Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Olihan siinä sellaista haikean analyytikkomaista herkkyyttä eron hetkellä. My heart will go oooon…

3 tykkäystä

Meinasin viime viikolla kirjoittaa Ostin/myin juuri äsken-ketjuun, että pitkän omistusjakson jälkeen päätin luopua Efecten osakkeista. Yhtiö on tehnyt mitä luvannut, mutten nähnyt osakkeen arvossa kovin paljoa kasvuvaraa vaikka yhtiö pääsisikin tavoitteisiinsa.

Onneksi en kuitenkaan kirjoittanut. Nyt nimittäin voisi hävettää ja harmittaa… :face_holding_back_tears:

59 tykkäystä

Hieman aloittelinkin Karon Grillin Seppo Saario -jaksoa. Taisi hänen yksi mieluisimpia sääntöjä olla

”Jos yhtiöllä menee hyvin, sitä ei kannata myydä.”

Itse ajatellut tehdä juuri näin. Se onkin sitten vaikea määrittää, meneekö yrityksellä hyvin.

19 tykkäystä

Täsmennätkö boomerille, että mikä/kuka ihme tämä RE on?

1 tykkäys

Tuli laskettua tuossa nopeasti, ei nyt tarkkaan, mutta kuitenkin… että mitkäs ovat mun sijoitusvarallisuuden kokonaistuotot sijoitushistoriani ajalta.

Aloittelin tuossa vuonna 2018 ja nyt eletään vuoden 2024 tammikuuta muistaakseni, niin nyt kävi eilisen johdosta sillä tavalla hassusti, että olen miinuksella taas hieman koko sijoitushistoriani ajalta.

Hesulin bördeen voi onneksi luottaa ja siihen, että olen nyt ottanut vähän sitä kuuluisaa näkemystä, mikään ei voi mennä pieleen. :cowboy_hat_face:

Trust Me GIF - Trust ME - Discover & Share GIFs

54 tykkäystä

Redeye - Nordic Growth

5 tykkäystä

Red Eye. Ruotsalainen analyysitalo.

2 tykkäystä

Nalle on paljastunut! :astonished:

14 tykkäystä

kiitoksia!

Kiirehdinkin heti tarkistamaan vaikutuksen lempi-ämpärikauppiaaseeni Tokmanniin ja hämmästyin että nykyisin vain 15% kamasta tulee aasiasta ja jopa 75% Suomesta :flushed:

Toki jos komponentteja alkaa puuttumaan sieltätäältä niin ota nyt siinä selvää miten tuo pullonkaula iskee kehenkin ja miten :grimacing:

4 tykkäystä

:smiley:

Tuo on paha, koska väite on melkein uskottava. Nallen viihdyttävän loistava tapa argumentoida on joskus asioita hyvin yksinkertaistava, provokatiivinen ja suorastaan trollaamisen rajamailla häilyvä. :smiley:

28 tykkäystä

Tämä ei voi pitää mitenkään paikkansa. Ilmeisesti tähän lasketaan suomalaiset tavarantoimittajat suomalaiseksi vaikka tavara tulee kiinasta yms. muualta aasiasta.

11 tykkäystä

Nalle on äärimmäisen viihdyttävä ja terävä kaveri. Äärimmäisen hyvin myös näkyy miten nuoruuden räväkkyys asuu meissä, vaikka ihanteet ja mielipiteiden sisältö iän myötä muuttuu.

Aktiivi kommunistitausta teini-iässä näkyy tavassa esittää räväköitä mielipiteitä.

Vaikka Nallen puheita sopii kuunnella, on silti äärimmäisen hyvä, ettei Nalle päätä (yksin) meidän asioista. Kyllä Nalle meistä hyviä kaleeriorjia tekisi.

14 tykkäystä

No en minä tuosta sen enempää saa irti.

1 tykkäys

Onkohan tuo tuotemassasta vai artikkeleista.

Esim. jos tulee viittä erilaista kotimaista suklaapatukkaa, kahta erilaista lankakerää nekin kotimaiset. Sitten eteismattoa, leggingsiä ja pöytäkynttilää Kiinasta. Siinä oli kuitenkin 70% kotimaisia tuotteita.

Eikös parhaimmillaan pelkkä paketointimaakin vaikuta mikä lasketaan tuotteen ‘kotimaaksi’.

Olisi kyllä kiva tietää tarkemmin mistä Tokmannin (joka taisi NN:n ESG:ssä korvata kotimaisia vihreän energian airueita :expressionless:) kotimaiset tuotteet syntyvät.

Ja etukäteen kiitos jos joku osaa kertoa!

2 tykkäystä

Tarkistitko mikä on Suomesta tulleiden tavaroiden alkuperämaa?
Vastuullispesua kauppaketjujen ostopaikoista esiintyy ihan hieman, tiedän sen.

1 tykkäys

Tässä on vuoden 2022 hallituksen toimintakertomuksesta lainaus: “Suoran tuonnin osuus myynnistä oli 27,1 % (27,1 %). Tämä jakautuu siten, että 18,2 % (18,3 %) on Tokmannin Shanghain hankintayhtiötä hyödyntäen hankittuja tuotteita ja 8,9 % (8,8 %) on muuta suoraa tuontia.”

Kannattaa huomioida, että Tokmannin myynnistä on pikkuriikkisen yli 50% päivittäistavaroita, toki sieltäkin varmaan espanjalaisia tomaatteja löytyy :slight_smile:

Mutta joo, mikäänhän ei tosiaan estä ostamasta suomalaiselta kumppanilta ulkomailla valmistettuja tuotteita :slight_smile:

Aika vaikea selvittää todellista määrää vai olisiko @Vanerihands viisaampi tässä asiassa.

5 tykkäystä

Red Eye - osakeanalyysin OnlyFans.

21 tykkäystä

Huhhuh nyt tuli kyllä sellainen katastrofiuutinen, että Ukraina ja Israel kalpenevat tämän ohella. Suorastaan järkyttävää. Lähes maailmanlopun tasoa.

Anteeksi :grin:

4 tykkäystä

349 kruunulla / kk näet ihan kaiken

9 tykkäystä

Red Eye - Treidaavien analyytikkojen investointipankki

2 tykkäystä