Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Paras vitsi on osinkoprosentti omalle hankintahinnalle. Tätä voi sitten verrata pörssistä saatavaan tavaraan ja päätyy hoodaamaan koronadippi Sampoa ja korkopapereita.

18 tykkäystä

Tästä lieneekin sitten luonnollista jatkaa InderesPodin puolella. Ehdotan että Atte & Verneri pitävät seuraavaksi 3 tunnin kestoisen 5G-podijakson, aivan kuten pelifirmoista välillä pidetään, missä höpistään lävitse Nokia, Ericson ja Huawei ja ylipäätään koko sektorin tulevaisuus rautalangasta :cowboy_hat_face:

9 tykkäystä

Kolme tuntia siitä kuinka 5G aiheuttaa koronaa koska Bill Gates ja tunnelisodat.

15 tykkäystä

Tunnelisodat onnistuinkin vahingossa nostamaan jo pelipodissa esille, kun piti puhua “alustasodasta”. :smiley:

9 tykkäystä

Tosiaan Bainin valitsemat värit. :smiley:

Mielestäni ihan selkeä, vaikka punaisen saattaa assosioida myös duffeen. :smiley:

3 tykkäystä

Näin tuli todettua lokakuussa -22, kun inflaation taittumisesta ei ollut vielä mitään tietoa ja SEPE teki karhumarkkinan pohjia. Tänään tuo näyttää olevan realismia ja ilokseni voin huomata onnistuneeni taktiikassa. Helsingin pohjatessa syksyllä -23 tuli laitettua viimeisetkin roposet likoon.

Tässä myös aiheeseen liittyvä twiitti 2.11.2023.

Pientä onnistumisen fiilistä, mutta ei tämä riemua aiheuta. Kohta osakkeet ovat taas kalliimpia niin ei ole ostettavaa jne.

58 tykkäystä

Kohta alkaa ärsyttämään, kun euro nousee dollaria vastaan, niin euromääräiset voitot pienenevät silmissä USA-osakkeissa :frowning_face: Sen verran jenkkiosakkeita, että tämänkin päivän 0,21% euronousu tuntuu salkussa :slightly_smiling_face:

4 tykkäystä

Eur-usd pelasti lasten salkkujen vuosittaisen alle 1000€:n veivin verovelan vähentämiseksi Nasdaq100-etf:stä. Pääsi tänään käytännössä samalla rahalla takaisin kuin eilen myynnit👍.

2 tykkäystä

Vuodenvaihdetreidit menivät ihan hyvin, mutta kevään jälkeen on ollut hiljaista ja pelimerkit on jo olleet markkinalla (jälkikäteen katsottuna liian) pitkään. Harmittavasti ihan pohjilta ei päässyt kauhomaan tänä vuonna ja ei ole rahaa osallistua vuodenvaihdetreideihin tänä vuonna kun Duell vie tuhkatkin pesästä :laughing:

9 tykkäystä

Omaa salkkua katsellessa tänään ei kyllä viitsi ärsyyntyä vaikka puoliso kävisi vieraissa ja jäät veisi laiturin kesämökiltä.

25 tykkäystä

Se on tämä aika taas vuodesta kun henkselit paukkuvat ja perä laulaa :heart:

7 tykkäystä

sampoa nöyryytetään nousupörssissä ihan vaan kiusalla. miksi kysyn vaan

Ei ole aikaa boomereille. Nyt vedetään täyttä häkää.
image

39 tykkäystä

Saako nordean ilmoituksia jotenkin kytkettyä pois päältä lopettamatta kuitenkaan seurantaa. Tykkään kun kurssi näkyy etusivulla, mutta ärsyttää kun tulee ilmoituksia tutkimuksista yms.

Kyllä Paavolle sopii mainoskasvona oleminen:)

Suru-uutinen. Teollisuusneuvos Ensio Rapala on kuollut 89-vuotiaana. :candle:

Kiehtova tarina Rapala-yhtiön taustalla. Onneksi näitä Ension mukavia muistoja ja tarinoita on ymmärretty taltioida talteen. Varmasti aihetta olisi ollut laajempaankin dokumenttiin.

Videosta välittyi päälimmäisenä Ension kiitollisuus. Perheenä yritettiin ja työt jaettiin, sen mukaan mitä kukakin osasi tehdä. Videon lopussa Ensio sanoi olevansa kiitollinen kaikille Rapalassa työskenneille.

19 tykkäystä

Tässä on ilmeisesti Putella kyse näinä päivinä hyvinkin trendikkäästä “menestyksen manifestoinnista”. Pitää tuntea näin, niin sitten niin tapahtuu.

Ehkä on käynyt Vappu Pimiän kurssin aiheesta?

Mikä on halpaa, mikä on kallista sarjassa tälläkertaa Nordea. Nordean osake maksaa tällähetkellä 10,93 euroa.

Nordean osake on maksanut 4,91 euroa 3/2020 ja se on ollut siis tällöin halpa. Tämä on ollut ilmiselvä ostopaikka, niinkuin hintakin todistaa. Siitä osake on sitten noussut 2023 vuoden alkuun jopa yli kahdentoista euron. 12 eurolla ostettava Nordean osake on kallis.

Näyttäisi, että parhaimmat paikat Nordean osakkeen ostamiseen ovat olleet vuonna 2020, jonka jälkeen hinta onkin yli tuplaantunut.

Analyysin voi liittää vapaasti osaksi analyytikon kommenttia yhtiön tietoihin.

3 tykkäystä

Salkun kaksi suurinta tykkäsivät Jertsun puheesta kaikesta päätellen. Hassua miten suuri vaikutus tällaisella pienellä datapisteellä on. Kaikki tiesivät mihin suuntaan inflaatio on menossa (lyhyellä tähtäimellä) ja mitä Fed tästä tulee olemaan mieltä. Kannanottokin oli aika maltillinen, ymmärtäisin jos olisi sanottu että eiköhän pojat aleta laskea joulun jälkeen nämä korot pois kuljeksimasta. No, ei ole lahjahärän suuhun katsomista.

8 tykkäystä

Kyllähän tuollainen yoc-osinko stragedia aina “toivotaan” strategian voittaa. Noita lappuja ja esim vaikka Nordeaa kauhomalla korona hinnoilla olisi tehnyt ihan hyvää tiliä pelkillä osingoillakin ja arvonnousuja unohtamatta. Compoundia sitten osingot edelleen sijoittamala. Disclaimer: En omista Sampoa, en Nordeaa. Saatan olla kuitenkin sekaantunut korkotyyppiseen sijoitustyyliin :sweat_smile:

3 tykkäystä