Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Toihan on osakkeen hinta muutaman vuoden päästä, mutta ei ihan vielä :laughing:

10 tykkäystä

Ennakoin vähän. Mutta siirsin pilkkua alkuperäiseen postaukseen.

3 tykkäystä

Nyt kaikki laittaa koneet kiinni kipinkapin ja suuntaa Sörkän Herkkuun eli Lidliin, nimittäin tuo jumalainen musta sokerisiirappi (vai miten se @Verneri_Pulkkinen sitä kuvaili) on tarjouksessa 24x0.33l vain 9.95€

Sopivasti oli vielä 2€ alekuponki apissa, niin panttien jälkeen tälle jumalten juotavalle satsille jäi enää 5.5€ hintaa :money_mouth_face:

12 tykkäystä

Mielestäni todella omituinen kannanotto kaikkine väittämineen. Tämä lähtee alusta alkaen ihmeellisille raiteille, kun vertaat taksitapausta hälytysajossa olevan poliisiauton tapaukseen. Ensimmäisessä tapauksessa väistämisvelvollisuus on autolla, toisessa jalankulkijalla.

Tuohan menee nimenomaan siihen oikeustajuun. Jos törmäykseen olisi pakko löytää syyllinen löytää niin se on vain ja ainoastaan jalankulkija. Ei liikenteessä vaan voi menetellä noin piittaamattomasti. Hänellä on kaksi tärkeintä aistia täysin pois pelistä. Kuulo on blokattu kuulokkeilla ja näkökyky sillä, ettei vaivaudu vilkaisemaankaan tuleeko autoja.

Jos käyttää kuulokkeita niin silmillä pitää havainnoida entistäkin tarkemmin. Varsinkin tilanteissa, joissa yhdelle kaistalle on pysähtynyt auto odottamaan. Hirvittää täälläkin, kun osa lapsista hyökkää pyörällä suojatielle kovallakin vauhdilla (tietenkin ilman etuajo-oikeutta) katsomatta yhtään tuleeko autoja. Kukaan ei halua onnettomuutta, mutta näissäkään ei voisi autoilijaa syyttää.

Tapaus on valitettava, mutta ei mene minun jakeluun, miksi tuolla ei olisi merkitystä. Jalankulkijalla on väistämisvelvollisuus. Tottakai sillä on merkitystä jos hän on niin pahasti muissa maailmoissa, ettei väistä.

Eikö tuo videokin kerro, että huolellisuusvelvoitetta rikkoo ainoastaan jalankulkija?

Vammat ei todista huolettomuudesta mitään.

Tilanne muuttuisi tietenkin siinä tapauksessa jos jalankulkija ei olisi ilmestynyt auton eteen ns puskista ja tästä huolimatta olisi ajettu päälle. Nyt on vaikea nähdä sitä huolimattomuutta ja samaan tulokseen päätyi käräjäoikeuskin.

29 tykkäystä

Haluaisin keskustella salkun allokaatiosta eri sijoitusmuotojen välillä…… mikähän olisi oikea ketju / kanava?

V

4 tykkäystä

Kenties jompikumpi näistä:

7 tykkäystä

72 tykkäystä

Internet ei ole mitään verrattuna Helsingin pörssiin…

88 tykkäystä

Osakesäästötilien ja arvo-osuustilien lisäksi on lähiaikoina tulossa pelkästään kotimaisiin osakkeisiin räätälöity sielunpolttotili , jossa saa sekä sielun että pääoman tuhottua verotehokkaasti. Lisäksi kansalaiset saavat sen jatkossa syntyessään ja siellä on jo alkunoksut valmiina.

9 tykkäystä

Toimii muuten, mutta olet lisännyt kehykset joihinkin kuviin niin että osa numeroista jää piiloon. Kehyksiä lisätessä pitää ottaa huomioon että se tulee sen kuvan päälle.
esim

1 tykkäys

Ajankohtaista asiaa parodian muodossa jo 5 vuoden takaa. Esillä myös yksi kotimainen uusiutuva luonnonvara, duunarin selkänahka :smile:

1 tykkäys

Meillä kun on tämä “Mitä sinulla on salkussa” keskustelu, niin tänään tuli automaattisesti mieleen vastaus että minulla on salkussa turskaa. Joten yritin pyytää AI:lta versiota asiasta, mutta vaikuttaa siltä että mun ei ainakaan kannata vaihtaa päivätöitäni. :face_with_peeking_eye:

13 tykkäystä

Onko tossa kuvassa siis salkku, turska ja turbiiniin lentäny pelikaani?

