Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Eihän tuo voi olla kovin pitkäikäistä firmalle pitää tuollaista vakanssia. Taidankin perustaa meille viran owner success manager ja siihen palkataan tietysti vain osaaja, jonka työsuorituksen mittari on omistajan menestys. Asiakkaista on vain harmia, ei niihin kannata keskittyä.

Jokaisella Hesulin firmalla pitäisi lakisääteisesti olla CDO eli Chief Dividend Officer. @Verneri_Pulkkinen ajaako osinkopuolue jo tätä?

28 tykkäystä

Ymmärtääkseni tämä on SaaS yrityksissä ihan yleinen positio. Ei ollut nyt kyse mistään kukkakaupan tai lemmikkieläinkaupan asiakkaan viihdyttämisestä.

Joo niin on. Kunhan irvailin. Taannoisessa pienehkössä ERP-projektissa taisi olla vähän tuota tehtävää hoitanut heppu (titteli ei ollut kyllä ihan just toi), joka oli kyllä mies paikallaan. Arvokas linkki, yrityksen ja it-firman välillä, joka kieltämättä paransi meidän tyytyväisyyttä toiminnallaan.

1 tykkäys

Joskus koin ja koen edelleen, että yli 20 riviä ei tunnu itsestäni kauhean hyvältä mm. siksi ettei kaikkia pysty seuraamaan tarpeeksi hyvin ja pienet rivit eivät motivoi jne. Monilla toki yli 20 riviä varmasti toimii erinomaisesti monestakin syystä.

Varsin tyydyttävää, kun sain Inderesin etusivun osakenäkymäni sillä tavalla, että kaikki näkyvät kerralla eikä tarvitse kelailla. :sunglasses:

image

Nyt on otettu enemmän “näkemystä” ja tunnetusti pienellä sijoittajalla se tarkoittaa sitä, että turskaa tulee… tai no ainakin omalla kohdallani. :cowboy_hat_face:

Marimekon kurssi suhtautui pieneen karhuiluuni ketjussani varsin maltillisesti, toki sijoittajat eivät tienneet, miten käyttäytyä, koska omistan sitä, mutta samaan aikaan karhuilen. :bear:

17 tykkäystä

Edellisellä kovalla pakkasjaksolla -36C asteen lämpötilassa Kempowerin laturi toimi ongelmitta. Johto toki oli kylmyydestä kankea, mutta latausasemaan johto asettui napakasti. Kempowerin asemilla johto on pömpeliin nähden suorassa kulmassa, joten painovoima ei samaan tapaan vedä kaapelia omia aikojaan maahan.

6 tykkäystä

Kiskoin vanhan pakettiautoni pakkasesta käyntiin, että olisi edes teoreettisia mahdollisuuksia saada aamulla käyntiin. Tunti siinä meni esilämlityksineen ja apuvirtoineen. Koitan lämmittää auton vielä ennen nukkumaanmenoa. Nukun kuitenkin vaan sen 6 tuntia arkisin.

Ajatus menee niin, että jos öljyt sun muut on +90 asteessa illalla 23:00 kun sammutan auton, ne ei kerkiä jäähtymään aamuun 06:00 mennessä ainakaan vallitsevaan ilmatilaan -20c. Pakkohan niiden on olla edes -8? Tämäkin olisi jo suuri hyöty, sillä auton kipuraja tuntuu olevan juuri tuo -10c, jonka jälkeen käynnistämisestä tulee elämää suurempi operaatio. En ole koskaan ennen kokeillut tätä. Yleensä otan vaan sen henkilöauton sitten alle suosiolla, joka lähtee aina.

6 tykkäystä

Selittäkää tyhmälle. Jos tietää tasan tarkkaan paljon tienaa, vähennykset jne niin miksi laskettu veroprosentti ei täsmää? Jos laskee oikein käyttäen verolaskuria niin uskoisi että ei tulisi mätkyjä?

Hävettää kysyä mutta oli pakko

Laita vilttiä ja muuta peitettä koneen päälle useampi.
Iso vaikutus pienellä hommalla.
Onnea tulevaan koitokseen.

4 tykkäystä

No eipä nuo modernimmat dieselitkään kovalla pakkasella ongelmattomia ole.

4 tykkäystä

Minulla oli tuota kusivettä kanisteriin tankattuna ja se kanisteri näissä 20 raatin pakkasissa ollut auton perässä, niin tuo pytty oli kristallisoitunut ulkopuolelta kauttaaltaan.

1 tykkäys

image

Puolitoista vuotta kestänyt JetBluen ja Spirit Airlinesin yritysostoarbitraasi, jossa tarjottiin parhaimmillaan jopa 100+ %:n upsidea fuusion toteutuessa, ottikin sitten syöksylaskun oikeuslaitoksen sanottua ei. Ei ole helppo laji tuo arbitraaseilla kikkailu. Jos osti päivänä yksi Spiritin osakkeita n. 30 prosentin alennuksella tarjottuun käteisvastikkeeseen, niin lopputulos oli -70%. Markkinan tehokkuudelle on montakin syytä nauraa räkäisesti, mutta tässä ei ollut yksi niistä.

Ja ai että, kun tekisi mieli heittää tuhat ja yksi puujalkavitsiä tuosta tickeristä. Säästän ne silti toiseen kertaan.

