Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Tämä oli aika lailla selvää jo aikoja sitten ja kysymys vain oli että kauanko sätkivät ja löytyykö lisää tyhmiä kaatamaan rahaa tuohon mustaan aukkoon. Toimistotilojen kysyntä vähän otti pientä marginaalista osumaa koska eräs oikea bugi ja sen jälkeen work from home on edelleen koholla, joka tarkoittaa valtavaa ylitarjontaa toimitiloista. Saattaa haitata valtavaa toimitilojen haalijaa jolla on sen jälkeen pulaa vuokralaisista… ja joista oli ymmärtääkseni pulaa jo ennen pandemiaa.

Hyvä tarina, paljon sijoittajien rahaa savuna ilmaan. Joskus käy näin.

1 tykkäys

Tästä oli hyvä kuunnelma tarjolla.

1 tykkäys

image

tuli tämä klassikko mieleen:

1 tykkäys

Ihan yleisellä tasolla, tuntuuko muista siltä, että Inderesin videohaastiksissa yhtiön edustajille ollaan liian kilttejä? Aiheestahan on ollut ennenkin puhetta, mutta tiettyjen yhtiöiden kohdalla tämä mielestäni korostuu. Haastatteluissa ei ole oikeastaan mitään tunnetta mukana, vaan katsojalle välittyy kuva, että haastis tehdään koska niin on sovittu, eikä tarkoituksena ole kaivella niitä vaikeita asioita ulos. Ei sen mikään Roast tarvitse olla, mutta nyt tyydytään vastauksiin, jotka nippa nappa ovat edes vastauksia.

Kaipaisin vähän säpinää ja jopa turhautumista haastatteluista: on ihan OK, jos kanssakeskustelijalla menee sormi suuhun, hän punastuu tai silminnähden menee äärimmäisen vaivaantuneeksi. Nyt koko tunneskaala käydään läpi jo esittelyssä, kun väkinäiset hymyt annetaan kameralle ja kaikkiin kommentti on “kuulostaa hyvältä”:

Aikanani minullekkin valmentajani sanoi, että “ole tuhmempi ja röyhkeämpi” ja enhän minä ollut. Siksi olenkin entinen urheilija. Jos haluaa olla paras, tai edes hyvä, pitää uskaltaa haastaa silläkin uhalla, että toinen osapuoli voi kiusaantua.

Mielestäni haastattelu on epäonnistunut, jos käytetään aikaa vain siihen, että toimitusjohtaja puhuu osarin läpi, jonka kaikki ovat jo itsekin osanneet lukea.

E. Kritiikki ei kohdistu yksittäisiin analyytikoihin, vain ihan yleiseen suorittamiseen. Ehkä aika kuultaa muistot, vai ollaanko aina oltu näin pehmeitä. :wink:

84 tykkäystä

Eräs pörssin mielenkiintoisimpia tarinoita on päättymässä :sob:

Olen vuosia odottanut että Indereskin ottaisi mallia näistä todellisista innovaattoreista ja oikaisisi yhteisöön liittyvät kulut pois, jolloin saataisiin raportoitua sijoittajan kannalta ratkaisevan tärkeä multippeli ’community-adjusted EBITDA’ :star_struck:

21 tykkäystä

Tähän on jo ratkaisu. Juhan haastattelukoulu:

Juha on painanut tässäkin kvartaalissa muutaman ihan fantastisen kriittisen haastattelun. Siellä on siis ihan kyllästymiseen asti pyydetty toimitusjohtajilta rautalankaa asioista, jotka ovat sijoittajille nyt kysymysmerkkejä. Juhalla on aivan poikkeuksellinen kyky olla samaan aikaan sekä kohdeyhtiön parhaiten tunteva analyytikko, tyhmä bullero-sijoittaja että toimitusjohtajaa IR-suhteissa auttava mediamies.

On yhtiönkin etu, että epäselvät asiat tulevat selviksi. Ja ainakin minulle tulee poikkeuksetta kuva, että Juha on todella ansainnut monien toimitusjohtajien kunnioituksen, vaikka kiusaakin heitä neljä kertaa vuodessa puolen tunnin grillauksellaan (+ kiperät webcast-kysymykset). Siksi parhaat haastattelut edellyttänevät sen, että muutama haastattelu on kohdeyhtiöstä jo aiemmin tehty.