3 tykkäystä

Onko tää nykyää yleinen hesulin sentimentti, ei uskota nousuu, mutta lyödää lisää rahaa kiinni.

Oon kyllä itekki huomannu, että on kyl vaikee luopuu osakkeista, jotku tullu alas 50 pinnaa. Pitää vaa ajatella, että siitä saa vielä edes jotain rahaa pois. Jos siis ei usko yrityksen nousuun. Ja kannattaa pitää mielessä, että toivo on huono sijotusstrategia :wink:

3 tykkäystä

Olikos tällä viikolla tulossa jotain tärkeämpää dataa usasta? Ei nuo indeksit nyt oikein jaksa lähte jouluralliin. Ihan kuin jotain katalyyttiä odottaisi.

2 tykkäystä

Itseäni on auttanut luopumisessa se puhdistava fiilis, kun saa sen karmean rivin pois salkusta viemästä tilaa muilta ajatuksilta. Lisäksi tuollaista -50 % -riviä pitäisi oikeastaan käsitellä niin, että tietämys firmasta/analyysi on jollain tavalla puutteellinen, ja siksi se positio ei tavallaan kuulu salkkuun ylipäätään.

Takaisin omilleen pääsyyn tarvitaan tuplaaminen, ja jos osake pääsi jo omalla vahtivuorolla puolittumaan ilman että osasit reagoida tilanteeseen, niin riittääkö oma arviointikyky määrittämään, että voiko osake kivuta takaisin lähtöruutuun?

13 tykkäystä

Mielestäni “omilleen pääseminen” on tossa vaiheessa täysin merkityksetöntä. Jos analyysin mukaan osake on ostopaperi -50% laskun jälkeen, niin silloin holdataan ja jos ei niin myydään.

22 tykkäystä

Mietin vaan, että kurssimuutokset ovat eri sijoittajille psykologisesti erilaisia vaikka firma on sama kaikille. Psykologisesti on eri asia omistaa Harviaa, jos sen on ostanut 6 tai 60 eurolla osake, mutta tästä hetkestä eteenpäin yhtiön menestyminen ja kurssikehitys on sama molemmille sijoittajille.

Osakkeet ovat volatiileja eikä niiden kurssimuutoksia kannata liikaa tuijottaa - jos bisnes sujuu hyvin ja firma on laadukas niin lyhyen tähtäimen kurssiheilunnan seuraamisella on aika vähän lisäarvoa. Jos taas yhtiön bisnes lähtee luistamaan väärään suuntaan ja laatu pettää niin silloin on syytä reagoida, riippumatta mihin hintaan on osakkeensa hankkinut

Eli pointtini on se, että firman tulevaisuus on sama riippumatta, mihin hintaan osakkeet on hankkinut.

12 tykkäystä

Tietysti, mutta jos oma arviointikyky yhtiön arvosta petti jo 50 prosenttia sitten, niin onko silloin riittävää käsitystä siitä, onko osake “ostohinnoissa” vai ei? Tähän olisi mielettömän helppoa löytää esimerkkejä Helsingistä, mutta jätetään nyt hyvän mielen kaffehuoneen nimissä mainitsematta Nokiaa tai kumppaneita.

3 tykkäystä

Maailmassa on paljon syitä, mitkä voivat heiluttaa yhtiön arvoa merkittävästi ilman, että yhtiössä itsessään olisi mitään vikaa. Esim. kasvuyhtiölle pelkkä korkojen nousu voi aiheuttaa merkittävän kurssipudotuksen, kun arvostuskertoimet muuttuvat korkotason noustessa. Mitä pidemmälle kasvua on otettu mukaan kurssiin, sitä kovempi lasku, vaikkei mitään ihmeempiä olisi tapahtunut näkymissä.

2 tykkäystä