Osakesijoittaminen

Red Eye - ruotsalaista analyysiä

Ei taida olla ketjua vielä kyseiselle analyysitalolle niin laitetaas semmoinen pystyyn.

Firman nimi pomppaa aika ajoin esille foorumin keskusteluissa ja täällä taitaakin jo olla muutama käyttäjä, jotka seuraavat aktiivisesti Red Eye:n toimintaa.

Firma on keskittynyt seuraamaan pohjoismaalaisia yrityksiä, erityisesti teknologiaa ja terveyssektoria. Itse he kiteyttävät toimintansa sivuillaan näin: ‘‘We believe the biggest innovations in the 21st century will be at the intersection of life sciences and technology and the Nordic countries will be a hot spot for it.’’

Red Eye:n palveluihin kuuluu mm. koostaa top picks -osakevalintoja, vähän kuin inderesin mallisalkku, joka on myös performoinut varsin mallikkaasti viime vuosina.

Omasta mielestä seuraamisen ja keskustelun arvoinen lafka. Tässä ketjussa voidaan jakaa vinkkejä heidän palveluiden käytöstä ja käydä keskustelua yleisesti tämän mielenkiintoisen ja hyviä tuottoja tarjonneen toimialan analyysistä.

47 tykkäystä

Ihan 100 % varma en ole, mutta taitavat keskittyä vain ruotsalaisiin yrityksiin. Carasentkin on ruotsalaisen SaaS-yhtiön holding-yhtiö Norjassa.

3 tykkäystä

On heillä Remedykin seurannassa, jotten osittain ainakin koko Pohjoismaat.

5 tykkäystä

Remedyn lisäksi Suomesta myös Optomed RE:n seurannassa. Muita suomalaisia ei taida RE:n listalla olla.

1 tykkäys

On myös toinen pelifirma Suomesta - se vähiten tunnettu, neljäs listattu pelifirma, Nitro Games.

2 tykkäystä

Olisko jollai tietoa millasia firmoja Red Eyen salkusta löytyy?

Ei kai ole soveliasta niitä tänne listata, sillä ne ovat kuukausimaksun takana. Mutta yllättävän paljon lääkealan firmoja ja toki teknologiaa.

12 tykkäystä

Nyt menee ihan puhtaaksi mutuiluksi, koska en ole palvelua käyttänyt, mutta jos Googlen kuvahakuun kirjoittaa “redeye top picks portfolio” niin saatat hyvällä säkällä nähdä muutaman listan, jotka vaikuttavat alkuvuoden portfoliofirmoilta, ja jotka kenties ovat vuotaneet maksumuurin läpi. Kuvat siis ihan Redeyen omilta sivuilta, joten mitään kyseenalaista tässä ei pitäisi olla - enpä edes tiedä, vastaako kyseinen lista todellista portfoliota, mutta hyviä firmoja siinä on useampi, joiden base-skenaarioon on matkaa (firman laatupisteet ja base-hinnat näkynevät ilmaiseksi sivulla).

Mitäköhän tässä ketjussa voi keskustella, kun ei nähdäkseni voi Redeyen portfoliosta tai sen tekemistä kaupoista puhua? :thinking:

5 tykkäystä

:slight_smile: Ehkä yleisesti heidän analyysien tarkkuudesta esim. 6 kk ajalta tai jotain sellaista. Tai toki sitten noita julkisia seurantailmoituksia, kuten tämänpäiväinen Carasent. Niitähän tulee aika usein, tosin mitä itse olen seuraillut sivusilmällä, niin hyvin harva niistä päätyy heidän salkkuun.

2 tykkäystä

Good point! Sen verran epäaktiivisesti tulee kyseistä sivua seurattua, että menee kyllä liiankin usein monet laadukkaat ja mielenkiintoiset ilmaisraportit ohitse. Kenties tämä ketju korjaa tämänkin ongelman.

Nimenomaan tämä oli omana ajatuksena ketjun perustamisen taustalla. Lisäksi omasta mielestäni on äärimmäisen mielenkiintoista yrittää löytää ulkomaalaisia analyysitaloja, jotka toimivat jollain tietyntyyppisellä ”niche” markkinalla.

On kiistaton tosiasia, että Inderes on kotimaisen osakeskenen ehdoton kärkinimi ja jos tämä ketju auttaa kaivamaan ja seuraamaan vastaavanlaisia lafkoja ulkomailta, niin sehän sataa meidän kaikkien laariin.

