Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Ihan hyvä rivi, Talisker noista noussee omassa listassa kärkeen.

(Macallan 30 yo maistamatta :frowning:)

Osa lisää vettä myös pipetillä. Itsestä tuntuu että menee tuote hukkaan jos ei sitä ‘avaa’.

Huomaan roisin eron tuoksussa ja maussa - parempaan suuntaan. Toki saa sen pilallekin jos lorauttaa liikaa.

6 tykkäystä

Täytyy myöntää, että olen pihalla viskeistä kuin puliukko. Mutta eilen oli vieraita ja vähän kotitastingia, viskeistä löytyi kaapista esimerkiksi tynnyrivahvuista, tarjoilin sellaisenaan ja sitten vesidropan kanssa. Sen jälkeen sitten ihan “perusvahvuista” tavaraa. Tynnyrivahvuinen oli tälle amatööriväelle maultaan ylivoimainen. Aika pliisultahan se perus 40% tuntuukin tuon jälkeen, maultaankin. Mutta ehkä se pieni vesitippa siinä omasta mielestä toimii kun tarkemmin miettii.

11 tykkäystä

Pilli toimii hyvin veden lisäämiseen. Pillin pää vesilasiin ja peukalolla toinen pää umpeen. Alipaine pitää veden pillissä ja siitä voi sitten hallitusti tipauttaa muutaman pisaran viskin sekaan kuin pipetistä konsanaan. Löytyy baareista ja kotoa helpommin kuin pipetti. Valistuneemmat baarimikot älyää joskus antaa pillin ja vesilasin kylkeen kysymättäkin, jos mallasviskiä tilaa.

T-lusikalla on myös kohtuullisen hyvä annostella.

Kannusta, lasista tai hanasta lorauttamalla on hankala annostella sopivaa määrää, eikä toista samanlaista kaatoa saa millään. Usein vettä menee liikaa omaan makuun.

Riippuu kyllä ihan viskistä mikä on parempi vedellä ja mikä ilman. Uutta tuttavuutta maistan ensin raakana ja sitten muutaman vesitipan kanssa. Tuon enempää en yleensä “lantraile” tynnyrivahvuisiakaan.

Eilen glencairnissa oli Bowmore 15 golden and elegant. Ihan ok savuviski hintaansa nähden. Litran pullokoosta plussaa.

13 tykkäystä

Kuvassa näkyvä pullote on kyllä itselle yksi Teerenpelin parhaimmista viskeistä, joita on tullut vastaan! Jotkin tynskävahvat maistuu myös itselle ilman vettä, mutta riippuu kauheasti itse pullotteesta.

Itselle ei yleisesti ottaen Octomoret ole maistuneet, mutta sepä juuri viskiharrastuksessa on hienoa, sieltä löytyy kaikille jotain! Tykkää sitten jyväviskeistä, sekoitteista, ruisviskistä tai savuisista Islayn mallasviskeistä :).

5 tykkäystä

Hienoa huomata, että täällä on muitakin viskin ystäviä. Itselle maistuu erityisesti Islay saarten savuviskit, joista Lagavulin 16 on ehdoton suosikkini.

Tynnyrivahvoja viskejä olen maistanut vaan Glen Scotialta, Macallanilta ja Highland Parkilta. Highland Parkin Cask Strenght-series pullotteet ovat maistuneet ja näitä voin suositella kokeilemaan.

Hicksiä olen testannut joissakin viskeissä ja välillä olen huomannut kuinka se avaa uuden maun kyseisessä viskissä.

Viski on hyvä juoma sillä kaikille löytyy omaan makuunsa se oikea viski. Slainte🥃

9 tykkäystä

Ai, että me olemme oikea kulttuurimaa. :sunglasses:

Yhdysvaltalainen Time-lehti on nostanut Aki Kaurismäen ohjaaman Kuolleet Lehdet -elokuvan vuoden parhaimmaksi elokuvaksi.

ja

Vuoden parhaiden pelien listalla ykköseksi nostettiin puolestaan niinikään suomalainen Alan Wake 2 . Kymmenien miljoonien eurojen selviytymiskauhu oli vuoden odotetuimpia pelejä ja sai kriitikoilta ylistävän vastaanoton.

