämällä pääomia omistajiltaan. Ne siis syövät sijoittajien rahoja kuin elokuvien ja kirjojen zombit ihmisten aivoja.”

Tämä tulisi analyytikoiden muistaa lisätä raportteihin varoitukseksi pääomien menettämisen lisäksi. Aivoja kun ihmisellä on vain rajallinen määrä. Ei niistä toisaalta enää ole apuakaan sijoittamisessa.

5 tykkäystä

Jahas, nyt on avattava vähän verta vuotavaa sydäntä tänne. Vuoden alusta aloittaneena sijoittajana pörssissä homma rokkasi nätisti kun pääsin +30% rajapyykin yli salkussa pari viikkoa sitten. Nyt kuitenkin tuo KAIKKI on sulanut pois kiitos selkeiden virheiden ja vauhtikiiman aiheuttaman sokeuden seurauksena. Myös yleisesti pörssin alakulolla osuutta asiaan, mutta se ei minua hetkauta.

Ajatuksena oli sijoittaa vain parin rahaston ja ETF:n kautta, mutta kotikaupungin Kempower oli sitten se ainokainen lappu, jonka salkkuuni otin seurantaan, koska Lahti ja kiinnostava bisnes. Kaikkihan nyt voi arvata miksi se salkku suli silmissä.

Kuitenkin vaikuttaa siltä, että suurin osa yhtiöön liittyvistä kommenteista on masentavia ja jokainen tiesi varmaksi (jälkikäteen), että timanttinen yhtiö sulaa tarkalleen tuona hetkenä. Mitä nyt tuloskatsauksesta sain auki, Kempowerin tulos oli loistava. Ainoa poikkeus sillä tilauskanta, joka nyt luonnollisesti voi heilahtaa jo pelkästään sillä mitä kirjanpitoon on pystytty kirjaamaan.

Ymmärrän, että arvostus oli todella paisunut, mutta näin suuri reaktio ja näin nopeasti? Olen viime päivät yrittänyt jotenkin vakuuttaa itselleni, että kyydissä on pysyttävä, mutta usko horjuu kun ei tiedä mihin suuntaan sijoittajat (tai isot pojat treidihousuissaan) itse tätä lappua vie.

Löytyisikö täältä yhtäkään pitkän linjan sijoittajaa, jolla olisi selkeämpää näkemystä tulevaisuudesta ilman v***uilua. Oma näkemykseni on, että yritys on vasta aloittelemassa hommaa ja hyvin vahvasti se on edennytkin. Isoja uutisia tullut pitkin vuotta tukemaan tulevaisuuden kasvua. Ja kaikki tämä suli mukamas yhteen yskäisyyn? Ja KYLLÄ, tämä on nyt aloittelijan ensimmäinen iso kompastus ja en meinaa pystyä sulattamaan asiaa. Ja KYLLÄ, painoarvo salkussa aivan liian suuri näin jälkikäteen sokeudesta heränneenä.

Eli: Onko yhtiön tilanne oikeasti näin ruvella kun yleisö antaa lompakollaan sekä kommentoinnillaan ymmärtää? JA onko nyt aika pitää pulkan laidoista kiinni tulevaisuutta ajatellen vai pelastaa se mikä pelastettavissa on ja palata takaisin muiden sijoitusten (pörssin ulkopuolelle) pariin?

Toivottavasti joku sai ahdistuneesta kirjoituksesta yhtään kiinni. Siirtäkää ihmeessä asiallisempaan ketjuun jos tuntuu, että nyt vuodettiin väärään paikkaan.

22 tykkäystä

Lopeta kokonaan seuraaminen pariksi kuukaudeksi niin loppuu ahdistus. Fundat firmassa pysyy samoina ton 2kk jos maailma ei mene perseelleen mut siihen ois jo ehkä aikasemminkin pitänyt jo reagoida kuin tänään.

Kyllä toi pitkässä juoksussa vaikuttaa erittäin lupaavalta

18 tykkäystä

Tässä ketjussa on karkeasti ollut pari näkemystä esillä (ehkä, en jaksa kaivaa varmistusta juuri nyt):

  • bulkkikamaa, ei pitkäaikaista kestävää kilpailuetua ja nyt tehdyt asiat ovat trendin ansiota
  • kasvaa trendin mukana kaikilla mantereilla ja noussee omassa niche-hommassansa riittävään asemaan ja kokoluokkaan, mukaan vielä huoltoliiketoiminnan kasvatus omille pömpeleillensä

Kumpi on lähempänä totuutta? Itse toivon, että kasvaa kaikilla mantereilla jahka pahin yleinen trendihikottelu helpottaa.

Muista hajauttaa ostoksia niin toimialan, ajan ja ties minkä suhteen!

11 tykkäystä

Itsellä kävi myös parhaimmillaan yli 100% mutta pidin osakkeista kiinni, enää näyttää vain +12% mutta en varmasti ole näillä hinnoilla myymässä. Katsotaan 5vuoden päästä missä mennään, ei tämä konkurssiin ole menossa.

