Inderesin kahvihuone (Osa 8)

KH kurssikehitystä peilaten teidän värikoodi on varsin oikea. :smiling_face_with_tear:

13 tykkäystä

12 tykkäystä

Arvostan, kun yhtiöt käyttävät kuvituskuvinaan viestinnässään jostain kuvapalveluista tilattuja valmiskuvia, joissa on “luonnollisen pirteitä” mallimaisia toimistoihmisiä.

Näyttävät kyllä siltä välillä, että on lasipöydältä nauttittu kunnon kofeiinit. (alla oleva on tekoälyni tuote)

äärettömän iloisia ihmisiä toimistolla katsomassa kannettavaa tietokonetta

Toisaalta tällaiset aidommat kuvat aidosta elämänmakuisesta olisivat jotain uutta:

väsyneitä pyöreitä keski-ikäisiä tappelemassa epäsiisteissä kotivaatteissa sekaisella vanhanaikaisella toimistolla

15 tykkäystä

Tuossa alemmassa kuvassa tulevat hyvin esille meidän eläkeikää lähestyvien toimistojäärien vahvuudet työelämässä: kyky joustavasti omaksua uusia näkemyksiä ja alttius tarvittaessa myöntää olevansa väärässä :grin:

21 tykkäystä

:smiley:

Uskon, että vajaat 20 vuotta nuoremmat kollegat ovat tuosta samaa mieltä, kun olen esim. saanut projektin kuluiksi uudella monipuolisella laskurilla 1.1.1900 tai, kun käytän teksinkäsittelyohjelmana Muistiota ja kuvankäsittelyohjelmana Painttia.

He myös uskovat minuun vahvasti, kun ohjelma on mennyt sekaisin “vaikka olen toiminut täysin oikein eikä minussa ole vikaa”. Myös joustavuuttani kuvaa “aina ennenkin on tehty näin” ja “kyllä paperi on paperi”-kommentit.

Heidän onnekseen olen työelämässä vielä vuosikymmeniä. :cowboy_hat_face: :sunglasses:

11 tykkäystä

Oliko tuossa käytäntö niin, että ne tuotot maksetaan sitten joskus seuraavana vuonna tiettynä ajankohtana?

Ai että, se on kyllä ihan paras fiilis kun ehdotat kauniisti jotain kehitysideaa ja sieltä tulee “Mutta kun näin on toimittu kymmenen vuotta…”

Ja sitten oot että “Nii-in. Niin on.”

Samaistumista tuhannen auringon voimalla. :smiley:

16 tykkäystä

Näin se on. Nyt oli edustajisto päättänyt koron vuodelta 2023 ja tuo 4,75 % hyväksytty ja maksetaan 3.6. ilmoitetulle pankkitilille.

1 tykkäys

Vähän tulee puskista tämä. Minkä yhtiön tuotoista on kyse?

1 tykkäys

Tradekasta on kyse. Nämä viestit kyllä mahtuisivat hiljaiseen tuotto-osuus keskusteluun.

1 tykkäys

Pörssi on kyllä monipuolinen sekoitus järkeä, muka-järkeä ja kaikkea muuta.

Wallstreetbetseissä kunnostautunut RoaringKitty postasi aktivoitumiseksi tulkitun kuvan.
Gamestop pre-marketissa +33%
AMC +11%

Nokiakin sai taannoin hektisen hetkensä näiltä pumppaajilta ja shorttareiden ‘rankaisijoilta’.

https://twitter.com/TheRoaringKitty/status/1789807772542067105?t=mSbjAoq02bdLhPZRpnSxFg&s=19

6 tykkäystä

@Verneri_Pulkkinen onko muuten muutama päivä sitten menehtyneestä Jim Simonsista tulossa erikoisvarttia? Kvantitatiivisen sijoittamisen edelläkävijöitä ja yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä hedge fund managereista. Erityisesti tulee mieleen Medallion Fund jolla on ollut keskimäärin 66% vuosituotto ennen palkkioita 30 vuoden ajan (1988-2018, tuoreempia historiakeskiarvoja en tähän hätään löydä. On myös huomautettava että tuolla rahastolla on $10 miljardin maksimikoko). Simonsilla oli myös akateeminen ura matemaatikkona ja muutenkin mielenkiintoinen hahmo.

27 tykkäystä

Mökillä on tv alakerrassa ja ylhäällä vintillä ei ole antennipistorasiaa. Miten tuonne saa parhaiten tv:n näkymään? Riittääkö sisäantenni? Maston ei pitäisi olla kovin kaukana mökistä.

Sisäantennin riittävyys lienee täysin tapauskohtaista, siitä minulla ei ole paljon kokemusta. Joskus saanut jollain tavalla näkymään.

Saatko mitenkään järkevästi vedettyä antennikaapelia alakerran rasiasta yläkertaan (max jotain 10 metriä)? Pitkässä kaapelivedossa tarvitaan usein antennivahvistin väliin. Kerran jouduin laittamaan vahvistimen sekä rasian päähän että telkkarin päähän ennen kuin alkoi pelittämään.

Ei mitenkään kovin fiksusti saa niin sen takia kyselinkin että onko joku saanut purkkavirityksellä toimimaan. Ei tuo tv yläkertaan pakollinen ole mutta joskus olisi hauska sängyssä lojuessa katsella… Tietty joku iptv varmasti myös ratkaisu mutta tulee niin vähän vietettyä aikaa että jos tuo sisäantenni ei pelitä niin täytyy keskittyä sitten paljuiluun ja kaljanjuomiseen ulkoilmassa🙂

1 tykkäys

Hommaa antennihaaroitin Antennin Haaroitin / Antenninjakopistoke U/2n Electrogear - Rautakauppa365.fi

Kytke haaroittimeen nykyinen antennijohtosi sekä 10 metrin antennijohto yläkertaan vedettäväksi.

3 tykkäystä

No on tuo yksi vaihtoehto, mutta rupea nyt sitten vetelemään jotain 20m pitkää johtoa edes takaisin kun ei saa edes ovia kiinni ilman että johtoa irroittelee… Ja noita haaroittimia löytyy jo kotoakin omasta takaa. Tai sitten täytyisi läpiviennit keksiä johdolle…

Ehkäpä täytyy ottaa riski ja kokeilla sisäantennia

1 tykkäys

Halvin ja siistein tulee kun teet ne läpiviennit ja asentelet kaapelin itse. Varmaan tarvitsee sen vahvistimen, mutta halvempaa se silti on kuin sisäantenni.

2 tykkäystä

Sisäantennin toimivuus riippuu suuresti signaalin voimakkuudesta eli käytännössä etäisyydestä lähetinmastoon. Lähellä mastoa voi riittää antenniksi rautalangan pätkä ja 50 km päässä ei välttämättä näy tv minkäänlaisella sisäantennilla. Tietty kellarissa toiminee huonommin kuin yläkerrassa.

Laitetaas vaikka tänne kyssäriä kun en löytänyt parempaakaan ketjua sähköauton lataukseen (pienessä)taloyhtiössä ja olisiko neuvoja antaa

-oletteko taloyhtiön hallitukselta kyselleet luvan auton lataukseen?
-lasku menee taloyhtiölle lämmitystolpista (10kpl jotka rajoitettu kellolla 2h), pitääkö ostaa latausasema joka laskee kulutuksen joka taas ilmoitetaan isännöitsijälle?
-16A sulake per pistorasia (sallii kai ns.hidaslatauksen ~3kw vai menisikö enempikin?)
-pääsulake 3*25A (tuossa luultavasti pihavalaistuksia mukana)

Mitäs muuta tässä pitäisi ottaa huomioon?