Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Itellä just meni hermo Elisan innokkaisiin myyjiin. Laitoin tulikiven katkuisen palautteen aspaan ja he laittoivat mulle kiellon. Jos vielä tulee niin vien asian todisteiden kera johonkin eteenpäin.

Oli muuten myös tylynsävyinen aspakin. :joy:

1 tykkäys

Itse olen käyttänyt tätä ja on toiminut hyvin, rajoitus on voimassa 3 vuotta kerrallaan : Suomen Asiakkuusmarkkinointiliitto ry. Kuluttaja voi rajoittaa puhelinmyyntiä soittamalla palvelunumeroon 0600 13404 ma-pe klo 8-18. Puhelun hinta 0,39 €/min+pvm, jonotus on maksuton (huom. palvelunumeroon ei voi soittaa ulkomailta).

4 tykkäystä

Ei se pakollinen ole. Mutta jos haluaa yrityksen pysyvän listattuna, pitää se käytännössä tehdä :slight_smile: Se on firman oma päätös toki.

1 tykkäys

Tällainen varaus löytyy, onko sitten hyvä vai huono, yleensä sopimuksen ollessa umpeutumassa puhelinmyyjät aktivoituvat :slight_smile: “Palveluun ilmoittautuminen ei estä tarjontaa henkilölle voimassa olevassa asiakassuhteessa olevalta yritykseltä.”

Kyllähän tuolle puhelinmyynnille itsekin pitäisi jotakin tehdä, pikkuinen ongelma on tuo vastaamatta jättäminenkin. Itsellä ei ole pieniä lapsia, mutta mitenkä te, joilla on? Kyllähän yleensä halutaan tietää, jos lapsella on joku hätä eikä pysty soittamaan omasta puhelimesta!? Ehkä eniten ärsyttää puhelinmyynnissä nuo robottipuhelut, joissa laitetaan myyntipuheen sisältävä nauha pyörimään ja sitten se onkin kuin puhuisi seinälle, jos haluaa kysyä jotakin :slight_smile:

6 tykkäystä

@Karo_Hamalainen on tehnyt tviittiketjun Charlie Mungerista.

12 tykkäystä

Kiitoksia paljon hyvistä vastauksista jakamaani tviittiin Nvidian ketjussa. :slight_smile:

Meni muuten kauan sen lukemisessa, varsinkin kun jouduin käyttämään käännösohjelmaa.

1 tykkäys

Mietin tässä ostotarjouksia, kun yhtiö ostetaan pois pörssistä. Onhan se kiva sijoittajalle, että yhtiön “todellinen arvo” tulee esiin preemion muodossa, tyypillisestihän ostotarjous on joitakin kymmeniä prosentteja yli aiemman kurssin.

Itse en kauheasti tykkää ostotarjouksista, ongelmana niissä on yhtiön omistajalle se, että joutuu etsimään uuden sijoituskohteen rahoillensa. Ja kaikille sijoittajille on heikennys, kun potentiaalisten hyvien yhtiöiden lukumäärä pörssissämme pienenee.

Uuden hyvän sijoituskohteen löytäminen entisen tilalle on vaikea homma, kun sen pitäisi sopia muuhun, jo olemassaolevaan salkkuun, että salkun toimialajakauma jne. ulottuvuudet salkussa säilyisivät haluttuina. Sopivia laadukkaita yhtiöitä ei pörssissämme ole paljoakaan, toisinaan ei ainuttakaan.

No, ostotarjoukset kuuluvat ns. pelin henkeen ja niiden kanssa on elettävä, että sikäli turhaa jupinaa. :smiley:

5 tykkäystä

Melkein 30 % preemio eiliseen päätöskurssiin ei kuitenkaan ihan vähäinen ja kun sen saa per heti niin aika kovaa saisi kurssi nousta tulevaisuudessa, että olisi houkuttelevampi vaihtoehto. Myisin sen enempää ajattelematta koko salkkuni tuolla preemiolla. Varsinkin tällä hetkellä, kun ei pörssi ole kovin kalliisti hinnoiteltu vieläkään, niin löytyisi paljon ostettavaa, vaikka pientä toipumista tapahtunutkin.

Toki sinänsä yleisesti vähän huono asia, jos Helsingin pörssistä lähtee parempia yhtiöitä, mutta nykyiset omistajat yleensä hyötyvät.

14 tykkäystä

Kasvatetun joulukuusen ekologisuuden miettiminen on kyllä jonkinlaisen superpalmfacen arvoinen suoritus. #ensimmäisenmaailmanongelma

13 tykkäystä

Tällaiset tarjoilut KH Groupin pääomapäivässä tuli lautaselle tänään.

68 tykkäystä

Pieniäsuuria lausahduksia kahvikupin ääreen pohdittavaksi Charlie Mungerilta: https://www.hs.fi/visio/art-2000010024265.html

9 tykkäystä

Treidauslive alkoi tuossa jokin aika sitten. :slight_smile:

4 tykkäystä

Äh olin ihan unohtanut tuon treidausliven, onneksi muistutit :pray:

1 tykkäys

Ikoninen sijoittaja Charlie Munger on kuollut 99 vuotiaana. Charlie tunnetaan parhaiten maailman menestyneimmän sijoittajan Warren Buffettin aisaparina, mutta löytyy häneltä omiakin sijoituksia paljon. Kävin Charlien pitkää elämää läpi Vartissa.:candle:

81 tykkäystä

Miksi sun ohrapirtelössä on pilli?

Ekologinen vaihtoehto on olla hankkimatta mitään.
Toiseksi paras vaihtoehto on käydä iskän kanssa illan pimetessä kaupungin metästä salaa kaatamassa sellanen kauhea toispuoleinen riuku josta äiti muistaa vieläkin mainita 30 vuoden jälkeenkin.

24 tykkäystä

Voisiko terveystilanne vaihdella vai onko sinulla kokonaiskäsitys molempien tilanteesta? B on kyllä hidas.
Hyvä jos nuo on suurimmat ihmettelyt maailmassa, niin ja pois sieltä ikkunasta kyttäämistä :joy::joy::+1:

16 tykkäystä

:rofl:

20 tykkäystä

Katselin muutaman minuutin. Voi voi sitä finglishtä. Youtube varmaan tarjoaa tekstitykset automaattisesti enkuks tähän. Support-resistance flip mainittu. Olo on kuin katsoisi lumilautailun olympialaisia.

11 tykkäystä

Jos tuon henkilön A puoliso on se jolle se invakortti on myönnetty.

1 tykkäys