Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Luonnollisesti kaikki löytyvät omasta salkusta. Miksi kukaan sinne huonoja tuottoja ottaisi? :sunglasses:

2 tykkäystä

:smiley:

Lisään tähän viestiin vaikkei liitykkään ylläolevaan juttuun, tämän ihanan viestin Kalakukko1 käyttäjältä Ostin/myin ketjusta:

:heart:

26 tykkäystä

Valmetin ketjusta poimittua. 20-30m€ liikevaihto, 300-400 työntekijää. Kertoo siitä, että täällä todellakin pitää olla paljon korkeampi tuottavuus, että valmistavan teollisuuden työpaikat pysyvät suomessa. Paljon on työntekijöitä noin pienellä liikevaihdolla.

3 tykkäystä

Kiva että on noin tarkat luvut :+1:

Nyt täytyy tähän väliin esittää kiitokset @DayTraderXL ! Olen pari vuotta seurannut tiiviisti TA-ketjuja ja aika hepreaa on homma mun silmiin ollut. En ole yrityksen ja perheen pyörittämisen lomassa ehtinyt opiskella TA:a niin paljon kuin olisin halunnut, mutta siitä huolimatta huomasin juuri, että tämän aamun viimeisimmät indeksien trendeihin liittyvät postaukset olikin yhtäkkiä aivan selvää suomea! Ehkä tämä hiljalleen alkaa avautua meille hitaammillekin :blush:

Kiitos kaikesta hyvästä työstä ja antamistasi opeista! Toivottavasti jaksat jatkaa vielä pitkään!

50 tykkäystä

Meinasin laittaa saman lähes samoin perustein.
Lähes siksi, että omassani olisi ollut vielä Putinin tippuminen parvekkeelta. Joulunahan saa toivoa.

4 tykkäystä

Olen otettu kun Jukka Lepikkö nostaa tuoreimmassa Trader’s Clubissa esille kaksi osaketta tammirallia silmälle pitäen, joita juuri eilen itse tankkailin :sunglasses:


7 tykkäystä

Nyt täytyy kehuskella salkun tämänpäiväisellä tuotolla.
+0,00%
Mutta tunnetusti prosenteillahan ei voi maksaa, sen sijaan euroissa nousu on ollut huikeat kaksi euroa! :rocket:

8 tykkäystä

Kiitos ketjun perustamisesta @EskiMaisa , juuri pari päivää sitten mietin, että alkaisi olla aika veikkauksiin ensi vuodelle, ajattelun asteelle itselle kuitenkin jäi ketjun avaaminen ajan puutteen(lue laiskuuden) takia🙂

Ketju tietenkin vuoden 2024 top3, linkkaus jotenkin epäonnistui, syytän junan huonoja nettiyhteyksiä ja lumimyräkkää🙂

2 tykkäystä

On kyllä aika mielenkiintoista, miten nopeasti mainostoimiston keksimä läppä hyväksytään uudissanaksi ja ihan asia-artikkeleihin :slightly_smiling_face: Eihän tuon halpuuttamis-sanan keksimisestä taida olla kymmentä vuottakaan ja sitä on ainakin osa väestöstä pitänyt ihan hyväksyttävänä sanana jo vuosia ja taitaa Kotuskin sen jo hyväksyä.

No, on tuo sentään parempi kuin lukuisat typerästi käännetyt anglismit “pitkästä juoksusta” alkaen :slightly_smiling_face: ja enemmän ärsyttää esimerkiksi autoarvosteluissa toimittajien muotokieli-sanan käyttö, kun melkein kukaan ei näytä tietävän, mitä muotokielellä oikeasti tarkoitetaan.

4 tykkäystä

Onko porukka ottanut käyttöön Metan Threadsiä? Oman kokemus positiivinen. Tulee mieleen Facebookin alkuajat, jolloin oli ok laittaa kaveripyyntöjä ihmisille ja sitä kautta tutustua uusiin tyyppeihin leimautumatta, ainakaan heti, limaiseksi kyttääjäksi. Joskaan en oikein tiedä mihin Threadsiä oikein käytetään. Jutteluun varmaan. Aihetunnisteita siellä ei ole. Eikä kai nakubottejakaan. Ja tuo jälkimmäinen siis hyvä juttu. Aihetunnisteiden puuttuminen antaa valtaa Metan algoritmeille varmaan aika paljon.

