Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Tästä pitää todeta, että itse seuraan mielenkiinnolla Inderesin tarinaa. Suomalaisen sopisi olla useamminkin hieman suuruuden hullu.

Moni muistaa varmaan irc-gallerian. Se syntyi, koska tekstipohjaisessa Mircissä keskustelevat halusiavat nähdä toistensa kasvot.

Ennen niin yksityisyyttään varjelevat suomalaiset julkaisivat kuviaan ja omien kuvien julkaisusta tuli ennalta näkemätön ilmiö.

Ainut harmillinen paikka tässä oli, että perustajat päättivät jäädä Suomen markkinoille.

Vasta pikku hiljaa rantautui Facebook Euroopan markkinoille ja loppu on historiaa.

Ehkä tuolloin leviäminen Suomen ulkopuolelle olisikin ollut haastavampaa pienelle suomalaiselle alustalle. Nykyisellään EU on tehnyt sisämarkkinoillaan tämän omilleen aavistuksen helpommaksi kuin uudelle jenkkifirmalle.

Suomalaiset on aina olleet ujoja puhumaan rahasta.

Jännä, miten avoimesti foorumilla puhutaan rahasta. On tainnut Indereskin rohkaista foorumilaisia puhumaan näistä asioista. Puhumattakaan kynnyksen madaltamisesta sijoittajien ja yritysten IR:n välillä. Onko vika Indereksessä vai muuttuneissa ajoissa?

Onnea Pohjoismaiden valloitukseen ja uusien monopolien murtamiseen!

47 tykkäystä

Yhdysvalloissa on tunnettu radio ohjelma Car Talk, se on tullut radiosta jo ehkä 35 vuotta. Kerran kun sinne soitti joku ja valitti ettei ole pitoa talvella niin Ray Magliozzi (toinen juontajista) sanoi soittajalle että hommaa Nokia Hakkapelitta tyres, meinasin kyllä pudota tuolilta kun kuulin sen. Tällä radio ohjelmalla on miljoonia kuuntelijoita ja on erittäin tunnettu Yhdysvalloissa. Pointtini siis se että just tää Hakkapeliitta taitaa olla joillekin tuttu sielläkin.

18 tykkäystä

Etenkin näissä kiinteistöpuljujen haastatteluissa olisi kyllä ihan tervetullutta, että videoiden tekijän puolelta haastettaisiin hieman haastateltavaa. Siis muissakin kuin roast-jaksoissa. Toivo, takavuosien Orava, Sijoitusasunnot, Huhtanen Capital…Näitä Inderesinkin “promoamia” toinen toistaan epäilyttävämpiä kiinteistölafkoja on viime vuosina riittänyt, ja monet ovat niissä varojansa hävinneet. Kun katsoo esim. Inderesin suosituksia, ei firma ole mielestäni niin heikosti suoritunut näkemyksissään kuin usein helposti ajatellaan. Mutta noihin videoihin kaivataan toisinaan enemmän kriittistä asennetta älyttömämpien väittämien kohdalla. Tai sitten vaihtoehtoisesti videon ylälaitaan pyörivä sisältövaroitus (“Ihan höpöjähän tuo haastateltava tällä videolla puhuu, mutta pääasia että juttu luistaa”). :smiley:

4 tykkäystä

Kiitos muuten tästä Kale tästä aloituksen kehusta! Ja jatkokin on silleen hauska, että seuraavan sukupolven Kinnunen ja hänen isälleen aiheuttamat aikataulupaineet lienevät ainakin osasyitä siihen, että jorinoita ei ole oikein syntynyt viime aikoina. Mutta eihän tätä oikeasti lapsen piikkiin voi laittaa, vaan taustalla on monia syitä.

Olen itse asiassa kirjoitellut “jorinoita” aina välillä kun aikaa on ollut, mutta ne ovat viime aikoina erinäisistä syistä päätyneet pöytälaatikkoon tai suoraan roskakoriin. Suurin syy lienee itsekriittisyys ja se, että nykyään sijoitusmateriaalia tuntuu tulvivan vähän kaikkialta. Osa on laadukasta, osa mielestäni kuraa - mutta lukijansa tuntuu olevan kaikilla. Ja sitten pitää miettiä kriittisesti kumpaa on juuri itse suoltanut :smiley:

Tuskin nuo kaikki ihan kuraa ovat olleet, mutta en ole kokenut toisaalta keksineeni mitään uutta ja ihmeellistä, tai edes saanut ajatuksiani paketoitua uudenlaiseen pakettiin. Silloin sitä ajattelee, että eiköhän tämäkin asia ole käsitelty sataan kertaan eri formaateissa, niin antaapa olla. Ja sitten kun taukoa on tullut enemmän niin on iskenyt pään sisään, että pitäisi varmaan keksiä oikeasti joku originaaliajatus sijoittamisesta… Sehän onkin helppoa :sweat_smile:

Ehkä pitää pistää vain jotain kuraa ulos ja kattoa miten käy, olisipahan se kivi pois selästä. Mutta ehkä lähemmäs varsinaista pointtiasi: foorumi-aktiivisuudessani on kyllä reippaasti parantamisen varaa, mutta vielä täällä on ensimmäisen sukupolvenkin horisija pohtimassa asioita. Pitänee jatkossa kirjoitella myös tänne enemmän ja matalammalla kynnyksellä.