25 tykkäystä

Laitetaanpa tämän ”papin” mietteitä.

https://x.com/saxena_puru/status/1731088509157757062?s=46&t=IIDxQKKJKKIz0xnpHZ-SFw

3 tykkäystä

Kivuliasta luettavaa… :cowboy_hat_face:

https://twitter.com/0xgaut/status/1731323017874075943
image

63 tykkäystä

Osinkopuolueen ylivoimaa! :money_mouth_face::coin::heavy_dollar_sign::moneybag:

26 tykkäystä

Joulukalenterin 4. luukussa @Verneri_Pulkkinen ja intrinsic value. :christmas_tree:

20 tykkäystä

Voisin antaa ääneni jos Osinkopuolue ajaisi listaamattomien yhtiöiden osingot pääomatuloiksi.

8 tykkäystä

Neste-äppi ilmoitti äsken 5 sentin alennuksesta Neste-asemilla tankkaukseen. Osakepa olikin 20 sentin alennuksessa äsken! Mitä tästä opimme? Osakkeenomistaja voittaa aina :sunglasses: Eiku…

3 tykkäystä

Nyt alkaa suunta olla oikea👍

51 tykkäystä

Osakkeiden ostamiseen ja myymiseen yhdistetään kaikkea hauskaa sanastoa, joka tekee lähtökohtaisesti melko puisevasta hommasta paljon eläväisempää ja jännittävämpää, ehkä jopa coolia. Kotonaan kalsareissa löhöävä piensijoittaja voi kuvitella olevansa pilvenpiirtäjän huipulla sikaria polttava pelimies, kun on seurannut isojen poikien tekemää tankkausta, vetänyt ostohousut jalkaan ja laittanut pilkin vetämään ennen kuin juna lähtee asemalta tai raketti ampaisee kuuhun. Kaupankäynti ja omistaminen on dynaamista toimintaa. Hypätään kelkkaan, tartutaan putoavaan puukkoon, peesataan, sukelletaan, lasketellaan, dumpataan jne.

Kyllähän nämä tekevät sijoitusfoorumin keskustelusta paljon viihdyttävämpää, mutta ensisijaisesti tästä taitaa eniten kiittää osakevälittäjät tai media joka voi käyttää näitä klikkiotsikoissa :smiley:

35 tykkäystä

Eikös tämä tarkoita että asuntokupla jatkuu eli hinnat jatkaa nousuaan jos korot laskee taas kovin matalalle, ei hyvä. :-1:

Varmasti näin käy… Asunnot ostetaan suuressa osin velalla, niin omistus kuin sijoitus. Itselläni jo sen verran asuntoja ettei haittaa jos niiden arvo nousee ja rahoituskulut laskee. Toki nyt voisi olla järkevää sipaista vielä yksi portfolioon.

Suomessa ollaan vielä suht kaukana mistään asuntokuplasta.

5 tykkäystä

Siellä alkoi juuri Remedyn toimarin Roast. :slight_smile:

15 tykkäystä

Lisää Cons puolelle:

Mahdollisesti suunnitteilla olevan räp artistin uran markkinointi vaikeutuu huomattavasti

6 tykkäystä

Ainakin minun kirjoissani Kakkosen hohto on himmennyt kun huomasin hänen olevan Valoen suurimpien omistajien listalla ja se on imo iso punainen lippu, vaikka toki ymmärrän että hänellä tuntuu olevan nakkikiskoissa “spagettia seinään” sijoitustyyli, isotaskuinen massimies kun on.

13 tykkäystä

Hei hou,

Kyselyn tulokset. Kiitoksia kaikille vastanneille.

12 tykkäystä