Remedy Entertainment Oyj -ketju (Osa 1)

@Verneri_Pulkkinen lisää ideoita roastiin alla. Saat vapaasti muokata/lyhentää niitä oman harkintasi mukaan.

  • Onko Remedy huomannut merkittävää vaikutusta Remedyn muiden pelien myyntiin Alan Wake 2 julkaisun yhteydessä/jälkeen?

  • Remedy julkaisi viimeksi H2 2020 osavuosikatsauksessa numeerista tietoa ulkoisista (pelin)kehityskumppaneista. Onko tämä edelleen oleellinen osa Remedyn pelinkehitysstrategiaa? Mikäli on, pystyykö Tero ystävällisesti avaamaan tämän päivän lukuja tai mittasuhteita tästä tai kertomaan miten Remedy on kehittänyt external development kyvykkyyksiään ja yhteistyömallejaan 2020 jälkeen?

  • Kilpailu parhaista osaajista lienee edelleen pelialallla kovaa, vaikka olemme harmillisesti saaneet viime aikoina lukea pelialaa koettelivista irtisanomisista. Onko Remedyllä kasvutarpeita osaajien suhteen tällä hetkellä vai onko talossa tarpeeksi väkeä suhteessa moniprojektimallin tarpeisiin? Miten Remedyn osaajaretentio tänä vuonna vertautuu edellisvuosiin?

Taustoitus sarjalle kysymyksiä
Alan Wake 2 poikkeaa muutamasta tänä vuonna julkaisutsta AAA-yksinpeliverrokista siten että kilpailijat monetisoivat pelejään aggressivemmin, vaikkeivät sisältäisi pelin pitkäkestoisuutta lisääviä elementtejä.

Esimerkkinä Alan Wake 2 yhden DLC:n arvioitu hinta (~10€) on sama kuin erään toisen tänä vuonna julkaistun AAA-pelin yksi monesta lisärahalla ostettava kosmeettisesta kokonaisuudesta. Vastaavasti toinen tänä vuonna julkaistun AAA pelin “Deluxe”-versio sisältää 20€ lisähintaan pelkkiä kosmeettisia lisäominaisuuksia, kun Alan Wake 2:ssa samaan hintaan sekä kosmetiikka että kaksi DLC:tä. AW2:n digitaalisuudesta johtuvalla 10€ alennuksella ei ole näissä esimerkeissä merkitystä.

Lisäksi peli on hinnoiteltu samalle tasolle kuin AA-pelit (60e tai dollaria konsolilla) AAA-pelien hinnoittelun sijaan (70e tai dollaria konsolilla). Tämä siitäkin huolimatta, että Alan Wake 2 -pelin kesto on laadultaan, scopeltaan ja pelin kestoltaan selvästi samassa julkaisuikkunassa julkaistuja AA-pelejä suurempi.

Ja itse kysymykset

  • Onko Remedyn kaupallinen kunnianhimo samalla tasolla kuin taiteellinen kunnianhimo? (provo :smiley: )
  • Oliko Alan Wake 2 verrokkeja alempi hinnoittelu keino parantaa menestymismahdollisuuksia vaikeassa julkaisukikkunassa?
  • Tämänhetkisten tietojen valossa, onko matalampi hinnoittelu osoittautunut hyväksi, huonoksi vai neutraaliksi ratkaisuksi?
  • Tuleeko Remedy tulevaisuudessa tavoittelemaan tavoittelemaan AAA-peliensä hinnoittelua AA-pelien hinnalla?
  • Riippumatta peruspelin hinnasta, onko Remedy julkaisijakumppaneineen tutkinut tai harkinnut nykyistä aggressiivisempaa monetisaatiota AAA-(yksin)peliensä lisäsisällöistä tulevaisuudessa?
24 tykkäystä

Voisiko Terolta kysyä vinkkiä, kuinka sijoittaja voisi päästä selville yksittäisen pelin myyntimääristä?

Onko Remedyllä keinot varmistua myytyjen pelien määristä vai ovatko he myyntiportaalien antaman tiedon varassa?