Hajautus toki kannattaa, mutta välillä osakesijoitus on tätä. Jos kovaa pulkkamäkiä useita päivä, en kurkkaa salkkuun lainkaan.

10 tykkäystä

Jos uskot yhtiöön ja ajatuksenasi on ollut pitkäaikainen omistaminen, niin sulje silmäsi päiväkursseilta. Useimmille meistä Helsingin pörssiin sijoittaneista tämä vuosi on ollut karmea ja syönyt pitkän ajan tuotot. Aina kannattaa tietenkin miettiä, että mitä asioita olisi tullut miettiä toisin sijoituspäätöksiä tehdessään, mutta tosiasia kuitenkin on se, että kukaan meistä ei tiedä tulevaisuuden pörssien tai yksittäisten yhtiöiden suuntaa.

14 tykkäystä

Lyhyesti sanottuna:
Yhtiö ei ole mitenkään ruvella. Hyvinhän se yhä kasvaa, mutta kun arvostus oli niin äärimmäisen kireä vielä pari viikkoa sitten, niin kaikenlaiset heikkoudet kyllä näkvyvät kurssissa x5. Kempissä on myös pieni float, joka kyllä tekee liikkeistä rajumpia molempiin suuntiin. Nyt nähtiin pientä heikkoutta viime tuloksessa, jolloin markkinat näkee arvostuksen turhan korkeana. Saattaa tässä reaktiossa olla yliampumistakin mukana, mutta ei siitäkään varma voi ikinä olla.

22 tykkäystä

Hesulin Kempower swingaajat + pohjalta pilkkijät muissakin Hesulin osakkeissa.

7 tykkäystä

Vaikka viimeaikaisessa laskussa olisikin kyse myös päiväheilahteluista ja muista pörssiin kuuluvista ilmiöistä, niin onhan sekin vaihtoehto olemassa, että huippukurssissaan Kempower olikii täysin yliarvostettu vielä useammankin vuoden aikajanalla, vaikka laadukas yhtiö olisikin.

14 tykkäystä

Screenshot_2023-10-25-18-50-40-27_bc3a93cc6f4acb0e539d75021084d7c5

Se tapahtui… YTD ensimmäisen kerran miinuksille tänä vuonna. :sweat:

32 tykkäystä

±0% tuloksella on voittanut esim. Nordnet Indeksirahasto Suomi ESG ja Indereksen mallisalkun noin 11% prosentin etumatkalla. Equal weight sp500 etf on pakkasella myös. Tämä on ollut todella vaikea vuosi osakepoimijalle.

Mitä Kempoweriin tulee, niin kyllä tällä korkea volatiliteetti tulee varmasti olemaan myös jatkossa. Se kuuluu kasvuyhtiöihin ja Kempoweriin vielä erityisesti tuon pienen floatin ansiosta.

Kukapa tietää onko tämä hyvä sijoitus pitkässä juoksussa, mutta ainakin Pauli pysyi lisää puolella 10€ korkeammallakin kurssitasolla. Perustelut löytyy analyysistä.

Jos vertaistukea haluat, niin esim. tämä tunnettu ja menestynyt pitkän linjan sijoittaja tankkasi huhtikuussa Kempoweria nykykurssia korkeampiin hintoihin Indereksen tiukoista osto- ja myyntirajoituksista huolimatta.

13 tykkäystä

Kyllä, juuri tuollaista tarkoitin ja hain & haen!

1 tykkäys

En ole mikään pitkän linjan sijoittaja. 3 v takana. Pahasti tappiollisen ost pistin lihoiksi verotuksellista syistä. Turskaa on tullut ovista ja ikkunoista, itselläni on ja oli “laadukkaita” suomiosakkeita, kesko,nordea, neste, valmet, fortum, tokmanni, tietoevry… kaikki oli ost salkussa turskalla ja niin myös nykyisessä aot salkussa.
Opetellut olemaan katsomatta salkkua joka pvä koska sijoitus horisontti siintää +10v päässä kun eläkeikä koittaa, aivan sama päivittäisessä heilunnassa onko se ±2%.

Kempower on mielestäni hyvä yhtiö, tiensä alussa ja matkalle mahtuu vielä monta monta kuoppaa ja porttia. Pidä fokus tulevaisuudessa ja pohdi suunnitelmassasi näkyykö motarin pää ja kestääkö omat päätöksesi ja kassa ne montut ja portit ennen mahdollista motarin alkua.
Ei ole sijoitus suositus vaan oman suunnitelman mietiskelyä, itsellä se meni uusiksi. Ajallisen hajauttamisen otin työkaluksi, pohdin viime pe kempower paluuta, suunnitelmassa lupa tehdä uusia hankintoja 11/2023 joten en ostanut.

8 tykkäystä