7 tykkäystä

Tekisi mieli sanoa, että onko jopa meikäläiselle vähän nyt liikaa lunta lumikenkäilyyn, kun eteneminen menee ihan uimiseksi tuossa suoranaisessa puuterilumessa eikä tuollaisesta puolentoista metrin sauvastakaan hirveästi jää näkyviin kun tökkää maahan (juu, kyllä niissä sauvoissa oli sommat, maahan tarttui ja sinne metrin kinoksen alle sitten jäi). En valita, en nimittäin kovin usein pääse tällaisessa hangessa harppoon niin nyt nautitaan, kun kerta pohjoiskarjalassa ollaan.

Ens kerralla pitää liimata ne sommat sauvoihin kiinni tai jotain. :thinking:

29 tykkäystä

Nyt ne yrittää viedä meidän Remedyn logon!

4 tykkäystä

Mene joskus kelkkailemaan sellaisella lyhyttelaisella mallilla tuollaiseen puuterilumeen. Päivän kuntoilukiintiö tulee hyvin nopeasti täyteen :grin:

4 tykkäystä

Oliko jotain erityisempiä perusteluja PayPal-ostoksille? :slight_smile:

Jos sieltä tulee pidempäänkin analyysia niin voit käydä täälläkin kirjoittelemassa:

Itselläni meinaa unohtua oma PayPal-omistukseni, jota on Nordnetin salkustani noin 6-7 pinnaa. Suomalaiset yhtiöt tulevat jatkuvasti niissä paikoissa vastaan, joissa “liikun”, mutta PayPal-juttuja mun pitää hakea erikseen. :slight_smile:

1 tykkäys

Yksi impulsiivinen ja harkitsematon teko voi maksaa ihmiselle pahimmillaan koko elämän. Minun tapauksessani irtisanoutuminen vakituisesta työstä. Vaikka sitä pitkään mietinkin ennen kun sen tein, niin nyt se vasta konkretisoituu. Epäasiallisesti käyttäytyvä esihenkilö on jo alle 2 viikon jälkeen kaunis muisto. Jo tässä kohtaa on ikävä takaisin töihin, sillä tämä olotila alkaa olla sietämätön. Ihminen tajuaa vasta jälkikäteen mitä sillä oli, kun sen on menettänyt. Nyt olen lähes täysin yksin ilman päivittäisiä ihmiskontakteja töissä, ja yksinasuvana käy raskaaksi, vaikka introvertti olenkin.

Ahdistuneisuus työstä on vaihtunut toivottomuuden tunteeseen, unettomuuteen ja fyysiseen kipuun. Nyt olen yhteiskunnan ulkopuolella ilman työtä omasta tahdostani taantumassa, ja avoimia työpaikkoja on todella vähän. Kun tuota päätöstäni ja tämän hetkistä tilannettani jälkikäteen objektiivisesti katsoo, on käsittämätöntä, miten ihminen voi olla näin ajattelematon ja tyhmä. Heittäytyä tyhjän päälle laman aikana. En voi käsittää, miksi luovutin noin helpolla taistelematta vastaan, vaan pakenin tilannetta.

Elimistö on nyt jatkuvassa stressi/shokkitilassa ja pelkään lopullista romahdusta. Mikäli tästä kokemuksesta selviän, tämä tulee muuttamaan minua varmasti pysyvästi. Onneksi meillä on Suomessa apua tarjolla. Kriisipuhelimessa sain hyvää keskusteluapua ja huomenna ammattilaisen juttusille.

Pari kuukautta sitten mietin Franchise-yrittäjyyttä eräässä siivousalan yrityksessä, mutta hylkäsin tuon ajatuksen, sillä ei tuo varmasti kannattavaa liiketoimintaa yleensä ole, vaikka ajatuksen tasolla kiinnostaisikin. Alkuinvestointi myös suurehko, mutta toki asiakkaat saa valmiina. Nyt heikkona hetkenä miettinyt taas tuotakin vaihtoehtoa ja torstaina olisi tapaaminen, jossa keskustellaan asiasta tarkemmin. Tuhoon tuomittu ajatus kaiketi, mutta pakko yrittää pitää jotain toivonkipinää yllä.

Nousen tästä vielä, mutta pelkään vajoamista aivan pohjalle.

110 tykkäystä

Niin tulee varmasti käymään. On luonnollista että vaikean kokemuksen tai päätöksen jälkeen ajatukset käyvät ylikierroksilla sen kimpussa mitä olisi voinut itse tehdä toisin myös silloin kun päätös on juuri oikea. Se menee kuitenkin ohi ja uudet mukavat asiat tulevat tilalle ajan kanssa. Ei myöskään heti tarvitse huolehtia siitä mitä seuraavaksi uralla, anna itsellesi aikaa.

On myös loistavaa että jo soitit kriisipuhelimeen ja olet menossa juttelemaan ammattilaiselle. :slightly_smiling_face:

Voimia!

40 tykkäystä

Indeksien kurssikäppyröiden silmäilyä. SP500:seen tuli viides distribution day, ja osakemäärät 20 päivän (MMTW) sekä 50 päivän (MMFI) liukuvien keskiarvojen yläpuolella ovat laskeneet jonkin aikaa, Net Highs laskussa. Kyllä tässä ainakin pullbackin makua on ilmassa.

Tämmöseen touhuun joku ysärin muumilynksi loppuunajetulla alkujaankin onnettomalla telamatolla on ihan loistava laite, kovalta jos pääsee kuusikin metriä tollaseen hankeen ennen tukevaa istahtamista niin se on hyvä saavutus. :smiley: Rautarunkoisena sellasessa on painokin kohallaan niin tulee riittävä vaste kuntoilusuoritukseen.

1 tykkäys