Inderesin kahvihuone (Osa 8)

@Karo_Hamalainen on tehnyt tviittiketjun Charlie Mungerista.

12 tykkäystä

Kiitoksia paljon hyvistä vastauksista jakamaani tviittiin Nvidian ketjussa. :slight_smile:

Meni muuten kauan sen lukemisessa, varsinkin kun jouduin käyttämään käännösohjelmaa.

1 tykkäys

Mietin tässä ostotarjouksia, kun yhtiö ostetaan pois pörssistä. Onhan se kiva sijoittajalle, että yhtiön “todellinen arvo” tulee esiin preemion muodossa, tyypillisestihän ostotarjous on joitakin kymmeniä prosentteja yli aiemman kurssin.

Itse en kauheasti tykkää ostotarjouksista, ongelmana niissä on yhtiön omistajalle se, että joutuu etsimään uuden sijoituskohteen rahoillensa. Ja kaikille sijoittajille on heikennys, kun potentiaalisten hyvien yhtiöiden lukumäärä pörssissämme pienenee.

Uuden hyvän sijoituskohteen löytäminen entisen tilalle on vaikea homma, kun sen pitäisi sopia muuhun, jo olemassaolevaan salkkuun, että salkun toimialajakauma jne. ulottuvuudet salkussa säilyisivät haluttuina. Sopivia laadukkaita yhtiöitä ei pörssissämme ole paljoakaan, toisinaan ei ainuttakaan.

No, ostotarjoukset kuuluvat ns. pelin henkeen ja niiden kanssa on elettävä, että sikäli turhaa jupinaa. :smiley:

5 tykkäystä

Melkein 30 % preemio eiliseen päätöskurssiin ei kuitenkaan ihan vähäinen ja kun sen saa per heti niin aika kovaa saisi kurssi nousta tulevaisuudessa, että olisi houkuttelevampi vaihtoehto. Myisin sen enempää ajattelematta koko salkkuni tuolla preemiolla. Varsinkin tällä hetkellä, kun ei pörssi ole kovin kalliisti hinnoiteltu vieläkään, niin löytyisi paljon ostettavaa, vaikka pientä toipumista tapahtunutkin.

Toki sinänsä yleisesti vähän huono asia, jos Helsingin pörssistä lähtee parempia yhtiöitä, mutta nykyiset omistajat yleensä hyötyvät.

14 tykkäystä

Kasvatetun joulukuusen ekologisuuden miettiminen on kyllä jonkinlaisen superpalmfacen arvoinen suoritus. #ensimmäisenmaailmanongelma

13 tykkäystä

Tällaiset tarjoilut KH Groupin pääomapäivässä tuli lautaselle tänään.

68 tykkäystä

Pieniäsuuria lausahduksia kahvikupin ääreen pohdittavaksi Charlie Mungerilta: https://www.hs.fi/visio/art-2000010024265.html

9 tykkäystä

Treidauslive alkoi tuossa jokin aika sitten. :slight_smile:

4 tykkäystä

Äh olin ihan unohtanut tuon treidausliven, onneksi muistutit :pray:

1 tykkäys

Ikoninen sijoittaja Charlie Munger on kuollut 99 vuotiaana. Charlie tunnetaan parhaiten maailman menestyneimmän sijoittajan Warren Buffettin aisaparina, mutta löytyy häneltä omiakin sijoituksia paljon. Kävin Charlien pitkää elämää läpi Vartissa.:candle:

81 tykkäystä

Miksi sun ohrapirtelössä on pilli?

Ekologinen vaihtoehto on olla hankkimatta mitään.
Toiseksi paras vaihtoehto on käydä iskän kanssa illan pimetessä kaupungin metästä salaa kaatamassa sellanen kauhea toispuoleinen riuku josta äiti muistaa vieläkin mainita 30 vuoden jälkeenkin.

24 tykkäystä

Voisiko terveystilanne vaihdella vai onko sinulla kokonaiskäsitys molempien tilanteesta? B on kyllä hidas.
Hyvä jos nuo on suurimmat ihmettelyt maailmassa, niin ja pois sieltä ikkunasta kyttäämistä :joy::joy::+1:

16 tykkäystä

:rofl:

20 tykkäystä

Katselin muutaman minuutin. Voi voi sitä finglishtä. Youtube varmaan tarjoaa tekstitykset automaattisesti enkuks tähän. Support-resistance flip mainittu. Olo on kuin katsoisi lumilautailun olympialaisia.

11 tykkäystä

Jos tuon henkilön A puoliso on se jolle se invakortti on myönnetty.

1 tykkäys

Tarkoitat henkilö B, huonosti liikkuva miesoletettu?

Tänään on Musti-sijoittajan (:dog: :cat:) tilipäivä. Sen kunniaksi lasissa onkin Macallan 18 y Triple Cask ja koiralla järsittävänä iso herkkuluu.

Yleisesti moni harmittelee ostotarjouksen sattuessa että liian halvalle menee, vaikka osaketta olisi pitkän aikaa saanut alle lunastushinnan. Jotenkin sitä aina herätään osakkeen halpuuteen vasta sen lunastustarjouksen yhteydessä. Itsellä on Musti Group keskitetyn Suomi-salkun neljänneksi suurin sijoitus ja jos eilen olisi kysytty, että olenko valmis lisäämään omistustani 26 euron osakekohtaiseen hintaan, niin en varmasti olisi lisännyt. Näin ollen voinkin olla tyytyväinen ostotarjoukseen.

Muistelen Anders Oldenburgin joskus kirjoittaneen, että maailmassa on noin 40 000 pörssiyritystä. Eiköhän sieltä joku löydy lunastetun yhtiön tilalle salkkuun, kun jaksaa vaan tonkia.

19 tykkäystä

Ei päästy tuntipalkoille tälläkään kertaa.

24 tykkäystä

Mielestäni jakson idea ei olekaan saada eeppisiä päivätuloja, vaan näyttää vilaus treidaajan arkea.

Toisaalta päivätuottohan oli hurja: Lepiköllä n. 2.5%.

Tämä annualisoituna (laskettu 150:llä pörssipäivällä) olisi n. 4000% tuotto.

26 tykkäystä