Uskon, että käytännössä kaikilla Inderesin analyytikoilla on potentiaalia vetää Juha-tason haastatteluja - ja monilla on ihan oikea suunta - mutta ei tuo huippuhaastattelujen tekeminen varmaan ihan helppoa hommaa ole.

Tosta mallia. Ihan vaan nyanssina tämä haastattelun aloitus-spiikki:

“Tänään onkin sitten vähän enemmän haastoa luvassa, koska ei ole ihan viime aikoina sijoittajia lämmittänyt Talenomin kehitys”

Meni näköjään aika fanipoikailuksi, mutta en kehtaa jälkikäteen enää editoidakaan.

84 tykkäystä

Luulin, että luin Ostin ja myin -ketjua. :smiley: Aloin jo laskeskelemaan päässäni, kunnes huomasin kyseessä olevan Propriuksen ketju. :slight_smile:

29 tykkäystä

Huonosti katsoin siis aiemmat tapahtumat kun ei osunut silmään. Kiitos tarkennuksesta @JNivala :muscle: Poistan tuon viestin ketjusta

4 tykkäystä

Sinänsä ihan minunkin omistamia osakkeita, mutta tosiaan kappalemäärät eivät (ainakaan vielä)täsmää minun ostojeni kanssa🙂

3 tykkäystä

Perustaja taisi silti ihan hyvät rahulit kerätä tuosta projektista.

1 tykkäys

Kyllä täytyy näin Nokia-sijoittajana ihmetellä miten Finnair-sijoittajat jaksaa hakata päätä seinään vuodesta toiseen :thinking: Eiku…

8 tykkäystä

Toisille riittää mämmi ihan vain pääsiäisenä…

Olisi varmaan foorumitauko paikallaan kun tuli pyydettyä inflaatiorokotetta. Ei ollut tarjolla ja sain influenssarokotteen. :astonished:

67 tykkäystä

Inflaatiorokotteella olisi varmasti huomattavasti suurempi kysyntä.

15 tykkäystä

Minulle 1kpl inflaatiorokotteita kiitos.

13 tykkäystä

Jotenkin tuli Padman/Tecnotreen jokakertaiset pöhinäpuheet mieleen tästä listasta mikä tuli netin syövereissä vastaan :stuck_out_tongue_winking_eye:

Navigating “corporate speak” isn’t easy.
Here’s a helpful guide I put together:

“Let me check with my team” = No
“Possibly” = No
“On my roadmap” = Not happening
“This will be done in Q4” = This will be done in Q2 next year
“Disagree and commit” = I hate you
“Per my last email” = Try reading, for once in your life
“Challenging landscape” = We’re going out of business, quickly
“Digital transformation” = We’re going out of business, slowly
“Let’s circle back” = We’ll never speak of this again
“Take it offline” = We’ll never speak of this again
“30,000 foot view” = I don’t know what I’m saying
“Low hanging fruit” = Easy promotion
“Open up the kimono” = HR violation
“We use AI” = We don’t use AI
“We use machine learning” = We don’t use machine learning
“All hands on deck” = Let’s actually try for once, please

25 tykkäystä

Huomenna klo 10:00 lähtee Fortum-merkkinen raketti kuuhun. Katsoin kahvinpuruista, joten tämä on lähestulkoon saletissa.

23 tykkäystä

Jos Fortumilta tulee hiukankin negaa ovk:ssa, niin kurssi tulee alas roimasti. Sen sijaan, jos tulee mahtitulos, niin kurssi tulee alas roimasti :grinning:

EDIT:

Sinulla käsittääkseni Boolean algebra on hallussa, joten…

23 tykkäystä

Joku/jotkut taho(t) päättivät iskeä nyrkin pöytään: “et vittu nouse ylihintainen sika ja me hakkaamme tämän lattian läpi niin notta pakarat on punasena!”
ja sitten taas perinteinen huutarivedätys…olen näistä kirjoittanut aiemminkin.
Pump and dump!

1 tykkäys

Syksyn paras. Tähän oli helppo samaistua. :grin:

4 tykkäystä