1 tykkäys

Tähän mielellään kuulusi perusteluita. Olisiko Apple samalla logiikalla 6-9 biljoonan arvoinen pulju?

1 tykkäys

Eikö muuten possessivisuffiksin hävittäminenkin ole mainosmaakarien syytä? Ja ettei vaan olisi vieläpä ollut sama asiakaskin kyseessä?
:angry:

2 tykkäystä

Ei minulla tähän kommenttiin sen ihmeempiä perusteluja ole. Tämä perustuu vaan omaan kokemukseen, siitä miten osake on reagoinut kauppoihin ja merkittäviin uutisiin senttiosakkeena. Nyt reagointi on todella laimeaa verrattuna aiempaan. Kokonaisuutena firmalla menee paremmin kuin koskaan. Senttiosakkeena taisi korkeimmillaan pyrähdellä siellä lähempänä kymppiä.

1 tykkäys

Aika vetäytyä joulupuuhiin. Kiitos kaikille kuluneesta vuodesta ja oikein hyvää ja rauhallista joulua!

P.S. Tämän viikon Alokkaan haastattelu on aivan huikea!!! :+1:

28 tykkäystä

Luin @Sijoittaja-alokas haastattelun, melkein herkistyin :pleading_face:. Istuin puoli tuntia salin jälkeen pukuhuoneessa ja luin haastattelua… täytyy sanoa, että minulla oli eri kuva miehestä. Salitulokset, avoimuus, elämänmyönteisyys…Iso kiitos :pray::clap: @Sijoittaja-alokas ja tämä foorumi!

Ps. Kuulun siihen hiljaiseen, kirjautuneeseen joukkoon jolla suullinen ja kirjallinen anti ei ole lähellekään samalla tasolla kuin muilla tämän fooruminen aktiiveista, mutta uskokaa kun sanon että tätä foorumia kyllä seuraan.

55 tykkäystä

Kiitos kivasta ja kauniista viestistä! :slight_smile: :pray:

Onhan tämä hieno yhteisö ja tulee tosiaan muistaa, että suurin osa on täällä “lukijana”.

Kannustan sinua ehdottomasti kirjoittelemaan, kunhan se itsestäsi tuntuu hyvältä. :blush:

17 tykkäystä

Muotokieli – Wikipedia.

Aamupäivällä lukaisin alokkaan haastattelun hätäisesti. Nyt ajan kanssa lukenut sen kaksi kertaa. Täytyy sanoa että nöyräksi vetää kaikki tuo avoimuus. Parasta ikinä mitä sijoitusfoorumeilta olen lukenut moden asemassa olevata henkilöltä. Nöyrä kumarrus alokkaalle ja haastattelialle.

20 tykkäystä

Laitan tänne, kun menee jo hieman Spinnova-aiheen ohi.

Suomalaiselle pörssille tyypillistä on blue shipit eli tuollaiset isot jähmeät yritykset, joiden suunta kääntyy hitaasti.

Buy out -tyyppiset kasvuyritykset, joiden liiketoiminta on jo jossain määrin vakiintunutta, mutta mahdollisuudet kasvaa ja muuntautua merkittävät ns. kasvuyritykset.

Mielestäni Spinnova edustaa (ja kaiketi Talvivaarakin edusti) Venture Capital ryhmää, jotka saattaa olla ehdoton hitti tai huti. Rahapodissa oli joskus hyvä jakso riskisijoittamisesta ja niissä oleellista on todella hyvä hajauttaminen.

Sama kuin vedonlyönnissä, pitää vain hyväksyä se, että moni sijoitus saattaa pudota nollaan, mutta sijoitustuoton odotusarvon täytyy olla tarpeeksi korkea, jotta voi olettaa saavansa lajista tarpeeksi korkeaa tuottoa.

Itse tykkäisin jos meidänkin pörssistä löytyisi tällaiselle lajille markkinat, mutta ikävä kyllä, taitavat pysyä listaamattomina.

7 tykkäystä