Inderesin kahvihuone (Osa 8)

SSH:n suurimmista omistajista semmonen huomio (kun en uskalla kirjoittaa SSH-yhtiöketjuun, sillä minut poltettaisiin vääräuskoisena) notta Timo Syrjälä, kultaisen tatsin omaava suursijoittaja on puskenut lappua ulos marraskuussa reilut 100K ja on kirjattu SSH:n 2022 vuosikertomuksessa virheellisesti vain 1.31% omistusosuudella kun todellisuudessa omistus on vähintään about 7% mutta joo, tuo puuttuva osuus on hallintarekkarissa jossain veroystävällisemmässä maassa…vittuakos tässä avaudun kun ketään ei kuitenkaan kiinnosta. No, olen henkinen itsensäpaljastaja ja jos omistaisin isomman varustuksen olisin jo varmaan kykkinyt puskissa uhrejani vaanien, nyt joudutte tyytymään pieneen paljastukseen :see_no_evil:

Edit: Tässä ote KL:n artikkelista maaliskuulta 2018, jossa kommentoidaan toisen kultakäden, Markku Kaloniemen ilmestymistä suurimpien omistajien listalle helmikuussa (poistui listalta vuoden kuluttua myös helmikuussa) ja tämä nyt lähinnä kuittina itselleni kun tykkään seurata omistajalistauksien muutoksia, vaikka en kyllä yleensä peesaa ketään, satunnaisesti kylläkin pienillä määrillä.

»Tämä päivä olikin jonkinlainen työvoitto SSH:n osakkeisiin eilen tarttuneelle sijoittajalle, joka jaksaa kuukaudesta toiseen käydä yhtiöiden omistajaluetteloita lävitse ja käyttää niistä välittyvää tietoa yhtenä nyrkkisääntönään sijoittamisessa.

Muiden sijoittajien sen sijaan täytyy alkaa petrata, mikäli omistajaluetteloissa tapahtuvilla muutoksilla on heidän mielestään väliä yhtiön osakkeen arvoon. Yhtä kaikki kollektiivinen ahkeruus lisäisi Helsingin pörssin tehokkuutta erityisesti pienyhtiöiden osakkeiden markkinapaikkana.«

Laitetaan nyt vielä nippelitietona Timo Syrjälästä (ketä mahdollisesti kiinnostaa), että ilmestyi suurimpien listalle 2013/05 via Maijos (ilmeisesti Stone-rahojaan sijoitellen, nappasi siitä 20M potin taskurahaa samassa kuussa), asia epäselvä milloin kastanut varpaansa SSH-kaislikkoon, koska omisti reilut 11K kun nousi listalle.

9 tykkäystä

Olet varmaan täysin oikeassa ja aivan hyvin voisi vaihtaa takaisin vihreän teen juontiin. Elämä ennen kahvia oli seesteisempää.

1 tykkäys

Eikä tule jätettä, kun kaikki kipataan kitusiin.

1 tykkäys

Kaikkien, siis ihan kaikkien eurooppalaisten ja etenkin päättäjien tulisi katsoa tämä. Ei mikään hyvän mielen kevyt perjantaileffa, muutama lapsia koskeva kohtaus sai tuntemaan sellaista vihaa, että vaikea edes kuvailla ja minulla ei ole edes omia lapsia.

5 tykkäystä

Voitaisko nämä kahvista jauhamiset siirtää sopivampaan ketjuun? @Sijoittaja-alokas

34 tykkäystä

Noniin ensi vuonna Quutti sitten yli 310m liikevaihtoon. Eikös Varelius ja kumppanit ole muutenkin tottuneet ottamaan MAXimit aina irti näistä kannustinjärjestelmistä? :joy: :grin: :smiley:

4 tykkäystä

Inderesin teehuone-ketjuun?