2 tykkäystä

Tähän liittyen kysyisin, että harkitsitteko Alan Wake 2 early access version julkaisua? Miksi sellaista ei tullut? Taustaksi moni kilpailija (BG3, Starfield jne.) on julkaissut erittäin menestyksekkäästi kalliita versioita peleistään, mitkä oikeuttavat pääsyn pelin pariin noin 3-4 päivää etukäteen. Voisi ajatella, että helposti voisi pyytää kympin lisähinnan ”Alan Wake 2 early access deluxe” versioista.

2 tykkäystä

Moinen on typerää tarinavetoiselle pelille. Muutaman päivän early access toimii peleissä joissa iso koukku on jauhaa jotain etua vs. muut pelaajat.

Tarinapeleissä se lähinnä ohjaa ne jotka eivät halua siitä maksaa extraa katsomaan pelin tarina sen sijaan juutubesta, joka vain haittaisi myyntiä. Lisäksi pelaajat eivät ole lainkaan innoissaan näistä vedätyksistä jossa “painostetaan” ostamaan se kalliimpi edition jotta pääsee yhdessä muiden kanssa pelaamaan samaan aikaan. Paljon selkeämpää vain myydä tosifaneille sitä normaalimpaa deluxe-versiota jossa on jotain kosmeettista lisäkilkettä ja kenties etukäteen paketoitu DLCt.

Moinen viritys voisi toimia paremmin Kestrelin tapaisen pelin kanssa.

30 tykkäystä

Höpsistä, johan nuo esimerkit osoittavat sen toimivan loistavasti. Aivan nerokas tapa maksimoida tulot. Ei käytännössä suututeta edes ketään, eikä sillä ole edes mitään merkitystä jos joku änkyrä jostain suuttuu. Firman tehtävä on tehdä rahaa. Aivan absurdia pelätä jotain youtubea.

1 tykkäys

Time-lehti valinnut AW2:n vuoden parhaaksi peliksi.

59 tykkäystä

Youtubea jos mitä pelistudioiden kannattaa pelätä eikä aliarvioida.

4 tykkäystä

Tästä olen kyllä samaa mieltä. Toki ainoana että Remedyn ja Remedyn pelien brändi ei vielä sillä tasolla että niin helposti saisi anteeksi kuin isomman brändien peleissä. Siltikin aivan mahtava tapa niistää hyvällä katteella lisätuloja siltä kovimmalta fanikunnalta jotka pelin haluaa heti.

Kuten AW2 julkaisussa näkyi niin ei ne Twitchi streamaajat ja youtube videot karsi sitä potentiaalista ostajakuntaa. Alan Wake 2:sta oli jo heti julkaisun alla täyden läpipeluun video.

Mä en tätä näkökantaa itse oikein ymmärrä. Onko tähän jotain dataa antaa? Nopeasti koitin tässä itse googletella mutta ei mitään suuntaan tai toiseen.

Tälleen järjellä ajatellen jos walktrough videot aiheuttaisivat merkittävää vahinkoa niin näitä videoita kyllä otettaisiin pois youtubesta kovaa tahtia.

1 tykkäys

Jos vaihtoehtosi ovat:

A: Osta peli ja pelaa

B: Katso video

Todennäköisesti jos vähänkään nappaa, valitset A.

Jos vaihtoehto A onkin “odota kolme päivää tai maksa 20-30 euroa preemiota early accessista” niin vaihtoehto B voi saada enemmän ottajia.

5 tykkäystä

En tajua tätä näkökulmaa yhtään. Ihan kuin tavallista pulliaista erityisemmin kiinnostaa, vaikka joku pääseekin pelaamaan peliä aiemmin maksamalla enemmän. Jos haluan pelata peliä, ostan pelin. Jos haluan katsoa videoita, pistän Netflixin päälle.

1 tykkäys

Raakaa dataa ei ole antaa joten perusteltua suolaa. Pohja-ajatuksena että jos peli ei täytä laadullisia tai muita siihen ladattuja odotuksia reaktioilla on tapana eskaloitua ja reaktioita seurataan yhtä innokkaasti kuin itse asioita.