97 tykkäystä

Sanoisin, että viimeistään silloin kaikki oli pilalla. Ja sitten otettiin vielä @Verneri_Pulkkinen duuniin.

162 tykkäystä

Suomalaiset? Onko sinulla antaa esimerkkiä jostain kansakunnasta, joka ei ole merkkiuskollista?

Minusta tuo on varsin yleistä, jonka seurauksena brändit ovat niin arvokkaita.

Vaikkapa tuossa janoisten sankareiden itänaapurissa, jossa vodka virtaa ahkeasti, on uusia nimikkeitä onnistuttu nostamaan markkinaykköseksi muutamassa vuodessa niiden lanseeraamisesta.

En tunne maakohtaisia alkoholimyyntejä kovin hyvin, mutta olen ymmärtänyt että Koskenkorvan suosio vuosikymmenestä toiseen maan myydyimpänä / melkein myydyimpänä väkevänä alkoholina on aika poikkeuksellinen saavutus.

United States Investing Championshipin (USIC) eli käytännössä treidauksen 2023 MM:n tulokset julki. Käsittääkseni nimestä huolimatta osallistua saa ympäri maailman. Kovia lukuja, $20 000+ dollaritilien osakepuolen voittaja Goverdhan Gajjala on päivätreidaaja +805% vuosituotolla, suuri osa muista swing treidaajia:

https://twitter.com/USICOfficial

2 tykkäystä

Meinasi unohtua tämä, niin muistutan täälläkin, kun on sellaisesta ääreismerkittävästä tapahtumasta kyse :sunglasses:

Nokia Mikael GIF by Inderes

16 tykkäystä

En tunne heidän markkinoitaan, mutta kun on siirrytty kommunismista hetkellisen vapauden kautta kohti uutta komentotaloutta, niin markkinat voinevat olla hieman eriskummalliset. Yleisesti ottaen elintarviketeollisuudessa (johon kaiketi alkoholikin lasketaan) uusia tuotteita lanseerataan valtavia määriä, mutta niiden läpimurrot ovat hyvin harvinaisia. Kirkkaissa viinoissa Smirnoff ja Absolut pitävät pintansa vuodesta toiseen noin länsimaailmanlaajuisesti. Hienoa, että meillä on säilytetty tässä asiassa omia kansallisia erikoispiirteitämme.

Uuden lanseeraus onnistunee parhaiten jos kategoria on jollain tapaa uusi. Tästä esimerkkinä Tequila, joka ei tietenkään tuotteena ole uusi, mutta nousi yllättäen suosioon muuallakin kuin Meksikossa muutama vuosi takaperin. Tässä yksi onnistunut lanseeraus:

https://www.reuters.com/article/idUSKBN19C324/

Tuossakin oli mukana Hollywoodin tähtisumua omasta takaa, olisi voinut olla astetta vaikeampaa jollekin tavalliselle Virtaselle. Eikä Diageo välttämättä saa sijoitukselleen koskaan tuottoa.

1 tykkäys

Venäjän myydyimmät vodkat taitaa olla pikemminkin 2000-luvun lanseerauksia.

Sitten jos katsomme Ruotsiin, niin ensimmäisenä vastaan tuli kieltämättä hieman vanha tilasto vuodelta 2014, mutta varmasti tällaisessa keskustelussa ihan pätevä tiedon tarjoaja. Maan myydyin väkevä viina oli Explorer vodka, jota kuitenkin myytiin litramääräisesti yli kolme kertaa vähemmän kuin kossua puolet pienemmässä Suomessa. Ruotsin Absolut vodkan myynnin kossu päihitti suunnilleen viisikertaisesti.

Tai toinen huomio. Ruotsin myydyintä viinaa myytiin tuona vuonna alle 1,5 kertainen määrä tilaston viidennen sijan juomaan nähden. Suomessa kossua myytiin liki 6,5 kertainen määrä tilaston vitoseen nähden.

1 tykkäys

Melkoisen hupaisaa ja ammattitaidotonta meininkiä. Ei selkeästi ole mitään käsitystä toimittajalla että oliko tulos odotuksissa vai ei, ja hiljalleen hänelle alkaa tilanne valjeta.