Maksumuurin takana oleva sisältö ja sen mukana tuoma informaatioetu kuuluu myös minun mielestä niille ketkä palvelusta maksavat. Tällä hetkellä se on 349-899 SEK per kk, riippuen kuinka laajan paketin haluaa.

4 tykkäystä

Joo kysymys koski juurikin että mitkä osakkeet kannattaa ottaa seurantaan, ei niin että laitan rahani heidän tavoitehintojen ja holdingsien mukaan.

REn mallisalkku on näemmä erittäin hyvin pärjännyt viimeisen 5 vuoden aikana samoin, mutta Inderin ilmainen salkku pärjännyt kyllä paremmin (Hyvä Suomi!! :partying_face:). Olisi kyllä erittiän mielenkiintoista nähdä kamppailu, jossa joku olisi ottanut OSTin täyteen maaliskuun montusta 25 k€ RE salkkua ja 25 k€ Indersin. Tässä kohtaa voisi jo olla hyvin tyytyväinen tuollaisen salkun tuottoon :slight_smile:

1 tykkäys

Onko Inden salkku nykyään ilmainen?

No ei täysin ilmainen (eli vanhat tapahtumat yms.), mutta näkee sisällön, tiliotteen ja uusimmat liikkeet ilmaiseksi.

2 tykkäystä

Mitä ajanjaksoa katsoit?

RE 5v. noin +370%
Inderes 5v. noin +190%

RE vienyt tolla periodilla kyllä aika selvästi ja sen vuoksi olenkin ostanut tuon premiumin inden kylkeen. :slight_smile:

Hyvä idea tämä ketju. Vaikka ei ole soveliasta julkaista yksi yhteen maksullista top picks salkkua tänne, voidaan silti keskustella yksittäisistä yhtiöistä, joita RE seuraa.

2 tykkäystä

Katsotaan miten keskustelu etenee, voidaanhan sitä tarpeen tullen ketjun nimeä ja teemaa muuttaakin, jos keskustelu siihen suuntaan etenee. Onhan sitä maailma varmasti pullollaan pienempää ja suurempaa analyysitaloa/instanssia, jotka vielä liitelevät suuren yleisön tutkan alapuolella.

Ketjun nimi voisi vaihtua tarpeen tullen esim. Ulkomaalaisten analyysitalojen bongaus ja seuranta

2 tykkäystä
Laajennetaanko ketjun teema/nimi koskemaan yleisesti muitakin ulkomaalaisia analyysitaloja ja niiden seurantaa?
  • kyllä
  • ei

0 äänestäjää

Tämäpäs sattui. Just mietiskelen, että tilaisko yhden kuukauden pelkästään sen takia, että näkee Top Pickit. Neljä sieltä onkin jo ennestään tiedossa.

Latest research update näyttäs olevan ilmainen ja siellä näkyy myös nämä Bear-Base-Bull tasot. Lisäksi ainakin kännykällä näkyy yksittäisten firmojen kohdalla Company overview- kohdassa, että “tämä firma on yksi Top Pickeistä ja on tuottanut x% ostosta lähtien”. Eli jos jaksais käydä joka firman erikseen läpi niin Top Pickit löytyis ilmasenakin. Onkohan tuosta tilauksesta mitään muuta hyötyä? Nytkin Carasent oli ilmainen vihje.

3 tykkäystä

Vinkkinä jos kopioi tämän Red Eyen salkun kannattaa huomioida välityspalkkiot. Mennyt eilisen jälkeen nyt 11ostoja ja 1 myynti. 103sek per laaki.
Tähän saisi isoa säästöä jos perustaa uuden tilin ja saa siihen jotain avaus alennusta. Esim Nordnetin 3e per kauppa uudelle ostille. Tai private banking 3e per kauppa. Muilla välittäjillä on vastavia ja erikoisempiakk. tarjouksia. Esim eilen taisi Nordeassa olla jotkut hullut Ruotsi päivät. Huomasin myös jälkikäteen että jotkut positiot olivat itseasissa jo melkein täynnä epäsuorasti jonkun rahasto omistuksen kautta. Esim. Tin ny Teknik, Spiltan Småbolagsfond tai Swedbank Robur Småbolagsfond Sverige. Nämä positiot olisin voinut skipata.

Se harmittaa että näille ei oikein optimi tiliä ole. AOT:n kautta saisi valuuttatilin mutta veroseuraamukset eivät houkuttele. OST ei saa valuutta tiliä mutta puljaus on verotehokasta. Osingoista en olisi huolissaan.