Jos reaktioilla ei olisi väliä niin ei medioillekaan olisi varmasti arvostelujulkaisuajastimia pelien julkaisuhetkille (mikä kääntyi Remedyn eduksi onneksi). Mielestäni Remedy on niin pieni talo ettei voi Baldur’s Gaten tavoin ottaa löysiä pois innokkailta ilman riskiä. Toki AW2 on mainio mutta haastatteluista on välittynyt kuva että yleisön reaktio on jännittänyt.

Kun Alien oli aikoinaan ihan muuta kuin traileri tai No man’s sky kuin lupaukset, backfire oli valtava. Mass Effect Andromeda ja Starfield uusista on vähän ehkä lässähdyksiä mistä nopeasti muodostuu massamielikuva hot or not. Tämänkin foorumin odotuskeskustelussa oli paljon perusteltua huolta. Puhumattakaan kaikesta wokekohinasta ja muusta järjettömästä mikä eskaloituu kun ihmiset pääsevät pahoittamaan mieltään milloin mistäkin. Vähän tämäkin kohinaa niin ei varmaan hyötyä vääntää täällä. :slight_smile:

E: Aihetta sivuavaa pikaisella haulla:

3 tykkäystä

Tämä nyt täysin omaa subjektiivista näkökantaa. Itselle walktrought ovat käytössä kun:

  1. Katson vähän tuntemattomammasta pelistä minkälaiselta gameplay näyttää ja tämän jälkeen teen päätöksen hommaanko vai en.

  2. Jotain tiettyä kohtaa miten biitata jos on jumissa

Itse pitäisin outona että katsoisin jonkun pelin läpipeluun mielummin kuin pelaisin. Jos joku tälleen tekee niin uskon todennäköisyyden sille että he olisivat ostaneet pelin jos walktroughta ei olisi hyvin matalaksi.

2 tykkäystä

Tilanne voi olla toinen jos porukka katsoo ettei “voi” ostaa peliä yhtä aikaa muiden kanssa koska katsovat että hinta 3 päivän early startista on liikaa. Näillä on oikeasti merkitystä sen launchipöhinän suhteen varsinkin peleissä joissa haluat välttää spoilereita, eli niinkuin Remedyn tarinavetoiset “kertakäyttöiset” pelit.

4 tykkäystä

Kolme vuorokautta The Game Awardseihin.

Tarkastellaan miten pienempiä GOTY-palkintoja on tähän asti jaettu. Suluissa GOTY-palkintojen määrä. Vertailun vuoksi Control sai v. 2019 neljänneksi eniten GOTY-palkintoja (n =36, 7.7%) edellään Death Stranding, Resident Evil 2 Remake ja Sekiro.

GOTY-palkinnot 2023 (tähän päivään mennessä*)

*n. 5% palkinnoista jaettu, suluissa palkintojen määrä

Yhteenlaskettu (kriitikko ja yleisöäänet)

  1. Baldur’s Gate (11)
  2. Alan Wake (6) / Zelda (6)

Vain yleisöäänet:

  1. Baldur’s Gate (4)
  2. Alan Wake (1)

Vain kriitikkoäänet:

  1. Baldur’s Gate (7)
  2. Zelda (6)
  3. Alan Wake (5)

Lähteet (1) (2)

23 tykkäystä

Hoping some of you nice Finns will summarize the roast and put it up here :innocent:

3 tykkäystä

Still watching, but the primary open question remains open as he avoided the question on the sales, but he did confirm sales have started stronger than they did with Control (which is not really a surprise, but…).

10 tykkäystä

Ilmeeni kun @Verneri_Pulkkinen analysoi Roastissa Teron virnettä :heart: :smiley:

https://www.youtube.com/live/9gFpj8C3IxE?si=3cfLDtalzhzn-4kK&t=597
Video linkitetty kyseiseen kohtaan

29 tykkäystä

Why the grin? :innocent:…20 char…

1 tykkäys
60 tykkäystä

Oh my. The madlads. They did it. Tuotapa ei voi missata.

13 tykkäystä