Ehdin ottaa kuvakaappauksen myös kolmannesta vaihtoehdosta. :sweat_smile:

15 tykkäystä

Minulle isoin mysteeri on, miksi noita lehtiä edelleen lukee niin iso joukko ihmisiä. :smiley:

42 tykkäystä

Mediassa otsikoiden testaaminen on ihan arkipäivää, kokeillaan mikä saa parhaiten lukijat innostumaan ja klikkaamaan. Mutta talousuutisissa on tietysti vähän rajoitetumpi se sallittu vaihtelu.

1 tykkäys

Itse ainakin luen ihan vaan siitä syystä, että tiedän mitä vastapuoleni kotimaisesssa pörssissämme kauppaa tehdessä mahtaa ajatella, kun niin monen piensijoittajan (varsinkin vanhempien) perusaineistoon tuo Kauppalehtikin kuuluu.

7 tykkäystä

Ollaan fundamentaalisten kysymysten äärellä. Jokainen firma, joka kasvaa pienestä sympaattisesta pikkufirmasta vaikkapa listayhtiöksi ja kansainväliseksi, pitää käydä läpi kivulias kasvuprosessi, jos aikoo onnistua. Jostain pitää luopua, uutta tulee tilalle. Tietyistä yhtiötä alun pitäen määrittävistä perusasioista taas täytyy pitää kiinni ja juurruttaa ne tekemiseen, minkä varmistamiseen en voisi kuvitella parempia perustajakollegoita. Mainitsemasi erinomainen käsite inhimillisyys, on yksi mistä pitää kiinni. Inderesin Flywheel toimii, kun yhtiön kasvu johtaa laadukkaampaan analyysiin ja palveluun yhteisölle.

Vatsanpohjassa tuntuu, kun tätä kirjoitan.

63 tykkäystä

Voi ei, voi ei. Pysäyttäkää lehdistö. Ja paino.

@Verneri_Pulkkinen aloitti viimeisimmän Vartin dramaattisesti ja käytti Helsingforsin turskajaisista sanavalintaa… Hesuli. :face_in_clouds:

Sanavalinta leviää pahaenteisesti.

Pitchforks GIFs - Get the best GIF on GIPHY

24 tykkäystä

Minä, @Mikael_Rautanen ja muut Nokian iloiset omistajat hörppäävät tänään kaffet pullakranssin kera :rocket::coffee::doughnut:

18 tykkäystä

Mielestäni täällä on tullut hienoja nostoja niin foorumilaisilta kuin myös Inderesin henkilökunnalta liittyen yhteisön tärkeyteen. :blue_heart:

Kommentoivat tykkäävät Inderesistä ja indeläisistä sekä arvostavat sitä että Inderes on läsnä aidosti, mutta kaipuu tietynlaiselle “entisaikojen” läsnäololle on suuri niin Foorumilla kuin esim. videoilla että podeissa ( esim. pelipodeissa ja pikavideoissa on sitä kotikutoista lämmintä henkeä, mitä ehkä kaivataan). Olen ollut sattuneesta syystä todella paljon henkilökunnan kanssa tekemisissä ja tiedän kyllä, että aito välittäminen yhteisöä kohtaan on suurta, mutta aina yhteisö ei ehkä näe sitä ymmärrettävistä sekä mainituista syistä. :slight_smile:

Inderes on mennyt todella paljon eteenpäin monessa suhteessa ja ymmärrän sen kokemuksen, mitä jotkut ovat kirjoittaneet ja heidän pointtinsa ovat todella hyviä. Inderesin suurimmat vahvuudet ovat henkilökunta ja yhteisö. Materiaalit ovat hyvin laadukkaita ja työntekijät osaavia, mutta ilman yhteisökään Inderes ei ole juuri mitään ja yhteisö kaipaa yhteisöllisyyttä, joka perustuu sellaiseen aidon läheiseen dialogiin.

Siinä mielessä väki kaivannee vanhaa aikaa siltä osin, kun tietynlainen Inden läheisyys oli näkyvämpää ja ehkä tietty läsnäolo oli tiivimpää.

image


(pari noista lainasin saamistani privaviesteistä :slight_smile: )

Henkilökunnan jäseninä olisin imarreltu; teistä pidetään ja teidän kanssa halutaan olla. Teitä arvostetaan, koska teidän tekemiänne materiaaleja ahmitaan ja teiltä kysytään asioita, koska teihin luotetaan. Inderesin “materiaalit” on se juttu, mutta todella iso merkitys on ollut myös siellä, kun olette olleet ja olette läsnä sekä lähellä videoilla, Kahvihuoneella, yhteisöketjussa, meemiketjussa jne.