15 tykkäystä

Kiitos vinkistä. Lähti juuri katseluun

1 tykkäys

:smile: :smile: :rofl:

6 tykkäystä

Sitä välillä saa elämässä asiat oikeisiin mittasuhteisiin. Juuri sain tänään rempan valmiiksi ja laitoin saunan päälle ensimmäistä kertaa. Vartin päästä sulakkeet meni ja otti päähän oikein huolella. Sähkäri tuli paikalle ihmettelemään ja kesken homman sen puhelin soi ja sieltä kerrottiin hänen isänsä juuri kuolleen. Enää ei v***ta tämmöset pikku murheet yhtään, elämässä kun on ihan oikeitakin huolen aiheita. Joten summa summaarum: Jos välillä katkee kampa tai salkussa on turskia, mitä sen väliä. Ja ehtiihän sitä saunoa myöhemminkin, mutta lähimmäisiä saattaa nähdä koska vaan viimeisen kerran. Se on hyvä muistaa varsinkin näin joulun alla.

106 tykkäystä

Jos joku täällä tilaa Viaplay Totalia, niin peruuttamalla tilauksen ja laittamalla syyksi “Minulla ei ole varaa juuri nyt” tms, saa kolmeks kuukaudeks saman tuotteen hintaan 29e/kk. Toimi vielä äsken ainakin :+1:

E: Ei tarvitse olla edes vanha tilaajakaan. Koodilla SUPERTARJOUS saa saman tarjouksen käyttöön:+1:.

30 tykkäystä

Arvid Nordqvistin Frankrost. Tiedostava kuluttaja valitsee saman merkin Rekon tai Amigasin

5 tykkäystä

Mikäli kahvin mausta tykkää, niin kokeilkaa tällä ohjeella:

https://youtu.be/st571DYYTR8?si=6nHMhh44gdFLkkhd

Parasta kahvia ikinä, melkeen sama mitä puruja kippaa. Tuollaisen frenchpressin saa alle 20€ prismasta.

5 tykkäystä

Viaplay on ruotsalaisten salajuoni heikentää Suomen maastohiihdon tasoa. Kun MC ei näy Ylellä niin tulevat mitalistitoivot eivät näe mallia ja saa inspiraatiota hienoon harrastukseen.

6 tykkäystä

Joulukalenterin 16. luukussa @Marianne_Palmu selventää mitä inflaatio tarkoittaa. :snowman_with_snow:

15 tykkäystä

Onko muilla vaikeuksia kirjautua Degiroon?
Minulle kertoo “jokin meni pieleen, yritä myöhemmin uudestaan”

@OldFeki toi (ja toivottavasti jatkossakin tuo) mielestäni hyvää väriä tänne foorumille. Olihan hänellä tietämystä ja usein ihan päteviäkin mielipiteitä jos jostakin asiasta, mutta jostain syystä tämä hänen kirjoittamansa viesti tuonne aggressioketjuun Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2) - #3762 käyttäjältä OldFeki on jäänyt varmaan eniten mieleeni. Kannattaa lukaista, tuo viesti ei muutenkaan näy Fekin profiilin sivulla top-kommenteissa (ellette sitten käy tykkäämässä viestin top listaan), joten tuo viesti vain täytyy osata hakea. :slight_smile: Ja muutenkin suosittelen perehtymään tuohon Suomen isoviha-aikaan. Historian ymmärtäminen on ihan tervettä.

7 tykkäystä

Minä puolestani olen miettinyt viime viikkoina sitä, että ikään kuin foorumin ilmapiirin - sinänsä vähäinen - toksisuuden määrä on vähentynyt entisestään, ja typeriä henkilökohtaisuuksia tai ylipäätään vänkäyksiä on taas osunut silmiini vähemmän. Voihan se toki johtua omista ketjuvalinnoistanikin ( :man_shrugging:), mutta … Noh, mukavampi täällä on ollut taas viettää aikaa foorumilla, kun ilmapiiri on sävyltään ystävällisempi.

54 tykkäystä

Mieliala elää salkun mukana :grin:

9 tykkäystä

Tuli katsottua tämä dokumentti, toivottavasti tämän myös katsoo mahdollisimman moni. Kiitos linkityksestä!

Tykkään itse tehdä musiikkia fiilispohjalta ja käsitellä diippejäkin asioita musiikin kautta, 2022 maaliskuussa syntyi alla oleva synkkäsävyinen, likainen ja säröinen instrumentaalitekele juuri Mariupolin uutisoinnin ja järkyttävän tilanteen pohjalta.

Yykeli - 地下要塞からの脱出 (ROUGHLY ROUGH MIX)

3 tykkäystä