Churchilliä lainatakseni:

Me jatkamme loppuun asti, taistelmme Instagramissa, taistelemme muissa somekanavissa ja mediassa, taistelemme kasvavalle luottamuksella ja voimalla sijoitusmaailmassa, puolustamme yhteisöämme, hinnasta riippumatta, taistelemme suositusten ja tavoitehintojen kanssa, taistelmme eri yhtiöketjuissa; emme koskaan antaudu, ja vaikka, mihin en hetkeksikään usko, tämä Foorumi tai sen suuri osa alistettaisiin ja näännytettäisiin, silloin Inderesimme yhteisön tukena, moderoituna ja henkilökunnan toimesta, jatkaisi taistelua, kunnes Jumalan hyvässä ajassa Pulkkinen, kaiken voimansa ja mahtinsa kanssa, astuu esiin pelastamaan ja vapauttamaan vanhan."

Inderes tarvitsee yhteisöä. Joidenkin työ on ihan suoraan yhteydessä yhteisöön ja pohdinkin, että ainakin niiden kaikkien, jotka jollain tasolla tekevät yhteisölle materiaalia tai muuten johtavat sekä päättävät Inderesin asioista niin tarvitsevat ymmärrystä yhteisöstä… ymmärrys tulee parhaiten täältä Foorumilta. Se ei riitä, että on täällä tunnin kuukaudessa, mutta tämän sanoessani sanon, että kyllä henkilökunta yleisesti ottaen kokonaisuudessaan viihtyy täällä onneksi oikein hyvin, vaikka ei se poista sitä asiaa eikö tässä asiassa voisi parantaa.

Toivottavasti hallituksen väkikin viihtyy täällä, jotta osaavat tehdä optimaallisia ratkaisuja tarvittavilla tiedoilla. :slight_smile:

Foorumilla läsnäolo ja kirjoittelut eivät vaadi aina henkilökunnalta ihmeitä; toki se on usein vain sitä, että vastataan kysymyksiin tai muuta vastaavaa, mutta se “läsnäolo” voi olla kirjoittelua muissa sijoitusaiheisissa ketjuissa kuin vain omien seurattavien yhtiöiden ketjussa ja sen voin sanoa, että yhteisö tykkää, kun henkilökunnan jäsenet ovat mukana esimerkiksi Kahvihuoneella kertomassa harrastuksestaan tai kirjoittelemassa hyvästä sijoituskirjasta Sijoituskirjallisuus -ketjussa. Tärkeintä on se, että on aidosti omasta halustaan täällä läsnä - ei pakosta. :slight_smile:

Läsnäolo ja jalkautuminen on todella tärkeää. Esimerkkinä tällaisesta laitoin olevan videon, kun näin sen niin arvasin, että siitä tulee legendaarinen pätkä, jota katsotaan tulevaisuudessakin:

En tarkoita sitä, että nyt Inden väki kuvaa vastaavan pätkän, kun ovat lukemassa Foorumia:

“Iltaa kaikille. Analyysiliiketoiminnan johtaja on täällä. Hallituksen puheenjohtaja on täällä. Osakestrategi on täällä. Palmu on täällä. Toimitusjohtaja on täällä. Me kaikki olemme täällä. Foorumipoliisit ovat täällä. Yhteisöläiset ovat täällä, me kaikki olemme täällä. Puolustamme itsenäisyyttämme. Näin se tulee menemään. Kunnia foorumipoliiseille, niin henkilökunnalle kuin alihankkijoille. Kunnia Inderesille” Sijainti - Ruoholahti, Inderes Tower

Erinomaisista asioista kannattaa pitää kiinni ja priorisoida erityisesti niihin asioita, joita yhteisö kaipaa ja näin Inderes pyrkiikin tekemään näiden hyvien palautteiden osalta. :slight_smile:

Winter Man GIF by Inderes

Mennään yhdessä eteenpäin yhteisönä hyvässä hengessä! :blue_heart:

EDIT:

Kirjoitin tän “aika” kiireessä, joten pahoittelen mahdollisia ajatusvirheitä ja typoja.

53 tykkäystä

Elon Musk ei ole yksin. Euroopassa tulleja on huudettu apuun jo tovin. Tesla-bulleille tuo ei ole niin imartelevaa, mutta kyse on laajemmasta ilmiöstä.

Kiina tuottaa enemmän kuin kuluttaa, ja maailman toiseksi suurin talous yrittää kammeta itseään suosta viennillä.

Tuollainen taktiikka voisi toimia Suomen, Etelä-Korean, Singaporen tai vaikkapa Ruotsin kokoisella pikkutaloudella. Sen sijaan kun maailman toiseksi suurin joutuu tukeutumaan muihin kysynnässä, aiheuttaa se järistyksiä ympäriinsä. Protektionismi tuskin on ainakaan vähentymään päin, etenkin kun kiinalaisten kilpailutaktiikoita voisi kuvailla epäreiluiksi. :smiley:

Kävin aihetta tiistain Vartissa tarkemmin läpi.

13 tykkäystä